Activitati si jocuri care pot inlocui TVul
Raspunsuri - Pagina 8
zana spune:
Noi astazi facem goblen, cusaturi artistice pe un suport, cu fire si fara ace, de la cinci ani in sus.
E interesant ca are si un mic suport si cand e gata avem tablou in toata regula.
Goguta interesante sabloanele de care vorbesti si jocurile super!
goguta spune:
Scuze, abia azi am intrat pe aici ca nu am mai prea avut timp...
Claudia,dupa cum bine ai intuit pentru tablouri ai nevoie de:
- carton sau foaie
- lipici la baton
- orez sau paste (floricele de ex.) sau ce crezi ca ar merge lipit
Tinand cont ca varsta e destul de mica procedam asa:
- mami deseneaza conturul unei mingi, masini, omulet, catel, pisica sau ce-i mai trece prin cap..Cupilu' "unge" cu lipici o portiune moderata -chiar mica- din interiorul conturului dupa care presara orez care se va presa usor cu manutzele. Si tot asa pana la victoria finala cand ai umplut conturul. Se lasa un pic sa se usuce (un pic mai mult, depinde rabdare). Dupa care se coloreaza dupa imaginatie si pofta cu acuarele, o carioca daca e nevoie de ochi si alte detalii.
Asta e.
she_wolf spune:
goguta, merci pentru explicatii. Suna tare bine, o sa facem si noi, mai ales ca lui Cristi ii place tare mult sa umble cu lipiciul.
Claudia (18+) si Cristi (16.12.2002)
april spune:
Andrada face contur cu creionul, apoi ia hartie igienicacolorata divers, le rupe bucatele mici, tip cocoloase si le lipeste in interiorul conturului.
Prima data cand am vazut nu stiam cum a facut. Am intrebat-o de unde stie? si zicea ca de la gradi. Acolo fac cu hartie creponata dar ea a zis ca prin casa nu a gasit hartie creponata si s-a gandit sa faca cu hartie igienica. De obicei ii iau de toate culorile. Asa ca fata mea a improvizat. Apoi i-am cumparat si hartie creponata.
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln
ML spune:
Fetelor am citit cu placere ceea ce ati mai scris, mi-am notat multe, astept sa ma mai linistesc cu ale mele.
Mi-am propus sa nu mai postez, dar astazi am primit pe mail niste linkuri de la fratele meu si mi s-a parut interesant ce am vazut (filmulete cu artisti care deseneaza cu si pe nisip, pe o masa luminoasa. Deschideti si sonorul si experimentati cu cei mici).
Mutati pagina in jos din stanga apoi mergeti la sample movie , jos in stanga:
http://www.sandfantasy.com/babysandy/babysandy.htm
Alt artist (Fenenc Cako, Ungaria):
http://www.youtube.com/watch?v=kxhYyGJot1A&search=sicaf
Sper sa le puteti vedea.
ML spune:
Iata ce se poate face din cutii vechi de pantofi, dosare, cutii de cereale etc. pt. baieti mai mari sau mai mici:
http://www.brightring.com/shoebox.html
ML spune:
In ultimul timp ai mei se joaca fascinati cu cutiute de plastic in care pun apa, paste fainoase sfaramate cu storcatorul de usturoi, mazare si linte, floricele si tot ce le intra pe mana. Asta in timp ce eu gatesc. Fac mare mizerie dar sterg apoi entuziasmati. Nu s-ar mai dezlipi de apa!
Azi fetita a venit de afara cu niste floricele si a rupt un bobocel mititel de tot, bineinteles ca l-a bagat in apa, i-a pus si sapun si... sters in servetel. Cand a despaturit hartia a fost incantata sa vada ca floricica o patase. Apoi si-a desenat ceva cu creionul pe o coala alba si si-a "pictat" in mov "opera", cu bobocelul acela chinuit. Cam ca fetita ta, April, cu inovatii.
zana spune:
Nu mai scrie nimeni la subiect? doar suntem in vacanta.
Ii povesteam fetitei cum faceam coronita de sanziene in copilarie si am cutreierat campul cautand sanziene, e altceva cand le culegi direct de pe camp si nu de la piata.
Nu prea seamana a coronita ce a iesit , dar macar am incercat sa-i fac o coronita cum a vazut la serbarea de abecedar.
Vacanta placuta!
ML spune:
Revin si eu cu ceva ce am gasit intamplator pe Net, umbre de animalute, realizate cu mainile: fluture, elefant, lup, capra, porc etc.
Am tiparit vreo 13 si ma duc acum sa vad ce efect au asupra copiilor (le gasiti mutand cursorul in jos cam 3/4 din pagina - sunt cele mai negre dintre toate ilustratiile):
http://etc.usf.edu/clipart/galleries/people/hands.htm
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Ramona J spune:
Ma mai gindesc. Deocamdata mi-a venit in minte un joc interesant pentru copii mai mici. Alegi citeva obiecte (cunoscute de ei in caz ca nu au un vocabular bogat). Le treceti in revista pe toate apoi copilul inchide ochii si iei un obiect. Copilul trebuie sa numeasca obiectul lipsa. Jocul poate fi un pic mai complicat, sa adaugati mai multe obiecte sau sa luati doua obiecte pe care sa le numeasca mai apoi copilul.
E simplu si la indemina oricui.
The best thing you can do for your children is to love your wife.