Scaune de masina sigure
Raspunsuri - Pagina 23
anya spune:
roxy, depinde de copil
Cel mic, al meu, la 3 ani si 9 luni are 17 kg si inca incape in scaunul pt maxim 18kg deoarece e stilul lung si slab (cu fundul mic si oase fine) Lui ii dau acum, ca pantaloni 3/4, pantalonii care-i purta fratele lui ca pantaloni lungi la 2 ani.
Cat despre pus centura in stilul culcat...Practic pune doar partea care vine peste burta, o largeste putin si se ghemotoceste pe jumatatea de bancheta care ii revine lui. Oricum a ajuns saracul la dexteritati nebanuite. Cand simte ca i se face rau, largeste centura, tipa "vomit", deschide geamul si....gata. Asta pt ca nu intotdeauna reuseste tata-su sa opreasca in secunda aceea, iar in punga...nu ii place. Ultima data cand n-a reusit sa deschida geamul a trebuit sa curatam difuzorul din usa ...In schimb cel mic n-are nimic.
Roxyn spune:
Am citit topicul asta aproape in intregime.
As vrea sa va intreb daca are cineva scaun auto Fuego Sprint de la Brevi.
Vlad are 8 luni, 8,700 kg si inca e in scoica. Luna asta as vrea sa-i cumpar un scaun.
Multumesc mult.
http://www.shout.ro/user.html?u=bubuletz
Roxyn spune:
Am tot studiat si... m-am razgandit. Nu-l mai vreau.
Zilele astea mergem la Metro.
http://www.shout.ro/user.html?u=bubuletz
ralucis spune:
Fetelor, va rog sa ma ajutati cu u sfat: pe care dintre acestea 3 sa il aleg, as vrea sa fie sigur, in primul rand, si apoi daca s-ar putea si dormi oarecum ok in el ar fi si mai bine. Iata la ce m-am oprit:
http://idealbebe.ro/brevi-fotoliu-auto-touring-sport-p-3352.html
http://www.babycomfort.ro/produse/230-carucioare-scaune-auto/288-scaune---fotolii-auto-bebelusi-si-copii/758-scaun-auto-dynamic-red-storchenmuhle-15-luni---12-ani.html
http://www.inglesina.ro/eshop/product.php?id_product=26
Noi avem acum un brevi grand-prix 9-18 kg pt fetita cea mica, si un britax 9-36 pt cea mare. La Brevi nu prea mi-a placfut la modelul nostru ca dupa ce am spalat husa si am asamblat la loc centurile si restul nu a mai stat la fel de strans ca pana atunci, ce sa zic, poate nici noi nu am instalat chiar f coresct, desi am avut manualul in fata. La Britax nu imi place ca se doarme foarte prost in el, nu se inclina aproape deloc pe spate, corpul e foarte rigid in el, in schimb e bun ca e sigur, la asta nu am ce sa ii reprosez, la vreo frana sau ceva nici nu tresare copilul din scaun.
Multumesc!
ratusca_mica spune:
Buna,
Am nevoie de un sfat, va rog :
sunt insarcinata cu primul bebe si vreau sa ii aleg o scoica pentru a-l aduce de la maternitate si apoi pentru transport prin Bucuresti (nu intrevad in acest moment deplasari pe distante mai lungi ).
Problema mea este urmatoarea: sta intr-adevar bebe comod in acea scoica (adica are posibilitatea de a sta culcat) sau il sileste forma ei sa stea semi in fundulet?
Si, ca marci de scoica, ce imi recomandati?
Multumesc foarte mult,
Ratusca 19+
puisorul spune:
Poti sa il scoti din spital in scoica. Eu i-am pus o paturica impaturata pe fundul scaunului si atunci sta mai comod. Nu stiu ce scoica sa iti recomand pt ca noi am primit-o, dar scaunul urmator a fost Britax Romer DuoIsofix. Eu am vrut un scaun foarte sigur de aceea am si ales un scaun cu Isofix.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Si ingerii au nevoie de ajutor...
Cum se topesc kilogramele
cameliam spune:
ratusca_mica noi am folosit scoica de la maxi-cosi, cabriofix se numeste modelul si are suport special pentru nou-nascuti, sa stea culcati (sau aproape culcati) si sa le sprijine capsorul in lateral; de fapt inca folosim scoica, fara suportul respectiv, fetita are 10 kg, 80cm si inca incape in ea foarte bine la 10 luni
li_am spune:
ratusca mica,
poti si chiar trebuie sa iei bb din maternitate in scoica si orice calatorie vei face cu masina pe viitor s-o faci cu scoica, chiar daca nu ar fi obligatoriu prin lege, pt siguranta copilului tau. statistic vorbind, cele mai multe accidente se intampla la drumuri scurte! deci nici o exceptie de la folosit scaunelul...
scoica cabriofix de la maxi-cosi (si eu cred ca este cea mai buna) a iesit cel mai bine la testele de siguranta nemtesti (impreuna cu baza pt sistem isofix), eu am folosit-o si pe distante lungi in masina, este perfect anatomica, sunt parinti care tin bbeii ore intregi in scoica in casa, nu am auzit sa le afecteze coloana!
_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria - 30 fix AMR 8 sapt
poze
hardlibra spune:
E o tampenie cu etichetele. Orice scaun conform cu directiva ECE R44/04 este bun. Exista scaune cu Isofix de la marci de renume care nu au eticheta portocalie (ex. Bebe Confort Iseos Isofix). Se face o mare confuzie intre R44 si E4 (care poate fi E1, E2, E20 etc. in functie de tara unde s-au obtinut certificarile).
Daca tot vorbim de etichete portocalii, aici intra si BeSafe iZi Comfort X1 9-18kg, in varianta de prindere cu centuri si pretensionare sau Isofix si este un scaun excelent.
Citat: |
citat din mesajul lui Monica-Elena Stie cineva care sunt cele 3 firme producatoare de scaune de masini ptr bebe omologate? Am inteles ca doar scaunele cu eticheta portocalie sunt omologate. Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel Esentele tari se tin in sticlute mici. http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos |
ratusca_mica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui li_am ratusca mica, poti si chiar trebuie sa iei bb din maternitate in scoica si orice calatorie vei face cu masina pe viitor s-o faci cu scoica, chiar daca nu ar fi obligatoriu prin lege, pt siguranta copilului tau. statistic vorbind, cele mai multe accidente se intampla la drumuri scurte! deci nici o exceptie de la folosit scaunelul... scoica cabriofix de la maxi-cosi (si eu cred ca este cea mai buna) a iesit cel mai bine la testele de siguranta nemtesti (impreuna cu baza pt sistem isofix), eu am folosit-o si pe distante lungi in masina, este perfect anatomica, sunt parinti care tin bbeii ore intregi in scoica in casa, nu am auzit sa le afecteze coloana! _ FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!) FIV 3 - martie 2009 - Austria - 30 fix AMR 8 sapt poze |
Multumesc foarte mult pentru raspuns, insa de unde ai cumparat-o? direct de pe net? imi e cam frica sa comand fara sa vad produsul "live"...
Ratusca 20+