V-ati dat copilul la cresa ???
Am cautat subiecte asemanatoare ... nu am gasit.
Vreau sa le intreb pe mamici daca si-ar da copiii la cresa ... dar mai ales daca sunt mamici care si-au dat copilul la cresa si cum a fost.
Giulia mea are 1 an jumate` si ar fi, acuma, singura solutie.
Vreau sa aud pareri pro si contra, inca nu stiu ce voi face
Raspunsuri
Nicoleta spune:
Salut.
Stefan a mers la cresa, 1 an, de la 2 la 3 ani. A fost ok, mai putin primele 4 luni sau cam asa, cand s-a imbolnavit. Da trece...
Nicoleta
spic de grau spune:
Desi nu sunt in Ro, iti voi raspunde si eu.
David merge la cresa (cresa privata nu de stat), de la 18luni. A devenit mai sociabil cu ceilalti copii, mananca singur, e ordonat cu jucariile (asa ii invata la cresa, sa stranga jucariile dupa ce se joaca). Astea sunt partile bune.
Partile negative: pana sa intre la cresa nu mi-a fst deloc bolnav. Cum a intrat in cresa: otite repetate, diaree, febra peste 40 in vreo 3 randuri, traheita, faringita..Nu s-a mai ingrasat..dar s-a lungit (normal). E mai plangacios si mai nervos (cred ca ii copiaza pe ceilalti copii).
INsa, per total, sunt multumita ca va invata franceza (acasa vorbim romaneste), stiu ca lui ii place acolo (abia il conving sa plecam seara acasa), educatoarele sunt in marea majoritate dragutele (e una care mie nu-mi prea place), si cel mai mare avantaj: e un loc sigur, nu-mi pun problema ce voi face maine, cu cine il voi lasa, si nici nu ma stresez ca ar putea cineva sa il abuzeze (asta era spaima mea cea mare, si din cauza asta nu am apelat la dadaca).
Acum trebuie vazut, ptr ca conceptiile si optica educatoarelor din Ro sunt diferite de cele ale fratuzoaicelor. Stii bine la ce ma refer.
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
gabi.i spune:
Daria eu am o prietena care a dat copilul la cresa la doi ani si singura problema care a avut-o a fost ca se imbolnavea destul de des.
Eu cred ca totusi pana la trei ani este bine sa-i ferim de colectivitate mai ales aici in Ro unde uni parinti aduc copii la cresa chiar daca sunt bolnavi si astfel ii pot inbolnavi pe ceilalti.
Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE
katik spune:
salutare!
da, eu mi-am dat fetita la cresa la 2 ani si sunt f. multumita, mai putin racelile repetate (uneori destul de urite: acum scoatem polipii din cauza otitelor repetate!).
gabi.i, si daca ii dai la 3 ani in colectivitate, problemele intimpinate sunt aceleasi: la grupa mica se vor tine lant racelile. si la gradi sunt copii bolnavi care ii pot imbolnavi pe ceilalti.
multa sanatate!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=e12f
Teodora D. spune:
nu, nici intr-un caz nu l-as da la cresa; motivul- bolile pe care cu siguranta le-ar lua de acolo. am vazut ce a insemnat o banala viroza, e groaznic sa vezi un copil asa mic(copilul tau) chinuit de boala.
vroiam sa-l dau la gradinita la 2 ani si jumatate, dar m-am razgandit, voi astepta cel putin pana la 3 ani si intre timp voi cauta o femei cu care sa-l las cand nu sunt acasa.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Freia spune:
noi suntem la cresa de la 1 an si 4 luni. am fost si racite, de 3 ori in decurs de 1 an si 1 luna cat avem de cat mergem la cresa. nimic grav, doar ca am avut antibiotic. sunt copii care racesc usor si altii mai rarutz.
io sunt pro cresa si din motive lesne de inteles: nu am ce sa fac altceva, tre sa merg la servici si nu am pe nimeni altcineva cu care sa o las.
Si de cand cu cresa e mai sociabila, a invatzat si cantecele, si a inceput si ea sa o mai rupa la vorba, chit ca 80% din ce zice e bebelushana.
Freia si Alexa
Intram in legalitate
mmag spune:
quote:
Originally posted by gabi.i
Daria eu am o prietena care a dat copilul la cresa la doi ani si singura problema care a avut-o a fost ca se imbolnavea destul de des.
Eu cred ca totusi pana la trei ani este bine sa-i ferim de colectivitate mai ales aici in Ro unde uni parinti aduc copii la cresa chiar daca sunt bolnavi si astfel ii pot inbolnavi pe ceilalti.
Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE
Perfect de acord,
prima fetitza am dus-o la cresa de la 1an si 8luni, se imbolnavea foarte des, iar acum, cand are 13 ani, imi spune ca isi aminteste ca statea intr-un patutz metalic si incerca sa fuga, dar nu o lasau si avea sentimentul ca o parasim acolo.
Acum, am cautat o cresa pentru cea mica, care are 2ani. Am gasit una particulara si am intrebat daca primesc si copiii care sunt bolnavi. Mi-au raspuns ca daca parintzii ii aduc asa, ei nu au ce sa le faca.
onitza spune:
BUna fetelor, si eu intentionez sa il dau pe Paul la o cresa, dar ma sperie de-a dreptul faza cu bolile....as mai astepta....are un an si trei luni. e la bunici acum si as vrea sa il avem din nou in mijlocul nostru..ne e ta re dor de el. ..chiar nu stiu cum i-ar fi mai bine....
Auzisem de o cresa buna in spatele cofetariei Viovio (Salajan), nu stiu cum se numeste, sau ce numar are..voi stiti ceva de aceasta cresa???? sau de o cresa buna in sec. 3????
Multam
Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)
pozele noastre
PETRECEREA DE 1 AN!!!
sanziana72 spune:
Si noi suntem intr-o situatie asemanatoare cu a ta, onitza.
Marina are un an si 5 luni si ma gandesc sa o dau la cresa. Pana acum o caram pe mama dupa mine ca sa aiba grija de ea, dar a cam obosit si mai are un nepot si la Brasov si trebuie sa mai stea si pe acolo.
Nu prea stiu ce sa fac. Eu lucrez in Bucuresti si nu cred ca rezist toata saptamana departe de fiica-mea. Ieri a fost o noapte in care a fost departe de mine si m-a apucat amocul.
Mama trebuie sa mai stea si in Brasov.
Asa ca imi ramane sa ii caut o cresa / gradinita in Bucuresti. Sau sa o las cu bunica la Brasov. Dificila decizie.
In acelasi timp as vrea sa o dau la cresa pentru ca e inebunita sa fie cu copii. E drept ca la Brasov il are si pe varul-sau care are aceeasi varsta, dar tot le mai trebuie si alti copii.
Stiti vreo cresa buna in zona Piata Victoriei-Piata Romana ?
Multumesc frumos.
Referitor la racelile de la cresa. Am inceput sa ii dau Immuno Baby. Asta nu ajuta ?
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/album?.dir=mail&.src=ph
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
alinkav spune:
Alex merge la cresa de la 1 an si 6 luni, acum are 2 ani si 3 luni. Sunt foarte multumita, mai ales de evolutia lui. Treaba cu raceala, a racit si el de 5-6 ori.
Am mai spus candva, ca daca era asa de rau la cresa, nu erau ele atat de pline de copii. Daca s-a imbolnavit un copil asta nu inseamna ca toti ceilalti copii se vor imbolnavi.
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)