sa plec?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Multumesc mult pentru fetele care mi-au raspuns la intrebarea pe care am adresat-o. Sunt sincer ingrijorata si imi doresc sa iau cea mai buna decizie. Disputa cu fetele din america o inchei aici, fara drept de replica! Pa si pusi!

"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robertta spune:

Eu am fost plecata de-acasa, prima data pentru 6 luni jumate.
Nu eram nici casatorita si nu aveam nici copii (nu am nici acum copii), dar aveam un iubit (Andrei) cu care eram impreuna de 5 ani, la vremea aia.
Mie mi-a fost foarte foarte foarte greu sa fiu departe de Andrei. Si acum ma doare sufletul cand imi amintesc cat de dureros a fost sa fiu fara el atata timp. Nu gasesc cuvinte care sa egaleze acea suferinta.

Desi a fost atat de greu, am plecat si a doua oara. Si tura asta, pentru ca nu gaseam nici o solutie sa fim impreuna, ne-am hotarat sa terminam relatia si sa ne vedem fiecare de viata lui mai departe (si aici fac mentiunea ce nici unul dintre noi nu a trisat si nu a incetat sa-l iubeasca pe celalalt).

Despartirea asta nu a fost decat un lung sir de suferinte si de singuratate.

Pana la urma a reusit si Andrei sa vina la mine, s-o luam de la capat si sa fim impreuna. Acum suntem casatoriti si fericiti, asa impreuna.

Daca Andrei nu ar fi reusit sa vina si el cu mine, sunt sigura ca nu am mai fi fost impreuna pentru ca este inimaginabil de greu sa-ti duci viata de unul singur.

Dar.......daca ma intrebi acum daca asi mai face o data miscarea asta cu plecatul de-acasa, cu toata suferinta si singuratatea si neajunsurile pe care le implica, asi raspunde DA, asi mai pleca o data. Pentru ca si castigurile din experienta asta sunt pe masura sacrificiului.
Chiar acum am primit o oferta pentru un super job, care implica din nou plecatul de-acasa si de data asta in jurul lumii, pentru 8 luni.
Desi stiu ca 8 luni este imens de mult si desi stiu ca o sa plang si o sa-mi fie greu si tot asa, asi mai pleca o data pentru experienta si pentru tot ce presupune o calatorie in jurul lumii.......

Asa ca sfatul meu (de cunoscator ), ar fi sa nu ratezi ocazia, dar sa te astepti sa-ti fie foarte foarte greu departe de familia ta.

Iti doresc sa reusesti sa iei o decizie pe care sa nu o regreti.
Multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

si eu am fost plecata aproape 2 ani, casatorita fiind..nici eu nu regret..am trecut prin experiente pe care nu le-as fi trait niciodata, am vazut jumatate din lume, am adunat si ceva bani..
e drept ca nu avem copii, si nu ma pot pronunta in privinta asta, (sincer, printr-un exercitiu de imaginatie cred ca n-as putea fara copil)..a fost o mare incercare pentru noi, ce-i drept...si ceea ce ne-a salvat a fost ca ne vedeam totusi la intervale de 2-3 luni..
1 an mi se pare foarte mult fara sa va vedeti..nu e vorba numai de incredere...asta ar trebui sa fie o conditie "sine qua non"...insa dragostea trebuie intretinuta..mi se intampla mie dupa un timp mult mai scurt, dar intr-un an: aproape ca ii uitam atingerea, mirosul, vocea, pielea..desi vorbeam destul de des la telefon..se pierde familiaritatea, complicitatea cotidiana..era asa ciudat cand ne revedeam..ne trebuia ceva timp sa ne reacomodam..
apoi, experienta te va schimba, in mod sigur..chiar daca nici nu vei simti cum si cand..pe el nu, pentru ca el va trai aceleasi date, dar tu vei fi singura cu tine insati, te vei defini doar prin ceea ce esti..te vei reinventa intr-un alt mediu..rezultatele acestei redescoperiri de sine ar putea fi surprinzatoare..
parerea mea e ca daca nu exista posibilitatea de a-ti aduce acolo familia in timp, pregateste-te si pentru ce-i mai greu sau mai rau..nu sunt pesimista, dar stiu din experienta mea si a multor altora..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Scumpa mea,

uite un sfat onest la intrebarea ta: daca nu stapinesti bine lectia tolerantei, nu te du pe post de teacher in America, nu e de glumit cu astfel de lucruri, mai ales la americani.

" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Eu sub nici o forma NU as pleca de langa copil, cu atat mai mult cu cat tatal e si el ocupat si nu poate avea grija de el! Inafara de asta, copilul e mic ca sa stea atata timp fara tine, cu siguranta ar avea consecinte negative asupra vietii lui! Si gandeste-te ca pierzi atatea momente din copilaria lui! Intre 1 an si 3 ani zici? Si o luna e ff mult cand esti departe de copil.
De ce sa pleci? Va descurcati greu cu banii? Nu cred, daca aveti afacere proprie. NU cred ca o duceti atat de rau, ca sa merite sa pleci si sa-ti lasi familia! Nu stii ce gasesti cand te intorci! Si chiar muritori de foame sa fim...tot nu merita sa plecam in alta tara si sa ne lasam aici familia! COPILUL ARE NEVOIE DE TINE! Mai gandeste-te!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Cum mai zicea cineva mai sus, 1 an e foarte mult, ca sa nu vezi o persoana draga, daramite 2, ce sa zic de 3 ani. Conteaza foarte mult ce fel de om esti, ce este mai important pentru tine, familia sau cariera. Eu una nu as pleca de langa sot si copil (si daca nu era copilul, nici de langa sot macar) nici cateva luni, daramite ani. Dar eu consider cel mai important in viata sa fiu langa cei dragi, nici o slujba sau oferta din lume nu are importanta fata de ei, eu asa ma simt implinita. Si apoi vezi, chiar zilele astea a murit o cunostinta de a mea, 27 de ani, si m-am intristat tare, mi-am dat seama ca viata e ceva foarte imprevizibil, azi esti, maine nu, asa ca vreau sa fiu cu cei dragi si sa ma bucur de ei cat mai mult timp. Dar asta e parerea mea.
In plus, si o relatie se cam strica la asa distanta, mai ales ca daca o sa-ti placa, o sa vrei sa stai mai mult, si asa fiecare dintre voi nu o sa suportati singuratatea, asa ca nu stii niciodata unde se ajunge. E un risc. Trebuie sa pui bine in balanta ce vrei cu adevarat de la viata si ce te face fericita.

Coraly si bebe Sergiu

poze 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda Panda spune:

draga rory, daca cineva nu e de acord cu felul tau de a fi asta nu ineamna disputa, ci sint oameni care au alta parere fata de a ta, pe care si-au exprimat-o intr-un mod liber.
daca vrei sa iti spun "da, du-te" as minti. pentru ca daca ai atitudinea asta nu cred ca o sa faci fata acolo. cu alte cuvinte consider ca am facut un bine ca mi-am spus parerea proprie.

unde ziceai ca ai primit jobul/oferta ? in invatamint ? sa inteleg ca tu acum tot in invatamint lucrezi ? daca da...atunci cred ca s-a cam schimbat mentalitatea dascalilor, fata de cea pe care o stiam. daca nu lucrezi in invatamint, atunci imi cer scuze, am inteles gresit.

precum vezi, cuvintele "scuza-ma" mai exista inca in vocabular.

si in leg cu dreptul la replica " acu' ce o sa faci ? o sa ne tai internetu' ? "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Uite ca te-am indemnat sa pleci si-am ignorat un amanunt important:1 an merge,daca ai incredere-n relatia voastra si-n cineva sa ingrijeasca de copil cum trebuie.2-3 ani?nici sa nu te gandesti!
Aaaaa,n-am intrebat:daca nu-s in dispute cu nimeni da-s din America po' sa-mi dau cu parerea?

www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

pleaca numai daca esti suta la suta sigura pe relatia voastra si nu sta mai mult de un an. cunosc cazuri dinastea care s-au sfirsit in divort, nu vreau sa te sperii dar exista riscul sa-ti pierzi casnicia. am avut si eu o tentativa din asta, plecasem in alta tara ptr 1 an si m-am intors dupa 2 luni si bani cheltuiti aiurea. in cazul meu a fost vina mea ptr ca ma apucasem sa flirtez cu cineva pe net (deh, plictiseala) si am fost prinsa, dar vreau sa-ti spun ca distanta si singuratatea sint periculoase, nu stii cum reactionezi. eu am preferat sa renunt la tot ca sa-mi salvez casnicia si a doua oara n-as mai pleca.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Eu una ii recomand oricui sa accepte un job in SUA. Va fi o experienta extraordinara. In ceea ce priveste relatia. Daca ar pleca sotul tu l-ai astepta nu? Daca el nu te va astepta inseamna ca nu tine suficient la relatia voastra asa ca n-ar fi mare pierdere...

Mergi la inceput