Cu ce sa incep controlul medical?

Cu ce sa incep controlul medical? | Autor: clayhanger

Link direct la acest mesaj

Buna.
Am si eu o problema pe care nu o pot localiza foarte bine. E vorba de niste dureri la nivelul abdomenului inferior si de simptomele unei infectii urinare.
Cand am fost la un medic ginecolog mi-a zis ca ovarele sunt ok, a gasit ceva in neregula doar cu una din trompe (dimensiuni nestandard) dar n-a stiut sa imi explice mai mult, a zis doar ca e dubios.
Daca e mai frig imediat incep din nou sa urinez des si uneori cu durere. Imi trece repede, cu ceaiuri si caldura locala, si de aceea nu reusesc sa ajung niciodata la medic (nici nu as sti la ce medic, sunt studenta in Bucuresti, si la cabinetul de la scoala practic nu mi-au facut nimic si nu mai am incredere).
Problema, acum, e urmatoarea: vreau sa aflu ce e in neregula. Sa merg din nou la ginecolog (altul) si sa vada ce e cu trompa si apoi sa merg la urolog? Daca merg acum la urolog, cand nu am nici un fel de simptom, poate sa isi dea seama de vreo chestie?

Imi pare rau daca m-am intins si daca am spus prostii, nu stiu ce sa fac si va rog mult sa ma sfatuiti.

Ana

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months.
Oscar Wilde

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Inga spune:

Poate ar trebui sa mergi la un internist care sa iti recomande un set de analize si apoi in functie de ce iese sa mergi la un medic de specialitate. Daca e vorba de o infectie urinara iese la analize si daca nu esti in plina criza...Eu aveam simptome asemanatoare si pe langa infectie urinara mi-au gasit si nisip la rinichiul drept.Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florenit spune:

Parerea mea e ca ar trebui sa incepi cu analizele de urina: sumar de urina si urocultura. La urocultura se poate depista o eventuala infectie si sumarul iti poate arata - printre altele - daca exista nisip. Poate si o ecografie ar fi deosebit de utila. Rezultatul analizelor ti-l poate interpreta orice medic generalist, nu e nevoie sa apelezi la urolog. Daca astea ies in regula, atunci fa si-un examen de secretie vaginala, pentru ca simptoamele de care spui pot fi date si de o infectie in zona respectiva. Trompa aia "nestandard" poti s-o investighezi, dar nu cred sa aiba legatura cu ceea ce descrii tu.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Consulta un medic de medicina interna.Trebuie niste sange recoltat, sumar de urina si eventual urocultura.Nici o ecografie abdominala nu ar fi rea, poate s-ar vedea eventuali calculi.Si eco pelvina pentru eventuala afectiune ginecologica.Nu e nevoie de urolog.De altfel urologii nici nu trateaza infectiile urinare simple, poate doar alea complicate pe rinichi unic sau pe litiaza complicata , la persoanele cu alte patologii reno-ureterale sau mai stiu eu ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri , m-am linistit datorita lor. Am sa fac analizele cat mai curand.

O seara placuta tuturor!

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Revin cu o intrebare legata de problema mea. Am mers la o clinica si mi s-a dat sa fac analizele de care ati vorbit si voi.

Maine voi face ecografie abdominala, si mi s-a zis sa am vezica plina si sa nu mananc inainte. Va rog sa imi confirmati ca asta trebuie.

Pun aceasta intrebare fiindca mai demult mi s-a facut o ecografie la un ginecolog (la care probabil n-o sa ma intorc niciodata , mi-a dat si antibiotice dupa ureche) imediat dupa un consult, fara ca eu sa fi fost pregatita in vreun fel pentru asta. In plus, nici nu mi-a dat fotografiile. Cu mult timp dupa aceea am aflat cam cum trebuia sa se fi procedat (de fapt nici acum nu stiu perfect astfel de "reguli", astept sa ma lamuriti voi), si mi s-a zis ca acel doctor nu a vrut sa isi asume raspunderea pentru ceea ce mi-a zis. Am ramas cu o neincredere in ceea ce priveste astfel de situatii.

De mai mult timp am vrut sa deschid un subiect in legatura cu asta, mai exact de unde aflam cum trebuie sa decurga o consultatie, sau o anumita procedura medicala? Poate s-a mai discutat, nu am apucat sa caut prin toate subiectele.

Daca si voi (cu mai multa experienta si mai multe cunostinte) considerati ca medicul de care vorbesc a gresit, inseamna ca a cam profitat de mine, ca sa zic asa. N-as vrea sa se mai intample asta nici mie, si niciunei alte fete aflate in situatia mea.

Am sa va mai rog mult sa nu insistati pe partea mea de vina in ceea ce s-a intamplat, sau faceti-o cat mai delicat, ca eu suficient si sunt momentan ingrijorata in ceea ce priveste sanatatea si doctorii.

Va multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.

Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

buna clayhanger

si eu la eco abdominala a trebuit sa am vezica plina.dupa ce am facut eco mi-au luat si ceva analize de sange si de aceea a trebuit sa fiu si nemancata.

problema asemanatoare am avut-o si eu si mi-au descoperit la analizele de urina ca am o infectie la rinichi,nisip si cu medincamente s-a rezolvat.

iti doresc insanatosire grabnica!

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florenit spune:

Pe nemancatelea - esential pentru analizele de sange, ca valorile sa fie cele reale! Vezica plina, pentru ca organele inerne sa se vada bine, nu sa stea "smochinite" . Te-asteptam cu vesti bune!!
P.S. Vad ca te misti foarte repede

Mergi la inceput

Revin cu vesti :).
Analizele au iesit bine, nu mi s-a dat nici un tratament. In schimb la ecografie nu s-a vazut rinichiul drept si mi s-a recomandat urografie, pe care insa sa o fac peste cateva saptamani. Pana atunci astept sa vad cum ma simt, si la prima criza reiau analizele de urina.

Multumesc pentru raspunsuri, o seara placuta!

Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

clay, ti-ai mai facut vreodata eco abdominala? daca da, atunci s-a vazut rinichiul drept?

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Nu, asta e prima data. Ma gandesc sa o refac undeva in alta parte, ca sa vad mai sigur ce si cum.

Oscar Wilde

Mergi la inceput