colicii, bata-i vina!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

eu ii dau un vf. de cutit de calciu carbonic dizolvat in 10 ml de ceai si este ok

ilenutza si bb victor -22 dec 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Picaturi pentru colici

lory32
Trimis la - 28/12/2006 : 10:49:15
--------------------------------------------------------------------------------

Dragi mamici,
Vreau si eu un sfat de la voi: ni se termina picaturile de sab simplex ( care in afara de faptul ca potolea spuma laptelui praf cand le adaugam in biberon mare lucru nu prea faceau) si am vrea sa incercam si noi altceva: Bonnisan sau Espumisan, sau amandoua alternativ; daca ati folosit spuneti-mi si mie cum sa fac( cate picaturi, inainte, in timpul sau dupa mese etc.) Mersic!

luciaro
Trimise - 28/12/2006 : 18:23:45
--------------------------------------------------------------------------------

Buna,

Noi am folosit pana acum numai Bonnisan, ii dau cate 5 picaturi de 3 ori pe zi, in timpul mesei...adica intr-o lingurita in care am muls putin lapte de la mine (eu alaptez exclusiv la san). N-as spune ca face minuni, dar cat de cat se mai remediaza situatia... merg pe el in continuare pt ca e din plante si stimuleaza si pofta de mancare...

Off topic: in ce zona a Constantei stai, poate ne si cunoastem odata la plimbare?

Lucia de Serban-Alexandru (07.11.2006)

lory32
Trimise - 28/12/2006 : 19:22:43

Draga Lucia,
Mersic pentru raspuns, si eu am observat ca Bonnisan face pofta de mancare, dupa cum am spus il folosesc alternativ cu sab simplex, dar pun cate 10 picaturi de 3 ori/zi, iar in restul zilei si chiar si noaptea sab simplex.Vroiam sa stiu cate ceva despre Espumisan, ca Debridat nu vreau sa ii dau inca, nu mai face crize atat de puternice ca la inceput...Stau momentan la parintii mei la Casa de Cultura, tu unde stai?

luciaro
Trimise - 28/12/2006 : 22:53:36

Si parintii mei stau la Casa de Cultura... noi stam la Boema... activeaza-ti PM sa mai vorbim...

Succes in lupta cu colicii!

madaluta

Trimise - 29/12/2006 : 18:00:20

legat se subiectul colici, am luat bonisan si Baby calm si ii dau asa preventiv k nu au inceput inca. oare fac rau?
va pup

Lory , ce lapte folosesti tu de face spuma k al meu nu face asa ceva. eu ii dau Nan 1...
Madalina +Darius Cristian

lory32
Trimise - 30/12/2006 : 15:10:15

Lucia,
Mersic pentru ajutor, am reusit, astept sa ne cunoastem mai bine, tu cum ii dai bonnisan? inainte sau in timpul mesei? ca pe prospect u specifica, si pediatra mie mi-a zis ca in timpul mesei cu putin laptic
Madaluta,
eu folosesc lapte Topfer, care se prepara in doua etape: mai intai pun in biberon jumatate din cant de apa care a fost incalzita la temp de 55 grade ( eu o incalzesc si o tin in termos), se adauga cant de lapte praf, se agita cu putere de cateva ori, apoi se adauga si restul de apa, dupa care se mai agita o data- ede doua ori. Chiar daca la sfarsit nici al meu nu mai are cine stie ce spuma, dupa ce pun sab simplex dispare si ultima basicuta

luciaro
Trimise - 01/01/2007 : 23:42:57

Lory, si eu ii dau Bonnisan tot in timpul mesei, exact asa cum spui tu, cu putin laptic (eu alaptand exclusiv la san, ma mulg putin intr-o lingurita si adaug cele 5 picaturi de Bonnisan), de obicei ii dau cand il schimb de la un san la altul.

Vezi ca ti-am trimis PM.

Lucia de Serban-Alexandru (07.11.2006)

lory32
Trimise - 02/01/2007 : 11:44:59

Draga Lucia,
Mersic pentru raspuns, o sa ii dau in continuare Bonnisan in alternanta cu sab simplex, doar ca am marit doza de picaturi de bonnisan la 15-20 picaturi, ca m-am uitat pe prospect in interior si spune ca la sugari de la 1-6 luni poti sa ii dai cate 15-20 picaturi de 3 ori/zi. Aseara mi-a facut o criza groaznica cum nu s-a mai intamplat demult,a fost si foarte obosita si nu a putut sa ragaie deloc dupa masa si a tipat saraca jumatate de ora ca nu mai stiam ce sa ii facem. Zilele astea a fost cam agitata, nici cu somnul nu a stat deloc bine, cred ca ne-a simtit si pe noi cu pregatirile astea ca am fost nervosi si obositi. Nu am primit nici un mesaj de la tine, mai trimite-l odata. Te pup!

Lory, mamicutza de Delia Ana-Maria

tamr

Trimise - 02/01/2007 : 17:01:42

daca te hotarasti sa-i dai debridat trebuie sa stii ca aprox 1 sapt va plange mai mult decat de obicei(doare mai tare burtica)dar apoi ii trec colicii.ai grija sa eructeze dupa fiecare masa;aerul inghitit in timpul mesei da dureri mari.noi am scapat de colici(are 4 luni) succes si rabdare

eunice78

Trimise - 02/01/2007 : 19:15:04

Eu i-am dat bb-ului Espumisan alternativ cu Bonisan si nu am avut deloc probleme. Espumisan i-am dat 10 pic dimineata si 10 pic seara dupa baie. Inainte de baie ii dadeam si 10 pic de Bonisan ( la sfatul medicului) si ii mai dadeam 5 pic de Bonisan la miezul zilei. In cazul nostru Espumisan-ul a fost excelent.Bonisan i-am dat doar la inceputul mesei, cu lingurita, daca ii dadeam in timpul sau dupa masa vomita.

eunice78
47 Mesaje
Trimise - 02/01/2007 : 19:17:43

Am uitat: ca sa ragaie mai usor il pun pe burta mea cu fata spre mine si eu stau intinsa pe pat: avem rezultate rapide de fiecare data si ii mai si place sa se uite la mine. Dar daca e vomitacila nu iti recomand ac metoda. Nopti linistite!

andreeaben
Trimise - 02/01/2007 : 19:49:44

Buna seara mamici!am si eu intrebari legate de colici.pe noi ne-au omorat de tot.am incercat cu Debridat ,Espumisan, baby calm,baby drink,si acum de azi folosim SAB SIMPLEX.va rog sa-mi spuneti voi cum administati acest ultim preparat pt ca pe prospect scrie ca se pot adminisrta 15 picaturi in fiecare biberon,in cazul meu care alaptez, la fiecare alaptat,dar de la farmacie ni s-a zis ca e prea mult sa ii dau de fiecare data 15 picaturi la fiecre masa.deci nu stiu cum sa ii dau. voi il folositi si cum il dati?va mai rog sa imi mai spuneti daca mai cunoasteti ceva metode de a combate colicii.am incercat si metoda cu scutecul calcat cu fierul si pus pe burtica.este ceva sa dea rezultae mai bune sau doar amelioreaza?

noi suntem un baietel mic de 6 saptamani care suferim rau de tot de burtica si poate ne ajutati!

va pupam Andreea si bebe Andrei si va multumim

sevi_80
Trimise - 02/01/2007 : 22:57:49

eu i-am dat fetitei mele baby drink,si nu am avut probleme cu coliciiii mai dadeam si sab simplex ,iar acum ii dau ceai baby calm si doarme foarte bine noaptea,avem 18 luni.

Georgeasca
Trimise - 03/01/2007 : 00:41:27

Eu i-am dat Espumisan si Gripe Water.
De asemenea mai este un gel care se da pe burtica: Flatulin Gel.
Iar la burtica ii puneam direct Foen-ul pt caldura.

CRIXIA
Trimise - 03/01/2007 : 03:26:20

Dragelor, fiecare bebic se linisteste cu un alt produs! Voi trebuie sa descoperiti singure ce-i face bine copilului! Fiecare copil e unic!

La noi, Sab-ul parca o taia la burtica, tipa mai tare.... am incercat tot ce era pe piata la vremea aceea(2003-2004) si a fost bun Gripe water facut de Alexandria-Egipt, apoi Baby drink si cel mai bun a fost debridatul si bonnisanul.

Nota 10 Luciaro pt scosul afara al lui bb! Pentru altii interesati... de tinut minte: Dupa nastere 10-15 zile in casa apoi treptat se va obisnui afara! Doar nu veti astepta sa vina vara!!??

Gigi25
Trimise - 03/01/2007 : 11:24:26

Buna,
Pt. noi colicile au fost si sunt un cosmar. Am folosit si nu au avut efect: Baby Drink (am gasit niste mizerii in doua plicuri), Colic Baby, Gripe Water, Sab Simplex, Baby Calm. Am folosit si au avut un usor efect anticolici: Led Zeppelin, Nina Simone, dansul cu bebe in miez de noapte, masajul pe burtica (in sensul acelor de ceasornic), culcatul lui bb pe burtica, contactul "piele pe piele", un saculet cu sare calda pe burtica.

alayyna
Trimise - 03/01/2007 : 12:40:07

dragele mele,baietelul meu Mihnea are 4 luni si nu i-am dat nimic ptr.colici.Mentionez ca il alaptez exclusiv la san.pot spune ca are crize de plans dar nu stiu daca de la burtica sau au inceput deja gingiile?se trezeste tipand sau mai bine zis tipa brusc in somn si asta doar de 2 saptamani?colicile apar si acum tarziu?daca il iau in brate se linisteste si adoarme iar ptr.scurt timp....

CRIXIA
Trimise - 04/01/2007 : 10:11:10

Ai incercat sa-i masezi gingile cand e agitat? Vezi daca se linisteste! Poti folosi putin Calgel la varsta lui.
La colici, copilul nu tot timpul tipa. FAta mea se stragea, isi aducea piciorusele(genunchii)inspre burtica, se inrosea la fata, suporta durerea cat putea, inainte sa planga. IAr cand incepea sa planga isi freca calcaiele.

cgaby
Trimise - 04/01/2007 : 12:45:26

pentru colici,la stefan au functionat sab simplex si gripe water.
multa sanatate.

cgaby (mama lui stefan nazdravan)
stefitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatocae spune:

Apa contra colicilor de la Pharmex (aia cu girafa) nu e chiar asa naturala, avand in vedere ca are bicarbonat de sodiu. Numai despre Bonnisan stiu ca e natural. Dar eficient in cele mai multe cazuri este debridat. Ii da putin durere de burta vreo 2-3 zile, pana se acomodeaza cu el, dar apoi e chiar eficient. Se da de 3 ori pe zi, cu 15 min. inainte de a papa.

Mihaela, mama lui Luca

www.rapidisti.ro/index/A_sustinut_Rapidul_la_numai_15_s.html" target="_blank">Luca rapidistul
5luni
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ae937687e34549cca3e96&source=browse" target="_blank">Filmuletz

Mergi la inceput

Debridat, da sau nu?
Dory232002
Ce stiti de vestitul "Debridat"?E bun pentru bebelusi sau nu?Mie mi-a dat doctora reteta, 1.5 ml de 3 ori pe zi.Eu am auzit ca nu ar fi foarte bun pentru bebe, (pt. intestinele lui.)

BDana
Eu zic sa ii dai cu incredere debridat si nu te mai lua dupa "auzite". Si eu i-am dat copilului in perioada de colici maximi si chiar a ajutat.

roxanaz
sigur ca ii poti da, mai ales ca ti l-a recomandat medicul. nu am inteles de ce ai pus ghilimelele.....
Roxana

arianna30
Da, Debridadul a folosit si la noi foarte bine.
Si la colici sau chiar diaree sau constipatie, poti sa-l folosesti cu incredere!

anamaria
si bogdan a luat, era singura solutie ca sa-l mai linistim cat de cat cu colicile...
cat ca i-ar face ceva rau la intestine, citeste prospectul, este tocmai invers! adica ajuta la o digestie mai usoara, elimina gazele, arsuri, etc!
daca ti-a recomandat Dr, eu zic fuguta la farmacie si da-i copilasului!
a, si citeste prospectul cu atentie, parca facei suspensia respectiva si o poti folosi pana la 3 saptamani, dupa care tb aruncat!

Monica-Elena
Poti fofosi cu incredere Debridatul ii regleza tranzitul intestinal nu numai la colici.
Daca ar fi sa ne luam dupa dr cum au n! pareri parca nu ar fi facut toti dr aceeasi facultate bietii copii ar creste aiurea. Noi la urma urmei cum am crescut oare mamele noastre faceau numai ce le spuneau dr. Eu cred ca bb se cresc la fel din toate timpurile cu sau fara sfaturile dr. Important eset ca mama sa faca ce simte ea ca eset bine pt copilul ei - instinstul matern este mult peste sfatul medicului. Doamne fereste ce lucruri grave cand dr este nr 1 dar in ce priveste sfaturile despre cum se cresc si ce ii dai sa manance mama este nr 1.
Scuze daca am deviat de la subiect dar eu una sunt f indignata de sutele de pareri ale medicilor fie ei neonatologi, fie pediatrii privind diversificarea bebelusilor.

tudu

am folosit si noi D la inceput. apoi am trecut pe sab simplex. ambele au avut efect pozitiv.

aurelia1278
Si la noi a functionat bine Debridatul. O singura mare problema am avut, dupa prima doza de 1.5ml bebelina a varsat o zi intreaga orice ii ajungea in burtica. Am lasat-o cateva zile si am reinceput Debridatul dar cu 0.5ml si am crescut treptat.

aime

Da...la noi a functionat...de fapt in afara de bonisan era singurul care mai calma colicii

mariussimiuc

Si noi am folosit Debridat,mai ales in perioada colicilor si ne-a ajutat foarte mult.Apoi l-am mai folosit si cand aveam probleme cu burtica,diaree sau constipatie.Cred ca aici pe forum am citit cum ca ar fi cancerigen,dar eu nu cred ca un medic ar recomanda asa ceva la un bb mic,cu toate parerile mai mult proste decat bune pe care le am despre medicii de la noi.

sirimie
Nu are contra indicatii... Doctorul meu spunea ca daca nu are contraindicatii atunci nu are nici cine stie ce efect
Si noi am folosit pentru varsaturi si colici.

cgabriela
si noi am folosit debridat, si cand a fost mai micuta dar chiar si acum o luna, Briana a devenit fl. constipata, deja facea cachi cu sange, plangea cand simtea ca-i vine la wc, de frica , nu exagerez dar era sange , si i-am dat supozitor cu glicerina, miere pe stomacul gol - dar degeaba. Ni s-a recomandat Debridat dupa 5 zile de 3 ori pe zi - Briana facea normal si ERA foarte fericita - "este moale , vezi Nu ma mai doare' - i-am dat 2 sapt sa nu exageram dar inca este ok, s-a reglat!
si am mai lluat cad a avut 1 an 1/2 dar atunci la diaree, dup smecta care la baut aproapre fortat si fara efect l adebridat s-a reglat , dar atunci i-am dat aproape sticluta intreaga, nu am stiut ca putem sa intrerupem!

DanielaLaura
I-am dat fetitei noastre cate 2,5ml de debridat de 3 ori pe zi(doza din prospect recomandata pentru sugari) la inceput cand avea colici puternice, iar spre sfarsitul lunii a treia de doua ori pe zi.A fost singurul care ii calma colicile.Incercasem si sab simplex dar degeaba.O data la doua saptamani cumparam o noua sticluta de debridat deoarece isi mai pierdea din efect chiar daca nu o terminam pe cea veche.
Deci da-i cu toata increderea.

DanielaAB
Din pacate la noi nu a avut nici un efect, ba chiar a si vomitat de la el, asa ca l-am intrerupt.I-am dat sab simplex, care i-a ajutat foarte mult.
Daniela

lidiadanaila
Aveti grija la dozajul Debridatului , se da 1 ml / pe kg corp / zi...adica daca bebe are 4 kg se dau doar 4 ml toata ziua...si dupa ce ati pregatit suspensia eate valabila 4 saptamini...este bun si eu l-am folosit in colici.

DanielaLaura
Stiam ca pe prospect se specifica faptul ca suspensia tine 4 saptamani, dar la noi dupa 2 saptamani nu-si mai facea efectul si astfel am fost nevoiti sa cumparam altul nou care dadea rezultate.Asa a mers la noi.

Krys
Eu cand am vazut ca Debridat-ul contine un E, m-am convins de el, mai ales ca am cautat despre E-ul respectiv si am gasit ca e posibil cancerigen. Plus ca bb nu ii placea gustul puternic de portocale. Lista de E-uri aici- http://terapiicomplementare.fidelia.ro/e.shtml
Eu incerc sa ii dau cat mai putine chimicale, de aceea nici sab simplex nu mi-a placut cand am citit prospectul, la colici cel mai bine a mers baby drink.

Krys
Revin cu o completare, DEBRIDAT contine E 110, care l-am gasit ca ar fi periculos pentru organism intr-o revista de medicina naturista cat si aici (link-ul care l-am dat prima data cred ca nu este actualizat)

http://www.gastroenterologia.ro/Fisiere/Pacienti/informatii-despre-aditivi-alimentari.htm

Mi se pare criminal sa dam copiilor E-uri, oare producatorii nu se gandesc la aspectul asta? si sunt convinsa ca si celelalte suspensii, cum ar fi nurofen, paracetamol, etc, contin tot felul de coloranti si arome...

kover
puiutul meu a fost si el chinuit de colici.Debridat-ul a fost unul din preparatele incercate(a mai fost si sab simplex,espumisam),dar inafara faptului ca-i placea,nu ne-a ajutat.la noi a folosit Bonisan. copiii sint diferiti,incerci si poate ii va folosi.sa cresteti mari si sanatosi.Carola

aurastanciu
este excelent. eu le-am dat de pe la doua luni pentru ca am tot incercat pana atunci alte medicamente, dar fara efect.

anduta78
Si noi i-am dat debridat pt colici si a fost sfant.Acum la 6 sapt dupa ce am scapat ne-a dat dr 1,5 ml de 3 ori pe zi.
Mi se pare extraordinar de bun

Mergi la inceput

Baby drink
vio_reurean
am un bebe de doua luni si 3 saptamani si breau sa ii dau bebay drink pt colici. Nu stiu daca sa ii dau tot pliculetul odata, mi se pare cam mult si am inteles ca dizolvat in 50 de ml cumscrie acolo e prea dulce. Voi ce ma sfatuiti. Si , din experienta voastra, are efect?

pisicut

Si Alex a baut Baby Drink preparat asa cum scrie pe cutie si a avut efect. Daca il diluam mai tare (la sfatul asistentei) nu se linistea decat foarte greu si numai daca ii puneam si scutec cald pe burtica. Intradevar nediluat este dulce, dar ma gandesc ca nu degeaba exista mod de preparare.
si sanatate!!!

Krys
Dupa nenumarate cautari si incercari, am luat la rand toate produsele din farmacie (nu chimicale) si mai imi ramasese baby drink. A avut un efet super si s-a linistit, ceea ce nu se intampla cu celelalte ceaiuri sau preparate. Am sunat chiar la firma producatoare sa intreb cate am voie sa dau pe zi ca eram disperata de ce colici avea si doamna doctor de acolo mi-a zis ca pot sa ii dau oricate pe zi dar daca dizolv un plic sa i-l dau imediat si ce ramane sa arunc sa nu i-l dau mai tarziu si bineinteles sa fie la temperatura camerei sau putin caldut, m-a incurajat :"Sa vedeti doamna ca de la asta o sa ii treaca", eu nu am crezut, dupa atatea incercari.... Dar am reusit, vreo 2 luni ne-a mers bine cu el, apoi nu ne-a mai trebuit, ca i-au trecut, dar s-a vazut clar efectul fata de orice altceva incercasem pana atunci de la bonisan, sab simplex, favicalm, babycalm, etc.
Cat despre compozitie, noroc ca are glucoza si nu zahar, alte mamici pun zahar la fiert in ceai, eu am evitat, f.rar am pus glucoza mai ales la ceaiul de ceapa sa ii imbunateteasca gustul si sincer decat sa iei Debridat care, are un E cancerigen si nu stiu ce aroma artificiala de portocale, sau Sab simplex, care iar e plin de chimicale, eu prefer asta. Si bonnisan-ul este din plante dar nu a avut nici un efect la noi.
Sa va treaca repede.

alexa si mami
si noi ne-am linistit tot cu BD, preparat ca-n prospect. ne-a salvat de multe ori. cind a mai crescut nu a acceptat alt ceai,si trecind colicii si fiind vara l-am diluat in 100ml apa.
sanatate

vio_reurean
Krys si Pisicut, multumesc mult de tot! abia astept sa vad daca merge. Voi il dadeati dupa masa imediat sau in criza de colici?

Vio

Krys

Adica daca ii dadeam preventiv dupa fiecare masa, cred ca asta ai vrut sa intrebi? Nu, cand il apuca, dar de obicei il apuca dupa masa cam la o ora, si il tineam pe genunchi fata in fata cu mine ca in sezlong, il masam pe burtica si ii dadeam baby drink, incercam sa ii dau cat mai putin sa nu ii stric pofta de mancare pt masa urmatoare, ii dadeam putin, ii bagam suzeta in gura si tot asa mai molfaia si pe suzeta ca asa se calma si cand il apuca mai tare ii mai dadeam putin si cand nu ii trecea i-l dadeam tot, dar caldut are efect si mai bun. O singura data i-am dat doza dubla, am facut unul si nu i-a trecut, am mai facut unul. Si il luam si afara cum mine, pregateam biberonul cu 50 ml apa plata caldutza si cu pliculetzul il dizolvam imediat daca il apuca pe strada, ca asa mi-a zis doamna doctor de la firma sa il prepar in momentul respectiv, ma repet, asta e...
Am avut noroc ca nu au fost noaptea.
Va tin pumnii.

ioanailincam
Inainte sa-i dai Babydrink incearca sa te uiti la nr de calorii pe care il contine. Pentru comparatie, laptele matern are doar cu vreo 200 de calorii mai mult. Ceea ce inseamna ca pentru bebelus a bea ceai din acesta echivaleaza cu a lua o masa. Pe de alta parte calitatile lui nutritive sunt 0 de fapt! Si uite asa s-ar putea sa te trezesti ca la sfarsitul lunii copilul nu a luat bine in greutate. Si eu i-am dat fetitei mele de vreo 2 ori si am constatat cu stupoare ca practic ii inlocuiam o masa. Asa ca am incetat sa-i dau acest produs, care dupa parerea mea este total nefast.
E drept ca fetita mea nu a avut colici, doar mi se parea mie, plangea si ea ca orice nou nascut. Recunosc ca nu stiu ce as fi facut daca ar fi avut cu adevarat colici si ar fi plans ingrozitor, iar acest ceai ar fi calmat-o... Fiecare decide pentru copilul lui, eu te-am pus doar in garda in legatura cu dezavantajele...
In orice caz si mie mi s-a recomandat dilutie la 100 ml de apa pentru ca in 50 e prea concentrat.

vio_reurean
Multumesc "ioanailinca" si "mami si alexa". Si euma uitam acum la caloriile de pe prafuri, dar cred ca voi incerca in seara asta. De vreo 7 zile bebe mananca si la jumate de ora , adica la 12.30 noaptea incpe sa tipe si e ca o scandurica fiind incordat tot. Si o tinem asa pana la 4 dimineata cu cateva pauze de 5-10-20 de minute in care apuca sa atipeasca. Noi suntem terminati cu somnul, dar oricum nu prea conteaza, problema e el ca nu mai stim ce sa ii facem. Plange cu lacimi si cu adevarate tipete. Sper sa mearga cumva.Vreau sa ii alin cumva durerile. Culmea e ca ziua nu prea are nimic.Acum i-am dat sa manance si a inceput sa scanceasca deja. Daca vad ca incepe sa tipe, atunci il fac.

impreuna
La noi n-a avut efect, dar tu poti sa il incerci pentru ca doar asa iti dai seama. Prepara-l exact asa cum scrie in prospect.
Noi am folosit cu succes Sab simplex.

ancutzathree
alex al meu a avut colici ingrozitoare si i-as fi dat orice numai sa se linisteasca,sa nu mai sufere atat,astfel ca i-am dat si BABY DRINK , pediatra mi-a recomandat sa-l dizolv in 100 ml apa,nu in 50 ml cum scrie pe prospect,asa am si facut si se calma cat de cat dupa el,
la noi singurul inconvenient a fost ca pe urma nu a mai baut alt ceai decat indulcit,deoarece acesta este destul de dulce si s-a obisnuit cu gustul,in rest a fost ok,a luat fff bine in greutate si a mancat la fel de bine
decizia itzi apartzine!

Krys
Pe cutia de baby drink scrie ca fiecare pliculet contine 5 g de amestec, apoi mai jos scrie ca 100 g de amestec (adica de praf) are 372 de calorii si nu 100 ml de ceai preparat, asta inseamna ca 20 de pliculete au 372 de calorii si un pliculet doar 18 calorii. Nu stiu daca 18 calorii echivaleaza cu o masa, dar nu cred ca producatorii sa fie asa de inconstienti si sa nu se gandeasca si la aspectul asta.
Eu ii dadeam si 3-4 pe zi si se decala masa cu maxim jumatate de ora, manca la 3 ore san, dar repet, uneori nici nu i-l dadeam tot, i-l dadeam cate putin si apoi suzeta si il masam pe burtica. Deci erau zile cand nu dadeam nici unul intreg si zile cand dadeam 3-4. Cat despre cat este de dulce, mie si acum imi bea ceaiul neindulcit, deci la noi nu a schimbat nimic, iar in greutate a luat foarte bine cat l-am alaptat si i-am dat baby drink, nu cred ca un ceai sa produca asemenea consecinte, un copil poate sa nu creasca in greutate si daca este foarte agitat de la colici si nu prea doarme.
Sper ca nu am suparat pe nimeni, sunt parerile mele.

vio_reurean
A MERS! Am avut o noapte linistita si noi si bebe care a mancat la 6.30 dimineata spre multumirea noastra ca isi intra din nou in program! L-am preparat cum scria pe prospect dupa ce m-am gandit putin. Iata la ce concluzie am ajuns:oricum ia in greutate pentru ca tot atata mananca (nu ii scad nr de mese) si mai vin si eu cu niste calorii in plus, date de continutul in zaharuri al respectivului pliculetz. E adaos de zahar pentru organismul lui, car e transformat in grasimi si stocat sub forma de depozit adipos.Dar cantitatea unui plic nu isi aduce un aport important asa ca e ok. Am sunat si pediatra sa inteb specialistul si a inceput sa rada(e foarte draguta)ca imi fac atatea probleme si a spus sa il folosesc daca ii face bine. Asta e concluzia la care am ajuns. Oricum e bine sa fii atent la continutul caloric pt ca poti avea tot felul de surprize, in special cu crealele de pus in lapte si borcanasele cu papa de bebe.
Astept si seara asta sa vedem daca dormim . acum bebe e foarte linistit dupa tura de ras si gangureli si cred ca adoarme.

dalimana
I-am dat si eu baby drink micutei mele si nu stiam de ce nu bea alt ceai de colici (incercam sa le alternez), abia cand l-am gustat mi-am dat seama si am renuntat la el. E prea dulce. Incearca sa il alimentezi cat poti de corect, in sensul ca trebuie sa ai grija sa iasa aerul din biberon (sunt bib anticolici) sau sa ii desurubezi putin capacul, sa vezi ca ies bule, sa ii dai gazele afara, daca poti si in timpul mesei, fractionand-o, sa il masezi usor pe burtica. Ai sa vezi ca se va simti mai bine, iar pe langa el si tu.
Eu am mai incercat un ceai, care mi s-a parut bun, cu fenicul, Milutee.

sirimie
Eu nu i-am dat. Parca are zahar in el, nu stiu exact, oricum e prea dulce.

Mergi la inceput

Infacol - cum se administreaza
ANDREEA GEORGIANA
Sunt proaspat intrata in gasca mamicilor(Thea are astazi 6 zile) si cred ca ne-au aparut colicile.As vrea sa stiu mai multe despre miraculosul Infacol.

roxanaz
infacol-ul contine simeticona, un agent anti-spumare. dar in romania nu exista sub acest nume, exista sab-simplex si espumisan. trebuie sa retii ca nu exista remedii miraculoase pentru colici. unor bebelusi se potrivesc, altora nu. orice produs anti-colici se administreaza inainte de masa, in lingurita, cate 3-5 picaturi. intreaba si medicul fetitei despre dozare. succes si....sa treaca repede colicii!

ANDREEA GEORGIANA
Roxana,iti multumesc mult pt. raspuns.Am facut rost de Infacol,dar medicul bebitei nu il cunoaste.Inainte de a respecta prospectul ma gandeam sa cer si alte pareri si...eventuale trucuri pt. obtinerea de rezultate mai bune.

sirimie
Sincer, eu nu cred ca are colici la 6 zile. Poti sa mai intirzii putin cu administrarea de medicamente, dupa parerea mea.

Si corect, nu ii da nimic fara recomandarea medicului tau. Eu cred ca experienta lui este foarte importanta.

roxanaz
normal ca nu il cunoaste daca nu e inregistrat in Romania. exista variantele mentionate de mine mai sus care sunt identice. parerea mea este sa faci asa cum spune medicul.

Yasmari
Aici se gaseste Infacol pe toate tarabele, de la farmacii la shopuri turcesti, e nr 1 ce-l recomanda medicii sau health-vizitatorii.
Cum spunea o doamna, nu exista remedii miracol, cele cu succes la unii bebei esueaza la altii; la 6 zile e prea devreme cred sa te gandesti la colici.
Mie mi-a plins bebelina de m-a capiat in primele 2 luni, regurgita ffff greu deci era plina de gaze, i-am dat Infacol de pe la sapt4, fara efecte remarcabile, i-am dat Gripe Water, idem....
Rabdare tie si sanatate bebelushei cu nume frumos!

ANDREEA GEORGIANA
Va multumesc pt. sfaturi.Nu stiu daca atunci cand plange,colicile sunt motivul,dar aparentele asta spun.Se contorsioneaza,se inroseste si...mi se rupe sufletul.Dr. a spus ca este vorba despre colici si ne-a recomandat ceai de chimen,administrat cu lingurita.De Infacol stiu de la o prietena si o alta mi l-a trimis din Anglia.Oricum,trecem noi si de asta,cu sau fara Infacol.
Yasmari,multumim pt. complimente.Si tu ai un nume/nick f. frumos.

Mergi la inceput

Tratament homeopat pentru colici
arleena
sunt curioasa daca stie cinva ceva despre asa ceva??!nu prea stiu care e treaba cu tratamentele homeopate dar azi vorbeam cu vara-mea care e neonatolog si am intrebat-o ce sa-i mai fac la pitic ca de o saptamana are crize de colici de imi vine sa mor io de durere.....si cate o ora plange si suspina .
am incercat cu ceai e anason, babycalm, cu sirop sab simplex cu gripe baby water, comprese calde, masat, etc si nimic...plange saracu de mi se rupe inima mai ales cand ii vad ochisorii inlacrimati si fara stamba de durere.
dupa ce i-am spus ce am incercat a zis ca o colega de-a ei si-a tratat copilu prin homeopatie dupa ce avuse si ea aceeasi problema ca mine,sunt unii copii mai sensibili si alti mai putin sensibili si nu toti reactioneaza bine a cele mentionate mai sus.....
deci as dori sa stiu daca a incercat cineva tratament homeopat si in ce consta??

Tino

sunt mai multe dicutii despre homeopatie chiar pe forum in sensul pozitiv, dar ai putea intra pe "homeopatie.ro" pt. mai multe detalii.
eu am aplicat pe mine homeopatia atat inainte, cat si pe sarcina. bineinteles, ca am continuat si in ceea ce il priveste pe copilul meu.
remediile homeopate pot fi recomandate oricarei grupe de varsta si nu au efecte adverse.
ma bucur ca se gandeste cineva sa nu se chinuie copilul, mai ales ca traim in niste vremuri in care medicina a evoluat si a reusit (cam greu) sa patrunda si la noi aceasta ramura a medicinei - homeopatia.
imi pare rau, dar nu mai stiu exact in ce a constatat remediul recomandat de medic pt. ca baietelul meu are acum 9 luni si a trecut ceva timp de atunci, dar pot sa iti spun ca in cateva zile i-au si trecut colicii. al meu a facut la cateva zile, abia iesisem din spital si era tot ce ne lipsea.
asa ca eu, personal, iti recomand calduros sa il duci la un medic homeopat.
cel putin in cazul nostru a functionat. stii cum e cu medicii daca iti fac bine sunt buni, daca nu, nu.
nu stiu sa iti recomand pe cineva la tine in oras pt. ca eu sunt din Constanta.
imi pare rau pt. piticul tau, dar sper sa rezolvati cu bine situatia.

joxy

Incearca, daca tolereaza, sa-i dai lapte praf pe baza de soia. NAN are (NANsoy parca).

an-k
Dupa ce papa, tinut pe umarul tau cateva minute si batut usor pe spate sa regurgiteze. Noi am baut ceiut de chimion si anason. Pe la 3 luni trec durerile de burtica.
Multa sanatate

alinutza00

si noi am fost exact in aceeasi situatie...dupa ce incercasem tot, fara nici un efect, pediatrul ne a recomandat Debridat...de la o ora de plans ingrozitor am ajuns la 15 minute max

kim
Eu stiu de Chamomilla, 5 granule dizolvate in putina apa plata, o data pe zi, timp de o saptamana. Ii dau si eu la bebelina mea de 2 zile si vad ca functioneaza.

ancamironiuc
Nu vreu sa te dezamagesc pentru ca tine si de copil dar la Emanuel in timp nu au mai functionat nici Sab Simplex, nici Debridat si cu atat mai putin Baby calm.

In plus il plimbab cu ochii inchisi de somn si cate o ora, tinut pe piept, ca sa scoata aerul si degeaba. Cum il puneam in patut o lua de la capat!

Sotul meu cel inventiv, s-a gandit bine sa ii incalzim burtica cu uscatorul de par. Unul mic si vai de el, dat cadou cu nu stiu ce prostie. Tin sa iti spun ca a functionat. Aparatul nu facea zgomot ca era mic si slab iar piticul adormea imediat.

Altfel iti recomand tratamentele homeopatice ca la mine a trecut si bronho pneumonia cu ele...dar la colici nu am avut rezultate!

roxycris
Bonnisan,sunt picaturi pt colici,produs homeopat.Costa cam 130.000,dar cel mai bine e sa intrebi doctora.

Roxana Claudia

Arleena - eu de ieri am schimbat Sab Simplex cu Bonnisan si i-am dat si cu Flatulin Gel. Si a dormit super-bine azi-noapte. Nu stiu care a avut efect dar e mult mai bine. Ii dau si Baby Calm, asta dupa ce am terminat u Babay Drink dar in principiu am inceput sa cred ca pana nu face bb 3-4 luni nu scapa. Trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare.
Si noi suferim la fel de colici.

belnicol
Si eu recomand Bonisan.

adameasca

Chamomilla, dilutie mica. La noi s-a mai ameliorat situatia colicilor.

adriana_i_
Noi am primit de la pediatru niste supozitoare homeopate pe baza de chimen, dar nu le mai stiu numele si nu mai am cutia . Au ajutat cat de cat.

Si am mai primit de la moasa si niste bilutze - Belladona C6 si Belladona C30, cu o schema de tratament. Nu le-am folosit insa, ca mi s-a parut ca incepusera deja sa cedeze colicii. Pentru bilutzele astea am raspuns la o mie de intrbari, gen cum se manifesta, intinde sau aduna picirusele, se roseste, se chirceste, cum plange, cand plange, etc, ca in final sa stabileasca moasa concentratia si schema de tratament.

Ah si cu tot Sab Simplexul si supozitoarele mai sus mentinonate, dupa 3 luni incet incet au disparut balaurii din burtica, iar acum avem ocazional, cand se mai scapa mami si mananca tampenii

P.S. cand au inceput crizele de colici, si eu plangeam cu ea in bratze cand o vedeam ce se chinuie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de mirachi

sper sa nu se considere reclama si sa iau vreun avertisment,dar va impartasesc din experienta mea...pt colici cel mai buna medicament este debridat...este foarte bun si in cateva secunde le trec colicii...si eu am aflat din alta sursa decat aici pe dc...si sincer am fost foarte multumita...felicitari proaspetelor mamici si nastere usoara burticilor...paste fericit!

Mamica de alexuta mica
faceti ceva pentru copiii abandonati http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97403

UITAREA ESTE ULTIMUL LEAC PENTRU LUCRURILE PE CARE LE-AI PIERDUT

NU LASA SOTIA SINGURA LA NECAZURI,CA NU INTOTDEAUNA O GASESTI SINGURA SI LA BUCURII

NEPASAREA ESTE CEL MAI MARE HANDICAP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

si noi am folosit debridat,dar pentru constipatie,pentru ca nu am stiut de el cand aveam colici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Debridatul este un MEDICAMENT si se administreaza doar la recomandarea medicului pediatru si in dozele prescrise de acesta. Vorbind de colici, vorbim deci de copii de cateva saptamani carora sper ca nimeni nu vrea sa le dea medicamente dupa ureche...

Nopti linistite si copii veseli!

Mergi la inceput