Brailaaaaaa!!!!!!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

Bine ai venit, Paula

sincer m-a surprins vestea cu dr. Botezatu, chiar n-am idee daca e adevarat. Poate ne spun fetele din Galati. Si eu sunt pacienta lui dar merg la control cam o data pe an.






Oana

"Tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu71 spune:

Buna brailencelor!!!
TAre surprinsa am fost aseara cand intr-o plimbare pe faleza(e drept ca n-am mai fost pana in port cam de un an)am vazut ca si la Braila se sarbatoreste....si inca cum!!!!!E plin pe faleza de terase (habar n-aveam de existenta lor),din ziarul local am inteles ca la StrandulCopiilor e discoteca in aer liber....dar ceea ce m-a surprins cel mai tare este o anume terasa(nu stiu cum se cheama)cu o scena improvizata unde tineretul brailean isi etaleaza talentele si nu numai....Aseara era o "trupa de hip-hoperi din Chercea (am dedusdin versurile lor)care "se produceau "pe scena si o multime de tineri care marea majoritate la fiecare 2 cuvinte ....injurau...si ici colo se mai dansa....
Mai povestiti si voi din noutatile de-aici pentru ca mie tare imi par schimbate unele locuri....oameni....si nu neaparat in bine.
VA pupic pe toate,
Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

Braila e in sarbatoare

* Zilele Brailei au inceput, ieri, cu Tirgul de Arta Populara * sint reprezentate 18 mestesuguri cu artizani din toata tara * la deschiderea oficiala a fost prezent si primarul Galatiului, Dumitru Nicolae * urmeaza inca doua zile de distractie, cu 5 concerte mari: Directia 5, DJ Project, Blondy, Stefan Banica Jr. si un invitat surpriza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zilele Brailei s-au deschis oficial duminica, la ora 11.00, odata cu inaugurarea tirgului mesterilor populari. Primarul municipiului, Constantin Cibu, dupa ce a vizitat tirgul, a spus brailenilor ca aceasta a doua editie va aduce laolalta, timp de trei zile, farmecul deosebit al melosului popular, dar si al muzicii usoare, care va transmite buna dispozitie tuturor. "Sint absolut incintat de frumusetea mestesugurilor pe care artizanii le-au adus pentru noi din toate colturile tarii la Tirgul de Arta Populara. In numele consilierilor locali si al meu personal va doresc trei zile de petrecere frumoasa. La multi ani tuturor brailenilor", a mai spus primarul Constantin Cibu. Delegatia oficiala a coborit apoi de pe platoul din fata Primariei pe faleza, unde a vizitat si celelalte standuri amenajate pentru comercianti. Pietre semipretioase, jucarii, obiecte din lemn, ceramica, impletituri, tricouri imprimate, palarii de vrajitoare si cristale, toate se gasesc la standurile de pe faleza. Dupa ce si-a terminat misiunea, primarul s-a asezat la una dintre terasele amenajate, unde a venit apoi si primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae. Vicepriarul Lucian Tilea a spus ca personal a participat la mai multe evenimente din viata Galatiului, la invitatia primarului, si acum a gasit de cuviinta sa intoarca invitatia, care a fost onorata.

Tirgul de Arta Populara

Tirgul de arta populara cuprinde 18 mestesuguri, fiecare fiind reprezentat de mesteri din mai multe judete. Pentru olarit ceramic au venit mesteri din Harghita, Galati si Hunedoara, pentru tesaturi si piese din port popular au venit mesteri din Risnov - Brasov, Horezu - Valcea, Soveja si Hanu Conachi - Galati. Arta lemnului este reprezentata de un mester din Braila, iar instrumentele muzicale de un artizan din Bucuresti. La acest stand puteau fi vazute ocrine, fluiere, piculine, paie, un caval, un cimpoi din piele de capra. "Este prima data cind vin la Braila si sper sa mearga bine vinzarile, asa cum imi merg si la alte tirguri, la Muzeul Satului, la Muzeul Taranului, la Timisoara. Eu sint din Bucuresti, dar vreau neaparat sa pastrez traditia, sa contribui, cu cit pot, la pastrarea ei. De aici voi pleca la mare", a spus Marin Predelus din Bucuresti. Desi Pastele a trecut de mult, se pot cumpara si oua incondeiate, pictate, cu margele sau chiar cu pinza cusuta cu floricele, lipita pe ou. Mesteri in impletituri au venit din Sighisoara si din Braila, iar pictura naiva este reprezentata de artizani din Aiud si Bacau. Mesteri din Bistrita Nasaud reprezinta pielaritul, iar diferite podoabe sint puse in vinzare de mesteri din Suceava. De asemeneaa, cu scop decorativ sint vindute si mastile populare moldovenesti, aduse de mesteri din Galati si Suceava. Mesterii in prelucrarea metalului au venit de la Sibiu, insa nu lipsesc nici traditionalele cergi lucrate de gospodine de la Sapinta. Nu lipsesc nici articolele specifice gastronomiei traditionale, acadele si diferite forme realizate din turta dulce, de mesteri din judetul Arges. Sint si icoane pe sticla de la Alexandria, goblenuri de la Braila si tablouri cu flori naturale lucrate de un mester de la Ploiesti. "Florile trec prin procedee rapide de conservare, ca sa-si pastreze culorile atit de frumoase, tratamente termice, chimice, presare intre cartoane speciale, iar in final sint puse in vid si montate in rame pe care le aduc tocmai din Suedia, de la o firma renumita", a explicat Stefan Marinescu, din Ploiesti. Tablourile sale costa intre 200.000 si 700.000 de lei (ROL).
Foarte interesante s-au dovedit si obiectele lucrate din ceara, care au mare succes la public, si care rezista la umbra pina la temperaturi de 30 de grade Celsius. In tirg, un loc important il ocupa si standurile ce reprezinta atelierele traditionale ale Centrului de Creatie. Sint puse in vinzare stergare, seturi pentru decorarea meselor festive, gentute gen rucsac lucrate manual, obiecte ce sint admirate de toata lumea. Maria si Marcel Mocanu de la Galati au venit cu vase pentru gatit, oale, cratite, craticioare, dar si alte obiecte traditionale. "Sotul meu se ocupa de prelucrarea lutului. La noi in sat este un lut foarte bun, nu se crapa, iar eu ma ocup de decoratiuni. Le fac numai in stilul traditional, pentru ca acesta este scopul nostru, sa pastram traditia. Unele obiecte le-am facut din lut, dar au o utilitate moderna. De exemplu, acest opait nu mai este folosit astazi pentru iluminat, dar se vinde foarte bine ca sosiera. La fel, tot din lut am facut suport pentru tamiie sau suport pentru periute si pasta de dinti la baie. Trebuie sa ne adaptam, cu toate ca decoratiunile sint cele traditionale", a spus Maria Mocanu.
Evenimentele in cinstea Zilelor Brailei au continuat ieri cu un spectacol folcloric si cu discoteca.

Urmeaza doua zile incendiare

Sarbatoarea va continua luni, cu un concert oferit de Fanfara Garnizoanei, in parcul Monument, de la ora 18.00. De la aceeasi ora, dar in statiunea Lacu Sarat, Fanfara "Dunarea Albastra" va sustine un concert de muzica de promenada. Iubitorii de sporturi extreme vor avea posibilitatea de a urmari o demonstratie de arte martiale pe Esplanada, cu incepere de la ora 18.30. Fundalul muzical va fi asigurat de grupul Pyranya. Atmosfera va fi apoi infierbintata de Directia 5 si DJ Project.
Cea din urma zi a sarbatorii va debuta la ora 9.00 cu manifestarile dedicate Zilei Marinei Romane. Acestea vor dura pina la ora 18.30 si vor consta in concursuri pe apa si pe uscat, demonstratii nautice si jocuri traditionale marinaresti. Cu incepere de la ora 19.00, brailenii se vor distra, timp de doua ore, cu Blondy si Stefan Banica Jr. Acestia vor fi urmati de un concert surpriza. La ora 10.00, manifestarile dedicate "Zilelor Brailei" se vor incheia cu retragerea cu torte si cu un foc de artificii.
Manifestarile sint organizate de Primaria Municipiului Braila.


Pupici

Oana

"Tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

P.S:

LA MULTI ANI BRAILA!!!!


Oana

"Tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu71 spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu71 spune:

LA MULTI ANI BRAILA!!!!!SA FITI SANATOASE SI IUBITE BRAILENCELOR!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

LA MULTI ANI SARBATORITILOR DE SF. MARIA

SI

SA NU UITAM SA URAM

LA MULTI ANI TUTUROR MARINARILOR ROMANI

DISTRACTIE MAXIMA ASTAZI LA SERBARILE MARINEI ROMANE SI LA CONCERTUL NR. 2: BLONDY, STEFAN BANICA JR. SI AKCENT, DE LA ORA 19.00!!!




Oana

"Tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Salutare !!
Cum a fost la Serbarile Marinei ??? Doamne , cat imi lipseste sarbatoarea asta !!!

Noi am fost in Braila acum 2 saptamani - a fost ziua lui Alex .
Ne-am plimbat pe faleza , am mancat covrigi calzi cu sana , am dat o raita prin centrul vechi , prin Gradina Mare .
Ce de amintiri !!!


Eu,el(Alex-6ani)Alex si ea(Freya-11.05.2005)Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

Sarbatoarea Sfintei Marii si, mai nou, sarbatoarea orasului, au fost insufletite de dimineata, ca de obicei la Braila, de paradele si jocurile marinaresti organizate de militarii Componentei Fluviale. Ziua Marinei le-a oferit, si in acest an, brailenilor prilejul de a impinzi faleza, pentru a vedea spectacolul pregatit de oficialitatile militare. Vremea superba a tinut cu organizatorii doar intr-o anumita masura. A fost bine ca nu a plouat, insa razele soarelui au fost destul de obositoare pentru privitorii de pe mal. Cu toate astea, lumea a ramas neclintita, de la inceputul programului si pina la sfirsit.
In jurul orei 10, deschiderea a fost facuta, potrivit traditiei, cu discursul comandantului Componentei Fluviale a Comandamentului Operational Naval, Gheorghe Dragomir, cu o mica slujba religioasa si cu lansarea la apa a unei cruci de flori, in memoria eroilor marinari - moment salutat si de Aviatie, ce a trimis trei supersonice sa survoleze Dunarea. A urmat o scurta defilare care, din pacate, nu a putut fi vazuta bine nici de oficialitatile adunate la bordul cazarmei plutitoare Dimbovita - din cauza pomilor de pe spatiul verde - nici de publicul larg, care nu a avut acces, la inceputul festivitatii, in acea zona.
Parada navelor militare si a navelor civile a fost privita cu interes, ca si cele citeva exercitii de lupta puse in scena de militarii profesionisti. Doua monitoare - cele mai puternice nave din dotarea Componentei Fluviale - au simulat respingerea unui atac de la mal, tragind cu munitie de manevra, cu armamentul de mare calibru de la bord. A urmat un exercitiu de dragaj facut de doua vedete dragoare. "Minele" din apa erau marcate cu ajutorul unor petarde, a caror explozii i-au dat primarului Cibu - ce privea spectacolul, la bordul "Dimbovitei", alaturi de prefectul Mitroi, presedintele CJ, Bunea Stancu, si comandorul Dragomir - prilej de gluma: "Ce-s astea, dom-le, bombe antisubmarin?! Daca mai pocnesc multe, incep pestii sa iasa cu burta in sus!", a spus el amuzat.
Dupa vedetele dragoare, au urmat vedetele blindate, care au "respins" atacul unor nave purtatoare de artilerie inamice. Un alt moment privit cu interes a fost perchezitionarea unei nave suspecte ca transporta materiale de contrabanda, de catre o grupa de militari, in colaborare cu un echipaj al Politiei de Frontiera. "Dar ce-or fi ascuns acolo?", s-a intrebat cineva. "Pe Omar Hayssam!", i-a raspuns un spectator hitru.
Sosirea Zeului Neptun, jucat si de aceasta data de actorul Florin Chirpac, s-a facut cu mult fast. Zeul a fost purtat pe spinarea unui crap urias si insotit de citeva ambarcatiuni, pina a ajuns la cazarma plutitoare "Dimbovita", unde a fost luat in primire de o suita de frumoase nereide si pirati pusi pe sotii. Pentru inceput, Neptun a "prezidat" botezul unui marinar novice, apoi a dat startul jocurilor marinaresti. Spre deosebire de anii anteriori, acestea nu s-au lungit prea mult. Dupa doua intreceri intre ambarcatiuni si doua intreceri intre inotatori, a venit momentul cel mai asteptat: purcelul la scondru. Publicul s-a amuzat copios de echilibristica temerarilor care incercau sa ajunga la purcelul atirnat de virful unei birne unse cu vaselina. Cazaturile care mai de care mai haioase au facut deliciul asistentei. Pina la urma, purcelul a fost adjudecat de un concurent ce a reusit sa se prinda, cu un efort disperat, de fringhia de care era atirnat rimatorul.
Un moment mai putin reusit decit altadata a fost, din pacate, fuga dupa rate. De data asta, inaripatele nu le-au mai provocat deloc greutati inotatorilor porniti in urmarirea lor. Au fost prinse imediat, fapt ce a provocat in rindul privitorilor zvonul ca s-ar putea sa fi fost legate de picioare, ca sa nu mai poata executa acrobatiile acvatice cu care obisnuisera asistenta in anii trecuti.
Seara, brailenii au fost invitati sa asiste la jocurile marinaresti de uscat.

* DJ Project au stirnit la dans si miscare si pe cei mai in virsta

Cea de-a doua zi de petrece in cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Brailei a fost si mai aproape de gustul brailenilor. Spectacolele pe faleza au inceput la ora 19.00, cu o demonstratie de Arte Martiale a celor de la "Ying Yang Security", campionul Cornel Musat lasind asistenta fara suflare in timpul demostratiei sale. A urmat apoi concertul de aproximativ o ora sustinut de "Directia 5". Organizatorii s-au gindit ca tinerii braileni vor lua cu asalt formatia si au postat garduri si politisti, separind publicul de artisti cu o distanta de citeva zeci de metri, insa acest lucru nu a fost in favoarea distractiei. Poate si din cauza ca Directia 5 nu a inceput cu o melodie foarte cunoscuta, publicul nu prea a reactionat. Toata lumea statea linistita si ii privea pe cei patru membri ai trupei cum cintau. Orice incercare de comunicare intre trupa si spectatori era zadarnicita de distanta prea mare. In aceste conditii, cind nici dupa a treia melodie nu se incinsese atmosfera, Cristi Enache, solistul formatiei, a cerut sa i se dea voie publicului sa vina aproape de scena. Abia apoi tinerii s-au putut distra si dansa pe ritmurile cintecelor "Directiei 5".
Isteria generala a inceput abia dupa ce a urcat pe scena formatia "DJ Project". Tineri sau batrini, s-au inghesuit toti sa-i vada, sa-i auda si sa se distreze alaturi de cei doi solisti. Nebunie a fost si in momentul in care solistii de la DJ Project" au aruncat in public unicul CD pe care il adusesera cu ei de la Bucuresti. Tinerii din jurul scenei tipau, dansau, ridicau miinile, luminau cerul serii cu brichetele, astfel incit spectacolul a fost total. Unii braileni chiar au spus ca s-au distrat mai bine decit pe litoral. La tot acest spectacol au asistat si reprezentantii Primariei, evident satisfacuti de impactul pe care acest spectacol l-a avut asupra publicului. Circa 45 de minute, "DJ Project" au cintat live si au consumat energia tinerilor si adultilor veniti in numar foarte mare pe faleza, chiar daca era prima zi de lucru a saptaminii. Dupa ce s-a incheiat concertul celor doua formatii, s-a continuat cu o seara de discoteca in aer liber pina la ore tirzii in noapte.
De remarcat faptul ca orasul Galati a fost alaturi de braileni si in aceasta seara, prin infuzia de motociclisti care au venit din orasul vecin. Dupa concertul sustinut de "Directia 5", motociclistii au plecat, printre ei numarindu-se si viceprimarul Lucian Tilea, care a luat-o pe motocicleta pe consoarta sa, directorul Directiei pentru Cultura, Ana Harapescu.

Va urma povestirea zilei de 15 august, cu super concertul lui Stefan Banica Jr., Akcent si Blondy

Pe maine


Oana

"Tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Oana , draga mea , superba descriere ! Daca e facuta de tine - m-ai dat pe spate !!!
Ce rau im pare ca n-am fost acolo !!
Uneori ma bate gandul sa ma intorc - dar ce-as putea face ?
Am observat un lucru tare trist - parca n-au ramas acolo decat copii si batrani . E doar impresia mea ?

Eu,el(Alex-6ani)Alex si ea(Freya-11.05.2005)Freya

Mergi la inceput