Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 8
pisi-si-boscu spune:
Lavi, stiu ca ai vrut sa faci acum ceea ce faci tu de cand am intrat eu pe acest site: sa arati cat de superficiale sunt informatiile pe care le ofer...
Draguta, intamplator EU am o eticheta de Herculane carbozificata in mana si are TOT 1,22 mg/l de sodiu, in conditiile in care limita admisa de legea apei potabile e de 200...
Deci nu au legatura dioxidul de carbon cu nivelul de sodiu... si nici influenta sodiului din apa cu rinichii, dar ma rog !
Daca nu aveam chiar in birou mostrele de etichete nu deschideam discutia, dar nu imi place cand ma contrazici decat cand ai dreptate !!!!!!!
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
Gandacel spune:
quote:
Originally posted by Gogolos
Eu seara ii dau din ambii sani si ii mai dau si cam 130ml Milumil completare si aseara isi sugea degetele dupa bibi in disperare, in plus a mai si urlat de numai, de abia l-am culcat. Oare sa nu ii fi fost de ajuns????? Eu nu mai stiu ce sa fac, pediatra mi-a zis ca ii dau cam mult de mancare, dar el urla in ultimul hal dupa ce ii iau bibi din gura!!! Voi ce ati face in locul meu???
Gogolos, eu nu i-as mai da atata mancare, pentru ca (am mai spus-o, dar probabil la momentul ala nu ai avut problema asta si n-ai dat atentie) bebeii isi sug degetele ca singur mod de a se consola pentru orice motiv, ba chiar si numai de plictiseala. Poate trebuie ragait, daca a mancat asa mult. Prima senzatie dupa ce termina de papat e de disconfort, de la aer... Incearca sa-l tii vertical la ragait si sa-i vorbesti, se potoleste. Sau poate ii e somn, daca zici ca e masa de seara. Nu e bine sa fie chiar atat de plin la culcare, ca se foieste mai mult si doarme mai prost si mai putin daca are burta plina! Deci nu rezolvi nimic.
Pisi, asta ziceam si eu, ca apa plata e si ea minerala, doar ca nu e carbogazoasa. Insa mie mineralele din unele din ele imi fac rau. In sensul ca dupa un singur pahar de Zizin sau de Izvorul Alb, ori Harghita, sau de Aqua magnezia si ce mai vrei tu (ca le-am incercat pe toate, plina de speranta...) nu mai fac pishu. Pur si simplu mi se blocheaza rinichii, mi se umfla degetele de la maini, picioarele... Daca la mine se intampla asta, ma intreb ce-i pot face mineralele lui bebe, ca rinichii lui sunt inca neformati.
Tania-z, zau asa!!! Alea pe care le-ai vazut pe teava de la bloc sunt minerale???
Teo, la noi ca la dienutza, suntem niste kkciosi!!! Al meu face de vreo 4 ori pe zi! Dar si mananca pe masura. Sau invers?
Lavi02, ziceai in urma cu ceva mesaje ca galma aia vine cu o anumita regularitate. Nu cumva e bine sa scrii pe ceva, sa vezi daca nu are legatura cu ciclul care va veni? Ca organismul pastreaza un anumit ritm, fara voia noastra... Iti zic ca sa stai linistita, ca poate nu-i nimic ingrijorator, doar hormonii...
Cat despre apa plata, am deschis o discutie fara sa vreau sa isc polemici, dar vad ca nu am fost inteleasa. Apa plata nu este totuna cu apa de masa, care NU CONTINE NICI UN FEL DE MINERALE, oricare ar fi procentajele... Zero!!! Asta voiam eu sa spun... Mie asta mi se pare ok pentru bebici. Oricum, fiecare face cum crede de cuviinta si bea ce ii place. Eu stiam ca si pentru adulti, e binevenita o pauza de apa minerala din cand in cand, pentru ca incarca organismul. Cea mai sanatoasa e apa filtrata si se gasesc filtre bunute in comert, dar n-am mai vrut sa spun si asta, ca iscam alte comentarii legate de venituri. Acum sunt chiar curioasa ce parere aveti de flitre, mai ales fetele din America, pentru ca acolo cam in fiecare frigider vezi asa ceva!
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
pisi-si-boscu spune:
quote:
Originally posted by Gandacel
Cat despre apa plata, am deschis o discutie fara sa vreau sa isc polemici, dar vad ca nu am fost inteleasa. Apa plata nu este totuna cu apa de masa, care NU CONTINE NICI UN FEL DE MINERALE, oricare ar fi procentajele... Zero!!!
Scuze, promit sa nu mai pomenesc nimic ALTCEVA despre ape. Doar ca afirmatia asta cu Zero !!!! e total eronata. De obicei, conform legislatiei noastre care uimitor !!! dar e foarte aliniata cu directivele europene, toate apele a caror provenienta nu este definita ca izvor, etc. ci fac parte din apele de suprafata potabile, au primit definitia de apa de masa. Sunt socotite inferioare in categoria apelor, si contin fel e fel de bizbiduci, fara insa a depasi limitele max. admise de lege. Oricum, multe din etichetele firmelor fantomatice care imbuteliaza apa nu respecta regulile si nici nu ofera informatiile conform normelor privind etichetarea.
Gandacel, daca patesti ceva de la apa, e posibil sa faci un fel de alergie la vre-un compus chimic din ea, contine zeci de urme de substante chimice !!! E adevarat ca in cantitati infime...
lavi02 spune:
quote:
Originally posted by pisi-si-boscu
Lavi, stiu ca ai vrut sa faci acum ceea ce faci tu de cand am intrat eu pe acest site: sa arati cat de superficiale sunt informatiile pe care le ofer...
Draguta, intamplator EU am o eticheta de Herculane carbozificata in mana si are TOT 1,22 mg/l de sodiu, in conditiile in care limita admisa de legea apei potabile e de 200...
Deci nu au legatura dioxidul de carbon cu nivelul de sodiu... si nici influenta sodiului din apa cu rinichii, dar ma rog !
Daca nu aveam chiar in birou mostrele de etichete nu deschideam discutia, dar nu imi place cand ma contrazici decat cand ai dreptate !!!!!!!
Of, pisi, pe cuvant ca nu m-am gandit absolut deloc la tine cand am scris mesajul.
Eu doar am vrut sa scot in evidenta faptul ca apele plate pe care le-am pomenit au mult mai putin sodiu (cam de 100 ori in medie) decat majoritatea apelor minerale carbogazoase pe care le stim.
Si sodiul, da, nu face bine, daca e prea mult, la rinichii bebeului.
Am zis si eu sa mai intru putin in timp ce alaptez dar mai bine nu intram!
Cristina (si Tania) am facut drob de ciuperci si am taiat cu mixerul meu - fratele celui al tau (frate mai mare) toate ingredientele: ciuperci fierte, oua, chiar si frunzele de marar si patrunjel. Acum e la cuptor . Am facut totul in 2 timpi si 3 miscari, sa le fi tocat de mana... imbatraneam cu zile, mai ales la ciuperci ca erau multe si trebuiau tocate marunt si iti aluneca in mana...! Noroc ca m-am incumetat, ca aveam o mica indoiala la inceput. Si intr-adevar se spala usor si nu se murdareste partea cu motorul.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
pisi-si-boscu spune:
Si apoi, nu e vorba de polemici, ca din orice avem de invatat...
lavi02 spune:
quote:
Originally posted by pisi-si-boscuquote:
Originally posted by Gandacel
Cat despre apa plata, am deschis o discutie fara sa vreau sa isc polemici, dar vad ca nu am fost inteleasa. Apa plata nu este totuna cu apa de masa, care NU CONTINE NICI UN FEL DE MINERALE, oricare ar fi procentajele... Zero!!!
Scuze, promit sa nu mai pomenesc nimic ALTCEVA despre ape. Doar ca afirmatia asta cu Zero !!!! e total eronata. De obicei, conform legislatiei noastre care uimitor !!! dar e foarte aliniata cu directivele europene, toate apele a caror provenienta nu este definita ca izvor, etc. ci fac parte din apele de suprafata potabile, au primit definitia de apa de masa. Sunt socotite inferioare in categoria apelor, si contin fel e fel de bizbiduci, fara insa a depasi limitele max. admise de lege. Oricum, multe din etichetele firmelor fantomatice care imbuteliaza apa nu respecta regulile si nici nu ofera informatiile conform normelor privind etichetarea.
Gandacel, daca patesti ceva de la apa, e posibil sa faci un fel de alergie la vre-un compus chimic din ea, contine zeci de urme de substante chimice !!! E adevarat ca in cantitati infime...
pisi aici sunt de acord cu tine. E foarte greu sa crezi ca o apa provenita din pamant contine ZERO din toate substantele chimice(minerale, etc). In afara de apa distilata!
pisi-si-boscu spune:
ok,Lavi, , m-am simtit un pic....
Ideea e ca nu imi plac exagerarile de tipul hai sa nu dam NIMIC la copil, ca ii face rau, uimitor, dar sunt persoane care se lasa imediat influentate... nu pe forum, am observat, vorbesc de viata de zi cu zi.
Pe principiu asta cu sodiu.. etc, sa nu ii dati cumva sare !!!!! ca doua trei cristale de sare sunt ca si cum ar fi sodiul din 2 l de apa, etc... si atentie: Serul fiziologic perfuzabil este o solu#355;ie de 0,9% NaCl, izotonic#259;.
Recitesc ce am scris si imi dau seama ca am exagerat. Doar de dragul exemplificarii...
madau spune:
Salutari la toata lumea!
Azi e a treia zi de la vaccin si se pare ca am trecut cu bine, nu am mai facut febra, suntem vesele si bine dispuse, papam cu pofta, ce sa mai suntem ca noi.
Cu ocazia asta ne-am schimbat si cercelusii cu unii f draguti primiti de la nasica. Suntem foarte frumoase!
Am vazut ca dezbateti problema cu apa plata sau minerala, nu ma pricep la concentratii si alte nebunii, dar eu ii prepar cu orice fel de apa plata si nu a avut probleme pana acuma. O pun in fierbatorul cana, o fierb si e ok.
Referitor la sterilizatul storcatorului ptr suculetul de legume si fructe aici sunt de acord cu Cristina. Acuma fiecare face cum crede ca e mai bine, insa eu nu am de gand sa devin maniaca si sa sterilizez totul in jurul ei. Si apoi asa isi dezvolta anticorpii.
In alta ordine de idei, LA MULTI ANI pentru bebelusii care se aniverseaza azi si pentru mamicile lor
Cristina vacanta placuta si multi pupici Irisucai !
Teo bafta multa la examen!
Dienuta succes la !
Eu de luni ma duc la sala, gata m-am hotarat! Mai ales ca am primit si verde de la , acuma mai ramane sa fie si fimea de acord cu el
Pupici
Madau si Miruna (15 dec 2005)
POZICI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA
lavi02 spune:
pisi, normal ca serul fiziologic contine sare, ca de-aia ii zice fiziologic! Am impresia (nu-s sigura) ca are o concentratie de sare asemanatoare cu cea din sange.
Din ce am citit eu (in rev Mami - dupa dr Palicari, pediatru si nutritionist), nu se recomanda totusi sa-i dai copilului sub 1 an sare pentru ca isi ia cantitatea necesara de sare din carne, legume, chiar si laptele contine sodiu.
Acum pe de alta parte in alte carti scrie ca poti totusi sa-i pui f putina sare in supa.
Eu la Silvia am respectat regula cu fara sare si zahar pana la 1 an dar nu consider ca e un capat de tara in caz contrar.
Asa ca pe toate fronturile. , pisi!
Gandacel spune:
Pisi, imi dau seama ca nu pot sa aduc nici pe departe argumente atat de puternice ca ale tale, ca esti in domeniu. Eu, ca orice om care se uita la etichete in magazin, am luat de bun ce scrie si am experimentat. Am vazut ce mi-a facut bine si ce nu, si atat! Cand eram insarcinata beam apa carbogazoasa neminerala si nu mi se blocau rinichii, iar acum beau apa plata, neminerala. Daca imi amintesc eu bine (ca nu m-am mai uitat de multa vreme la etichetele apelor minerale) Izvorul Alb avea cea mai mica concentratie din toate. Dar si pe ea parca scrie "apa minerala plata". Pot sa ma insel, ca n-am pe ce sa ma uit.
Pana la urma, fiecare bea ce-i place. Barabtul meu, de ex., daca gusta din apa mea din greseala, o scuipa! I se pare oribila la gust. El e numai cu apa minerala. Mie orice apa de-a lui mi se pare ca-mi face siropul sarat! Si parca beau melci cu portocale, nu alta! Deci, e chestie de ce ti se potriveste la papilele gustative si ce rinichi toleranti ai. Ai mei sunt plini de nisip si pietricele de multi ani, asa ca nu mai am nevoie de alte sedimente... Poate pana la urma o sa incerc si treaba cu filtrul de apa din comert, ca nu-i decat 1 mil., "consumabilele" costa dupa aceea, filtrele. Dar sper ca in cateva luni sa ma intorc acasa la mine, ca acolo nu am asa mari probleme cu apa si mi se parea mereu suficient s-o fierb.
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)