Despre croitorie - sfaturi si idei

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

@cicina - nu, nu ii pun, am vazut in comert sacouri din raiat fara captuseala si nu are rost sa ma mai chinui daca merge si asa.
Ceva, ceva, am reusit eu la guler - am cusut gulerul de sacou si dublura reverului asa incat sa se vada cusut la masina pe fata si pe dos il prind cu mana, dar nu inteleg de ce atunci cand il imbrac reverele nu sunt la fel este o diferenta mica intre ele (unul mai sus, altul mai jos), cu toate ca daca descos si pun parte peste parte sunt la fel croite!!! nu-mi dau seama unde nu fac bine.
M-am bagat si la un sacou cu revere pana la umeri! asta sa-mi fie invatatura de minte.

@iren - unde iti rupe ata? sus sau jos? sa nu fie prea stransa ata...
Eu ii mai faceam asa la prima mea masina mecanica (casnica - acum este la mama la tara si tot eu o folosesc cand trebuie facut ceva pe-acolo): cand mi-o incurca sus o mai dau odata dupa chestiile alea pe-acolo (sa traga mai greu de ea) si cand mi-o rupe, slabesc ata.
Cand este de la suveica sa-mi incurce sau sa mi-o rupa cred ca nu este bine facut mosorelul (prea slab sau prea strans) si daca nici asta nu merge, alta suveica.
Si mai este posibil sa fie si de la ac problema, vezi sa nu fie bont cumva...
Cat mai merge o pacalesc asa, pe urma clar ca trebuie s-o vada un medic (mecanic)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natta spune:

Salut, am nevoie de un sfat.

Cum pot strimta blujii?Cu o marime mai mica vreau sai fac? De unde incep si cum termin?
Daca se poate ceva f amanuntit.

Multumesc si spor la toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Eu blugii ii strimtez numai pe lateral, iau din ei cat trebuie, cateodata mai jos de buzunar, dar daca sunt largi de sus pana jos tragi si din betelie.
Mai amanuntit daca vrei: trebuie sa desfaci betelia, apoi cosi pe lateral cat crezi ca este bine, dupa care pui la loc betelia (si tai si din ea bineinteles cat este cazul).
Cand ii tragi la masina ai grija ca spatele sa fie pe transportator (am mai explicat mai devreme cateva pagini :) ), adica odata de la betelie la tiv si cealalta parte de la tiv la betelie, numai ca spatele sa fie in jos.
Spor la strimtat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Midasnu, o rupe jos, de dedesubt, nu e prea strinsa, acu de-abia l-am skimbat, ca-l rupsesem intr-un tiv...oricum scotea de fo doo luni un zgomot ciudat, ca un huruit, cre ca de-acolo e. N-o mai repar, ca m-ar costa mai mult decit una noo, asha ca simbata ma duc sa-mi cupmar alta mashina de cusut :)

Io shi plozii turbulentzi


In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Pentru guler, trebuie sa verifici daca corespunde linia de mijloc cu cea a spatelui, de acolo te orientezi la cusut.


cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aaaaa spune:

quote:
Originally posted by midasnu
Abia acum am avut timp sa rasfoiesc revistele si iata ce am gasit:
Banda de intaritura - este o banda de 12mm latime, croita din intaritura pusa pe bie. Stabilitatea benzii este asigurata de o cusatura in punct de lant, executata la 4mm de una din muchii. Folosirea ei este solutia ideala pentru a prelucra rascroieli rotunjite sau pentru a stabiliza marginile unor piese croite pe bie. Banda este foarte moale si stabilizeaza tesatura pe care se aplica, fara sa o faca rigida. Banda de intaritura se gaseste ca metraj, in culorile alb sau grafit la mercerii.

Intaritura G785 - este o tesatura moale, usoara si bi-elastica. Se utilizeaza pentru intarirea gulerelor si a dublurilor, dar si a partilor din fata ale jachetelor si paltoanelor din stofe usoare. Partile din intaritura se croiesc in aceeasi directie a firului ca si partile materialului si cu rezerve pentru cusaturi. Intaritura se calca pe dosul materialului. Intaritura se calca uscata: mai intai se fixeaza in diverse locuri, la temperatura scazuta (1 punct), pentru a nu se strange. Apoi calcatorulse trece peste intaritura circa 8 secunde (temperatura de calcare 1-2 puncte). Dupa calcat, partile se lasa sa se raceasca circa 20-30 de minute.

Intaritura Soluweb - este adecvata pentru aplicatii decorative, din dantela, din panglici, etc. - pentru a le fixa provizoriu, pana la cusut. Se croieste ceva mai mica decat aplicatia decorativa de fixat, se pune intre aceasta si materialul pe care se face fixarea si se calca sub carpa. Dupa ce aplicatia decorativa este efectiv cusuta pe suport, intaritura Soluweb se indeparteaza simplu prin spalare. Exista si intaritura Soluweb pulverizabila, care se indeparteaza tot prin spalare. Acest tip de intaritura Soluweb se poate dovedi necesara si la coaserea tivurilor si butonierelor, pe materiale dificile (lunecoase sau foarte fine). Intaritura Soluweb este disponibila in mercerii, de obicei ca metraj de 38 cm latime.

Intaritura Soluvlies - este o intaritura solubila in apa rece si este suport de kmaterial pentru toate metodele de brodare. Materialele fine sau tip plasa pot fi brodate daca sunt puse intre doua bucati de intaritura solubila. Dupa operatia de brodare se spala intaritura, nu se rupe. Ea se dizolva in apa rece fara a lasa urme. Atentie la calcat: temperatura cea mai joasa si fara aburi. Intaritura solubila in apa se gaseste in mercerii, la metru, 90 cm latime.

" se prelucreaza numai materialele bi-elastice din jerseu" -
adica numai din materiale bi-elastice iti faci lucrul respectiv.
Jerseul se coase cu ace de cusut speciale montate la masina. Ele au varful rotunjit, astfel ca nu rup ochiurile fine ale jerseului. La insailat, se vor folosi ace de cusut foarte subtiri si ata fina.

Sper ca ti-am putut fi de ajutor. Pupici si spor la treaba!



midasnu,merci pt informatii!
Am gasit in comert o banda de aprox. 2 cm dar este si mai ingusta, e lipita pe hartie si are forma de plasa formata din romburi, din ceva plastic care se lipeste la temperatura ridicata, cica se foloseste in loc de cusatura la tiv. oare sa fie asta banda de intaritura? am vrut sa pun poza dar nu stiu cum.Am incercat sa fac ceva din lycra dar masina sare pasul, oare sa fie acul prea gos sau trebuie ac dublu special( am ac de 14/90 normal). Cum sunt materialele bi-elastice? sunt materiale elastice pe ambele directii( de-a lungul si de-a latul)?Merci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Aaaa, aia de care zici tu nu este banda de intaritura, aia se foloseshte pt tiv atunci cind o cusatura s-ar vedea urit.

Io shi plozii turbulentzi


In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ieseanca spune:

Buna harnicutelor,
citesc intr-una ce scrieti voi pe-aici, e superfain forumul asta, dar prea te ia valul.
Am si eu multe hobby-uri printre care si croitoria si chiar daca am o groaza de haine, tot as mai face cate ceva, problema e ca nu-mi merge masina bine si as avea nevoie de un sfat profesionist.
Am o masina DIAMANT mc 1202 si nu pot sa fac mare lucru cu ea, rupe ata, sare,nu stiu cum sa explic e prea rigida si as vrea sa-mi cumpar alta. Am vazut ca sunt fete care se pricep la masini casnice,va rog sa-mi dati cateva sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

quote:
Originally posted by cicina

Pentru guler, trebuie sa verifici daca corespunde linia de mijloc cu cea a spatelui, de acolo te orientezi la cusut.


cicina



Multumesc mult, nu stiam! cu gulerul am scos-o la capat, acum ma chinuie putin manecile (sunt mai mari ca rascroiala, cred ca am lasat prea multa rezerva), dar le fac eu, ce-a fost mai greu a trecut! (sper)

@iren - sa ne spui ce masina ti-ai luat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Nu mi-am mai luat azi, ca m-am enervat pe consort shi-am intors mashina din drum Mergem luni, da asta numa daca revin la sentimente mai bune hihi, parca nu tot io am nevoie de mashina de cusut

Io shi plozii turbulentzi


In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput