In Italia (9)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Enn ce inseamna un drum prin oras? 1 calatorie sau doua ? La Roma si Milano am vazut ca te costa 1 euro 1 calatorie fie cu metroul sau cu autobuzul, la Bologna costa 1 euro 1 bilet pt 1 ora ( deci toate autobuzele pe care vrei sa le folosesti intr-o ora de cind ai taxat biletul). Asta e o treaba buna pt cine de exemplu are de facut un drum dus intors intr-o perioada scurta de timp. Iar autobuzele au orar fix cind trebuie sa soseasca in statie si chiar te anunta pe un ecran: autobuzul X , 3 min sau 5 ... si gasesti lista cu orarul lor in statie si traseul . Nu intirzie decit foarte rar si sunt monitorizate via satelit. Dar asta e bila alba a primariei .. ca deh.. autobuzele sunt ale lor .. Despre satucul unde a fost eu .. acum am citit mai bine scrie Schmitten - Niedereiffenberg nu stiu care e satul si care comuna ... treceam prin padure pina acolo si era asa ca la munte .. foarte frumos ..

Cristina

Noi doi... si nu numai

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tizabela spune:

Buna seara fetelor si bine ai revenit Stralucitor...eu desi imi propusesem sa va scriu zilnic nu reusesc sa gasesc timpul necesar si tare rau imi pare !!!
Daca punem de-o intanire la Bologna vin si eu daca va face placere ca nu am vazut pana acum orasul si chiar imi doresc o intalnire de-a forumistelor....asa ca voi decideti cand si eu am sa fac tot posibilul sa fiu.
Va pupic o seara placuta si multi

http://pg.photos.yahoo.com/ph/tarnaizabela/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Buna tuturor!

Cri, saru-mina pentru aprecieri dar stai ca mai am de pus si pozele facute cu minutza mea, acolo sa vezi tragedieoricum m-au uimit torinezii cu nebanuita lor capacitate de a salva aparentele - cine locuieste la To stie ce spun...au facut ceva extraordinar, ce mai...centrul era cu totul deosebit incit niste amici italieni (torinezi doc) imi ziceau: incredibile, non sembra Torino!
Petro, Iri, Enn, Tizabela, Crini, Gabry...bine v-am gasit!

Despre gripa aviara in Ro...ar trebui sa stiu multe, fratele meu e chiar medic veterinar in Constanta ..dar ei sunt asa de nealarmati cu toata aviaria jur-imprejur incit nu stiu ce sa cred...de fiecare data cind ii spun (eu, culmea!!) sa fie atent ce maninca, etc imi spune sec ca virusul ala moare la 70 de grade...ce sa spun???eu sunt destul de preocupata dar ei acolo...boh.

De dat o tura prin Constanta, o sa dau oricum, mai ales ca locuiesc la 100 de m de mare

"Le mariage est un merveilleuse institution
mais qui diable voudrait vivre dans un institution...."

To and Me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabry spune:

Da mai fetelor,ne intilnim toate,ce fain!Punem la punct si organizam totul bine ca mai avem timp pina se incalzeste un pic.Ziceam ca e mai bine cind e mai caldut,sa bintuim prin oras.Pai zici bine Cri,venim devreme si apoi te lasam sa ai grija de Fabio,ca nu vrem sa ne-njure,hi,hi!
Da de ce toate credeti ca Elena e veverita?E vulpita!Soacra-mea a zis ca e un iepure,la care barbate-mio ia zis 'mama da unde ai vazut tu iepure portocaliu si cu coada?',la care ii raspunde 'taiatii coada',crezind ca au gresit aia care au facut costumul.
Multumim de aprecieri,sinteti niste dulci!
Va pupic dulce pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabry spune:

Am uitat,ce cretina sint....vroiam sa zic de olimpiade.....mi-au placut la nebunie,eu care sint o iubitoare de sport,am facut 12 ani de atletism,ce viata!M-am pus in pielea fiecarui sportiv,va da-ti seama ce emotii!Am plins de fiecare data cind au cistigat vreo medalie ,e prea frumos!
Cinste tuturor ,mai ales celor din Torino,care au reusit sa organizeze intradevar ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara fetelor!

Ce de miscare pe aici....CRINI eu sincer daca stiam de schimbarile astea de orare nu riscam sa iau. Poate e si pentru ca mie imi place punctualitatea....ca totul sa mearga ca pe roate....

STRALUCITOR exact acest lucru vroiam sa spun si eu. Virul moare la 70 °. Si nu traieste in organismul mort....deci...........eu una mananc pui fara nici o problema. De fapt, la mine cel mai mult se mananca aceast tip de carne.

CRISTA eu sunt indragostita de BOLOGNA. Poate si pentru ca seamana mult cu Iasi dpdv al aglomeratiei. Cum la Modena nu era asa mare haos pe strazi............prima oara cand m-am dus la Bologna vreau sa-ti spun ca vorbeam non-stop de Bologna..

Dar cum faceti sa va intalniti ca eu de felul meu sunt foarte dezorientata si nu prea nimeresc atunci cand caut un loc nou........

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput

Fetelor am pus pagini scanate Bologna si incep sa pun paginute si despre "obiectivele turistice" asa ca am inceput cu L'Archiginnasio.
Nico ai ce citi ... O sa mai pun si altele... am vrut sa incep cu inceputul de la etruschi incoace dar era cam mult ... asa ca o sa pun niste link-uri ca e mai usor :
www.smart.it/Bologna/benvenuto.html" target="_blank">Bologna-informazioni storiche, musei, monumenti
www.tcbo.it/chi_siamo_la_storia.asp" target="_blank">Teatro Comunale - la storia dei teatri bolognesi
www.bolognaracconta.com/" target="_blank">Luoghi di Bologna
Angi sa stii ca ai dreptate ca aduce un pic cu Iasi-ul. Eu la Iasi am fost numai de 2 ori in viata si am stat putin )( citeva zile ) dar am vazut asa un piculet centrul, gradina botanica plina de trandafiri si am fost si seara la teatru . Noi am stat la niste prieteni ai mamei mele, el din pacate acum nu mai e printre noi dar pe vremea aceea era impresarul teatrului din Iasi. Asa ca intr-o seara ne-am dus si la teatru (am ajuns un pic mai devreme si au lasat jos cortina "de gala " care am inteles ca e cusuta cu aur si e foarte veche... asta asa repede - repede ca sa o vedem noi ). Eu amintiri frumoase despre orasul tau. Era cred ca in sept sau octombrie 1986.
Intrebi cum facem sa ne intilnim??? Pai va astept eu la gara, pe peron .. imi spune fiecare cu ce tren ajunge si gata ... Pot sa imi iau o umbrela colorata sa stau cu ea in sus si eventual cu o batista innodata de ea .. asa cum fac ghizii .
Iri bine ca te simti mai binisor, dar ai grija de tine ... ma gindesc ca la tine e mai caldut afara dar probabil bate vintul si te inseala ... d-aia te prinde raceala asa usor.
Gabitza am ris cu lacrimi, sa stii ca numai la vulpe nu ne-am gindit .. nu prea semana cel putin in poze .. poate in realitate era altceva .. insa in poze nu se vedea bine coada ... . Oricum era dragutica foc...
Iza sigur ca te anuntam cind punem de intilneala ... dar tu stai departe rau ... lasa ca te anuntam ... mai intii sa vina caldurica si pe urma facem planuri.
Enntu filmele italiene le vezi in italiana sau traduse? Ma gindeam ca daca intelegi italiana poti sa citesti si tu linistita paginutele scanate despre Bologna. Satucul ala unde am fost eu pe linga tine e aproape de Bad Homburg ca am fost si acolo ... Mi-am amintit acum.
Vio pe unde umbli ?? Iar ne-ai parasit!!!
Stralucitorsi eu maninc pui si curcan ... sunt convinsa ca nu patesc nimic ... si in plus imi e mila de oamenii care lucreaza la crescatoriile de pui si ramin pe drumuri fara servici din cauza ca lumea nu maninca produsele lor. In Ro si fratele meu maninca carne de pui ( el e ecolog ) si zice ca ar trebui sa nu mincam nimic daca am stii cit de modificate genetic sunt toate alimentele chiar si cele pe care le consideram super naturale sau Bio ... Cu puii astia insa eu tot cascind gura la tv am inteles ca cei care s-au imbolnavit in asia erau cei care au taiat animalul si deci cind il deschizi toti care am vazut macar o data in viata cum se taie o gaina stim ca atunci cind e inca calda parca iese un abur din ea, astia ziceau ca e aerul din plamini in care ar fii virusul .. d-asta plaminii animalelor au fost considerati periculosi la inceput. Pina atunci eu maninca linistita caci sigur sunt verificate si para verificate. Iar eu cumpar in general pulpe asa ca nici urma de plamini ...
Petro nu te-ai trezit inca ?? te astept pe messenger !!!!

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Buna dimineata!

Cri, sa te lamuresc cu transportul: un drum simplu (dus) costa la noi īn oras 1,90 resp. 2,10. Daca ma duc sa iau copilul de la cresa platesc 1,90 dus + 2.10 īntors (e dupa ora 16:00, deci ora de vīrf), per total 4 EUR.
Am cautat si Schmitten, e īntr-adevar foarte frumos acolo, sotul a copilarit cītiva ani īn zona si ne tot propunem sa facem īn we o excursie cu copilul, dar e frig si urīt si pīna acum n-am reusit. Pīna acolo biletul simplu costa 6,25, dus-īntors 12,50. Ca sa stii cīnd vii la noi īn vizita
Apropo, cum īti placuse la Frankfurt? Orasul nu e frumos, dar mie-mi place atmosfera internationala.

Stralucitor, ce lucrezi tu cu adolescentii? Suna foarte interesant.

Si cum e vremea la voi? Aici ninge

Pupice multe tuturor,
E.

Mergi la inceput

Enn, groaznic de scump. Am stat 1 saptamina acolo insa prietena mea lucra ( norma redusa ) asa ca a facut intelegere cu colegii sa lucreze o zi da o zi nu in felul asta a stat citeva zile cu mine. Mergeam sa luam copii de la gradi si de la scoala si ne invirteam in zona. Am fost simbata la Frankfurt deci numai de dimineata pina dupa amiaza .. am dat o tura prin centru, ne-am catarat pe magazinul ala din centru si am admirat peisajul, am facut ceva shopping, ne-am plimbat prin centru acolo unde sunt pomisori si bancute .. mie mi-a placut ... am mincat si un cirnat d-ala in piine ca sa simt mai bine atmosfera locului si ca sa potolim copiii. Asta in oras. Am fost la Bad Homburg asta si pt ca ei aveau niste prieteni acolo. Am vazut si oraselul care mi-a placut mult. Si ne-am mai dus intr-o zi cred ca vineri intr-un alt orasel unde alti prieteni de-ai lor aveau o gradina cu meri si am mincat mere ( eu care pe vremea aia mincam 1 mar pe an ... m-am indopat .. cred ca idee ca il culegi tu de pe ram te face sa iti vina pofta ). Evident ca eu in toate pozele sunt cu copii calare pe mine.. n-ai vazut cum stateau lipiti ... culmea si cei pe care nu ii cunosteam.Uite aici poze Vreo 2 zile am stat in casa pina a venit ea de la servici, rau era ca eu nu stiam sa vorbesc cu sotul ei si deci eram la mina copiilor care au facut greva int-o zi pt ca m-am dat la ei sa ii despart ca ar fii vrut sa isi sparga ei capul ( sunt fata si baiat dar diferenta e mica si deci ca la mine si frate-miu ne ciomageam toata ziua). Ei au facut greva si n-au vrut sa il intrebe pe taica-su daca vrea sa manince si ce .. asa ca am mincat sandvisuri .. ca eu nu am stiut ce si cum sa le dau sa manince.. cred ca ei asta urmareau de fapt sa manince bazaconii . Am haladuit prin padurile din jurul satului.. copii cu bicicletele si noi pe jos .. A fost frumoasa vacanta mea dar scurta - 1 saptamina. In plus era tare frig afara si a plouat aproape in fiecare zi. Eu eram aterizata de la Bucuresti unde erau vreo 30 grade si acolo erau cred ca vreo 15 grade. A trebuit sa imi cumpar ghetute ca eram in sandalute .. si pantaloni si ciorapi grosi .. deci a fost prima vacanta in care am plecat asa "ca floarea" fara sa ma interesez prea mult.

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Buna dimineata!Degeaba mi am "pus" ochelarii de soare ca e un nor la Torino aoleuuu...

Cri, multumim pentru informatii despre Bologna...super! si eu sunt fascinata de calatorii si de descoperit locuri interesante!

Enn, eu lucrez intr un proiect dedicat adolescentilor extracomunitari , cu preponderenta dar nu numai; este vorba de o initiativa -dureaza deja de 4 ani aici la To- impotriva unei eventuale ghettoizari (asa o fi in romaneste?! e prea de dimineata sa reusesc sa imi amintesc, scuze)a imigrantilor...e vorba despre un proiect sustinut de Sectorul Periferii al Primariei de aici...ce sa spun ideea e sa propui adolescentilor (dar nu numai, targetul nostru e de la 11 la 29 de ani) diverse parcursuri de integrare, cursuri gratuite, informatii referitoare la legislatie, la cittadinanza,totul in mod informal.Aici la To comunitatea romaneasca e cea mai mare ...apoi sunt multi marocani, albanezi, slavi etc Ideea este sa oferi alternative statului in strada, izolarii etc. Asta este in mare...stiu ca proiectul a fost "pilotat" in Franta dar este si in Belgia si probabil in alte tari unde medierea interculturala are mai multa "traditie" decit in IT.

acu' fug sa fac fotocopiile si apoi merg in Questura...ce dimineata haioasa o sa am

"Le mariage est un merveilleuse institution
mais qui diable voudrait vivre dans un institution...."

To and Me

Mergi la inceput