nu sta in fundulet
Octavian are 8 luni si 10 zile si inca nu sta singur in fundulet. Credeti ca este normal ? cu un mic ajutor sta, dar cand ii dau drumul se dezechilibreaza si cade, de obicei in fata.
Ela si Octavian
Raspunsuri
Otilia spune:
Si Adélie la fel... si peste o saptamina va face 9 luni. Dar nu ma ingrijorez, fiecare copil este unic si isi urmeaza propria lui cale de dezvoltare, nu trebuie sa-i comparam mereu cu ceilalti...
http://imode.ifrance.com/adelitaaa/
@+...
Otilia & La Adelita
danab spune:
Sunt Cristina (sora danei)si pot sa-ti spun acelasi lucru. Fiecare copilas este unic (doar este o minune!).Fetita mea a inceput sa mearga la un an si doua luni, si pana in clipa aceea am fost foarte ingrijorata pentru ca verisorul ei mergea de la 7 luni. In schimb fetita mea a spus "mama"la 5 luni si un pic! Deci fiecare copilas are propriul lui ritm. Oricum pentru linistea ta vorbeste cu pediatrul care ii urmareste evolutia.
Cu drag
Cristina
Ela-Z spune:
Pediatrul spune ca este bine dezvoltat psiho-motor, dar eu sunt ingrijorata pt. ca am citit aici ca ar trebui sa stea in fundulet pe la 7 luni. Mai aveam o intrebare: perimetrul cranian - cam cat ar trebui sa aiba la 8 luni?
Ela si Octavian
Otilia spune:
La 7 luni doctorul i-a masurat 44 de cm, iar acum, la aproape 9 luni, eu ii masor (nu stiu daca masor bine) 44,5 sau 45 de cm de perimetru cranian. Dar iarasi, si asta difera de la un copil la altul... E normal, nici noi, adultii, nu avem aceleasi masuri cu totii, nu suntem trasi la Xerox.
@+...
Otilia & La Adelita
Otilia spune:
Uite ca m-am uitat si in carnetul de sanatate, pe grafice. La 8 luni, perimetrul cranian este normal sa fie cuprins intre 41 si 47 de cm.
@+...
Otilia & La Adelita
angi_gemeni spune:
Stai linistita!!! Si Andrei a stat foarte tarziu in fundulet!!! La fel tarziu s-a ridicat in picioare. Iar acum, de-abia a inceput sa mearga! Si eu mi-am facut 1000 de ganduri si mi-am pus 1000 de intrebari legate de cat de normal este copilul meu. Ei, bine, uite ca este normal!!!
Cat despre perimetrul cranian, Andreea este mai "capatanoasa". La 8 luni, Andreea avea 46 cm, iar Andrei 44 cm. La 10 luni, aveau amandoi 46 cm !!!
dori spune:
Noua medicul ne-a spus ca dupa 9 luni ar trebuie sa stea bebe in fundulet. Si daca medicul a spus ca Octavian e OK, stai linistita. Fiecare copil are ritmul lui. Iar ordinea "realizarilor" nu este aceeasi la toti bebelusii.
Numai bine,
gabid spune:
Nu vreau sa va sperii dar la Simona a fost asa...la 6 luni nu-si tinea capul si dr ne-a dat vit B2si B6 si in 2 saptamani si-a tinut capul.Apoi am continuat tratamentul pt ca nu statea in fund si doar cu chinetoterapie si tratament cu vit B la 10 luni astat in fundulet.Mie dr mi-a spus ca a avut distrofie musculara pt ca nu manca...la 3 luni a inceput sa pape rau pt ca avea otita si dr nu si-a dat seama iar noi nu am stiut.La un an a inceput sa paseasca singura iar la un an si 4 lu ni a inceput sa mearga.Totul cu chinetoterapie.Am inceput in August anul trecut si am incheiat acum o luna chinetoterapia.La 9 luni trebuie sa stea in fund bine dar alti bb la 9 luni merg in picioare...asa erau bb-ii prietenelor mele si lucrul acesta ma stresa.Acum sunt fericita ca am vazut-o mergand.
Va pup,
Gabi si Simonica.
PS:Un pediatru bun va spune daca ii trebuie chineto sau nu.Acum Simona e inebunita dupa gimnastica si pe strada da din manute si spune unu,doi...dar ce chin a fostpana aici cate plansete...un copil de 9 luni e greu sa-l pui la masaj si gimnastica.
Yasmine spune:
O sa iti spun cum mi s-a spus mie aici. L-am intrebat pe pediatru daca sa-l asez pe Andreas in fund, pt. ca am vazut ca vrea sa se ridice (Andreas are 4 luni), mi-a spus ca in nici un caz, ca daca el ridica piciorutele, nu inseamna ca vrea sa se ridice in fund, ci ca face exercitii de intarire a muschilor burtii, m-a mai sfatuit sa nu-l pun sprijinit, chiar daca el ridica capul ci pe spate sau pe burta pe jos, caci numai exersind singur o sa-si intareasca muschii suficient ca sa poata sa sheada. Mi-a zis ca un copil are voie sa fie pus in fundic, abia atunci cind el singur shtie sa se ridice sa stea, ca abia atunci muschii sunt destul de tari pt. a sustine coloana vertebrala.
Corinna
astoian spune:
Draga Ela, daca pediatrul spune ca bb e bine si se dezvolta normal, nu este cazul sa te ingrijorezi. Unii copii dobindesc anumite etape de dezvoltare mai greu decat altii. De pilda Andrei a stat bine in fundulet de la 5 luni si jumatate dar nu s-a putut intoarce de pe o parte pe alta ( rostogolire ) decat la 7 luni jumate'. Cat despre mersul 'de-a busilea' ce sa mai spun!.... abia la 11 luni a hotarit ca a sosit momentul. Si la 1 an a inceput sa mearga pe picioare. Si multumesc lui D-zeu e un bb sanatos ! Asa ca, ajuta-l cu rabdare si totul va fi bine !
adina si Andrei ( 1an si aproape 5 luni )