V-ati dat copilul la cresa ???
Raspunsuri - Pagina 3
spic de grau spune:
Eu am preferat cresa in locul bonei ca ma gandeam cu groaza ca ar putea sa-l inchida in dulap, sa il atinga, sa urle la el. Apoi ma gandeam ca bona e la ea acasa, unde locuiesc evident si ceilalti membrii ai familiei.. De unde stiu eu ce idei au ceilalti? Poate ea avand cursuri speciale e mai pedagoaga, dar restul?!
Si apoi e diferenta de viziuni intre noi si francezi. Am vazut asta de multe ori. Cnd ma uit la bietii copii ca ies afara la T<10°C fara caciula in cap, mi se face rau. Sau nu au ciorapi lungi, si cnd ii iau in brate li se vede piciorul...E clar ca daca cu ai lor fac asa, cu al meu de ce ar proceda altfel?
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, thats why we call it PRESENT
Cristina A spune:
Dragi mamici, stie cineva o cresa cumsecade in sectorul4, sau pe langa Sala Palatului? Cand spun o cresa cumsecade ma refer la o cresa unde ati avut copiii si a fost ok.
clio spune:
Si pe mine ma bate gandul sa o duc pe Alexia la cresa din septembrie...Tot pendulez intre bona si cresa, chiar nu stiu ce sa fac...Stie careva vreo cresa de doamne-ajuta in sectorul 6???
Nicoleta si Alexia (21 aprilie 2005)
cornelia_laura spune:
Si noi suntem in mare dilema. Eduard face in iunie 2 ani, eu in iulie nasc si nu am nici un ajutor. Ma gandeam sa-l dau la cresa din toamna ca eu sa ma pot descurca cu bb2 si cu casa. Sau mai bine sa facem un efort(destul de mare) si sa cautam o bona care sa ma ajute cu copiii???
Poate ma ajutati cu un sfat si cu o sugestie de cresa in sectorul 3(Titan).
Multumesc anticipat.
Cornelia, de Eduard(21 06 2004) si 18+
POZE EDUARD & MAMI & TATI& ECOGRAFII BB2
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
narcisa spune:
Nu-l da la cresa in conditiile in care tu doar c e vei naste.
Va aduce diverse raceli, virusi si va fi periculos si pt. bb.
Eu spun din experienta. Intre copiii nostri sint 1 an si 7 luni diferenta. Cel mare a mers la 3 ani la gradi; acum uitindu-ma inapoi situ ca mai bine i-am avut pe amandoi linga mine, si eu sint tot singura pina vine sotul. Cind a inceput in sept. gradi raceli(virusuri) cu carul pt. toata familia.
Poate vei primi si sfaturi pro cresa.
Eu asa vad situatia, nu e usor cu doi acasa mici, dar decit sa mai alergi cu ei bolnavi pe la medici, si tu pe linga, mai bine acasa sanatosi.
narcisa
quote:
Originally posted by cornelia_laura
Si noi suntem in mare dilema. Eduard face in iunie 2 ani, eu in iulie nasc si nu am nici un ajutor. Ma gandeam sa-l dau la cresa din toamna ca eu sa ma pot descurca cu bb2 si cu casa. Sau mai bine sa facem un efort(destul de mare) si sa cautam o bona care sa ma ajute cu copiii???
Multumesc anticipat.
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
enn spune:
Filofteia, la fel ca tine am ajuns si eu "parinte iresponsabil". Daca tuseste numai si-i curge nasul, starea lui fireasca din noiembrie pīna-n ianuarie, merge la cresa.
Īn rest, īntr-adevar sunt copii si copii. La noi, cel mai des bolnavioara e fetita directorului, si sigur nu pentru c-ar fi neatente educatoarele cu ea.
Iar cu bebe mic, ma tem si eu putin de iarna viitoare. Dar sper ca cel mare, avīnd deja 1,5 ani vechime la cresa, sa nu se mai īmbolnaveasca atīt de des.
Sanatate multa si voie buna tuturor!
Cristina A spune:
Dragelor, chiar nu stie nimeni nici o cresa cumsecade in sectorul4? sau cel putin o gradi ce primeste pici de 1,5 - 2 ani?
pisi_ella spune:
Te vei descurca, stai calma! Si la noi a fost aceeasi situatie...tot 2 ani si o luna sunt intre copiii mei. Nu-l da la cresa. Asa cum a zis si Narcisa, va aduce acasa toate racelile. Poate da, poate nu...dar de ce sa risti? Stai acasa cu ei doi, e greu, dar nu imposibil. Eu am facut fata...a fost f greu, acum parca e mai usor...Matei are 8 luni, Emma - 2 ani si 9 luni, iar la toamna va merge la gradi. In toamna va fi si Matei mai marisor, va avea 1 an si un pic...va suporta mai bine o raceala, doua!
Daca-ti permiti sa angajezi o femeie...ar fi super. Eu una nu am vrut femeie. Asa-s eu, mai nebuna Am vrut sa ma descurc singura! Am vrut sa-mi demonstrez mie insami ca pot! Si am putut!! Si daca n-am murit eu (cu toate ca uneori era INFERNAL si simteam ca pic pe jos de oboseala), apai n-oi muri nici tu! Sa avem sanatate, in primul rand si restu' le facem noi...
Stai calma....nu te stresa...nu-i dracu' asa de negru precum crezi! Stai sa vezi ce fain e sa ai doi copii!
quote:
Originally posted by cornelia_laura
Multumesc anticipat.
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
ariciu spune:
Buna dragi mamici cu pitici la cresa!
De saptamina asta vreau sa-l duc si eu pe baietelul meu de 1,7 ani la cresa din cartier.
Ce mi-a spus doamna care se ingrijeste de ei (la voi cum e ???):
- olita nu aduc de acasa ca au ei destule
- de adus o cana si o lingurita de inox ca le fierb acolo si nu se tine cont care a cui este
- de adus un prosopel, o barbetica, haine de schimb, botosei
-al meu fiu la somnul de prinz bea un bibe cu lapte- acolo nu se primeste biberon la culcare, si cica se dezvata.....
- pot sa-i duc o jucarie de plastic
Din experienta voastra ce ar mai trebui sa-i duc (ma gandesc la citiva pampersi si servetele umede) ?
Si cum este mai bine cu acomodarea? Sa-l las pt inceput de la 9 la 12 sau sa-l las sa doarma de la inceput acolo??? Cam cat dureaza acomodarea asta, ca in 2 sapt treb sa ma duc la servici...
Boca Daniela spune:
Buna seara si pentru toate mamicile!
Vreau sa va cer si eu un sfat, am un baietel de 1an si 7 luni si din iulie trebuie sa-l dau la cresa sau sa-l duc la bunici in alta localitate, pentru ca trebuie sa ma reintorc la servici.
La noi nu sunt crese particulare decat una singura care este prea departe de noi si costa cat 3 bone,l-as da la cresa dar mi-e frica de boli, el nu prea a fost bolnav pana acum, nu stiu cum s-ar acomoda fara mine, a fost tot timpul cu mine.Si sa-l duc un an la bunici , o sa-mi fie teribil de dor de el ,iar o bona de incredere nu cunosc.
Voi cele cu experienta ce ziceti,cum este la cresa ?
Va pupa mami de Alex