Bebelusi de noiembrie decembrie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 8
felicia74 spune:
maaaaaama, Pisi bine ca mi-ai adus aminte: multumesc atat tie cat si fetelor ptr urarile de bun sosit acasa
!!!
De asemenea, urez multa sanatate (ca e mai buna decat toate, va spune Stan patitu') bebeilor care au implinit ceva luni zilele trecute si sa se bucure parintii de crestinii care au avut botezul in weekend!!!
Mai fetelor, cum nu gasiti Galactogil? Am mai auzit ca si in Rahova ar fi criza. Veniti in Militari, ca nu-l cumpara nimeni
Eu am gasit f.usor, la prima farmacie in care am intrat.
Joy si eu am avut acelasi tip de scurgeri in spital. Daca aflati ce e, lamuriti-ma si pe mine, ca ciclu nu a fost, clar!! Dar simptome, la greu.
Gata ma duc sa fur o ora de somn daca ma lasa Ilinca.
Felicia + Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
dienutagraviduta spune:
gandacico - na ca ma intrebam eu cu sor-mea unde esti ... multumita ?
alexandrina - eu am citit de doua ori ce-ai scris, da n-am inteles mai nimic. intai vrei sa ne mutam toate 20 sau 30 care participam la conferinte pe gmail, fiindca lavi si anda nu vor pe yahoo, dupa care spui ca mesajele au devenit 1 la 1, si ca "rapoartele" zilnice despre bebei nu sunt deosebite. nu prea inteleg ce vrei sa spui concret. referitor la intrebare, nu ma pot baga fiindca eu nu citesc tot din urma si deci nu pot sa am pretentia ca raspund la o intrebare pe care n-am citit-o, ca sa nu mai spun ca nu mi-a fost adresata.
apropo, hai sa va spun si eu cum folosesc forumul asta : in primul rand, eu sunt una dintre mamicile care fac mai totul dupa capul meu si instinctul meu, deci nu ma prea cramponez referitor la parerile unanime de pe-aici; in al doilea rand, ca solutii de urgenta - exemplu : febra, dureri de burta, si altele asa, nu pot sa ma imaginez ca lucuta are febra si eu stau pe forum sa intreb pe x si y ce sa-i fac ... cred ca m-ar linsa dan ... si fiindca eu asa gandesc, am dubii serioase ca cineva ar urma sfaturi dupa ureche in situatii de criza referitor la bebelus ...
insa sunt si chestii utile : treaba cu pusul otet in apa de fiert biberoanele - de cate ori le fierb ma gandesc la ce fata buna ne-a dat ideea, ca tare frumoase se fac ... sau cand am inceput sa cumpar haine lucutei, cand era inca insarcinata - mai tineti minte tratatul despre hainute scris de lavi02 in 2 episoade ? eu da ...
tania-z spune:
Neatza fetelor!
Alexandrina
si eu cred ca unele fetele pur si simplu te-au inteles gresit. Eu am inteles ce ai vrut sa spui si chiar tonul de gluma cu care te-ai adresat catre Lavi si Anda. Din acest motiv cred, Dienutza ca nu trebuia sa raspunzi cu o rautate, mai ales ca si tu spui ca nu ai citit tot din urma. Dupa parerea mea, toate posturile Alexandrinei au fost intotdeauna clare, rationale si de foarte mult bun-simt! Chiar asta m-a impresionat la ea de la inceput, asa ca nu cred ca trebuie sa exagerat ceea ce a spus - nu a pomenit nimic de mutatul intregii trupe pe gmail.
JOY - sunt chiar curioasa daca se verifica treaba cu hormonii!
Bicule cu intarziere iti spun si eu LA MULTI ANI fericiti!
Voua vi se intampla sa se holbeze piticii la voi minute in sir? Stefan e maestru in privitul-tinta la mine, in cat mai multe momente ale zilei, iar cand ma apropii de el rade cu gura pana la urechi. Dar si acum , cand sunt la calculator, el sta pe canapea si ma priveste fix de vreo jumatate de ora. 
Zicea cineva aici de ridicatul spatarului la carucior. Chiar doream sa intreb: de la cate luni se poate ridica? (cand e safe?) - nu ma refer la pozitia strict asezat si la cea de semiasezat.
Tania & BB Stefan (17.12.2005)
leea_cv spune:
Anda multumesc pt intelegere.Relativ la tunsoare,io stiu ca nu are legatura cu fontanela,dar cica traditia,obiceiul...mama e cel mai mare dusman al operatiunii asteia.Dar sper sa o contracarez in vreun fel.
Angi75 mie dr mi-a zis ca putza trebuie asezata in sus pt ca outzele sa ramina in scrot si sa nu coboare in abdomenul inferior.Si de asemenea ca trebuie decalotat penisul pt a evita vreo "draguta" de operatie la un anisor.
Mara95 cica nu e bine sa alaptezi la mai putin de 2.30 ore pt ca stomacelul lui bb nu poate digera lapticul si nici sinii nu sint instare sa produca atit si asa repede.
Feli imi pare rau ca ai trecut prin toata intimplarea asta (injectia in cap-ce dureros a putut fi pentru voi amindoua),dar ma bucur ca acum copila e bine.
Ripley ai grija ce faci cu Anutza si nu maltrata copilul.Ca io nu am chef s-o aud pe nor'mea la maturitate spunind ca a fost abuzata fizic in copilarie de ma'sa.Da? Sa fie clar!
Leea si Tudor (19.12.2005)
Gandacel spune:
Pisi & Dienutza, am glumit! Stiu ca si voi.
N-am icon sa fie cu unul care pupa doi, asa ca l-am pus pe asta.
Si eu imi cresc copilul dupa bunul meu simt, citesc forumul pentru ca ma relaxeaza si pentru ca retin anumite sfaturi utile, pe care in situatii de urgenta, le aplic fara sa mai fie necesar sa mai intreb in stanga si in dreapta.
Tania, in acelasi spirit am sa-ti si raspund: nu cred ca e o varsta standard de la care sa fie "safe" ridicatul spatarului la carucior. Pur si simplu iti poti da seama singurica daca bebeul tau sta confortabil sau nu in pozitia in care il pui. Cand va avea muschii gatului/cefei mai puternici va sta chiar si cu capul pe verticala. Pana atunci, pozitii intermediare ale caruciorului poti incerca de acum si vezi cum se simte. Nu ii e bine, e simplu: il pui la loc, asezat ca in patut. Poti incerca la inceput 5-10 minute, apoi timp mai indelungat (a se citi "cat timp vrea el!").
Pisi, VREAU! Mi-ar placea sa ies cu cineva la plimbare cu copilul, nu numai in week-end. Azi vad daca ma lipesc de vreo mamica pe drum, daca nu, poate tot in week-end. Dar se pare ca nimeni de pe forum nu sta aproape de mine, ca eu am mai intrebat o data si nu mi-a raspuns nimeni, asa ca am tras concluzia ca nu este nimeni pe aproape. Cartier Chibrit, adica.
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
leea_cv spune:
Mai este cineva care isi boteaza bebele mai tirziu pe 4 luni? Ca eu asa am de gind sa fac.Oare or fi fiind obiceiuri si superstitii care incrimineaza asta?Probabil...
Azi pe la 14.30 sintem programati la vaccin.Asa ma simt ca parca mi l-ar face mie in limba nu lui bb.Mi-e o groazaaaaa.Si asa e tare sensibilos.
Galctogilul ala se ia la recomandare medicului sau dupa feeling?Ca bag seama ca si pe mine ma paraseste lapticul.Nu se satura Tudor si vrea din ce in ce mai des.Inca mai am ceva rezerve la congelator dar se reduc vizibil.
Dintre bucurestence merge cineva la inmormintarea Andreei? Stiti ceva?S-a deschis vreun cont?
Leea si Tudor (19.12.2005)
dienutagraviduta spune:
Tania - "cineva-ul" care pomenea de ridicat spatarul la carucior sunt eu, dar cred ca stii si tu, sau te-a oripilat asa de tare "rautatea" mea ca n-ai citit tot ce-am scris ?
eu ii ridic spatarul fiindca fiind foarte gros imbracat e ca si cum ar sta in scoica, oricum e in plan inclinat si nu sta in fund propriu zis. dar ii place si lui sa vada pe unde merge, ce de aia sta treaz ...
Alexandrina - in cazul in care vezi si tu vreo rautate p-acolo prin postarea mea anterioara - nu asta a fost intentia mea, ci vroiam sa inteleg ce-ai vrut sa spui, fiindca am simtit la tine ca nu esti de acord cu ceva, dar n-am prea inteles cu ce ...
pisi-si-boscu spune:
Gandacel, din pacate si eu tot in weekend te-as putea intalni, din fericire eu stau pe Ion Mihalache, deci, fiind "masinista" nu ar fi mare problema. In plus, ma gandesc ca si dienutza, careia fie vorba intre noi ii sta bine sa fie rea, are o aciditate placuta si multa dulceata face rau, ar vrea sa se intalnesca cu tine.
In timpul saptamanii poate imi iau si eu concediu, ca si asa mai am din 2005... daca m-oi indura !
P.S. Tania si Dienutza, lansarea polemicilor parca era talentul meu...
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
lavi02 spune:
Am venit cu Nati de la vaccin. Nati, sora cu Maya, nu? Si tot 6.300 avem!!! Bine ca vaccinelul asta consta dintr-o singura intepatura! Catutza nici acum nu ai voie sa o hranesti imediat dupa vaccin.
Doctorita m-a sfatuit sa nu-i dau completare pt ca pe ansamblu a luat bine, plus ca i-am spus ca m-am stresat cu ziua Silviei. Aseara eram pe punctul de a lua hotararea de completare dar noaptea e un sfetnic bun asa ca m-am incurajat singura, o sa o alaptez mai des ziua, plus Galactogil, Nutrinatal, ceai, bere, etc, sunt sigura ca am sa reusesc!
In schimb mi-a zis sa-i dau de la 4 luni suc de fructe intre mese, ceea ce am sa si fac, mi se pare rezonabil. Mandarina, mar si morcov, crestem de la 1 lingurita la 80 ml. Pot sa-i dau si cu biberonul.
Nu are rosu in gat. Pt fornaiala mi-a zis sa-i pun ser fiziologic 1-2 picaturi, nu 1 ml cu seringa. Acu' .. fiecare face cum crede.
Am gasit o pompita de nas super! tip para, din cauciuc, subtire la varf, intra in nasuc, se poate fierbe, poloneza, la farmacia Dona, 11 RON.
Alexandrina sa stii ca pe mine ma intereseaza si cat mai cantaresc bb-ii vostri, si cand mergeti la vaccin! M-am distrat si eu la faza cu botezul...
Imi pare rau ca nu ti-am raspuns la faza cu mamicile de 2 copii. Eu cred ca depinde f mult de temperamentul copiilor. La mine de ex Nati e mai linistita si Silvia mai nazdravana!
Mirela Anca ma bucur ca ai mai trecut pe aici!
Of saracuta de tine, ce te asteapta! O
si pe Lavi si ii urez La multi ani! Evei!
Multumesc pentru urari pt Silvia!
Leea stai tu linistita ca tocmai vorbeam noi acum vreo saptamana - doua de concursul care isi boteaza bebeul ultima: candidate: Lordra, eu, Bic, Simina.. toate dupa Pasti!
Galactogilul noi il luam dupa urechiusa proprie. E si asta din plante de fapt.
Tania eu cred ca de pe la 4-5 luni poti sa-i ridic ispatarul la carucior la pozitia plan inclinat, cam de cand bb incearca sa se ridice singurel in fund daca il prinzi de manute.
Daaa, ne-am plimbat cu [b]Anda si Nichita[/b care sunt o frumoasa si un scumpic zambaret.. dar n-am acoperit decat hai sa zic cu indulgenta jumatate de parc. Asa ca mai avem, trebuie sa recidivam!
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
lavi02 spune:
Leea! nu-i face nimeni vaccin in limba lui bb! Se pun 2 picaturi in gurita de antipolio, care cica sunt dulci, (imi amintesc cand le-am facut la scoala eu, sigur nu erau rele, si nici Nati nu s-a strambat), plus 1 sau 2 injectii in muschiul piciorului.
Leea si Joy succes cu lapticul! Hai ca o sa reusim! Pus des la san, lichide, papa bun, lipsa stres, plus ceaiurile, si celelalte.. trebuie sa reusim si in continuare! 
cate un pupic la fiecare.
Eu una sunt satula de rautati mari sau mici si de sageti ironice aruncate ici si colo asa ca voi evita sa raspund si sa mai intru intr-o astfel de discutie.
Ma intreba cineva (imi pare rau ca am uitat cine) reteta de la drobul de ciuperci: am fiert cam 1kg si ceva de ciuperci in apa cu sare, apoi e bine sa le scurgi bine de apa. Am tocat marunt ciupercile fierte, 2 oua fierte tari, 1 leg de patrunjel + 1 leg de marar si am amestecat totul cu o ceapa tocata si calita un pic, 2 oua crude, sare, piper (eu n-am pus piper ca alaptez). In reteta aparea si miez de paine dar eu n-am pus. Apoi am turnat compozitia intr-o tava de chec unsa si am dat la cuptor pana cand deasupra s-a facut o crusta (s-a rumenit) si la palpare cu paleta de lemn parea ca e destul de tare.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)