Fericirea, un sentiment conditionat sau o decizie?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

BUNA SEARA,PRINCIPESA!SUNT NOUA IN DISCUTIE.AM CITIT FIECARE PARERE.EU AM"GUSTAT" FERICIREA DOAR PT. O CLIPA.ASA A FOST SA FIE.A FOST UN MOMENT IN VIATA MEA CAND CREDEAM CA AM SI EU LOC IN FATA,LA PRIMIT FERICIRE.AM PRIMIT DAR CRED CA CINEVA DE SUS A CONSIDERAT CA NU O MERIT SI MI-A LUAT-O!SA-TI SPUN SI DESPRE CE E VB,DESI E UN SUBIECT PE CARE NU PREA IL DISCUT PT. CA MA DOARE INCA!ANUL TRECUT IN DECEMBRIE MI-AM PIERDUT COPILASUL,CHIAR DUPA NASTERE.A AVUT O MALFORM. CARDIACA GRAVA(CAUZA:O RUBEOLA ATIPICA IN PRIMUL TRIMESTRU DE SARCINA NEDIAGNOSTICATA),CARE NU PUTEA FI DETECTATA LA ECO,DECAT LA O ECOGRAFIE MORFOLOGICA AMANUNTITA INTR-UN CENTRU MARE(STAU IN PROVINCIE)AM VAZUT CUM SUFERA SI NU L-AM PUTUT AJUTA.CEVA MAI RAU NICI NU SE POATE IMAGINA.AM IMPLORAT SPRE CER SA SE FACA O MINUNE DAR NU S-A PUTUT.DOCTORII N-AU AVUT CE FACE.AM AJUNS LA "LUIS TURCANU"IN TIMISOARA.SINGURA VARIANTA ERA UN CATETERISM FACUT IN UNGARIA,DAR PROGRAMARE AM OBTINUT CAM INTR-O SAPT. DE LA NASTERE.NU A MAI REZISTAT INIMIOARA SI S-A DUS.AM SUFERIT MAI MULT DECAT DACA AS FI AFLAT CA VOI MURI EU!AS VREA SA MAI INCERC SA MAI AM UN COPIL,DAR AM DEVENIT PARANOICA SI MA GANDESC CA NU AS MAI TRECE CU BINE DE INCA UN ESEC!AM O TEAMA GROAZNICA.FERICIREA PT MINE A MURIT!SE VA NASTE DOAR ODATA CU UN BB!TE ROG SPUNE-MI:AM LUT-O RAZNA SAU E JUSTIFICATA TEAMA MEA?NU PREA AM CU CINE VB. DESPRE ASTA!ITI MULTUMESC!
ANDRA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

andra, vreau sa-ti spun ca-mi pare extrem de rau pentru copilasul tau, pentru suferinta prin care treci!... Stiu ca cuvintele sunt prea sarace, insa ma rog ca bunul D-zeu sa-ti ajute sa mergi mai departe!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Andreea, imi pare rau pentru pierderea suferita.
Vreau sa te linistesc si sa iti spun ca nu ai luat-o razna si nu ai devenit paranoica. Gandurile tale si sentimentele tale sunt normale in situatia in care te afli si fac parte din reactia la pierdere.
Dupa o pierdere, oamenii trec printr- perioada numita doliu. Dpdv psihologic aceasta perioada inseamna ca oamenii accepta pierderea, traiesc tristetea in urma acceptarii pierderii, accepta sa se desprinda din acea relatie si apoi redevin disponibili pentru o noua relatie.
A intra intr-o noua relatie inainte de consumarea doliului are efecte negative asupra acelei relatii. Recomandarea mea ar fi sa amani o noua sarcina pana la finalizarea doliului pentru a putea fi autentic disponibila pentru viitorul copilas.
Daca ai nevoie de detalii pot reveni cu informatii.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina horsa spune:

Lorelei 19, discutam noi despre asta pe viu, curand:).
Pana atunci da-mi voie sa remarc ceva. Principesa scria despre a te simti responsabil pentru ce gandesc altii. Nu era vorba aici sa nu-ti pese. Una e sa te simti raspunzator pentru ce gandesc, simt, mi se intampla mie, si cu totul alta sa intelegi, vrei sa ajuti etc. Oamenii aleg fiecare cum sa reactioneze la ceea ce li se intampla, nu e vina ta ca fiecare alege asa cum poate/stie.
Si daca intr-o zi intunecata si ploioasa eu as alege sa ma las cuprinsa de melancolie si sa-mi aduc aminte de toate relele din viata mea si din lume, iar tu ai alege sa te bucuri de caldura casei citind o carte buna sau invitandu-ti o prietena la un vin fiert si la taclale, inseamna ca eu am ales sa fiu nefericita iar tu ai facut un efort si ai ales sa fii fericita.
Poate fericire ni se pare un cuvant prea mare, dar una peste alta "fericirile" astea mici o fac in final pe aceea mare, cand tragi linie si poti sa spui:da, in general eu sunt fericita.
Sa fim sanatosi cu totii...si fericiti:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claza spune:

quote:
Originally posted by madalina horsa

Principesa scria despre a te simti responsabil pentru ce gandesc altii. Nu era vorba aici sa nu-ti pese. Una e sa te simti raspunzator pentru ce gandesc, simt, mi se intampla mie, si cu totul alta sa intelegi, vrei sa ajuti etc.

Dar cum poti sa ajuti un copil de 5 ani - cum e fiica-mea, de exemplu - sa faca distinctia asta? Mie una mi-e mai frica sa nu cresc un copil egoist, preocupat exclusiv de propria-i persoana si de nevoile / placerile proprii.
La varsta asta e exagerat sa am pretentia sa dea dovada de intelegere pentru nevoile altora? Nu vreau sa o manipulez cu texte de genul "nu ma iubesti", dar cum pot s-o fac sa inteleaga, sa fie receptiva si la ce simt cei din jur?
Poate tot eu am gresit pana acum, ca am rasfatat-o - sa zicem. Dar de-acum incolo cum o dreg?

Mergi la inceput

Claza, obiectivul nu este de a invata un copil de 5 ani sa faca aceasta distinctie. Obiectivul este de a creste un copil in spiritul responsabilitatii pentru propriile ganduri si sentimente.
Un copil si un viitor adult egoist nu este un copil dezvoltat armonios. In timp ce a cultiva propria responsabilitate este unul din principiile dezvoltarii armonioase. Adica daca tu nu o vei responsabiliza pentru ceea ce simti si gandesti tu si o vei invata si pe ea sa isi asume consecintele propriilor decizii, incurajandu-o in luarea deciziilor si anticiparea consecintelor, aceasta este o baza pentru o dezvoltarea emotionala sanatoasa.
Egoismul apare in urma absentei limitelor sanatoase nu in urma cultivarii responsabilitatii. Un copil nu trebuie sa se simta responsabil pentru ce simt si gandesc ceilalti si pentru nevoile pe care le au. Un copil trebuie insa crescut in spiritul respectarii valorii si libertatii celuilalt pentru a nu cultiva egoismul
Aceste aspecte trebuie respectate chiar si in absenta intelegerii lor si a acordului cu ele.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

quote:
Originally posted by ionella3003

andra, vreau sa-ti spun ca-mi pare extrem de rau pentru copilasul tau, pentru suferinta prin care treci!... Stiu ca cuvintele sunt prea sarace, insa ma rog ca bunul D-zeu sa-ti ajute sa mergi mai departe!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA

MULTUMESC PT.MESAJ,PT CA ITI PASA.CONTEAZA SA STIU CA SUNT PERSOANE CARE DESI NU M-AU CUNOSCUT,S-AU GANDIT O CLIPA MACAR LA MINE.ITI DORESC O VIATA FERICITA ALATURI DE FAMILIA TA.POATE MAI VB.
PUPICI ANDRA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claza spune:

Principesa, iti multumesc, mi-ai schimbat directia gandurilor.
Asta si vroiam eu de fapt sa aflu - cum s-o ajut sa se dezvolte armonios ca sa nu devina un adult egoist. Chiar m-ai ajutat, iti multumesc inca odata.

Mergi la inceput

Claza, cu mare placere!

Mergi la inceput