V-ati dat copilul la cresa ???
Raspunsuri - Pagina 4
lavi02 spune:
quote:
Originally posted by Cristina A
Dragelor, chiar nu stie nimeni nici o cresa cumsecade in sectorul4? sau cel putin o gradi ce primeste pici de 1,5 - 2 ani?
Cristina A
Cresa Tohani, langa metrou Tineretului.
Silvia mea a fost timp de un an si jumatate acolo.
Curatenie, mancare buna, doamnele se poarta frumos cu copiii, ii stapanesc fara macar sa tipe la ei. Ele mi-au dezvatat-o de pampersi. Si-a facut Silvia prietene acolo, a invatat sa se poarte intre copii si sa se joace cu ei.
In prima jumatate de an a fost mereu racita, temperatura, etc, dar mai incolo si-a intarit imunitatea. Acum e la gradinita si de cand e la gradi (din toamna) n-a facut niciodata temperatura si n-a lipsit nicio zi pe motiv de boala. Pe cand colegii ei care n-au bifat cresa - mereu raciti. Deduc ca e o perioada de imunizare cand intra in colectivitate de care nu prea scapi.
La cresa Tohani se primesc copii de la 1 an. Eu pe Silvia am dat-o de la 2.
Veneau si copii din Berceni, cica cresa de acolo nu ar fi asa buna.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
sperantza nu moare spune:
Buna ziua tuturor,
si eu ma aflu in aceeasi incurcatura/ dilema. Fetita mea Julia are deocamdata 9 luni si as vrea peste maxim 2 luni sa incep serviciul. eu tind sa dau dreptate ambelor categorii de mamici pro/ contra bona/ cresa; intotdeauna vor fi avantaje si dezavantaje. eu din motive subiective tind spre cresa de stat
pentru mamicile in cautare de crese in Bucuresti:
http://reclama/crese.html
stie cineva ceva dspre Cresa Titan II - zona IOR Potcoava?
eu am discutat cu Sora sefa de acolo. tipa mi-a facut o impresie foarte buna, dar ma dusesem la ora de masa-somn si ca atare n-am vazut nimic din camerele pentru boboci. mi-a spus ca daca vreau pot sa nu-i duc nici hainite, ca scutece folosesc din acelea traditionale - dar nu era obligatoriu. partea cu somnul e dificila: Julia inca mai suge - ma gandesc cu groaza cum o s-o intarc - uneori adoarme la san alteori leganata. mi s-a spus ca mai leagana si ei in prima zi, dupa aia dezvat, of!
mi-a spus s-o duc dupa 10 luni - avea 7,5 luni cand am fost. inca mai stau in cumpana
numai bine tuturor
Rony spune:
Buna,
Si eu incerc sa o dau pe fetita mea de 1 an si 3 luni la cresa! am auzit numai de bine , este4 la 100 m de casa insa nu au locuri sunt super aglomerate! nu va spun ce este in sufletul meu cand ma gandesc ca o sa stea departe de mine ! deja de 3 nopti nu mai pot sa dornm si asta numai pentru ca m-am hotarat sa o dau la cresa!
La cat timp trebuie sa ma intorc la serviciu dupa ce am inscris-o la cresa! pot sa mai stau vreo 2,3 luni acasa!? pana imi caut altceva si ma mai pun si eu la punct cu una cu alta!?
andredana spune:
si pe mine ma bate gandul sa o duc pe ninutza mea la cresa; dar are abia 9 luni; primesc asa mici?
enn spune:
Rony, Speranta - pentru o mamica acomodarea cu cresa dureaza cam 2 saptamīni. Eu peste zi luam mobilul si la toaleta, ca nu care cumva sa ma caute educatoarea, iar noaptea plīngeam ore īn sir. Dar a trecut, mai ales vazīndu-l pe copil cum bate-n palme dimineata de bucurie ca mergem "la copii".
sperantza nu moare spune:
enn multumesc pentru incurajare, chiar mi-au dat lacrimile, dar din pacate nu avem incotro, probabil ca si eu voi fi la fel de afectata. nu ne-ai spus cat dureaza pentru copil acomodarea, inteleg ca mamicile se acomodeaza ai greu decat puii?
andredana mie mi s-a spus ca dupa 10 luni, in ideea in care - noi am vizitat cresa in ianuarie - ar fi fost mai cald afara pentru ca ar trebui la 7,30 sa fim acolo, dar mi-a spus ca daca nu exista alternativa primesc si mai mici. in mod normal cresa se ocupa de copii de la 0 - 3 ani, dar probabil efectiv fiecare cresa are un regulament, nici nu stiu
Cristina A spune:
quote:
Originally posted by lavi02
Cresa Tohani, langa metrou Tineretului.
Silvia mea a fost timp de un an si jumatate acolo.
Curatenie, mancare buna, doamnele se poarta frumos cu copiii, ii stapanesc fara macar sa tipe la ei. Ele mi-au dezvatat-o de pampersi. Si-a facut Silvia prietene acolo, a invatat sa se poarte intre copii si sa se joace cu ei.
La cresa Tohani se primesc copii de la 1 an. Eu pe Silvia am dat-o de la 2.
Veneau si copii din Berceni, cica cresa de acolo nu ar fi asa buna.
[/quote]
Multumesc mult.
Cum a reactionat BB i prima zi de cresa?
enn spune:
Da, Speranta, la noi copilul s-a acomodat mai repede. Avea pe atunci 1 an si 3 luni. Acum, la 2 ani, e deja veteran
La noi la cresa acomodarea copiilor se face timp de o saptamīna. Prima zi stau cu mamicile, a doua zi mamicile pleaca pt. 30 de min, a treia zi mamicile pleaca pt. 2 ore, a patra zi copiii stau singuri si iau masa de prīnz, iar a cincea copiii dorm si de dupa-masa. Daca sunt probleme, de ex. un copil nu se mai opreste din plīns, e chemata mama. La noi a fost okay, m-au sunat o singura data. Mai problematic e ca dupa perioada de acomodare īncepe perioada infectiilor virale. Asta la noi a durat vreo 3 luni, o saptamīna mergea, doua ba si tot asa. Dar cu timpul se amelioreaza si asta. Acum ne pregatim sa mergem īn concediu si ne gīndim sa le rugam pe educatoare sa ne faca niste poze cu Marius, Carla si Carlota, prietenii lui Morcoveata al nostru, ca singur le va duce dorul
lavi02 spune:
O-hooo, a trecut ceva timp de atunci, vreo 2 ani.
In primele zile plangea dimineata cand o lasam dar cand o luam era OK. Primele 3 zile am lasat-o numai pana la pranz apoi pana la 4-5.
Toti copiii noi plangeau primele zile, dimineata. In medie o saptamana - doua. Dar era un baietel care a plans o luna si plangea si dupa amiaza cand incepeau parintii sa vina dupa copii. Saracele ingrijitoare tot cu el in brate le vedeam cand veneam eu dupa Silvia. Dar cam dupa o luna s-a impacat si el.
Silvia mai plangea dimineata cand o duceam dupa pauze mai lungi - vacante. Dar plangea putin, apoi se lua cu copiii, cu programul si gata.
Dar si la gradinita e aceeasi situatie: noii veniti bocesc in primele zile. Cei care au fost la cresa nu mai plang. Asa ca... un inceput trebuie sa fie.
Bineinteles ca dupa perioada de adaptare a devenit incantata, bucuroasa ca merge, le iubea pe tanti, avea prietenele ei...
Rony spune:
eu nu am mai intrat demult si va multumesc pentru raspunsuri ! avem 1sap si jumatae de cresa si plangem de nu mai putem cand ne dam seama dimineata ca ne pregatim sa plecam!!!
Ati vazut cum se face acomodarea in Germania!!!!!!!!!!!! Dumnezeule !!! mi se pare normal si normal!! si acum mi se pare ca suntem asa de ... nu stiu cum ,de romani ! daca as fi stat putin cu fetita acum nu aveam nici cea mai mica pr! dar cum am smuls-o brusc , locatie noua , persoane necunoscute, normal ca urla ! si mai nou, se pare ca-mi face febra pe sistem nervos!
Doamne Doamne, cred ca mai am de asteptat pana cand o sa bata din palme atunci cand
va merge la cresa ! in rest, sunt multumita , asa din exterior!