Copilasi poznasi de iulie-august 2004 (159)
Raspunsuri - Pagina 5
kim222 spune:
Mey Lie..si io zic ca te stresezi prea mult...O singura masa de legume? Pai tu cite vrei...Seara este ok ce-i dai..Ca sfaturi:
-du-l la Tv la emisiunea preferata
-incerca si cu mincarica de la borcan..Luca cind refuza tot...borcanul ma salveaza!
-incerca sa-i dai lui lingurita (evident tu ajutindu-l s-o duca la gura_).....o sa-i placa si poate o sa pape...
Sper sa-ti fie de folos!
carmenp spune:
lioooo, liooo, cin` te pune sa faci atitea feluri de mincare??? tu chiar nu ai ce face, zau... doua feluri la cupil, hai trei ca sa staiu linijtita ca ti-ai facut datoria, is suficiente si-apoi daca zici ca sotului tau ii plac cartofii prajiti cu friptura, danut nu maninca, ce faci cu mincarea toata? o arunci? lio, zau, asa... pe danut lasa-l in pace, nu maninca azi, nu maninca nici miine, poi` poimiine maninca sigur, de foame nu moare, stai tu linistita. el de foame nu moare, da` nervii tai crapa sigur daca mai continui asa... si de barbat`tu, ce sa zic, stii ca stau bine cu teoria, l-as lasa o zi singur cu cupilu` si io m-as duce sa-mi vad de mine si exact seara m-as intoarce... si daca nu se prinde nica de el dupa asta, as mai pleca o tura, si inca una, pin` m-o aprecia...lio, tu esti fata buna, da` zau asa, cata-ti de suflet un pic.... auzi, 10 feluri de mincare, sa stea pasarika-n coada pin` i-oi face io atitea feluri odata...
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3
gongutza spune:
Lia in primul rand linisteste-te ca nu rezolvi nimic cu plans si nervi.Si eu si fetele ti-am mai spus de vreo cateva ori sa nu te mai stresezi atat,sa-l implici pe tatal lui Danut mai mult in cresterea lui,sa-ti mai iei si tu din cand in cand poseta la subrat si sa te duci...la coafor,la manichiura,la cosmetica sau pur si simplu la o prietena.Si daca lui Danut i oferi doua alternative la masa de pranz si nu-ti mananca nici una,lasa-l in pace o sa manance la masa urmatoare...sau da-i ce stii ca ar vrea sa manance(prostioarele la care te referi tu)Nu cred ca e un capat de tara daca mananca Danut la o masa o felie de paine cu ceva,sau un cremwurst....si nici sa manance legume si carne de doua ori pe zi nu mi se pare ok....din cate stiu eu copilasii nu au nevoie de un meniu super proteic,ci de un meniu diversificat....si nu te poti plange ca,copilul e slab sau subnutrit ca numai asa nu e!E un copil bine dezvoltat si frumusel...
Si ce daca sotul tau se relaxeaza?Lasa-l si tu pe Danut cu el si relaxeaza-te si tu!Meriti macar atat....si nu le mai pune pe toate la suflet ca nu merita...si asa viaza asta e cum e,merita sa ti-o mai amarasti si tu????Bucura-te ca sunteti sanantosi,ca ai posibilitatea sa-i oferi lui Danut tot ce are nevoie si in primul rand dragostea ta de mama...
Nu m-am putut abtine,asta e parerea mea.....
Sanantate la puiuti si o noapte linistita!
speel spune:
Lia draga,stiu ca e greu de crezut in momentul asta,dar fazele cu nemincat trec,adica nu dureaza o vesnicie.Sunt de acord cu celelalte fete ca te stresezi mult mai mult decit ar trebui.Eu sunt in top cu copil nemincator insa trebuie sa-ti marturisesc un adevar dureros.De cel stresezi cu mancarea si te enervezi de aia nu maninca.Vorba Carmencitei,lasa-l o data,de doua ori,si zimbind stringe masa daca nu vrea,nu cu nervi nu cu plins sau trinteli ca in afara de faptul ca-l sperii pe ala mic altceva nu rezolvi.Si daca -si face un narav din a-ti refuza masa,e greu,ajungi ca mine.Abia acum de citeva zile,Ricardo maninca tot si vine si-mi cere cind maninc si eu.De la 8 luni n-a mincat deloc bine,da-ti seama ce greu mi-a fost plecam cu canuta in mina si cu junghiuri in inima de ciuda ca nu vrea sa manince.dar n-am tipat la el sau sa ma manifest mai violent in preajma lui.Despre sotul tau,acelasi specimen detin si eu acasa,asa ca te inteleg perfect.Nu e treaba lui dar de cite ori are ocazia sa ma intepe ,nu ezita de loc.pai el nu i-a dat o lingurita de mancare copilului,niciodata,insa de altfel e expert in alimentatia copilului.
in ultimul timp Ricardo s-a indragostit de taica-sau in asa hal incit nu-l lasa sa manince ,vrea la el in brate.Si pentru ca a dezvoltat asa o pasiune pentru papa,tot ce baga ala mare in gura,baga si ala mic.Si asa am scapat eu si stau bine merci la masa si maninc linistita.iar Ricardo pe cuvintul meu de onoare ca maninca bucatele,rupe din felie, din furculita ,din lingura ,zici ca-i mort de foame , tot ce face taica-sau face si el,pina se termina din farfurie.Asta e un exercitiu,pentru ca la orele de masa se maninca toata canuta ca si inainte.Eu zic sa ai un pic de rabdare si o sa se rezolve si treaba cu mincatul.
AncaMaria spune:
Lia, nu te mai amari ca viata-i scurta! Si io am fost cam suparata zilele astea si cand am citit tragedia AndreeiC am zis ca trebe sa iau mai usor ca problemele mele sunt nimicuri comparand cu altii. Iar sanatatea noastra se duce odata cu nervii si stresul prin care trecem, si copii nostri au nevoie de noi..
In legatura cu meniul lor, ca sa iti dau un exemplu, Bianca mananca de cateva zile lapte batut cu paine (doar o cescuta mica) seara... eventual niste boabe de struguri dupa.. dar si noi tot asa mancam... nu doua mese de mancare gatita pe zi... si toata lumea ma intreaba ce ii dau sa manance de-i asa voinica...
pako spune:
Lia, nu te mai consuma atat...nu-ti faci rau decat tie prin comportamentul asta.Toti copii trec prin perioade d-astea negre cand nu vor sa mai pape...partea buna e ca-si revin repede(noi trebuie sa ne pastram cumpatul)Pe Andreea o pacaleam(si acum defapt) cu tot felul de prostii....ba ii dau 2 linguritze si se balaceste si ea in castronel, ba ii dau feonul si se joaca cu butonasul de viteze, alteori ii dau solnitza cu sare(nu sunt superstitioasa)si un castron separat unde da sarea in ploaie si se distraza de minune, ori tablitza cu magnet si mazgaleste numai ea stie....toata chestia e sa-i distragi atentia cu ceva.
Vad ca barbatii nostrii au ceva in comun...nu ma oboseste Andreea in 9 ore cat ma oboseste tati in 15 minute...
Am citit de Andreeac...ceva de embolie amniotica(fragmente de placenta ajunse in sistemul vascular care obtureaza vase sanguine importante)
eli spune:
buna! dupa multe luni a dormit si copilul meu 8 ore legate. La 6:30 m-am trezit speriata, dormisem prea mult! Sa dea Domnul sa fie cat mai multe nopti ca cea de sambata!
Lia, subscriu la ce ti-au zis fetele. Iar in leg cu tati, totul e bine cat sunt si eu cu ei, nu cumva sa ii las singuri, mai ales seara ca tati nu poate adormi copilul. EU cred ca mai degraba ii e frica sa incerce. Dar lasa ca-mi iau eu revansa.
Stef mananca bine, o masa , maxim 2 pe zi. Uneori are 3 mese pe zi fara nimic intre, uneori toata ziua rontaie. Aseara ii facusem sandwich cu branzica, o bunatate si orez cu peste, nu a vrut de nici un fel mai mult de 2 guri. L-am lasat cum a vrut el si l-am culcat.
Kim, multumesc. Job, am gasit ceva, sa vad daca mai e valabil pana ce vine mama. Plus cururile si ceva part time la sot la firma.
Va urez o saptamana foarte, foarte buna!
_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
noi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei Alte
roxanaz spune:
neatza neatza
oooofff Lia maica ce suparare pe capul tau. eu as zice sa incerci macar o data sa te detasezi nitel. vezi ce toate incercam sa spunem more or less cam acelasi lucru. asa ca poate nu-i bai si incerci! lasa-l sa nu manance pe strategia " nu vrei nu mananci cand ti-o fi foame sa ceri". nu cere ii dai lapte, sau suc, sau compot, sau fructe. nu mananca la o masa ii dai de mancare doar peste 3 ore, la gustare sau cand ar fi fost timpul pentru urmatoarea. ca vb fetelor....prea te stresezi.
hai nu mai fii suparata....ca treburile astea sunt minore! copilu e sanatos si vesel asa ca griji nu ai de ce sa iti faci!
Eli bafta cu job-ul, sa mai fie pana vine mama ta.
Liliana hai ca de data asta trimit eu niste caldura ca tttaaaare frumos mai e aici! cica tine doar 3 zile da tot e bine, ca nu mai vazusem soare de vreo saptamana.
gata fug la trebi...o saptamana super va doresc!
roberta04 spune:
Buna dimineata!
Multumesc din suflet pentru urari! Sunteti niste scumpe toate!
V-am citit si ieri, dar am citit si despre AndreeaC si am plans ca disperata, nu stiu cum se poate intampla asa ceva, este mai presus de cuvinte, nu pot sa spun ce simt eu, care nu am cunoscut-o, ce sa mai spunem de cei dragi ei sau de cpilul nevinovat care nu-si va cunoaste mama!!
LIA, nu te mai stresa, nu te mai omora cu gatitul, si la noi se intampla chestii din astea, Matei mananca foarte bine si tot i se mai pare uneori lui taica-sau ca nu fac chiar tot ce trebuie pentru el. Dar eu m-am obisnuit sa-l las parinte "principal" cand vine seara acasa, asa ca vede exact cum e! Si mare adevar ai spus ca nu sntem atragatoare cand mirosim a ceapa prajita in loc de parfum, asa a mai lasa bucataria si mai uita-te in oglinda!!!
Nu mai stiu ce voiam sa va pun, sunt cam dupa un week-end prelungit, cu doua ture de musafiri...
Pupici si o zi buna!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabrielab_ro/my_photos
Mami+ MATEI-GEORGE (23.08.2004)
Povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36243
cristalina spune:
Neata!
Am citit aseara ce a postat Lia, dar tocmai trecusem pe la subiectul cu AndreeaC, eram cu lacrimi in oki...n-am mai scris.
Lia, vorba lui Felicia, ma oboseshte omu' intr-un sfert de ora mai mult decat copilul toata ziua...Oricum cand vine acasa sunt deja cu nervii pe moate si intai de toate ne certam...trebe sa ma descarc si eu cumva...:)
Eu am trecut prin asta, oricine ti-ar zice ca o sa se rezolve ai impresia ca nu intelege prin ce treci...Si mai ales sotul care ia lucrurile mult prea usor, ti se pare ca nu e suficient de implicat...
Dar...se rezolva de la sine...la noi a durat multe luni pana a inceput Maria sa manance ca omu'.
Asistenta si doctorul mi-au spus ca e chestie psihologica, sa o las in pace ca oricum daca ma tin cu mancarea dupa ea nu rezolv nimic
"o lingura mananca, o lingura ii dai"...v-am mai povestit eu...
Acum mananca numai la televizor, numai pasta...numai numai...:)
Dar mananca...
Maria nu a aratat niciodata a copil nehranit...nimeni nu ma credea ca urla de foame si refuza mancarea...
Eu iti urez sa ai nervii necesari sa rezisti la chestia asta.
Maria mea face neste crize de nervi de f'o doo zile de m-a speriat!
Parca mai ziceati voi ca urla si se isterizeaza daca nu primesc ce vor sau nu faceti ca ei...asa ca nu ma impacientez...
Astept cu interes sa-i treaca...sper sa ii treaca...:)
Noi am trecut la operatiunea culcat fara tinut in brate...(are 15 kile imbracata...cred, ca nu sta la cantarit...ma rupea de oase la pranz si seara cand era de culcat, ca se mai si zbatea...).
O pun in pat la noi...o las sa se tavaleasca p'acolo...stau cu inima mica pen' ca noi avem pat de mijloc...:)
Si o zgaltzai de fund...trebuia sa inlocuiesc cu ceva leganatul in brate...
Cred ca d-asta e cu nervii pe furculitza...
Dormitul pe afara i l-am taiat de cateva zile dar i-am zis lu' tante a noastra sa o lase sa doarma daca adoarme in carutz...ca prea a facut uratin zilele in care nu a dormit p'afara...
Am reusit ieri sa o spal pe cap fara urlete...Delfinu' se criza la spalatul pe cap...Ii intrase sapun in oki sau asa ceva...Ieri a fost okay. Sper sa nu mai avem probleme.
(ati inteles ceva?!...am scris cam dezlanat...:))
O zi exceptionala sa avem!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi