Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 12
bb_alinus spune:
Ola mamici si sa va traiasca puiutii sarbatoriti azi si cei de ieri pe care i-am uitat!
Lavi draga, cand am pomenit eu de clatite? Mai demult sau recent? Nu de alta dar alaltaieri iar a fost sarbatoarea clatitelor si eu am uitat complet, doar seara la tv mi-am amintit ( deh, daca Phil e in delegatie nu are cine sa ma tina la curent cu sarbatorile )si asa as manca si eu cateva clatite, am o reteta cu mar ras pus in aluat - o nebunie!
Ma lasa memoria, e grav!
Meems, bravo inca o data Riannei pt program dar si parintilor pt perseverenta. La noi e ca la nimeni, missa vrea sa ne vada in jur si sa adoarma in brate...
Azi noapte mi-a cerut san iar de 2 ori...simt ca nu mai fac fata cu lapticul, iar din bibe iar a inceput sa faca nazuri, aseara mi l-a refuzat.
Cat despre patutul de voiaj, eu cred ca se considera bagaj aparte, dar fetelor, sper ca stiti ca din America si Canada aveti voie la 2 bagaje de persoana a cate 32 kg fiecare, inclusiv bebele are dreptul egal cu al parintilor. Deci eu zic ca la o familie de 3 pers, 6 bagaje a 32kg face aproape 200kg...deci e mai mult decat corect. Iar caruciorul si carseatul nu se numara . ( cel putin asa e pe Europa, la voi acolo ar fi bine sa cereti o confirmare)
Ina, draga mea, ca ma intrebi de ce companie recomand: sincer, eu zic ca cea care te satisface din punct de vedere al orarului si al pretului e ok. Acuma e drept ca am auzit ca Malevul nu e top la categoria servicii si punctualitate, si eu as fi optat pt Lh sau KLM mai ales ca vreau sa am cel putin 2 ore la conexiune...asta in caz ca primul zbor pleaca cu o oarecare intarziere sa am o marja pt cel de-al doilea ( dar nu te lua dupa mine ca eu sunt intotdeauna panicoasa cand calatoresc - mi-e frica ca pierd avionul mereu ).
Cat despre intalnirea noastra pe aeroport daca ai fi luat AF, nu cred ca ar fi fost tocmai usor pt ca eu locuiesc la Nisa, adica la vreo 900 km ceea ce ce cam departe de Paris. Ar fi fost mai posibil daca ai fi luat KLM pt ca Haga e foarte aproape de Amsterdam si cu siguranta ca as fi venit sa iti zic "bonjour"
Gata, ma duc sa imi termin treaba cat mai doarme miss!
Alina si Amalia 17.11.2005
Poze noi feb 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
catutza spune:
Ina , ma bucur ca-ti place de fata mea.
Dordia , Proadelina , Bubamara si Joy multumim de urari sa dea Dumnezeu ca si puiutii vostrii sa creasca mari,sanatosi si frumosi!
Uram si noi la multi ani Sarah, Iulia Stefania, Oana Daria, Sergiu Stefan si Alexandra Daria !
Catutza si Bianca-Maria(2.11.2005)
joy04 spune:
mai ce-i linistea asta pe aici???
LAVI ce crezi ca vrea sa manance cand vreau eu sa-i dau???
pai ieri i-am dat la 16.30...si la 19.45 ma rugam su sanul pe langa gurita lui. mai nici vorba sa vrea. Strangea gurita cat putea de mult.
Si eu nu m-am muls, ca ma gandeam ca trebuie sa se trezeasca si sa nu-i dau cu bibe pe urma...asa ca i-am mai dat tocmai la 22.30
asa ca..am facut-o de oaie. Totusi, daca nu mananca la 3 ore, o sa ma mulg si daca dupa ce m-am muls eu va vrea, o sa-l pun la san totusi si daca numai trage nimic nimic, o sa il dau cu bine. Asa ma gandeam eu.
DIANA, tu ziceai ca LUCUTA ta are 5 mese pe zi. Ii dai numai san? te mai mulgi sau pur si simplu ai lasat sa se regleze lapticul dupa cat ii trebuie lui?
Ca nici asa nu-mi convine sa ma mulg pana la 6 luni la fiecare 3 ore...eu sper sa fac asta numai acum cat sunt in criza. dar daca va trebui asa o sa fac..ca de. Cand citesc tot felul de articole despre lapticul de mama...si nu e numai asta. Pur si simplu cand il tin la san si vad ca trage cu atata pofta si cand lasa sanul sa-mi zambeasca....numai pot dupa el...imi vine sa plang.
Suna un picut aiurea, nu?
joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
anda77 spune:
phii, ce-ati mai scris..
fetelor, uitati-va la ina ce organizata si responsabila e ! ca sa mearga in mall cu prietenele de la 10, se scoala de la 5 dimi sa-si faca treburile prin casa si sa lase totul bine!!! eu sunt stupefiata pt. ca sunt o dezorganizata. nu sunt lenesa, sunt pur si simplu dezorganizata. pai daca plec eu la 10 din casa...ma culc tarziu ca nu ma biciui sa ma duc in pat caci sufar de insomnii din adolescenta. in consecinta ma scol tarziu si p-orma dau din colt in colt prin casa ce a fac mai devreme. sa fac laptele copilului si vad ca n-am apa fiarta deja, sa ma imbrac si nu gasesc cu ce, sa pregatesc hainele lui si din intamplare nichita se si murdareste tocmai atunci, sa hranesc pisica si vad ca nu mai am ori boabe de regim ori hrana lichida (de gust)- ii fac un fel de melanj intre cele 2...si tot asa...phii, tb. sa ma organizez mai bine acu' ca sunt mamica..
joy, cand vine sora ta aici, imi spui si o intreb pe prietena mea caci stie toti dermatologii din bucuresti:)
bic, meems, ina, daca as pleca in state cu nichita:) as lua asa: scaun masina (nu te poti lipsi de el, banuiesc ca circulati cu masina, plus ca-l mai pui in el in vizite si cred ca o sa faceti o groaza de vizite). pentru plecat la munte si la mare (cred ca veti pleca p-aici cu rude etc), ar trebui un carucior mic pt. plimbari pe jos, plus in magazine etc. un marsupiu ar cantari mai putin si v-ati misca mai repede, dar o sa obositi rau doar cu marsupiul o luna de zile, plus dureri de spate, plus ca in restaurant n-ai unde sa pui copilul daca n-ai carucior, caci carseat-ul e prea mare sa-l pui pe scaun de restaurant, scaunel de masa de copii nu exista in toate restaurantele, pe masa nu se face...pt. dorit e util play-pen-ul (aici se vinde sub denumirea de pat de voiaj), dar daca aveti deja prea mult bagaj, eu cred ca se poate si fara, daca sunteti oarecum obisnuite sa dormiti cu bebe in acelasi pat, adica v-ati obisnuit sa sariti daca ii vine patura pe gura etc. e cam riscant, dar depinde de voi. deci indispensabile mi se par car seat-ul si mini-caruciorul. spuneti-mi si mie, va rog, cat e un bilet pna in ro daca il cumperi cu 3 saptamani inainte si daca il cumperi cu 4 luni inainte.
bb alinus, majoritatea prietenilor mei spun ca olandezii sunt mult mai dragutzi si mai primitori decat francezii. daca ar trebui, prin absurd, sa aleg vreodata, eu totusi as alege franta, din mai multe motive pe care n-are rost sa le mai intind p-aici.
vad ca subiectul pp. azi este cum sa distram bebelusii ca nu mai vor sa doarma ziua. da, si noi ne confruntam tot cu asta. problema este ca noi ne plictisim la fel de repede ca si nichita de o anumita activitate: leganat, zgaltait maimutoii atarnati, facut vocalize, privit la tv...si mai da nichita si in plans cand nu-i mai oferim nimic distracti si nou. singurul lucru, e adevarat, de care nu ne plictisim neam este plimbatul in brate prin casa. d-aia n-am timp sa mai fac nimic - treburi:))
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
lavi02 spune:
La multi ani pentru don'soarele Sarah, Bianca si Stefania ! Ati implinit 4 luni!!! Don'soare mari deja!
La foarte multe luni pentru Oana, Sergiu si Alexandra!
Schimbul II - activ din nou! Va !
Joy acum am recitit ce ai scris tu: pai esti prea stresata, mai fata!
Si normal ca mai vine lapte dupa ce mulgi pt ca se stimuleaza reflexul de ejectie prin punerea lui bb la san - vezi link-ul lui Bic. Acolo scrie si ca lapte se produce si in timp ce suge bb.
Asa ca linisteste-te, pune-l pe bb la cel mult 3 ore sa suga, bea toate alea, vorba ta, si ai incredere ca laptele iti revine. Nu vezi ca esti pe crestere?
Simina asa-i, de unde nu-i, nici Dzeu nu cere, dar link-ul lui Bic e f util pentru de-alde mine, Joy, Dordia si alte mamici care am avut si avem lapte dar ne mai confruntam cu cate o scadere. Iar pentru mamicile care nu mai alapteaza e bine sa citesca sa se incurajeze pentru bb 2 si sa vada ce masuri ar putea lua atunci. Eu la Silvia am inceput sa-i dau completare de pe la 2 luni si de-asta mi-am tot batut capul si cautat prin carti si pe net ce pot face ca la bb2 sa am mai mult lapte. Si uite ca mi-a iesit!
Multumim Bic !
Tania pe unde bantui?
Anda mi-as lua si eu Superbebe dar am vazut ca pe coperta sunt tot Ilie Nastase & nevasta-sa despre care am citit deja in doua articole in Tango! Sa mai citesc si in Super bebe?
Am avut o megarevelatie! Ziceam eu ca Tango mi se parea de babe! Pai asta si suntem!!! Avem peste 25 de ani (in afara de Dienuta), soti, copii, servici, casa, masa... o tona de responsabilitati! ce mai vrem?
Am citit cu interes subiectul cu astrologia din Tango si erau acolo date niste tabele, pt cititoare nascute intre 1960 si 1979. Deci clar: asta-i publicul tinta: "babe" intre 26 si 46 de ani!!!
Pe cand la Cosmopolitan ele declara 20-30 dar in practica mai degraba este 15-25...
Cred ca o sa-mi cumpar si eu ceva carte de astrologie ca tare interesanta e faza cu planetele in diverse zodii! Si fiecare planeta influenteaza cate ceva, nu, Anda?
A, chiar, voiam sa te intreb, ce crezi tu despre horoscoapele zilnice, alea care sunt publicate prin reviste? Au vreun Dumnezeu? Sau sunt simple facaturi? Ca mie asa mi se cam pare!
Si inca o chestie: planetele la nastere (astrograma) iti influenteaza comportamentul tau (caracteristicile personale) sau si destinul? Ca din astrogramele tale se pare ca si-si. Adica pe langa caracteristicele omului, pe ici pe colo mai apar si predictii: moarte nu-stiu-cum, etc.
Dordia eu am intrat in CIC de pe 10 decembrie, actele mi le-a depus angajatorul. Mi-au venit banii pe ianuarie acasa, cu postasul! Mi-a zis tipa de la personal ca desi am dat eu nr de card, tot prin mandat postal vor veni banii.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
dordia2000 spune:
quote:
Originally posted by emyoko
Buna,am vazut lista voastra si mi s-a parut interesant.
Am nascut pe 29.12.2005, la 13.30 la spitalul Caritas, un baietel de 3400kg si 50 cm, il cheama Calin Alexandru si este un ingeras.
Va pup
Avem o mamica noua!!! Bine ai venit printre noi si sa-ti traiasca flacaul!!! Si eu tot la spitalul Caritas am nascut! Cu ce dr. ai nascut???
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
gabitaco spune:
Buna fetelor! Intru si eu un pic si apoi plec la plimbare cu Mateea ca la noi sunt 2 grade si e soare.
LA MULTI MULTI ANI Stefania Iulia, Sarah, Oana Daria, Sergiu Stefan, Bianca MAria, Alexandra Daria. Sa cresteti mari, frumosi si sanatosi.
Gabita si Mateea Ioana 7.12.2005
lavi02 spune:
quote:
Originally posted by joy04
Cand citesc tot felul de articole despre lapticul de mama...si nu e numai asta. Pur si simplu cand il tin la san si vad ca trage cu atata pofta si cand lasa sanul sa-mi zambeasca....numai pot dupa el...imi vine sa plang.
Suna un picut aiurea, nu?
Pe naiba aiurea! Suna cat se poate de !
Asa si eu! E una din cele mai ... senzatii sufletesti pe care le poate avea o femeie! Parerea mea! (vba lu' Votca')
Anda pai Ina e o super-eficienta n-avem nici o sansa sa ma compar cu ea ! Si eu, ca si tine, insomnii din copilarie, nu din adolescenta! Cel mai nasol e cand incepe si se crapa de ziua si tu stai in pat si nu adormi! Acuma, miraculos, ma "culca" sotul, ca el are asa un somn linistiiiit ca ma sugestioneaza si pe mine. Dar cand e el plecat pe dracu'! Citesc pana la 3!
Eu sunt cam intre voi 2 la cap organizare, dar ca sa ajung la vaccin cu a' mica intre 8 si 9.30 ma scol la 7 jumate, mananc, etc, se face 8-8.30, o scol si pe Nati, ii dau sa suga, tra-la-la, ma imbrac, o imbrac si pe ea, sotul intre timp a dus-o pe Silvia la gradi, s-a si intors si ma asteapta bombanind imbracat in hol in timp ce eu ma fatai in pijama prin casa.. pe la 10 fara ceva plecaaaammmm, pe la 10.30 ajungem la dispensar, numa' bine daca tot am intarziat nu mai asteptam dupa alti bebei si ne ia repede si scapam si mai repede!
lavi02 spune:
Alination mai de mult ai zis tu de sarbatoarea clatitelor dar mie mi-a ramas o clatita pe creieras! Cand incercai tu sa tii cura de slabire dar a picat nasol peste sarbarea clatitelor! De vreo luna, sa zic!
Dordia pe decembrie am primit CIC combinat cu postnatalul, au fost vreo 7 milioane si ceva (prenatalul era 6 mil si ceva) si i-am primit pe card. Dar pe decembrie inca se dadeau dupa legea veche, prin intermediul angajatorului, asa ca de-aia i-am primit pe card.