Diagnostic talus-valus
Raspunsuri - Pagina 2
caterina71 spune:
Daniela, acum am vazut ca aveti si voi probleme. Parerea mea e sa mai mergi la un medic ortoped. Fata mea nu tinea picioarele inspre interior, asa cum are atelele facute, tinea labutele picioarelor foarte flexate, in sus si putin spre exterior. Acum, dupa 6 saptamani de masaj zilnic si atele noaptea, deja nu mai tine picioarele asa si cand incerc eu sa le imping cum le tinea, opune rezistenta si impinge. Acum 2 zile am fost la controlul lunar la dr ei si a spus ca s-a recuperat bine. Mai poarta atelele pana-i raman mici si apoi vom continua cu masajul. Iar peste vreo 2 saptamani mergem la control la ortoped, ca mi-a zis ca vrea s-o vada pe fata dupa 2 luni de atele si masaj.
Sanatate multa!
Pupici,
Cati si Alexia(24.07.2005)
www.dropshots.com/week.php?userid=81250&cdate=20060215&cimg=2" target="_blank"> filmuletze...
sunt mare...
DanielaAB spune:
Cati, ma bucur mult ca Alexia este bine.Am fost la trei dr ortopezi cu Alexia(asa o cheama si pe fetita mea)si doi mi-au spus ca nu are nimic, iar celalalt mi-a dat atelele.Acum ii fac numai masaj si mai merg la control dupa 2 luni.Poti sa-mi spui, te rog, cum ii faci tu masajul?
Multumesc.
Daniela
asi spune:
Noi am descoperit tarziu acesta anomalie pentru ca nimeni nu a observat-o.Asa ca fiul meu a asta cu picioarele in gips 2 luni (de la 8 la 10 luni).S-a recuparat complet la un picior si partial la celalalt.Am intrebat medicii si ne-au spus ca nu are legatura cu asimilarea calciului ci cu pozitia din uter.
Sanatate multa!
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan
asi spune:
DanielaAB si copilul meu a avut la 4 luni sechele de rahitism.Noi nu am facut tratament pentru ca fosfataza alcalina nu era foarte mare si am dat Vigantol 4 pi/zi in loc de 2 cam un an.La 1 an jumate i-am repetat analizele si sechelele au disparut.Ortopedul ne-a zis clar ca Tallus valgus apare din cauza pozitei copilului in uter si e o problema de ligamente nu de oase.
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan
DanielaAB spune:
Asi,noua pediatra ne-a spus ca are un inceput de rahitism, dar nu am facut nici un fel de analize.Ce fel de analize ai facut tu si cine ti-a spus ce sa faci?In schimb ne-a marit doza de vigantol,de la 2 pic/zi la 4 pic/zi, asa cum ai spus si tu.Acum asteptam sa treaca o luna si sa vedem rezultatul.
Daniela
caterina71 spune:
Daniela, acum am vazut mesajul. Trebuia sa-mi trimiti PM ca sa-ti raspund repede... Si da, are legatura cu rahitismul, Alexia ia tratament si pentru o forma usoara de rahitism. Masajul il fac asa: pe talpa, cu degetul mare, de la degete la calcai. Pe pulpita pe interior de jos in sus, iar pe exterior de sus in jos. Tot timpul incerc, dar nu reusesc mere, sa-i tin talpa in unghi drept cu piciorul, ca si cum ar sta in picioare. Daca nu m-am facut inteleasa, da-mi mesaj.
Pupici,
Cati si Alexia(24.07.2005)
www.dropshots.com/week.php?userid=81250&cdate=20060215&cimg=2" target="_blank"> filmuletze...
sunt mare...
Sheannamp spune:
Autor: maddy77
Subiect: Talus valgus
Trimis la: 06/01/2006 15:17:55
Buna tuturor,
Stie cineva cum arata piciorusul in talus valgus??
Noua initial ne-au spus ca avem varus,acum ortopedul a zis ca e valgus ...si eu sunt fff nedumerita ca difera si metoda de tratament..oricum labuta piciorusul e spre interior si are si o usoara rotatie,ca si cum ar calca pe lateralul piciorului..
Poate e cineva mai documentat sa ma lamureasca??
Multumesc.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: CristinaT
Raspuns la: 06/01/2006 15:35:08
http://images.google.ro/images?q=Talus+valgus&hl=ro
Acasa am multe carti, daca vrei am sa-ti scriu tot ce mai gasesc legat de acesta problema.
Multa sanatate.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: asi
Raspuns la: 06/01/2006 16:27:28
Fiul meu a avit asa ceva si a stat 2 luni cu picioarele in gips.Doctorul mi-a zis ca daca descopeream mai devreme pe la 4 luni se repara numai cu masaj si fizioterapie.
Acum dupa 1 an de la tratament e bine a rams cu un usor platfus la piciorul stang.Dreptul e normal.
Raspuns la: 06/01/2006 17:49:24
Cristina,te rog sa-mi zici daca gasesti si altceva prin carti,ca tot nu sunt lamurita,mie mi se pare ca ar fi varus.
Mersi
Ani,fetita mea are 3 luni si pana acum nu mi-am facut probleme..dar se pare ca e destul de grav...sper sa se rezolve si la mine.Spune-mi te rog daca masajul il faceai pe partea externa sau cea interna a piciorului.
Autor: asi
Raspuns la: 06/01/2006 17:52:30
Noi nu am facut masaj pentru ca am descoperit prea tarziu, pe la 8 luni.
Autor: vladhana
Raspuns la: 06/01/2006 18:39:41
Baietelul meu a avut si i s-a depistat imediat dupa nastere.Majoritatea copiilor au aceasta problema si se datoreaza pozitiei din uter.Muschii de la picioare nu sunt intariti si permit labutei sa se roteasca usor,sa-i fie aduse degetelele in sus aproape de picior.Noi ne-am prezentat la o luna la ortoped,el ne-a invatat sa-i facem masaj(trebuie luata labuta si intinsa ca la balerine spre interior si masat muschiul de sus in jos pe lungimea lui.Masajul dura intre 10-15 min,cat suporta copilul,si se facea de cel putin 3 ori pe zi).Am auzit ca daca il pune in ghips la o luna se reface repede,in doua saptamani.Eu i-am facut masaj pana la 4 luni si cu un mare noroc am scapat.Nu toti copii scapa doar cu masaj.Dar nu te speria,nu trebuie neaparat ghips.Un medic ortoped bun,receptiv la noutati iti poate recomanda si incaltari speciale care permit piciorului sa fie spalat,sa nu transpire vara cand e cald.
Autor: DanielaAB
Raspuns la: 06/01/2006 21:07:25
Si eu am observat asa ceva la fetita mea(are 4 luni), dar nu am fost la un ortoped pana acum.Si pe mine ma intereseaza ce pot sa fac si daca nu este prea tarziu acum?
Daniela
Autor: corinadana
Raspuns la: 07/01/2006 03:01:04
Maddy draga cere sa i faca raze la picioruse. Si noua cand eram inRomania ne au tot zis de acest talus valvus si am inceput sa purtam talonete si am tot purtat la ele pana am ajuns aici, SUA.Si aici surprize-surprize ca nu are talus valvus cum cei mai buni ortopezi din Timi ne au zis. Nici macar unul singur din tara nu s a deranjat sa i faca raze!!! Aici asta i au facut prima data apoi au studiat picioarele. Nu are talus valvus are pozitie gresita a unui mic os intre glezna si calcai. Din cauza asta calcaiul nu sta sus pe glezna si ruleaza spre interior si ca atare talpa pare dreapta. Am primit o pereche de talonete si acum abia dupa un de purtat aceste talonete se vad imbunatatiri. Oricum problema asta se corecteaza maximum 60%. Restul doar prin operatie. Si am masat o in tara de mi au picat mainile. DEGEABA!
Intai afla ce are! Apoi vezi daca nu cumva cineva de la tine din familie are. Chestii din astea se mostenesc genetic.
Pupici.
Autor: corinadana
Raspuns la: 07/01/2006 03:04:51
Am vrut sa zic mai sus glezna sus pe calcai. Glezna ruleaza spre interior.
Raspuns la: 07/01/2006 18:01:41
Fetelor,mersi de raspunsuri si sugestii.
Azi a venit kinetoterapeuta si iam zis ca mie mi se pare ca ar fi piciorusul in varus(labuta in interior) si ea a zis ca asa este...si ca valgus e spre exterior..neaparat trebuie sa ma mai duc la un ortoped bun..
Stie cineva dr.bun in Bucuresti??
Corinadana,raze parca se fac dupa 6 luni,ca pana atunci e prea mica..dar o sa intreb totusi.
-------------------------------------------------------------------------
Autor: CristinaT
Raspuns la: 08/01/2006 21:54:31
prin cartile mele nu am gasit talus ci genu
iti scriu ce scrie aici:
"genu valgum. anomalie de pozitie a genunchiului, axul gambei formand cu axul coapsei un unghi larg deschis in afara cu varful inauntru. Cand GV este bilateral, copilul are picioarele in X.
genu varum. anomalie de pozitie a genunchiului, axul gambei formand cu axul coapsei un unghi obtuz, deschis inauntru, cu varful in afara. Cand GV este bilateral, copilul are picioarele in paranteza ()."
Doctorul Oanei este la Budimex. Este pediatru.
Sheannamp spune:
Autor: danita
Subiect: Tal vag
Trimis la: 03/04/2007 22:09:19
copilul meu s-a nascut cu tal vag . acum are 4 luni . chirurgul ne-a sfatuit sa ii facem masaj . as mai vrea o parere de dr , cine s-a confruntat cu o astfel de problema cum ati rezolvat-o ? la ce dr ati fost ?
multumesc
D
----------------------------------------------------------------------------
Autor: eryteea
Raspuns la: 03/04/2007 23:05:57
Nu se intelege ce inseamna "tal vag",daca ai putea sa explici mai detailat poate am putea sa-ti raspundem.
danita spune:
multumesc pt postari, citind mi-am dat seama ca e vb de talus valus
multumesc.
aveti o recomandare de dr ortoped?
D
BeBelusca