bona

bona | Autor: Oniboni

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Cele care sunteti din Bucuresti si aveti bone, puteti sa impartasiti cu mine cat platiti bona?
Sa va spun de ce: eu credeam ca ii dau bonei mele un salariu bun (7,500,000), program L-V, de la 9,00 la 17,30. Face tot ce tine de bebe si uneori si pentru noi, cand mai are timp. Fi-miu are 1 an si 9 luni si e zvapaiat nevoie mare. Plus ca nu se supara daca vin mai tarziu uneori.
Si zilele trecute imi spune o prietena care are o pitica de 5 luni ca viitoarea bona i-a cerut 8 milioane.
Poate sunt eu in urma? Please help!
Va pup.

Catre moderator: am mai postat o data mesajul, a aparut, chiar editat de joxy, si apoi buf! a disparut - e ceva in neregula cu el??? Sunt sigura ca am mai vazut discutia asta pe forum, doar ca erau din Constanta ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

quote:
Initial creeata de Oniboni

Dragele mele,

Cele care sunteti din Bucuresti si aveti bone, puteti sa impartasiti cu mine cat platiti bona?
Sa va spun de ce: eu credeam ca ii dau bonei mele un salariu bun (7,500,000), program L-V, de la 9,00 la 17,30. Face tot ce tine de bebe si uneori si pentru noi, cand mai are timp. Fi-miu are 1 an si 9 luni si e zvapaiat nevoie mare. Plus ca nu se supara daca vin mai tarziu uneori.
Si zilele trecute imi spune o prietena care are o pitica de 5 luni ca viitoarea bona i-a cerut 8 milioane.
Poate sunt eu in urma? Please help!
Va pup.

Catre moderator: am mai postat o data mesajul, a aparut, chiar editat de joxy, si apoi buf! a disparut - e ceva in neregula cu el??? Sunt sigura ca am mai vazut discutia asta pe forum, doar ca erau din Constanta ...

Oana

Oana nu te supara dar suma pe care o dai mie mi se pare mare( ca sa mai spun de prietena ta).....prietena mea da pentru acelasi lucru mai putin " pentru noi" da 4 milioane....m-am uitat si eu pe oferte pentru ca si eu caut bona...dar mi se pare extrem de mult......poate ca gresesc eu...sunt curioasa daca exista crese particulare si care este costul pe luna......Astept sa vad ce spun si alte mamici....
Oricum in "urma" de ce sa fii?

Roxana mama de bb Alexia...21 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

primul tau subiect a fost mutata aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69532

Avand o sectiune de Creses, Bone, Gradinitze etc e normal ca subietul tau sa fie mutat la sectiunea respectiva.

Cand un subiect este mutat de catre un moderator primesti si notificare pe mail in care ti se spune ca subiectul tau referitor la .... a fost mutat - si ti se da link (adresa) unde a fost mutat.

In consecintza si eu iti voi muta subiectul tot la sectiunea respectiva.

Freia si Alexa

Intram in legalitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

cat despre salariu: e mareeeee. prietena mea da la 11 ore + masa + abonamnet RATB 6.500.000

ii plateste in plus pt sambata si duminica sau cand tre sa mai ramana peste noapte la mica intelegere dar nu maimult de 500.000

eu bonei pt 11 ore ii dadeam 4.500.000 + abonamnet RATB toate liniile + mancare. Am marit la 5.000.000 la un moment dat dupa care ma renuntzat definitiv si am marsat pe cresa.

io zic sa stai cumintica si sa nu plusezi mai mult decat e cazul, parerea mea, tu faci cum vrei, dar eu zic ca ii dai muuulllttt.

Freia si Alexa

Intram in legalitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Ii dai foarte mult.
Eu pt 9 ore Lu-Vineri ii dadeam 4,5 milioane, bani in care facea de toate, inclusiv curatenie saptamanal.
Daca nu dadeam copilul la gradinita in toamna i-as marit cu maxim un milion.
Cred ca am totusi si mult noroc cand vad ce salarii se vehiculeaza. Senzatia mea era ca pretul pietei in general este pe la 5-6 milioane, dar poate ma insel.Este adevarat si ca au crescut mult toate preturile (mancare, facturi, etc) si ca bona trebuie sa ia un salariu din care sa se poata intretine. De asta cand i-am redus programul (la 5 ore, plus zilele de imbolnaviri copil) i-am si mentinut aceiasi bani de mai sus (si bineinteles pt a nu fi tentata sa plece).
Dar raman la parerea ca ii dai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta72 spune:

Dragele mele,
Ma bag si eu in discutie pt. ca tocmai am gasit o bona, dupa muuulte cautari. Eu doream bona pt. 8 ore jumatate (L-V) care sa aiba grija de baietel (1 an), sa-i calce hainutele si sa gateasca pt. noi cei mari o data/saptamana, ca pt. bebe pregatesc eu tot. Tuturor celor care au venit la "interviu" le-am spus ca le pot oferi maxim 5 milioane. Efectiv nu pot mai mult, cel putin deocamdata pana incep serviciul si vad cum se misca lucrurile pe acolo. Chiar si doamna cu care m-am inteles a incercat sa-mi zica ca pt. atatea ore ar vrea 6 mil., dar pana la urma a acceptat oferta mea.
Deci, fetelor, incercati sa nu cedati! Stiu ca este f. greu sa gasesti pe cineva, am vazut pe propria piele.
Suma pe care o spui tu Oniboni este exagerata!!! Am intrebat si eu bonele din parc cat castiga. Pt. 10 ore una castiga 7 milioane, dar era nemultumita!, alta pt. 12 ore castiga 8 milioane. Stiu ca pentru bebeu o mama ar face orice ca sa-i fie bine, dar totusi ... mai jos cu preturile ca altfel o sa ajungem tot ce castigam sa le dam bonelor.
Acuma, astept sa vad, ca de luni va veni bona la Matei si am sa va spun daca sunt multumita.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oancea spune:

Buna Violeta,

Stiu ca ti-ai rezolvat problema legata de gasirea unei bone.Dar vreau sa cred,ca nu ti-a fost recomandata de bonele din parc! Pentru ca atunci,chiar ca ai putea avea probleme.

Cu prietenie,

Emil Oancea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta72 spune:

Domnule Oancea,
NU, bona pe care am gasit-o nu mi-a fost recomandata de bonele din parc, ci de o cunostinta. Eu am spus doar ca le-am intrebat pe bone cat castiga, ca sa-mi fac o idee despre preturile care se practica la mine in cartier, pt. ca dupa cum stiti si dumneavostra acestea variaza de la zona la zona. Una e sa stai in Primaverii, si alta sa stai in Ferentari.... Cat despre probleme .... poti avea oricum, dar eu sper din suflet sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Mult, mult, mult !
Chiar ieri am vorbit cu o mamica ca sa aflu cam ce nivel de salariu mai au bonele din parcul "nostru". Eu bonei care sta cu Cristi ii dau 5 milioane pt. 10 ore, plus abonament si mancare. Nu face menaj.
Nivelul este de 5,5 - 6 milioane pentru 10 ore, insa cu menaj (adica gateste pentru toata familia, calca pentru toti, pune aspiratorul, sterge praful).Este vorba de 3 mamici care platesc atat, deci acesta este nivelul.
Sumele astea de 7,5 - 8 milioane mi se par exagerate.

Ingrid si Cristi ( 3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oniboni spune:

In sfarsit, mi-am gasit mesajul!!!
Cer scuze moderatorilor, dar din pacate eu nu am primit mail sa mi se spuna unde a "fugit" mesajul meu... dar m-am prins in sfarsit
Si multumesc celor care mi-au raspuns...
Si eu credeam ca e OK (spre f. bine) - si ma bucur ca imi spuneti ca e asa. In fine, fiind si matusa - cred ca platesc increderea!
Va multumesc, si va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

mie si 6 milioane mi se pare enorm. Chiar se merita sa te intorci la saerviciu ca sa dai bani pe bona, benzina, paket....si sa iti vezi copilul numai seara? .. daca da...insamna ca aveti salarii mari ;o)

Mergi la inceput