Activitati si jocuri care pot inlocui TVul

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Yam-yam ce gustoase sunt prajiturelele!

Noi ne-am ocupat cu confectionarea unei sorcove, mi-a luat ceva timp pana am legat florile.

http://family.webshots.com/photo/2843975530083220843iloUEq

"Sorcova, vesela
Sa traiti sa infloriti
Ca un mar, ca un par
Ca un fir de trandafir..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

A avut succes sorcova? Te-a ajutat fetita la decupat si legat floricelele? Uite asa mi se face un dor de casa...
Noi am renuntat la prajiturele tip degetar in favoarea celor de turta dulce (mi-am inchipuit ca le taiem mai repede. Hi,hi! Eroare! 3 ore am muncit pana s-a terminat aluatul, copiii lipiciosi ca hartia de muste, faina peste tot... Dar a meritat din plin. Tot Tasha Tudor cu a ei reteta si idee sa traiasca!
Asa ca am insirat omuletii pe ata (nuuu, in brad n-au mai ajuns!) si ordonat ariceii pe platouri (pozele 2 si 3 de mai jos)in asteptatea Craciunului:

http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Pardon, eu tot ca surda...
Cautand ceva despre un cuibusor de pasare am dat peste:

http://wondertime.go.com/create-and-play/article/nest-quest.html

Nu-i dragut? Macar cat sunt la tara la bunici cei mici, in vacanta (EDIT: de primavara, ca in cea de vara numai daca-s ametite ca mine si-ar putea construi cuib ), se poate incerca.

Noi am stat vara aceasta 2 luni intr-un camper/rulota si ne-a cam iesit pe nas. Greu, greu... dar nicicand nu am fost mai aproape de gaze, fluturi (Ooo si un sarpe negru incapatanat), rate salbatice, ghinde si alte minunatii.

Copiii au gasit in padure scoarta de pin (care arata pe spate cam ca o retea de picaturi de ploaie scurgandu-se pe geam) si au pictat "bolborocii" in diferite culori. La fel cu pietricele slefuite, adunate din rau.

Au presat floricele si le-au lipit pe desene "cadouri" pt. verisori si matusi, au "confectionat" zmee din hartie si sfoara, "caciulite de ploaie" din pungi de plastic decorate cu poleiala, masti din cartonul de la cereale, "slapi" din carton si folie de aluminiu (hi, hi cine credeti ca s-a putut incalta cu ei, dar mai conteaza asta?), culoare galbena din creta sfaramata si floricele galbene storcosite si... cireasa de pe tort ... sotul le-a cumparat si fetitei si baiatului (de ziua lui) 2 cutii de plastic cu maner in care pescarii isi tin momeala. Au rafturi mititele si compartimente de diferite dimensiuni. Le-au pastrat si isi pun in ele ce nici nu visezi: pene de pasari, aripioare de fluturi, ghinde, papusele din plastic, dinozauri mici, viermi si soparle "elastice", din plastic, baloane paraietoare, pietricele de la rau, masinute, bete, "bijuterii" din folie de aluminiu, "omisori" facuti din hartie, flori si masking tape...
Le numesc pompos "collection box". Faptul ca-s numai ale lor si nimeni nu le deschide in lipsa, le face unice si "fermecate".

Am uitat de avioanele din lemn de balsa, unele simple, altele cu elice. Sa mai spun ca si eu si sotul nu ne saturam aruncandu-le?

Vad ca se gasesc si in Ro. Ale noastre sunt simple, au fost numai 1$:

http://www.hobbyx.ro/produs.lista.html?cat=102&subcat=155

A trecut vara... Voi cum ati petrecut?

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Am citit mai devreme si m-am distrat ...
Stiti cum zice Piticul meu ?

Mami eu am o cutiuta plina cu nimic si goala cu de toate .

Are o gramada de prieteni imaginari -unul e ,,soferul galagie care face prostioarele pe care si le imagineaza el ,altul e Tutu care e cuminte .
La capitolul jucarii cel mai mult se joaca cu jucariile facute de el ( are 4 ani ) din resturi de jucarii pe care le fixeaza cu ,,izolire -cel cu care se izoleaza cablurile electrice .
Ii cumpar cate o punga cu culori diferite
Interesante i se par si carticelele cu actipilduri -am trecut la cele tematice - cu diverse forme sau numere intr-un chenar si trebuie sa vezi ce lipseste
I-am luat un joc cu stampile , unul cu argila pe care o amestecam cu apa si apoi o turnam in forme , le lasam la uscat si apoi le coloram -

Mai e trenuletul Thomas -nu cel electric cel de fier , face el diverse chestii cu el , are o trusa de scule cu care se pot face diverse reparatii si apoi avem ...ceasurile
El sta cu taica-su de vorba despre masini, despre viteze , turatia motorului si concordanta cu viteza si treapta de viteza ce trebuie folosita , benzina , ulei etc
Noi desenam pe hartie niste cercuri mai mari si mai mici si apoi decidem ce fel de masina facem - de curse , de teren sau camion .

Ne-a ajutat foarte mult la numarat - numara fara probleme pana la 100 , la 1000 , stie cum se scrie 100000 , si chiar un miliard. In plus deoerece vitezometrul e din 10 in 10 din 20 in 20 etc. a invatat sa numere si asa . Pe degetele numara si din 6 in 6 si oricum . Cel mai haios a fost cand a vazut o masina americana in mile si l-a lasat paf km - asa a aflat si de mile ca n-aveam ce face
Ii mai place sa toace la mixer cand fac eu de mancare si sa-si faca singur -dupa ce tai portocalele sucul .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ligeea

Am citit mai devreme si m-am distrat ...
Stiti cum zice Piticul meu ?

Mami eu am o cutiuta plina cu nimic si goala cu de toate .

Superb!

Are o gramada de prieteni imaginari -unul e ,,soferul galagie care face prostioarele pe care si le imagineaza el ,altul e Tutu care e cuminte .

Hi, hi! Si ai mei se joaca cu DUN-DUNii. DUN-DUNii sunt un fel de animalute facute din degete (aratatorul este capul si restul degetelor picioarele). Si nu sunt toti buni, nuuu! Unii se mai si prefac si vorbesc mieros si apoi ii ciufulesc bine pe ai' mai blegi. Unii sunt disperati, altii dezamagiti, altora le miros picioarele (pfui de puturosi!). Si dimineata cand se inghesuie la mami in pat, dupa batalii naprasnice, vin sa-si linga ranile in "magazie", adica pe undeva pe la urechea mea.
Mi-a placut ce scria un psiholog american despre prietenii imaginari /jucarii... daca cel mic e frustarat ca nu poate repara, scrie, desena, pronunta etc. ceva corect ii poti spune: "Stii ce? Ursul mov mi-a spus ca peste catva timp, cand vei mai creste un pic, o sa rezolvi asta, cat ai zice peste!". Am incercat cu ai mei si ma priveau amuzati... sa creada, sa nu creada? Oricum supararea le-a trecut.

La capitolul jucarii cel mai mult se joaca cu jucariile facute de el ( are 4 ani ) din resturi de jucarii pe care le fixeaza cu ,,izolire -cel cu care se izoleaza cablurile electrice .
Ii cumpar cate o punga cu culori diferite
Interesante i se par si carticelele cu actipilduri -am trecut la cele tematice - cu diverse forme sau numere intr-un chenar si trebuie sa vezi ce lipseste
I-am luat un joc cu stampile , unul cu argila pe care o amestecam cu apa si apoi o turnam in forme , le lasam la uscat si apoi le coloram -

Mai e trenuletul Thomas -nu cel electric cel de fier , face el diverse chestii cu el , are o trusa de scule cu care se pot face diverse reparatii si apoi avem ...ceasurile

Ce multe coincidente! Si ai mei au cam aceleasi jocuri, preocupari... Daaa, ceasurile, ce minunatii numai bune de desfacut. Si apropo'... jucariile vechi, stricate, bune de aruncat, dac aau mecanisme in ele ar trebui oprite si lasate pe mana lor. Asa am facut cu o jucarica cu "gears" (uite ca nu-mi vine denumirea in romana). Dupa ce aua vazut cum se "pupa" toate, am oprit cutiuta cu "clopotel" inauntru ca sa o punem intr-o jucarie) iar rotile cu ax au devenit fiecare cate o patina cu rotila. Uneori sunt aspiratoare.

El sta cu taica-su de vorba despre masini, despre viteze , turatia motorului si concordanta cu viteza si treapta de viteza ce trebuie folosita , benzina , ulei etc
Noi desenam pe hartie niste cercuri mai mari si mai mici si apoi decidem ce fel de masina facem - de curse , de teren sau camion .

Ne-a ajutat foarte mult la numarat - numara fara probleme pana la 100 , la 1000 , stie cum se scrie 100000 , si chiar un miliard. In plus deoerece vitezometrul e din 10 in 10 din 20 in 20 etc. a invatat sa numere si asa . Pe degetele numara si din 6 in 6 si oricum . Cel mai haios a fost cand a vazut o masina americana in mile si l-a lasat paf km - asa a aflat si de mile ca n-aveam ce face
Ii mai place sa toace la mixer cand fac eu de mancare si sa-si faca singur -dupa ce tai portocalele sucul.

Ce dragut! Sa va traiasca! Se vede ca mamei ii place ce-i vechi si sa mearga prin anticariate, asa-i? Tu esti, nu? Sau alta fata?

ligeea

Dar despre cutii de carton de la congelatoare bagate in dormitorul lor ce ziceti? Au devenit casute, vom taia si niste ferestre, si-au carat si niste paturele, decorat cu stelute si tablouri facute de ei... Hai ca v-am oripilat, nu? Abia mai avem pe unde trece in camera.

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

A nins zilele trecute (cam rar pe aici...) asa ca s-au adunat vreo 30 cm de zapada, numai buna de transformat in bulgari si apoi in casuta scandinava pentru spiridusi, musai cu lumanare inauntru. Asta a iesit, lumanarea inca arde de 5 ore, o vom lasa peste noapte :

http://s100.photobucket.com/albums/m10/ ... 0_7625.jpg

Nu a fost greu de construit iar efectul este deosebit.

In linkul de mai jos am gasit explicatii cu poze, plus o poveste draguta la inceputul articolului (in engleza):

http://www.grynx.com/how-to-build-a-snow-candle/

Take joy! (poze)

Mergi la inceput