Liber de Pastele Catolic

Liber de Pastele Catolic | Autor: Karina

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare: daca eu sint catolica am dreptul la o zi libera de Pasti ? Pina acum aveam, dar "neoficial". Anul asta seful meu a vorbit cu juristii si cica n-as avea dreptul, decit daca sint de alta religie decit crestina (cf. Codului Muncii (Legea 53/2003), art. 134
(|- 2 zile pentru fiecare dintre cele doua sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decāt cele crestine, pentru persoanele apartinānd acestora.")

Sincer mie asta mi se pare discriminare. Poate ma lamuriti voi.

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Daca esti rau-voitor, poti interpreta asa textul legii, care este usor ambiguu. Sensul respectivului articol este SI PENTRU necrestini, nu NUMAI pentru acestia.
Sfatul meu: fa o cerere oficiala, in care comunica-i ca ceri zilele libere X, Z, pentru ca esti catolica si atunci este Pastele, si adauga ca vei veni la servici, fara plata suplimentara (obligatorie cf. aceleiasi legi!) in zilele de Paste declarate sarbatoare legala. Este obligat sa-ti raspunda, si daca zice nu, direct la Inspectoratul Teritorial de Munca te opresti.
In zona mea n-am auzit de angajatori asa obtuzi, si o parte a populatiei (rusii-lipoveni) sunt de rit vechi, cu sarbatori decalate.
Succes, si, chiar daca e devreme, sarbatori cu bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Multumesc Lona, dar nu e bun sfatul. Ca asta a fost prima reactie a sefului meu: ca daca am liber de Pastele Catolic sa vin de Pastele Ortodox la serviciu - asta in conditiile in care numai era nimeni.

El considera asta discriminare si nu este de acord cu legea. A gasit o chichita ca sa nu beneficiez de liber de Pasti si e f. fericit.
Eu tin amindoua sarbatorile, si Pastele Catolic si cel Ortodox, ca sotul si baiatul sint ortodocsi, iar eu catolica. Probabil ca o sa-mi iau o zi libera ori fara plata ori din concediu, doar ca mi se pare nedrept.

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Bucura-te ca ai macar liber de Pasti, oricare ar fi acela. Eu am avut un an in care nu am avut liber deloc, am avut urgente la Pastele oficial, desi il sarbatorim in familie de cand ma stiu, si a trebuit sa vin la birou si sa rezolv, ca doar restul Europei nu sarbatorea, iar la Pastele catolic am venit la servici pentru ca in Romania se lucra. Nu m-am suparat nici pe sef, nici pe colegi, asa mi-e natura muncii si`s constiincioasa

Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mamagiuliei

Bucura-te ca ai macar liber de Pasti, oricare ar fi acela. Eu am avut un an in care nu am avut liber deloc, am avut urgente la Pastele oficial, desi il sarbatorim in familie de cand ma stiu, si a trebuit sa vin la birou si sa rezolv, ca doar restul Europei nu sarbatorea, iar la Pastele catolic am venit la servici pentru ca in Romania se lucra. Nu m-am suparat nici pe sef, nici pe colegi, asa mi-e natura muncii si`s constiincioasa

Inteleg ca ar trebui sa zic merci ca am liber vreodata... Sau as putea sa zic merci ca am serviciu...

Interventia ta mi s-a parut rautacioasa, cam genul: de ce tu sa ai daca eu nu am (sa moara si capra vecinului), exact reactia sefului.
Constiinciozitatea nu are nici o legatura cu acest subiect. Daca iti ceri un drept, nu inseamna ca nu muncesti la serviciu si nu-ti faci treaba. Cind am de lucru, ramin si peste program atit cit e nevoie si cind e nevoie, dar asta nu are legatura cu intrebarea mea.

Raspunsul tau chiar m-a indispus, daca l-am inteles gresit scuze, dar finalul chiar a fost rautacios.

Si ca sa nu ajunga un subiect de ZZ, rog un moderator sa inchida subiectul, ca am primit un raspuns (pe care din pacate nu-l pot aplica).
Decit inca alte raspunsuri ca al tau, mai bine lipsa.

Karina

Mergi la inceput

Offf, Karina, io am vrut sa fac haz de necaz ...
uite, de la noi si-ti tinem pumnii sa rezolvi cumva situatia si sa sarbatoresti asa cum iti doresti !
si scuzeeeeeee !

Mergi la inceput

No problemo
Poate si eu am fost prea "sensibila"... saptamina asta toate mi-au mers pe dos, bine ca se termina.
Mercic pt. flori si si si de la noi

Karina + Bogdanel

Mergi la inceput

si inca o data scuzele de rigoare si iti dorim sarbatori fericite de pe acum !

(io anu` asta reusesc sa fac Pastele catolic acasa, dar la cel ortodox fug pana la birou ca ramane colegul acasa)

Mergi la inceput