Clubul sportivelor 2
Raspunsuri - Pagina 9
andreeaatan spune:
Ana Maria, nu cred ca se poate face mare lucru la masa musculara in 4 saptamani, dar e interesant ca ti-aai schimbat stilul de viata si nu slabesti. Eu in locul tau mi-as face niste analize sa nu fie ceva problema de tiroida sau chestii din acestea.
Sau totusi mananci prea mult. Habar n-am, dar daca ai un dr de familie deschis la mine, discuta cu el.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
anamariame spune:
Andreea, la varianta asta nu m-am gandit. Poate ca ar trebui sa imi fac niste analize. Nu ar trebui sa slabesc decat vreo 4, maxim 5 kg, dar si astea imi stau parca in gat.O sa incerc de saptamana care vine sa mananc si mai sanatos: mai multe salate, mai multe fructe, mai putine mezeluri si carne.Poate, poate, asa o sa apara o schimbare...Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
Mona_B spune:
Pai carne slaba (pui, peste)poti manca fara restrictii, fiarta sau grill, produse lactate degresate, plus vegetale cat cuprinde. Dulciurile fainoasele grasimile saturate sunt problema, trebuie reduse la minimum sau taiate de pe lista. Nu te dispensa de proteine, vitamine si minerale!
Allure spune:
I am back, girls.
De fapt am fost aici regulat, v-am citit in fuga fara sa ma loghez (de la scoala) dar n-am avut timp sa raspund. Peste o saptamina am "midterms" (sint studenta ultimul an) si sint ocupata pina peste cap cu proiecte si invatatul pentru examene... plus licenta din vara

Tocmai de aceea, din pacate nu ma pot lauda cu exersatul regulat si cu rezultatele la capitolul asta. Am un program criminal: miercuri si vineri plec de acasa dimineata la 9 si ajung seara la 9.30.
In fine, de ce n-as recunoaste ca nici nu am chef de exersat pe frigul si nasoleala ce a fost pina mai saptamina trecuta! Am planuri sa ies din nou la alergat dar astept sa se mai incalzeasca un pic fiindca eu sint sensibila cu gitul si fac imediat amigdalita daca inspir aer rece.
Pilates nu prea am mai facut ca m-am plictisit de aceeasi caseta, o stiu pe dinafara. Vreau sa-mi cumpar noile cd-uri..
Am niste greutati mici si ma mai "joc" cu ele din cind in cind. Subscriu la ce zicea Andreea ca dieta nu e suficienta daca vrem sa aratam bine. Carnea pe noi trebuie sa fie ferma si formatul frumos, nu cu piei atirnind, iar asta nu se realizeaza decit prin resistance training.
Apropo, Andreea, cre'ca iti datorez scuze.
Ieri mi-am intrebat profesorul de REMEX (remedial ex.) ce parere are in legatura cu exersatul in perioada post D.O.M.S. (delayed onset muscular soreness - febra musculara in termeni tehnici) si mi-a zis ca el nu recomanda exersatul in perioada aia din cauza inflamatiei care se produce nu numai in tesutul muscular ci si cel tendinos si de conectie (ca aici e buba!)
Desi...ha!...stai asa, ca uite acu in timp ce scriam m-a lovit inteligenta si mi-am adus aminte ca tot el ne-a invatat ca inflamatia se produce numai la nivelul tesuturilor vascularizate si dupa cum, cu certitidine stiu, tendoanele sint extrem de slab vascularizate iar tesutul de conectie DELOC. Cum naiba se inflameaza?? Hmm...va trebui sa-l trag de limba again. Cre'ca mi-a scapat ceva.
In orice caz, toate perlele mele "stiintifice" sint provenite din (in)cultura personala , nu stau sa caut niciodata pe google cind vreau sa raspund la vreun subiect. De asta mai si gresesc. ![]()
Mona, sint aici, incerc sa mai pun si eu umarul in limita timpului disponibil. O sa mai scriu, promit. Poate nu asa lung... ![]()
andreeaatan spune:
Ana Maria, din graba nu am dezvoltat subiectul cu "mancatul mai putin" si ma bucur ca Mona B ti-a spus ce e corect.
Nu degeaba se recomanda ca inainte de orice cura de slabire si program de antrenamente sa se consulte medicul.
Eu la mijlocul lunii ianuarie mi-am facut o tura zdravana de analize, de sange, totul bine si fromos, hai la treaba.
Dupa ce am scris m-am gandit cate posibile erori a cuprins mesajul meu: in primul rand prostia cu mananca mai putin, trebuia sa zic ai grija la carbohidrati si grasimi. Nu e neaparat necesar sa fie o problema de tiroida, doamne fereste, dar nistea analize inainte de orice cura sau program sunt bine venite.
Allure-din experienta proprie, inflamarea tesutului tendinos e cel mai nasol. Mai ales la persoanele cu greutate mai mare. Dar tu vad ca stii mult mai multe decat mine, asa ca te rog sa mai scrii info medicale.
Aceste randuri sunt tot din incultura mea medicala....
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
anamariame spune:
Fetelor, multumesc pentru raspunsuri. Normal ca voi manca sanatos, nici eu nu m-am exprimat foarte corect. Toata iarna am mancat mai mult carne, mezeluri, si foarte putina salata. De carbohidrati si grasimi ma feresc oricum, as vrea sa scad cantitatea de carne si sa o inlocuiesc cu salata. Si bine-nteles nelipsitele fructe, pentru vitamine.Eu eram uimita ca nu se vede nici o schimbare. Inainte dupa numai o saptamana de nemancat seara scadeam la cantar macar un kg. Acum nimic. O fi varsta?(25) Am citit undeva ca se produc niste modificari in organism la aceasta varsta si ca de acum incolo o sa slabesc mult mai greu.
Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
pitecantrop spune:
Buna ziua!
Ma primiti va rog si pe mine in clubul vostru?
Am un puiut de 8 luni si in timpul sarcinii m-am ingrasat enorm(42kg). Asa ca inainte de a naste aveam 107kg. Acum am 82.5kg, dar tot vreau sa ajung la greutatea dinainte de sarcina. Cu cura de slabire la mine nu prea merge sa ma infometez. Asa ca am hotarit sa maninc sanatos, respectind regulile regimului Montignac si sa ma apuc serios de sport. Din pacate nu prea pot sa merg la sala fiindca nu am cu cine sa-mi las baietelui.Asa ca dimineata fac 40min pe crosstrainer. Vreau sa fac seara inca 40 de minute si daca ma tin balamalele sa fac si Calanetics.
Va scriu deseara ce am reusit sa mai fac.
O zi buna tuturor!
pitecantrop spune:
Helau, helau! Ce-i cu lenea asta?
Deci ieri am reusit sa ma tin de program. Am facut dimineata si seara cite 40 de min de crosstrainer si calanetics. Acum am un pic de febra musculara.
De dimineata am facut tot 40 min de crosstrainer.
Eu am mai facut acum 2 ani sport intens(dupa mine era intens la cit de puturosa eram) si am dat jos cam in 3 luni 15 kg..dar dupa care am ramas insarcinata si mi-am cam facut de cap.Deci ideea e ca se poate slabi.
O zi buna tuturor!
andreeaatan spune:
Draga maimutica, credeam ca ID-ul meu este caraghios, dar al tau este ....super.
Nu exista retete absolute pentru cata miscare trebuie sa fac cineva, dar din cate spui tu, 40 min de workout e bine. Eu nu sunt adepta antrenamentelor mai lungi de o ora. Trage tare.
Eu mai am 17 kg pana la a ajunge la greutatea ideala. Si am facut o prostie saptamana trecuta, am incercat sa mananc numai 1300 calorii zilnic si sambata am clacat. Si datorita unui frig brusc lasat cand eram cu copilul pe afara. Asa ca nu faceti ca mine. Incercarea mea tintea o scadere in greutate de 1.5 kg ep saptamana, ceea ce ar fi trebuit sa stiu ca nu e prea bine.
Ma voi rezuma la un meniu de 1500 calorii, care este mai usor de dus fara sincope. Duminica e la liber, adica mananc cat vreau si ce vreau.
Saptamana 8 se prezinta asa, cu superserii de cate 3 ex. a cate 3 serii, cu cate 12 repetari:
Luni: spate, abdomen; cardio 20 minute
Marti: 25 minute cardio
Miercuri: flexii coapse, tricepsi, 20 min cardio
Joi: stretching
Vineri:piept, bicepsi, 25 minute cardio
Sambata: extensii coapse, umeri.
Duminica : LIBER.
Si o sa apar duminica sa va spun care este clasamentul final in urma programului astuia de 8 saptamani.
Spor la treaba.
Myhaella spune:
Buna fetele! V-am citit din umbra pana acum si va admir pentru perseverenta voastra (ceea ce mi-as dori si mie dar...).
Ana-Maria, eu banuiesc ca faptul ca nu ai slabit se datoreaza si mezelurilor, daca te uiti pe eticheta vei descoperi in lista de ingrediente amidon din porumb si glutamat, total contraindicate intr-un regim de slabire. In plus, vad ca nu ai consumat mai deloc lactate, conform studiilor consumul de lactate degresate favorizeaza scaderea in greutate.
Mona_B, am citit articolul dar despre ce fel de exercitii este vorba? Presupun ca ganterele utilizate in orice exercitiu au efect si asupra abdomenului insa eu v-as ruga sa-mi recomandati cateva exercitii specializate pe abdomenul inferior, oful meu. Am maxim 5 kg. de dat jos si tin si regimul Monti, nu intotdeauna strict. Si o alta intrebare, presupun ca este total neindicat sa fac doar exercitii pentru abdomen (cand nu am timp pentru pregatire, stretching etc.)?
Multumesc,
Mihaela