Lic. International de Informatica Buc.
Rog mamicile care au copiii la Lic. International de Informatica Buc sa ma ajute dandu-mi niste relatii despre aceasta scoala privata. Fetita mea este acum in clasa a IV-a si ma gandesc sa o inscriu in anul urmator la aceasta scoala.
Multumesc,
Geta
Raspunsuri
CristinaT spune:
Eu am un coleg de serviciu al carui baiat a facut liceul acolo, este olimpic international, dar el nu a platit nimic.
Pe de alta parte am multe colege, una dintre ele chiar povestea ca sunt copii bine pregatiti, dar majoritatea este la fel de slaba ca si la liceele normale. Eu atat stiu. Nu stiu daca o voi da pe Oana acolo, abia intram in cls 1.
Cat este taxa pentru un an scolar?
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
Georgetas spune:
Taxa pentru clasa aVa este 1000 euro/an.
Ce mai surprins pe mine este faptul ca nu se face o selectie a elevilor, deci m-am gandit exact la ce spui si tu, adica copii f. buni, dar si copii slabi in aceeasi clasa.
Nu stiu nimic despre nivelul de pregatire al profesorilor si sper ca aici nu exista obiceiul acestora de a intarzia sau de anu ajunge din cand in cand la ore.
Chiar nimeni nu are copiii sau prieteni care au copiii elevi la aceasta scoala? E vorba despre liceul ai caror patroni sunt turci.
Multumesc,
Geta
madadum spune:
un prieten a avut fata la acest liceu, clasele 9-12. copilul era foarte bun insa parintii au preferat sa nu o/se streseze cu testele de la clasa a8a si cu repartitia (a fost in anul in care parintii trebuiau sa alerge cu dosarul la diverse licee). acum fata este la studii in anglia. ei au fost foarte multumiti. control strict al elevilor (prezenta si note) cu acces la parintilor pe intranetul liceului unde au acces la note, prezenta, discutii cu profesorii. erau vreo 10-15 copii in clasa. predarea se face in engelza. fata si-a ales sa faca si turca optional. dupa liceul, fara pregatire suplimentara, a luat cu brio toate testele pentru accesul la unversitate in anglia
mada
anacami spune:
Buna,
De gradinita "Lumina", care apartine tot de ei, stiti ceva?
Stau in zona, chiar intre cele doua locatii (liceul este langa McDonalds Dristor,iar gradinita dupa Pta Bobocica, nu?), si chiar ma gandeam sa-l dam acolo inca de la inceput...
Ma intereseaza eventual varsta minima, taxe,atmosfera...
Merci!
Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
nematics spune:
parerea mea este sa nu va entuziasmati dupa numarul de "olimpici": liceul are o politica clara de racolare a virfurilor de la olimpiade din clasa a opta, mai ales a celor din provincie, pe care ii plateste cu bursa sa vina la ei si pentru care au (cel putin la mate cunosc persoana in cauza) profesori special platiti sa se ocupe numai de ei. Asta exact ca "sa dea bine", sa faca publicitate, pentru ca in rest, pentru ceilalti copii au profi obisnuiti.
In plus, faptul ca invata limba turca nu ar fi ceva neobisnuit, daca activitatile nu ar fi cumva orientate catre interesele afaceristilor turci (si a comunitatii lor) care-si dau copii acolo.
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
rory76 spune:
Tin neaparat sa o contrazic prieteneste pe nematics. Una la mana, nu va invata turca decat daca opteaza pebtru asta, nu i-o baga nimeni pe gat...eu sunt incantata de aceasta scoala si in calitate de profesor si de parinte si daca as avea bani, aici mi-ar place sa invete fata mea...este o atmosfera placuta, invatarea este mulata pe particularitatile fiecarui copil. Sunt putini copii in clasa, asta cred ca este un plus, deoarece la stat sunt cate 30 in clasa si se poate ajunge si la 40, din moment ce nr. minim de copii este 25... Nu cred ca se poate face performanta sau o invatare de calitate cand ai 30...Normal ca fiecare scoala isi doreste sa atraga olimpici, si faptul ca acestia accepta sa vina la aceasta scoala si nu la alta, spune ceva...Ar fi chiar culmea sa aiba profesori special platiti pentru copiii olimpici...Va dati seama cati angajati ar trebui sa plateasca...pregatire pentru olimpiade si concursuri se face cu toti copiii la fel. Copiii sunt implicati in tot felul de activitati extrascoalre, xcare sa le stimuleze talentele native si care sa ii atraga, atmosfera este prietenoasa si calda, este o scoala ideala.
Recomand din toata inima aceasta scoala, si gradinita pentru toti parintii care vor sa investeasca in viitorul copiilor lor!!! Restul care sunt in America si vorbesc de acolo despre ceea ce avem noi aici, mai bine sa ii lasam sa vorbeasca...singuri!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"
nematics spune:
Rory,
intrucit prefer un dialog deschis si civilizat, am sa-ti spun ca eu sunt cetatean roman cu domiciliul si jobul in Romania, in invatamint, si in US ma aflu in interes de serviciu, tot in invatamint.
Nu cunosc detalii despre liceul de informatica din Constanta, la care te referi tu, eu vorbesc despre cel din Bucuresti, despre care TU de data asta nu esti informata. Am participat la citeva activitati si acolo, si legate de acest liceu si ceea ce n-am vrut sa spun in mesajul anterior dar o spun acum este ca 1)acolo se invirt afaceri dubioase care nu au legatura cu invataminttul, si 2) cunosc personal profesorul care se ocupa de olimpicii respectivi, stiu exact cu cit este platit si cit si ce face pentru banii asta.
Iar daca citesti cu atentie mesajul meu anterior ai sa vezi ca eu nu am spus daca este un liceu bun sau prost, nu am acuzat pe nimeni si nici nu am recomandat cuiva sa nu-si inscrie copilul acolo, eu am oferit informatia pe care o stiam, raspunzind la intrebarea pusa aici; in plus am explicat de ce treaba cu olimpicii este un criteriu nerealist in aprecierea liceului.
Se poate purta un dialog civilizat si fara ironii gratuite - sper, ca altfel pot sa ma iau si eu de naivii care cred ca tot ce zboara se maninca.
PS: si da, olimpicii de la liceele Tudor Vianu, Mihai Viteazu si alte scoli din din Capitala invata in clase de cite 30-35 de copii.
Georgetas spune:
Va multumesc pentru raspunsurile date, toate mesajele voastre imi sunt de folos si promit sa va dau si eu informatii despre scoala, daca-mi inscriu acolo copilul.
Fiecare dintre noi intelegem ca olimpicii de liceu sunt "importati", insa acesta scoala are rezultate bune la olimpiade si la cls. V-VIII. Aici parerea mea este ca e numai meritul scolii respective, al cadrelor didactice de aici si al numarului mic de elevi la clase.Clasele de minim 25 de elevi nu cred ca asigura copilului conditii optime de studiu. Olimpicii de la scolile de stat sunt si ei pregatiti separat, au si ei un statut privilegiat in si scolile de stat (cel putin asa era cand am fost eu eleva) si mi se pare normal sa fie asa.
Olimpicii de la acest liceu privat au profesori care sunt platiti sa faca numai asta, dar toti olimpicii fac parte din loturile olimpice care au profesori dedicati pentru pregatirea acestor copii deosebiti.
Deocamdata ce ma intereseaza pe mine la clasa aVa este o clasa cu mai multi copii si un studiu mai atent pentru a dezvolta aptitudinile copiilor.
Astept in continuare ajutorul vostru,
Geta
craciunitza spune:
Eu am fost cu copiii mei la acest liceu, cand au participat la diverse concursuri. Intr-adevar, faptul ca e curat si modern mobilat, iti ia ochii la prima vedere. Chiar cochetam cu ideea ce a-i inscrie la acest liceu. De ce m-am razgandit:
1. Dupa concurs, o doamna zambitoare ne-a spus ca rezultatele se afiseaza a doua zi dar putem telefona in dupa-masa aceea sa aflam rezultatele la secretariat; am telefonat, cu emotii si nerabdare, iar secretara m-a luat la misto in cel mai pur mod de mahala: "da' ce credeti, suntem roboti? alta treaba nu avem?"
2. Ieri am primit in posta un plic de la acest liceu, este o invitatie pentru baiatul cel mare, la concursul "Lumina Math". Invitatie! Scrie mare, ca titlu pe foia frumos redactata. Printre randuri, insa, aceasta "invitatie" costa 100RON si, ca balciul comercial sa fie total, "primii 50% dintre elevii inscrisi vor primi tricouri".
Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia
nematics spune:
Craciunitza
dar faza asta ai intilnit-o? Tot la un concurs Lumina sa anunte ca rezultatele se afiseaza pe Internet in seara concursului, sa le afiseze noaptea la 12, sa le puna si pe hirtie pe peretele scolii semnate de inspectoratul scolar, iar dimineata la premiere doua nulitati (copii de parinti cu nume sonor) sa apara printre primii trei?? Cu diplome masluite?