Sezatoarea canadiana (42)
Raspunsuri - Pagina 12
Ira spune:
Sa va zic una',
se duce consortu' azi cu copilu' la Jungle park, ca sa-mi lase timp de invatat (aiurea)
si imi da telefon de acolo, disperat, ca Sofie vrea inapoi acasa.
L-am intrebat de ce, si mi-a reprodus cuvintele Sofiei :
- Tati, eu vreau sa ne intoarcem acasa, ca mie nu-mi plac copiii gri !
Ce sa ne facem acum ? Nu suntem noi rasisti si e copilu', la numa' 3 ani. E drept ca multi din copiii astia "gri" nu au cei 7 ani de acasa si se comporta ca de pe plantatii, imping, tipa, fac crize....dar totusi....
Chestia e ca noi niciodata nu i-am vorbit dispretuitor de celelalte rase. Da' asta cu copiii gri m-a terminat, am ras o juma' de ora.
Sofie :)
Donia spune:
quote:
Originally posted by Ira
precum si cei de la tara), ia faceti fratilor darea de seama obligatorie de forum
Iaca, am venit! Numa' o tara sa ma scap de ciubotele astea pline de glod, ca p'acilea a dat cu ploaie si mi s-o adunat apa in batatura. O scapat si porcii in gradina si i-am alergat pana'n seara, is asudata toata si mi-o scapat si paru' din basma. Numa'ncet, ca ma primenesc mintenas si o sa am si eu curaj sa scot capu'n lume.
Da, primavara a venit si la noi, a tras o ploaie cu fulgere si tunete azi noapte, ca s-a cutremurat patul cu mine! Io de asa ceva n-am mai avut parte pana acum. Ma bucuram ca n-avem parte de cutremure si cand colo ma trezesc cu furtuni de astea...!
Oricum, nu ne tine mult primavara de data asta, ca cica pe miercuri da iar cu ninsoare. Da' ieri tot am stat in curte si ma minunam de liniste, pasarelele ciripeau, soarele apunea frumos... viata la tara!
Ira, ce e ala kirpan, mey? Sa fie cutitul pe care il poarta sikhsii?
Sofia, saraca, o fi incercat sa aleaga calea de mijloc. Daca le zicea negri ii jgnea, albi evident nu erau, asa ca le-a spus gri! Hai ca aveti copil diplomat.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Lorelai spune:
Ira, e funny copilasul tau. Cit despre kirpan, mie mi se face frica. Eu nu sint de acord cu cutitele in scoala, de orice fel ar fi. Daca i se pune cupilului pata si sare la bataie cu alti copii? Nu e kirpanul arma dar poate fi folosita foarte bine ca arma, la nevoie.
Ca veni vorba de sikhsi, nu stiu daca ati observat cum ca baietii care nu poarta inca turban au parul legat motz cu o batista. Am auzit ca in batista respectiva, in motz, ar avea un gindac mort. O fi adevarat?
La noi primavara a venit vineri si a plecat aseara. Azi ziua a debutat cu freezing rain si o ceata sa o tai cu cutitul. Pus bocancii inapoi in picioare, injurat vremea si plecat la servici. Bine ca lucrez intr-un cubicul care nu are geam ca m-as enerva ingrozitor sa vad cum arata afara. Mi-am pus un wallpaper cu un peisaj de Caraibe pe monitor, lucrez cu spor si visez la soare si la caldura. Sotul meu zice ca in Ontario primavara se intimpla intr-o marti dupa-amiaza. Si nu e departe de adevar. De la -10 trecem la +30 intr-o saptamina, cindva prin iunie.
Spor la lucru/scoala tuturor. Sa aveti o saptamina buna.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***
Laura B spune:
"Un zambet, o floare, o raza de soaaare..." Revin si eu printre voi cu un cantecel primavaratic, si... hey, eu m-am lasat de tricotat ca mi-a luat Andrei masina de cusut si acum tre' sa ma invat cu ea inainte sa ma apuc de facut tiv la pantalonii lui cei noi.
Altfel, ce sa va spun? Pe scurt: pe 8 martie am mai dat un examen, si in aceeasi zi am implinit si 4 ani de cand sunt in Canada. Sambata a fost ziua Dianei, insa nu am reusit sa organizez nimic eu fiind prea obosita si casa prea vraiste. Asa ca am serbat numai in familie, insa ieri am profitat de vremea frumoasa si am fost la gradina zoologica din Seattle. In "completare" am vizitat si unul din Outlet mall-urile lor. A fost prima mea iesire in State, insa am vazut suficient cat sa-mi deschid apetitul sa mai merg pe la ei cat de curand
Laura
michelle7 spune:
Laura B la care zoo ati fost? la woodland zoo? te intreb pt ca noi stam in seattle si sotul meu sustine ca mai este si o alta gradina zoologica in afara de cea de mai sus.
Laura B spune:
Michelle, da noi am fost la Woodland pentru ca asta mi s-a parut ca e mai mare. Cand am cautat eu pe net, mai gasisem o gradina zoologica: Point Defiance Zoo and Aquarium - http://www.pdza.org/page.php?id=215 - insa asta mi s-a parut oarecum mai mica (cel putin din descriere), si era si putin mai departe... O vom vizita sigur, insa cu alta ocazie.
Daca nu te superi, am sa te rog poate imi mai poti da niste idei de locuri interesante de vizitat cu copilul, de ce nu, si de mall-uri. Andrei are si el o lista intreaga in cap cu ce ar fi de vazut, insa zicea sa "sap" si eu pe net, ca sigur voi descoperi multe de care el nu stie.
Laura
Ira spune:
quote:
Originally posted by Lorelai
Ca veni vorba de sikhsi, nu stiu daca ati observat cum ca baietii care nu poarta inca turban au parul legat motz cu o batista. Am auzit ca in batista respectiva, in motz, ar avea un gindac mort. O fi adevarat?
Daca nu e viu, peu importe, as zice eu. Din partea mea, poa' sa aiba si o gradina zoologica pe cap, atata timp cat si-o pastreaza pentru el insusi.
Fetili, vaz ca va distrati, nu gluma, nu va-ngramaditi prea tare la scris ca se blocheaza forumul' .
Care-ati mai fost in Romania, scrieti impresii va rog, sa ne mai incurajam si noi ! Carmen77, v-ati intors ? Cum e Timisoara dupa 2 ani de Montreal ?
Noi f in curand o sa facem 6 ani de casnicie fericita. Olalalalaaaa, si cautam locuri romantice prin Mtl, sa ne dam in barci de ziua noastra. Bineinteles ca pe Sofia o s-o luam cu noi, nu de alta, dar nu m-as simti bine daca n-as fi frecata la creeri prin vreun resto.
Sambata am si ore la scoala, asa ca nu va ramane decat dupa amiaza de distractie.
Donia, Lorelai, Laura, primavara a venit la Montreal, dar asta se vede doar la termometre. Par contre, stralucirea soarelui ma orbeste efectiv de vreo 3 zile, , de-a trebuit sa-mi pun crema solara si palarie, ca altfel ma ardeam.
Io cred ca s-a luat curentu' la Montreal, si nu se mai transmite pe DC decat de la mine in bloc, Cote-des-Neiges-ul sa traiasca.
À propos de Sofie, astazi ne-a comunicat si mie si lui ta-su', in timp ce el ii explica ca eu sunt romanca, el e bulgar...si...., intreaba el, tu ce esti ?
- eu sunt quebecoise !
Am ramas interzisi amandoi, chiar ma gandeam de unde o fi stiind ea asta,
dupa care am inteles ca de la gradi,
Sofie mi-a explicat ca si Vero si Zazu (asta o fi vreun copil gri) si Élé, si etc etc, ei toti sunt québécoises,
cred ca i-o fi invatand educatoarea, ca avea pronuntia specifica, si nu asa cum zicem noi, chebecoshi
Pupici si aveti grija cum traversati,
Irina
Sofie :)
nelia spune:
Buna si de la noi! Eu mi-am invatat lectia, nu mai cred ca vine primavara aici la prima adiere mai calda, si in iunie inca mai am emotii ca poate da o ninsoare.
Ira, simpatica Sofia. Agata abia acum citeva luni a inteles ca ea e in Canada, dar ca vine din Romania si ca e nascuta acolo. Frumos este ca spune corect Romania si Roumanie, dar in romaneste ii spune Romanica. Nu stiu de ce, ca noi nu folosim acest termen. Si daca tot vorbim de copii si de vorbele lor maestre, hai sa va mai povestesc cite ceva despre Agata. Despre Tudora pot doar sa va spun ca ii ies dintii 5 si 6 () si ca merge singura vreo patru pasi. Asta fara efort, ca daca ma fortez un pic, umplu pagina vorbindu-va despre pitic. Dar sa revenim la cea mare, ca ea s-a nascut prima.
Intr-o zi, asa tam-nesam, fara nici o legatura cu ce se discutase sau se discuta in casa, ne intreaba cu zimbetul pe buze:
– Eu sint nascuta in Romanica, nu?
– Da.
– Si tu?
– Da.
– Si tati?
– Si sintem romani, nu?
– Si Tudora de ce nu s-a nascut acolo?
– Pentru ca acum traim aici, in Canada (Agata inca nu a asimilat notiunea de Quebec ).
– Trebuia sa va ginditi... trebuia sa mergeti in vizita la bunica, sa iasa Tudora afara si atunci era si ea nascuta acolo. Acum, ea nu e romanca si... atunci ce e?
Am ramas fara replica, nu mai are rost sa va spun ce i-am explicat, pentru ca nu am senzatia ca a inteles si, probabil, ca nici nu va intelege prea repede de ce ea e nascuta acolo si Tudora aici. Si nici noi!
Alta faza haioasa. Prin decembrie, dupa una din rarele certuri din ultimul timp (spre deosebire de asta vara, cind erau si cite trei pe zi), dupa ce ne impacam, ne iertam si ne pupam iimi vine „stralucita“ idee sa-i spun: mami, de acum incolo cind stii ca esti vinovata, intinde-o in camera ta si te joaca, nu sta in fata mea, facind boacana dupa boacana, ca atunci ma supar si mai tare, si tu la fel, si de aia ne certam. Sau daca stii ca ce ai facut nu e chiar atit de grav sau poate ca nu ai facut chiar nimic, dar mami e nervoasa, ca de, oameni sintem, atunci trage-ma de mineca si spune-mi „mami, acum esti nervoasa, stai jos si calmeaza-te si apoi vorbim... asa cum iti spun si eu tie cind esti suparata, obosita sau nervoasa. Ca mami e adult, dar are si ea limite si mai oboseste din cind in cind. Astea fiind zise, am uitat de aceasta discutie. Dar se pare ca Agata nu. Acum o saptamina, cind o certam de la ceva si tocmai ma pregateam sa o pedepsesc un pic, ca prea era obraznicuta... o vad pe Agata ca imi aduce papucii si ma ia de mina si imi spune sa stau jos, ca acum sint nervoasa. SI mai discutam dupa ce ma calmez. Uite, stau si eu linga tine, ca poate te calmezi mai repede... Si se aseaza linga mine, mingiindu-ma pe cap. Va dati seama ca m-am calmat ca prin minune (desi nu eram deloc nervoasa, ci obosita de zvapaiala si neascultatul ei ) si m-a pufnit un ris... Asa-mi trebuie daca ma apuc sa-i dau idei, cind nu te astepti le aplica. Ba chiar le dezvolta!
Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
Mona_B spune:
Fetelor, tare ma amuz citind povestile despre "perlele" adorabile ale piticilor vostri!
Noi mai avem ceva pana la varsta primelor intrebari
Mona si Vlad-Andrei 05/12/2004
michelle7 spune:
Daca nu te superi, am sa te rog poate imi mai poti da niste idei de locuri interesante de vizitat cu copilul, de ce nu, si de mall-uri. Andrei are si el o lista intreaga in cap cu ce ar fi de vazut, insa zicea sa "sap" si eu pe net, ca sigur voi descoperi multe de care el nu stie.
Laura
[/quote]
sa stii ca si eu sunt novice intr-ale locurilor ca n-am nici un an de seattle . weekendul asta am fost la Greenlake ( seattle) , e un lac super amenajat si nu e prea mare ca sa nu puteti face inconjurul lui pe jos , asta pt plimbare. iarasi o plimbare cu vaporul pe pugetsound e super, dupa aia puteti merge la acvariu pt ca e tot pe alaskan ave , strada " de pe mal ". outlet mall -urile zici ca le-ati vazut. Noi mergem de obicei la Alderwood Mall care e in Lynwood e pe I 405 ( nu stiu ce exit ) ceea ce cred ca e pe drumul vostru dinspre Vancouver . De asemenea puteti merge la vara la Puyallup Fair e un targ care tine cred 2 saptamani ( daca cauti pe net aflii exact perioada) . iarasi Mt Rainier merita vizitat (vara) , Mt St Helene
aici mai ai niste obiective http://www.romaniinseattle.com/Default.aspx?catID=&artID=4