Carti educative pentru tineri!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Adusca, da, trebuie sa citesti neaparat linkul dat de Llaura. E foarte tare!

Uite ca sa te incit, cateva citate:

Daca ti-ar fi fost mai de folos sa ai sâni mari, atunci fii sigura ca Dumnezeu ti-ar fi dat ceea ce ti-ar fi fost de folos. Arati exact cum trebuie pentru a ajunge la mântuire.

O fata cu sâni mari este mult mai usor de stârnit. Se stie ca sânii reprezinta una dintre zonele erogene cele mai sensibile ale femeii. Într-o discoteca dansezi cu o fata cu sânii mari, o mângâi putin mai lasciv peste piept si în câteva minute este gata sa vina la tine acasa sau în masina ca sa îi demonstrezi cât de fulgerator te-ai îndragostit de ea.

Privite însa din perspectiva crestina, marirea sânilor e un esec. Iar în cazul în care aduce avantajele erotice mult-asteptate, e clar ca aceste avantaje sunt lemne aruncate pe jarul care îi asteapta pe desfrânati în iad.

Forte, subscriu la titlurile dat de tine si mai adaug :

Friedrich Hayek (spre exemplu "Drumul catre servitute")
Ludwig von Mises (diverse...)
Lucian Boia ("Mitul democratiei", toate cele despre Romania, etc...)

Ioana 29 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Inaioana,ma intreb si eu,fara sa va bateti joc de aceste carti nu se poate discuta?Daca nu iti plac aceste carti si ti se par naive,treci mai departe.Aceste carti sunt scrise pe intelesul tuturor,sa priceapa si analfabetul,si intelectualul.Daca nu le consideri a fi la nivelul tau,citeste ceva mai elevatsi poate si discutam.Dar daca de fapt nu te intereseaza crestinismul,limiteaza-te la ce te pricepi mai bine si nu-ti bate joc de oameni,ironizand ceea ce citesc ei,ca nu e frumos.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Draga Irina,

- nu era vorba despre niste carti ci despre un articol de pe net.

-citesc evident al gen de literatura, discutam si despre ea daca vrei dar nu te-am vazut interesata sa comentezi ce alte titluri s-au dat asa ca ...te astept sa incepi discutia, fie ea chiar si ironica.

-ma intereseaza crestinismul mai mult decat iti poti imagina, dar iata inca o ingamfare a ortodoxului: acele articolase ortodoxe stupizele inseamna crestinism? Nu e un cuvant cam mare pentru ele?

- in rest, ironizez ce doresc si in locul tau , n-as fi prima care da cu pietre!

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

hai mai irino, nu te supara
dupa invitatia la lectura facut de gdan cu atata caldura, puteam noi sa-l refuzam? (sigur n-ar fi crestineste)

Laura, de mare exceptie articolul din link (mi-am permis sa-l trimit la toata lista de prieteni, ma gandesc cum o reactiona oare yank cand o sa-l citeasca?)

acu' nu stiu daca e de ras sau de plans, mai ales io ca am sanii "revarsabili", oare au fost ei prilej de sminteala pentru sotul meu iar pentru mine sursa de placeri trupesti?

ianaioana, in afara de citatele tale am mai gasit si io cateva nestemate:

"sunt fete care se culca cu prietenii lor tocmai pentru a-i recompensa pentru faptul ca le-au trecut cu vederea putinatatea sânilor"
"din literatura de specialitate se stie ca sunt fete cu pieptul neted care abia daca sunt atinse reactioneaza ca niste experte în sex. Poate ca tocmai complexul de care sufera sa le dea astfel de senzatii extreme la cel mai mic impuls"

avantaje si dezavantaje

fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Exista o expresie care mie imi place foarte mult: "buna masura", pacat ca e asa rar folosita...
Barbatul d-nei Adusca e om in toata firea, s-o fi descurcat dansul cumva cu sminteala, dar ce te faci cand sanii actritei influenteaza incasarile unui film .
Tinerii se pot educa cu Batinetu, Stanasila, si alte culegeri de analiza matematica.
Acum serios, o carte educativa pt tineri "Idiotul" lui Dostoievski.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Eu cred ca Dostoievski, in general, e educativ...
Inaioana, a fost o greseala, bre, din partea mea sa te invit sa citesti alea, iarta-ma, nu pui un agnostic sa citeasca asa ceva...Uite , e o carte aparuta acu despre un Parinte american, aia e muuult mai educativa...daca te intereseaza, scrie-i un pm la gandacelu, ca s-a oferit s-o dea cadou cui vrea s-o ceteasca...
Eu m-am mai gandit si cred ca gdan s-a gandit la noi cu topicul asta, de ce om fi tras noi concluzia ca e vorba de copiii nostri?
Inaioana, sa stii ca Fericitul Augustin e sfant ortodox...
Hai, ca daca facem abstractie de bascalie, s-ar putea totusi sa fie frumos topicul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by fdoina
Hai, ca daca facem abstractie de bascalie, s-ar putea totusi sa fie frumos topicul asta...

iti admir optimismul! :-))
ce-mi place mie curentul asta printre "liberali" care, cand aud de educatie pentru tineri, se gandesc spontan si exclusiv la educatia sexuala, amoroasa, sadistica, ma rog, cum vreti sa-i ziceti. daca si unor adulti li se pare ca Marchizul de Sade e benefic ca lectura pentru copii, cand de fapt tot ce-i atrage pe ei insisti la Nin si Miller e senzationalul, parerea mea ca nici respectivii adulti nu au citit Amantul dnei Chaterley, Legaturile primejdioase, Candide sau Decameronul la varsta potrivita. si ca au dat de cartile astea acum la batranete, de unde si extazul exagerat de tipul "uaa, am trait in zadar pana la Sade". de aici insa, si pana la a recomanda asemenea lecturi unor copii e cale lunga. e nevoie sa explic de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

daniela b foarte frumos ai punctat...cred ca nu e vorba sa il educam noi in functie de niste etaloane, dar nici fara cateva etaloane, pe care el le poate accepta sau nu, iarasi nu e bine, asta e doar parerea mea.

spre exemplu, daca fiica mea o sa fie o buna bucatareasa, zic si eu sa nu o las eu sa-si urmeze optiunea, chiar daca nu mi-ar place??...evident ca trebuie tratati copiii ma refer ca niste indivizi cu gusturi proprii, cu puterea de a alege, evident de la varsta in care pot discerne cumva, nu la 2-3 ani...dar chiar si atunci incep sa zicem cu preferinta pentru o culoare sau o jucarie, sau o poveste si asa mai departe.

acum, religia, e ceva foarte personal, zic eu...de exemplu am scris undeva eu, nah, ca zic din suflet si din casa, cred in Dumnezeu-cel al crestinilor, dar mi se pare ca educatia referitor la acest lucru se opreste la biblie si nu la intreaga biblie, caci Isus este prezent in Noul Testament, nu stiu daca sunt eretica gandind asa, dar asta sunt, doar ce a zis el mi se pare iluminator, ca sa fiu mai precisa.

boooooon, dar daca fii mea va fi atee, sau agnostica sau budhista sau whatever, cine sunt eu sa decid pentru ea?! cat despre carti, eu de exemplu am in casa doar un anumit gen, nu spun de care, nici nu sunt elitista, nici nu vreau sa fiu, dar de exemplu asta ii limiteaza optiunile, nu?? daca ea sa zicem nu o sa guste Hemingway, sau Antoine de Saint-Exupery, sau Proust, sau Isabel Allende, sau etc, etc...o sa frecventeze si o bibiloteca, si cu timpul o sa-si faca ea alegerile, sau o sa-si formeze gustul ei...sa spunem ca nu avem nici 1% influenta zic eu e un pic ipocrit, ca asta e vrem, nu vrem o parte din viata lor, pana ajung la "dezlipirea de cuib"...eu muzica ii pun de la Beethoven, (aici am o oarecare placere, adictie) pana la muzica alternativa, ambientala, romaneasca-ce-i drept holograf sau directia 5, deci destul de restrans...pana la Bregovic sau muzica olandeza, platesc tribut jumatatii din venele ei.

aoleuuuuu fetelor cred ca m-am aberat un pic pe langa subiect, sorry.

dar vroiam sa subliniez ca vrem nu vrem, facem niste alegeri pentru ei, evident pana la varsta in care vor face ei singuri...si mai mult chiar daca nu facem noi alegerile, a se vedea, gen: mami vreau tricou verde, undeva cred ca tot i-am influentat, caci noi i-am format in primii ani de viata.

t-rex

Mergi la inceput

Doina, Augustin saracu nu e sfant ortodox. A fost asa de ciumeg teologo-filosof incat l-au preluat toate religiile crestine si l-au sanctificat. Asa ca e sfant catolico-ortodoxo-luterano-anglican.
Ia d-aici :
-în calendarul romano-catolic: 28 august
-în calendarul ortodox: 15 iunie (sub numele "Fericitul Augustin")
-în calendarul lutheran: 28 august
-în calendarul anglican: 28 august
Despre el aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Fericitul_Augustin

In rest cred ca nu ai priceput ideea: nu ma intereseaza nici popi romani, nici americani si nici un obscur indiferent de nationalitate. Aici se pune problema calitatii unei scrieri nu provenientei scriitorului.

Cat despre Dostoievski, aici nu vorbeam despre literatura, asta e alta mancare de peste.

Conchita, inafara de "Legaturi primejdioase" pe care nu am citit-o nici la timpul ei si nici acum (dar am vazut filmul) in rest am citit toate cele recomandate de tine la varsta adolescentei. Iar daca vrei sa te faci ca nu pricepi ca recomandarile lui Forte (alea din primul mesaj) erau doar o reactie, chiar foarte justificata, nu ai decat. Eu aveam pretentii mai mari la tine.
Apropo, vad ca taceti chitic in privinta celorlalte recomandari, practic va intereseaza numai ortodoxia nationala si astea sexoase (eventual frumosul mix de la sfaturi ortodoxe..de tot rasul, de altfel!)!
Si va credeam fete serioase...

pozici

Mergi la inceput