Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (60)
Raspunsuri - Pagina 4
christina-m spune:
Buna seara
La Multi ani sarbatoritilor din 28,29,30 si 31: luca-ioan, simon-andrei, mara-karina, robert-daniel, ioana-alexandra si bianca-ioana pt jumatatea de anisor si pt ceilalti, inclusiv Matei al meu :Vlad Cristian, Jessica Priscilla, Radu, Andrei, Sara Maria, Arzu-Ege, Gabita, Razvan
Anya, felicitari pt dintisor, speram sa fie si la noi la fel de lejer.
Gabitzsanatate multa Biancai.
Kid, distractie placuta la botez si sa fie vreme buna.
Nanadana si Daniela, si pt mine diversificarea asta e o nebuloasa. Momentan Matei manaca doar san si cam 5X200 ml, si mai incerc eu sa-i scot cate o masa dar nu prea reusesc. Dar de saptamana viitoare gata, incepem si noi cu mancarici adevarate. La cat e de bine facut, cred ca ar fi cazul.
Vero, eu nu cred ca trebuie sa-ti faci griji. Mai au si bebeii zile proaste. Nici Matei n-a prea mancat ieri si azi, dar oricum nu se vede la noi.
Ioana, faina mobila . Cam ca si a noastra
Cristina si Matei (29.10.2005)
POZE
miflore spune:
Buna frumoaselor!
Azi nu mi-a mers deloc net-ul, exact cand puteam si eu sa recuperez! hmmm
A venit iarna iar!
Cu intarziere multumesc fetelor care mi-au raspuns cu revalidul, Diana, Irina, Simonique!!!
Tonnia, ma bucur c-ai gasit pana la urma laptele minune, nici la mine in cartier nu era, asta asa, ca titlu informativ;
Gabiarama, sanatate multa!!!
Gabitz, in Militari e plin de parcuri, cum pe unde plimbi copilul? Adica avem un trotuar marginit in parti de pamant, asta ne e parcul! Tu pe unde stai? oare te-am mai intrebat?
Carmi, sanatate lui bebe Fabiano cel zambaret!
Ioana, naspha bona...bine c-ai scapat de ea...
Meme, super preturi la voi!
Nanadana, asa e, vreau sa raspund tuturor, acum trebuie sa fac un tur de forta!; asa sunt eu, organizata!
Ege, spor la pregatiri!!! Nici eu nu cred c-o sa fac vaccinul acela mai repede...ma mai gandesc dar nu cred...
Jadi, felicitari pentru apartament! Ce-ai mai facut cu mobila?
Mai scriu in curand! Sper ca nu peste 5 zile!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
miflore spune:
Ruxandra, multumim frumos pentru ghiocel!!! E super poza!!! Un de la Ana pentru Matei!!!
Si in sfarsit s-a intamplat! Al meu sot a actualizat site-ul cu pozele Anei asa ca va invitam la film!!! Laudati-ne!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
nanadana spune:
Daniela eu am inceput la 4 luni si o saptamina cred cu suc de morcov la masa de pranz si compt de mar la borcans la ora 4 si am tinut_o asa o saptamina,acuma sintem la supita facuta de mine am inlocuit sucul de morcov ,am mai bagat compot de mar+banana
,pina acuma a mers nici o problema (chiar azi mi_a papat la 4 tot borcanelul de fructe)
poze
nanadana spune:
Ioana frumoasa camera lui Miruna si ce mare este dar asteptam sa vedem stelutele si animalutele lipite pe perete
Miflor este tare dulcica Ana
Fetelor de citeva zile mon filou doarme singur in patut si ziua si seara ptiu ptiu sa nu il deochi
Cristina este un scumpic Matei,al meu nu este asa gras dar la asta au cazut amaindoua pediatre de acord ca este bine la greutate
poze
dani_flor spune:
nanadana si iti primeste si supita acuma, daca ai inceput cu dulcetzurile ?? Scuze daca ai mai zis, dar eu fiind paralela cu diversificarea nu am retinut
Daniela, mami de Ioana(24.10.1999) si Maria(17.10.2005)
Anya20 spune:
Am vazut ca se discuta mult despre diversificare. Fara sa am pretentia ca le stiu pe toate si fara sa doresc sa creez polemici , am sa detaliez tendintele actuale (chiar daca nu m-ati intrebat in mod direct, nu ma pot abtine sa nu ma bag si eu ca musca-n lapte ).Cu siguranta ca multe dintre voi stiti bine lucrurile astea, insa am vazut ca se revine cu intrebari.
Defapt nu exista mai multe idei, ci una singura pe care unii medici o recomanda, iar altii nu (nu stiu clar din ce motive: lipsa de informare, dezinteres, dezacord etc). Insa regulile astea au fost stabilite de oameni cu multa experienta in domeniu, pe baza unor cercetari riguroase si ele sunt doar orientative, aplicandu-se la fiecare copil in functie de particularitatile sale. Nu stiu daca inainte era bine sau rau, dar s-a ajuns la concluzia ca aceste recomandari sunt cele mai eficiente.
Pentru copiii alaptati la san se considera ca nu au nevoie de altceva inafara de lapte pana la 6 luni, cu conditia ca ei sa creasca bine (min. 500g/luna). Daca insa acest lucru nu se intampla, ei pot fi diversificati inainte de 6 luni (dupa 4-5 luni, dupa caz), dar cu cereale specifice varstei, tocmai pt a ajunge la o greutate optima. (Se considera ca greutatea de la nastere tb. dublata intre 4 si 6 luni).
In cazul in care ei cresc bine cu laptele de san si nu exista nici un alt impediment pt mama sa alapteze, atunci se va continua asa pana la 6 luni si se vor diversifica mai intai cu sucuri si piureuri.Cresterea excesiva in greut. numai cu lapte de san (se mai intampla sa fie si prea mult laptic ) nu prezinta nici un risc si nu se considera o problema. Asadar, nu reprezinta un motiv de diversificare precoce, pe principiul "a crescut prea mult, nu se mai satura doar cu lapte".
Pt. copiii hraniti cu "tzitzi de la cutie" (cum se exprima plastic Dani - sper ca am retinut bine) - diversificarea poate incepe mai devreme (spre 5 luni), in aceleasi coordonate (se incepe cu sucuri pt bbii mai grasuti sau cu cereale pt cei mai subtirei).
Fiecare bblus are ritmul propriu de dezvoltare si nu ramane decat sa stim sa adaptam aceste reguli (care dupa parerea mea sunt destul de flexibile) pt. fiecare caz in parte.
Stiu ca noi am fost crescuti dupa alte reguli (diversificare precoce cu mar si biscuite, sucuri de fructe de la 6 saptamani etc) , insa avem pretentia ca traim intr-o lume moderna in care medicina (ca si alte "discipline") sunt intr-o evolutie continua.
Nu vreau sa se creada ca am ceva cu cineva sau ca cele care nu faceti asa gresiti, ci vreau sa le lamuresc (atat cat ma pricep) pe fetele care mai au intrebari legate de acest subiect.
tuturor
Alina
Anya mea(19 oct. 2005)
codruta_grg spune:
Am fost in Selgros si am gasit si eu covoras ca al Ioanei. E tare fain, dar are parti mici care s epot desprinde.
Codruta & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)
www.euroski.go.ro" target="_blank">SCOALA SKI
nanadana spune:
Daniela la inceput iam cumparat piure de morcov la borcanas dar nu a papat deloc,a doua zi am facut eu supita si a papat ,a treia zi a papat dar a patra zi nu a vrut sa pape decit un pic,acuma o sa vedem maine daca papa sau nu,te tin la curent
poze