ajutor !!! ma depaseste situatia

ajutor !!! ma depaseste situatia | Autor: Lorelai

Link direct la acest mesaj

buna mamicilor de gemeni. nu am mai scris de mult dar m-am gindit la voi. fetele mele sint bine, au crescut, au facut 13 luni. sint niste nazdravane, nu merg inca singure dar au inceput sa se ridice in picioare si sa mearga tinute de mina sau de marginea canapelei. Maya merge si in 4 labe. Livia abia isi ridica fundul dar se straduie, mai mult se tiraste.

as avea nevioe de un sfat de la voi. eu le culc in aceeasi camera de cind le-am adus acasa de la spital cind erau mici am dormit cu ele in camera dar de la 6 luni dorm singure, fiecare in patutul ei. toate bune si frumoase, dormeau toata noaptea, nu se trezeau sa manince pina mai de curind. de vreo cuteva saptamini se trezesc noaptea cind una cind alta. Maya incepe sa mormaie si se ridica in pat si incepe sa zgiltiie patul. ca sa nu o trezeasca si pe Livia trebuie sa o iau de acolo. o iau la noi in pat, o adorm (poate sa dureze si 2 ore) si o pun la loc in patutul ei. e posibil sa ii iasa vreo masea ca altfel nu imi explic de ce se scoala. Livia se trezeste si ea si incepe sa urle, pina nu o iau din pat nu scap. o iau si pe ea la noi in pat si o adorm, apoi o pun la loc.

uite asa fac ture de la mine la ele, cu fiecare o data pe noapte. eu sint tare obosita, merg si la servici, si apuc sa dorm 3-4 ore pe noapte, intre trezirile lor.

in plus de asta, avem probleme si cind le pun seara in pat. Livia adoarme singura dar Maya nu e chip sa adoarma. se ridica, miriie, zgiltiie patul, mormaie si tot asa. o adorm in fotoliu in brate si apoi o pun in pat.

cum sa fac sa le adorm si sa doarma si ele noaptea? stiu ca se recomanda daca pling sa le lasi sa plinga si se linistesc singure. nu prea pot sa fac asta pt ca daca una plinge o trezeste si pe cealalta. o solutie ar fi sa le separ, sa aiba fiecare camera ei si nu au decit sa mormaie cit vor. nu as vrea sa le separ, intii de toate ar fi balamuc mare, nu am inca o camera disponibila, ar trebuie mutata mobila dintr-o camera intr-alta si nu prea vreau. plus ca va fi mai greu pt mine sa alerg de la o camera la alta.

voi cum ati facut? ati separat gemenii? au adormit singuri? se mai trezeau noaptea?

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurastanciu spune:

sa iti spun cum este la noi. noi dormim toti patru in aceeasi camera, din lipsa spatiului suplimentar. pana pe la 11 luni Matei a dormit cu noi in pat, dar se foia toata noaptea si bineinteles ca nici noi nu dormeam. pe linga astea, dormea pe picioare, iar Medeea leganata in patut. era calvarul de pe lume, dar a trecut pe la 13 luni cand am hotarat ca trebuie sa doarma singuri in patuturi. vreau sa iti spun ca dorm toata noaptea. atunci cand se foiesc, se ridica sau scancesc le fac din patul meu "ssst" si ei adorm la loc.
nu am crezut ca vreodata vor adormi si singuri dar asa am reusit. te inteleg cu faza cu lasatul sa plinga. cred ca orice mama de gemeni stie ce inseamna sa plinga unul in miez de noapte. nici copii mei nu au fost despartiti niciodata si nici nu as vrea sa iui despart.
eu zic sa incerci sa dormi cu ei in camera cateva nopti si sa incerci sa ii linistesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craita spune:

Buna fetelor, scriu si eu pentru ca din intamplare am putin timp. Mi-as dori sa pot sa dau un sfat (pentru ca si eu am cerut un sfat asemanator acum mai bine de jumatate de an), dar din nefericire eu nu am avut nici nervii si nici puterea fizica de a rezista, drept pentru care acum dorm eu cu amandoua in pat. Singura realizare este ca acum avem un pat foarte mare, dar totusi pe langa langa noi trei mai sunt si vreo 20 de papusi...
Asa ca Lorelai, daca reusesti cu ceva, sau daca intre timp poate sa imi dea si mie un sfat...cu toate ca acum cred ca la mine e prea tarziu...
Chiar nu-mi imaginez cum le-as mai putea convinge sa doarma singure, fara urlete bineinteles...
Bafta!

, mama Craitei si Crinei

Mergi la inceput