Oligospermie (21) - putini, da' (ne)buni !
Raspunsuri - Pagina 11

lili77 spune:
Buna ziua dragi oligospermisti.
am sa va prezint cat mai pe scurt povestea mea:
prima spermograma a sotului a fost facuta la sfarsitul lui noiembrie 2005 si a avut urm valori:
valori normale
volum 3,8 ml 2 - 6 ml
ph 7,6 7,2 - 7,8
nr 0,48 mil / ml 40 mil - 240 mil / ml
mobilitate A 20% A+B+C = 85%
mobilitate B 15%
mobilitate C 10%
mobilitate D 55%
morfologie 65% forme tipice min 45%
leucocite 200 max 1000
timp de lichefiere 40 min max 40 min
concluzie oligoastenospermie severa
a doua spermograma a fost facuta pe 9 martie 2006
volum 5,2 ml 2 - 6 ml
ph 7,6 7,2 - 7,8
nr 4,12 mil / ml 40 mil - 240 mil / ml
mobilitate A 25% A+B+C = 85%
mobilitate B 15%
mobilitate C 10%
mobilitate D 50%
morfologie 65% forme tipice min 45%
leucocite 400 max 1000
timp de lichefiere 35 min max 40 min
concluzie oligoastenospermie severa
ambele spermograme au fost facute la medsana
noi am fost foarte incantati de cresterea nr de spermatozoizi de la 480.000 la 4.120.000( de aproape 9 ori) in doar 3 luni, cu un tratament facut oarecum "dupa ureche" (BU, spirulina, vit A, vit E, vit C, Zn+Mg, acid folic), nu tot timpul si nu respectat intocmai.
mentionez ca sotul meu are un serv fffffffff stresant, fumeaza si bea multa cafea, iar aceste 3 luni, au fost f grele si stresante din toate punctele de vedere.
Voi ce parere aveti ? Ne imbatam cu apa rece sau chiar avem sanse sa imbunatatim aceste valori in continuare? Credeti ca se poate ca dupa aceasta crestere importanta sa urmeze o scadere la fel de importanta ?
imi cer scuze ca am ocupat atata spatiu dar sunt foarte entuziasmata de acest rezultat. Abia astept opiniile voastre.
Va pup si sa ne vedem (noi fetele).

nusy spune:
Miki:nu stiu daca exista tratament pt.scaderea FSH.(pt.crestere,da,se face pregnyl).Eu stiu ca el scade,indirect,ca raspuns la cresterea nr..Adica, tratamentul se da pt.imbunatatirea numarului lor si, datorita faptului ca ei se produc in nr.mai mare, nivelul FSH-ului scade(deci nu se actioneaza direct asupra FSH, ci asupra
).Vei vedea,in timp,ca cu cat sotul tau va urma tratament(naturist,homeopat) si nr.
va creste,repetand analiza la FSH acesta din urma se va reduce(noua asa ni s-a intamplat pana acum).
Lili77:felicitari pt.imbunatatirea rezultatelor.Eu cred ca nu va imbatati deloc cu apa rece si ca sunteti pe drumul cel bun.Continuati cu tratamentul, insa -daca sotul tau nu a facut analize(hormonale,pt.depistare infectii,control fizic)pt.a vedea cauza- e mai bine sa le faca cat mai curand, caci se pot aplica si altfel de tratamente(ex.operatie varicocel,antibiotice
pt.infectii,etc.)Deocamdata,bucurati-va pt.aceasta reusita.
nusy

mary14 spune:
Lili77 , eu zic ca e de bine, oricum sunt de acord cu nusy , daca nu si-a facut , sotul tau trebuie sa-si faca niste analize hormonale. Oricum cred ca ar fi mai bine sa aiba ceva hormonal decat pe sistem nervos( sotul meu are probleme din cauza stresului pe care nu il putem elimina sub nici o forma ).

titelu spune:
LILI77 sotul ar trebui sa se lase de fumat,acesta influenteaza grav spermatogeneza.
Fetelor va salutam pe toate din umbra,alaturi de samburica care se zbenguie liber,in burtica.

Tabitha spune:
Titelu: sa creasca mare si voinic samburelul si sa aveti parte de o nastere usoara !!!

nusy spune:
Bine ati sosit Liana(tu si sotul tau)!Cred ca a fost super si ca ati profitat de relaxare pt. a ne da vesti bune cat mai curand!!!!Ti-am dus dorul asa ca ...treci la discutii,nu mai sta.
Moana:tu ce mai faci, caci nu te-am mai vazut de ceva zile pe aici??Asteptam si de la tine vesti.
Titelu:ma bucur pt. samburelul vostru, mai ales ca este reusita unui oligospermist(de-al nostru).
Tabitha si pe tine.
nusy

Liana30 spune:
Titelu nu mai e mult si tin pumnii..ca abia astept palinca aia
nusy putin obosita..da maine sunt fresh
"Nimic nu-i imposibil!"

Tabitha spune:
nusy: apasat!!!
Liana: fato, dar daca tu scrii in continui, cand mai apuci sa te odihnesti??? Nu te-a batut inca grasul?