Sezatoarea canadiana (42)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by michelle7

nu in toata SUA sunt probleme cu criminalitatea. Totusi stiu si eu pe cineva care s-a mutat din Chicago aici ( seattle) ca au gasit un nene impuscat in fata casei

Michelle, corect mama. Aceste conflicte se intampla majoritar in zonele defavorizate.

Si in Mtl, daca e sa auzi de vreun jaf sau apartament spart, numa' la Cotdinej (cartierul la moi) sau Ahuntsic, nicidecum in Westmount, Outremont sau alte zone civilizate. Cand oamenii au bani si acces facil la educatie se schimba foaia.

Daca vrem sa scapam de ciobani si kirpane, trebuie sa deschidem portile scolilor larg si sa oferim din putinul nostru, ca tot la noi se intoarce...la o adica.

Sofie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Laurici, dar cand te faci canadianca ? Haide odata, ca trece vara!

Sofie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Daca nu apar probleme (si sper sa nu apara), plec in 1 mai.
Nu cred ca trebuie sa iti vina ceva acasa, cred ca dai procent din salar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Ira,
referitor la Cardul Maladie: daca ai completat Declaratia de revenus pe anul 2005 , la anexa F este : Cotisation au Fonds de Services de Sante
iar la anexa K : Cotisation au regime d'assurance medicaments du Quebec

In cazul in care nu ai o asigurare privata si in funtie de venitul pe care il ai, cotizezi la aceste fonduri chiar daca nu lucrezi.

Iar referitor la spitalul Saint-Justine, am fost eu saptamana asta cu fata mea la urgenta, avea febra 39,5. Am stat de la 10 dimineata pana seara la 19 sa ne vada un medic si sa-i puna dignosticul de "otita" pentru ca ne-au clasificat ca si "semi-urgenta". Dar am rezolvat-o intr-o zi.

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ira, dupa cum vezi ti-a raspun Clau. Vezi la declaratia de impozit ce si cum.

Am si eu o intrebare pentru mamicile cu puiuti mai mici: de cand v-ati indurat sa-i dati la gradinita? Cum s-au comportat la inceput? Fetita mea are 7 luni si ma gandeam s-o dau dupa 1 an- 1 an si jumatate, dar ma gandesc uneori ca totusi este prea mica.

Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Ica, Mihnea a mers la gradi (CPE) incepand cu luna a 9-a.
La inceput si eu m-am gandit ca este prea mic, ca sta mai mult la gradi decat cu noi, insa, fortata de imprejurari a trebuit sa-l dam (eu incepusem cursurile de franceza la COFI) si acum nu-mi pare rau.
S-a acomodat foarte bine, mananca bine, doarme la pranz si in plus, isi consuma energia cu ceilalti copii ca altfel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

quote:
Originally posted by Ira

Pai eu nu sunt nici intr-o situatie nici in alta, si totusi nu platesc. Ar trebui sa-mi vina ceva acasa ? Ca lucrez !

Poate pt. ca lucrez in invatamant ? Tu cat platesti pe luna, e prima data cand aud asta ?

Este-n jur de 800 / persoana / an in Quebec. Nu "auzi" de acesti bani atunci cand esti angajata a unei companii / institutii si atunci cand esti pe ajutor social.
Daca esti lucrator autonom, atunci ai de-a face cu toate cele

B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

43

www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6

Mergi la inceput