a murit Ray Baretto
Cu multa durere in suflet anunt iubitorii muzicii latine ca s-a stins din viata o alta stea a genului. Ray Baretto, a murit vineri 17 feb. in virsta de 76 ani. Dau alaturi un link din LA Time. Fara el muzica salsa nu va mai fi la fel. Prea multi titani ai genului, intemeietorii muzicii salsa se duc prea curind si parca prea unul dupa altul. Albumul lui din 1967 intitulat "Acid" este dupa parerea mea cel mai bun dintre toate. De asemeni e cunoscut de iubitorii muzicii latine, gestul lui de a lovi cu tobele de podea, gest facut intr-un concert cind tot elanul de a cinta la ele lovindu-le cu miinile parea prea putin... dupa acel gest lumea s0a urcat pe scena intr-o euforie generala...http://www.latimes.com/news/printedition/california/la-me-barretto18feb18,0,7339265.story?coll=la-headlines-pe-california
Raspunsuri
daniela_b spune:
o sa fiu sincera, numele lui imi spune foarte putin...insa cu siguranta am ascultat si dintre lucrarile lui, sint iubitoare de salsa si ascult multa muzica. Mi-ai deschis apetitul si curiozitatea, odata cu postarea ta care m-a intristat, ma intristeaza trecerea in nefiinta a unor artisti si in general a oamenilor...
O sa caut cu mai multa atentie, vreau sa ascult muzica lui.
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
adrienne12 spune:
Daniela daca ai citit articolul-obituar publicat in LA Time al carui link l-am dat o sa vezi ce a compus si ce a insemnat el pt. salsa. Pt. iubitorii de salsa din SUA numele lui este la fel de cunoscut ca si numele lui Gica Petrescu in Romania (de ex.). Cei care au pus bazele salsei in sua in anii '50 (si care de fapt au numit-o asa in ciuda faptului ca e un amestec de mabo, son si alte genuri caraibiene) au fost Fania All Stars al carui membru a fost si Ray Baretto alaturi de Celia Cruz si Tito Puente. Toti 3 au murit unul dupa altul fara sa-i mai amintesc pe cubanezii din Buena Vista. Daca te duci la amazon.com probabil ca vei gasi cd-uri de ale lui si vei putea asculta fragmente din ele. Apoi CD-uri 'clasice" de salsa gasesti la sala dalles in bucuresti.