In Italia (9)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Cri,am fost si eu acum vreo 10 ani in Bologna, e drept c-am stat doar o zi, dar nu prea mi-a placut mai. Acu sa nu te ofensezi, ca poate n-am stiut eu pe unde sa merg si la ce sa ma uit, pe vremea aia locuiam in Ro, venisem doar in vizita. Asa ca cine stie, quasi-quasi ma infiintez si eu in clubul turistelor.
Da care-i treaba cu marti si joi? Atunci lucreaza Fabio pana mai tarziu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Stralucitor ( ...Cristina daca nu am inceput eu sa dau rateuri cu memoria ... ca tocmai ce vorbesc astia ma la Maurizio Constanzo despre Alzheimer si parca am si inceput sa am pierderi de .. memorie ) bine te-ai intors pe aici pe la noi ... Si bafta cu noul job ... pare interesant sa lucrezi cu adolescentii .. Bafta si pt miine la Questura ... aici la Bologna a fost mai usor la depus actele ( cind aveai un numai capatat la telefon si te striga politistul de pe lista ) decit la ridicarea permisului unde erau toti programatii pt orele 14-17 impreuna la unica coada .. si se inghesuiau si se bagau in fata ... mama mama parca erau deja italieni ca numai aia nu stiu sa stea la coada ... . Ce inseamna integrarea asta .. mama ei de integrare ...

Nico pai se poate, nu ti-a placut tie frumoasa si batrina Bologna ... Inseamna ca nu ai avut ghid bun (). Acum depinde ce ai vazut, in ce perioada din an ai fost si chiar si in ce zi din saptamina . E foarte frumos de vizitat in primavara ( din aprilie pina prin iunie cind incepe caldura ) si apoi in septembrie si oct.. chiar si noiembrie citeodata .. In timpul anului si mai ales in zona universitatii adiee asa un aer de campus ..Tineresc ... E rau vara cind e praf mult si puteeeeeee de turisti. Nu ca ma laud dar sunt un ghid eficient ... oricum daca vrei sa vii sa stii ca mai intii iti dau material de citit nu te las sa vii ciine sur la vinatoare .. tb sa ai o idee .. apoi iti mai povestesc si eu la fata locului ... eu sunt tare curioasa de felul meu si am citit ... cel putin despre locurile pe care le-am vazut .. am mai si intrebat .. si lui Fabio ii place asta asa ca mi-a povestit destule .. Spre rusinea mea tb sa recunosc ca stiu acum mai multe dspre Bologna decit despre Bucuresti unde sunt nascuta si crescuta ... Nu stiu daca ati vazut dar eu sunt cu cartea in mina si sus pe Domul din Milano .... caci era cladirea aia ca o ciuperca "torre Velasca" si nu stiam eu ce e cu el si de ce are o forma asa ciudata ...
Nu e bine vinerea, simbata si duminica cind pe linga lumea care e deja mai libera mai intilnesti si inghesuiala celor acre vin "de pe sate" la piata care se tine in centru... nu e o piata cu zarzavaturi ci tarabe cu diverse ( gen produsele din Europa si alte en-gross.uri Bucurestene) si unde e greu sa gasesti ceva de cumparat , dar toata lumea casca gura ... e drept ca mai si cumpara .. atunci cind nu au mari pretentii pt calitate ...
Martea si joia al meu lucreaza pina mai tirziu ( nu pina la prinz) si deci sunt eu mai libera sa bintui .. Nu e un oras in care sa-ti trebuiasca mai multe zile ca sa il vizitezi decit daca vrei sa faci si turul muzeelor, sau sa te duci si prin imprejurimi . Oricum cu tine care lucrezi ma intilnesc si simbata daca vrei ... ca doar nu o sa iti iei concediu ca sa vizitezi Bologna ...

Cristina

Noi doi... si nu numai

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Cri, esti draguta ca ti ai amintit de mine...eu nu v-am uitat... ca va tot citeam...:)cred ca si la Torino e cam la fel, pentru depus actele te programeaza cu sms-ul apoi...Dumnezeu cu mila!

"Le mariage est un merveilleuse institution
mais qui diable voudrait vivre dans un institution...."

To and Me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Mi se par bune metodele chesturilor voastre, cu numar dat la telefon sau sms. La noi e de baza coada.
Iar cand tineam de Milano, coada se facea de cu noaptea, la 4 era deja tarziu, riscai sa nu mai gasesti loc sa intri.
Cri, pai sa-mi dai, ca inainte citeam si n-aveam posibilitatea sa merg sa le vad, acum ca putem sa mergem nu ma mai preocup sa citesc si habar n-am ce vad si la ce-ar trebui sa fiu atenta.
Vreau sa va anunt ca ma bate gandul sa merg in Franta pe la castele, iar in final la Paris, sa duc copilul la Disney.
Voi ce planuri aveti pentru vacante anul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Am sosit si eu!...dupa ce dc nu a functionat, dupa ore intregi de dat cu capul de pereti cu niste probleme aici la servici, dupa ce raceala parca-parca m-a mai lasat un pic in pace (nu definitiv, dar cat de cat respir) si dupa ce azi-dimineata la 5.30 m-a trezit... cutremurul!

Asadar...

Nico, eu stiam in Vanity Fair o rubrica cu numele "Sono pazzi questi romani" (in sensul de oameni care locuiesc la Roma), acum ce au facut, au schimbat si au pus "rumeni"??? Te intreb caci ultimele numere nu le-am luat.

Gabry, ce veverita frumoasa! Si toate pozele in general.

Bine ai revenit stralucitor...

Si un imens salut tutoror celorlalte fete.

Iri, mami de Ale

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos

"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Ce va invidiez ca va plimbati cu trenul, aici costa enorm

Cīt despre drepturi, sunt destule, dar nu si banesti, adica poti sa-ti iei concediu de crestere a copilului pīna cīnd acesta īmplineste 3 ani, dar e neplatit. Īn plus nu stiu daca se aplica si la mine, care am un contract pe termen limitat (3 ani). Mai perseverez, dar alta data, c-a cazut reteaua
Asa ca:
heigh-ho, heigh-ho, it's home from work we go

Crini, a primit Morcoveata de ziua lui un CD cu cīntecele din desenele animate Disney cīntate de Loius Armstrong. Te intereseaza? De ascultat īn masina īn drum spre Paris

E.

Mergi la inceput

Bravo Nico vad ca esti tare calatoare anul asta ...Frumos in Franta .. vad ca e noua mecca si Enn tot in Franta iar noi mergem in Corsica asa ca vom fii si noi "la moda " anul asta .... De anul trecut am hotarit vacanta in Corsica .. am ales un camping si acum am descoperit alte locuri ... si d.aia am tot cumparat si hartile navale sa vedem pe unde te lasa si pe unde nu te lasa sa te scufunzi , sa alegem campingul si in functie de cum e marea...
O sa scanez din ghidul meu despre Bologna si va trimit pe mail.. si lui Petro si Gabitei ... Fetele daca vreti va trimit si despre Milano . Va dau si link-uri .. sa le caut .. de miine ma pun pe treaba ... si mai am niste carti mari si groase numai despre Bologna, cu care m-a cadorisit socra-miu ( cica pt ca imi place mie istoria ... eu cred ca a vrut nevasta-sa sa faca curatenie in casa ). Asa ca voi scana si de acolo ...
Cristina ( Stralucitor ) m-am uitat la poze .. ai pus poze noi cu Torino si Olimpiada ce frumos ... Asta chiar eveniment .. poze super misto pe care o data in viata le poti face .. SUUPER ...

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Salut, fetelor!

In primul rand, bun revenit stralucitor, chiar daca nu ne "cunostem".

gabry - chiar ca ma gandeam si eu sa-i fac o vizita cristinei, la Bologna. Pt. tine e mai usor, ca esti mai aproape, poate ne punem de acord si asa ne cunoastem personal ... facem o gasca de toata cinstea cu cri-cri. Cand se face putin mai cald ...

iri - ti-a trecut raceala, sau macar te simti putin mai bine ca asa de tot nu poate sa-ti treaca asa de repede. Sanatate si numai bine!

crini - si noi ne gandim deja la vacante ... in Romania insa. Ne gandeam poate facem un traseu pe la Manastirile din N Moldovei ... sotul meu nu le-a vazut, eu, da, dar tot m-as mai duce. Si poate si vreo cateva zile la mare ...dar am citit ca anul acesta e mai slabuta activitatea turistica pe litoralul romanesc din cauza inundatiilor care au fost si a gripei aviare (focarele care s-au gasit in Delta Dunarii). Poate cristina (stralucitor), ca am vazut ca e din constanta, e mai informata si poate sa ne dea detalii. Vedem noi. Daca e asa, atunci mergem la mare aici, la Cinque Terre ( cri-cri mi-a dat o multime de informatii despre asta si pare interesant).
Si ... da, ne gandim intens la un bb ... dar nu mai apare ... e adevarat ca nu avem mult timp de cand incercam, dar stii tu, atunci cand ti-l doresti si nu apare .. intri asa intr-o faza de dezamagire si tristete. In fine, sa speram ca o data cu primavara, cand da coltul ierbii se prinde si la noi bb...

enn - da, pe de o parte ai dreptate, poate sotul isi cauta un aliat in familie pe langa atatea femine...Dar de curand, vorbind despre asta, mi-a spus ca pana la urma nu conteaza ce este, numai sa vina mai repede ...

Salutari tuturor si ne mai auzim!!!

Petro

Mergi la inceput

Enn si aici costa nu stiu cit e in Germania dar.. uite chiar de curiozitate le dau fetelor niste preturi ... ca sa isi faca o idee. Milano - Bologna intercity 2 ore si 6 minutele ( 16.78 euro - dus intors vreo 34 euroi ) si asta e ala mai ieftin ... ca la eurostar nu am preturi dar cred ca e peste 20-25 euroi biletul. Euro star faec 1 ora si 40 minutele . Firenze- Bologna intercity 1 ora si vreo 7 min ( 7.75 euroi - dus intors cam 16 euroi) iar eurostar face 58 minute ... deci tot pe acolo .. pretul insa difera cu siguranta.

Si de la mine din sat pina la oras costa pt 28 km 4 euroi . E mai mult decit in Germania ? E mai putin?? Aici autobuzul costa tot atit dar face 1 ora si jumatate in loc de 45 min cit face trenul ( asta regional). Seamana cu trenul cu care m-am plimbat si pe la tine .. de la Frankfurt la Niedereiffenberg sper ca am scris bine si nu am confundat satele ...

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Iri, ma bucur ca esti mai bine. Dar mai menajeaza-te putin, va bene?
M-am prins intre timp si cine e cutulache - foarte dragut!

Cristina, pe mine un drum prin oras ma costa 1,90 resp. 2,10, depinde daca e ora de vīrf sau nu, abonamentul saptamīnal 20. De Niedereiffenberg n-am auzit, dar il caut eu pe google.

Petro, asa eram si eu īnainte de prima sarcina, te inteleg. Dar tu esti si mai tīnara decit mine atunci, asa ca chiar nu ai de ce sa-ti faci griji.

E.

Mergi la inceput