Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Pisi merci ptr sfat, vazusem mesajul si dincolo dar nu am mai apucat sa raspund si apoi am uitat
Pupici

Madau si Miruna (15 dec 2005)
POZICI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">ASA S-A NASCUT MIRUNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

"ma uimeste cate mamici dau suculet la bebei, si nu zic nimic; de ce oare ? sper ca nu sta nimeni cu frica de a spune ca a trecut de la alaptarea exclusiva la diversificare ca sa nu fie tinta celor care dau "lap-lap" pana la 6 luni ..."

Dienuta, de unde ai aflat ca o multime de mamici dau suculet la copii si nu zic nimic?
Eu am spus si nu-mi e rusine sa o mai spun ca-i dau suc de mar si morcov la fata.Nu am de cine sa ma feresc si de ce , fiecare face cum crede el ca e mai bine pentru copilul lui.De aceea exista forumul asta ca sa avem cu cine vorbi si ca sa avem cui sa cerem parerea nu sa criticam si sa ne fie rusine sa spunem ceva!!!

A luat cineva laptele praf de la sectorul 2?(acolo la izvorul rece-restaurantul).Ca am auzit ca luna asta nu-l vom lua ca nu sa tinut licitatia ca cica luam in martie dar nu si pe februarie...

Catutza si Bianca-Maria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

mi-am mai amintit ceva... dienutza (si nu numai)...
eu m-am obisnuit de multa vreme cu ideea ca in ordinea preferintelor mamei, copiii mei sunt primii pe lista, eu undeva mai la urma... am acceptat cu greu si faptul ca intai ii pupa pe ei si apoi pe mine, sau ca la telefon intreba de ei, si uita de mine. acum is mai detasata, ar fi o tampenie sa spun ca-s geloasa pe copii, dar parca mi-as vrea mama inapoi... aia de pe la 6-7 ani, care ma tinea cu drag in brate

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

La mine netul merge ca melcu'. Am reusit si eu, in sfarsit, sa citesc si din urma. Deci:

Joy04 - nu-i asa ca sunt ca niste ingerasi cand dorm (copiii)? Si nu, nu-i data inca galushca mea... Am vizionat impreuna pozicele cu ingerasul tau...

Noki Lara - Eu nu i-am dat fiicei mele suzeta de la inceput. Abia cand a implinit 2 luni i-am dat sa vad cum reactioneaza. Se pare ca ii place foarte mult, dar nu o foloseste decat cand ii este foarte somn, cand este agitata sau cand ii este foame. De cand a "dat" de suzi mi-a refuzat complet sanul (ii dadeam san - 10, 20 ml si completare formula). Am suferit enorm, chiar daca aveam asa putin lapte. Doamne ajuta ca la voi sa nu fie decat un moft al domisoarei!

Tania - pai la voi e bine ca papa 600-700 ml. Fiica mea e mai mare cu 2 saptamani si cand papa 600 ml e bairam mare la noi in casa. Problema mea e ca nici nu creste cam cum ar trebui. Eu pun ceasul sa ma trezesca noaptea si o indop ca pe curcan. Poate asa va lua in greutate ceva in plus (media la cat papa la fiecare bibe este de 80-90 ml).

dienutagraviduta - eu am "probleme" cu soacra. Soacra mea e un ingeras, fara nici o gluma, si iubeste enorm copiii. Cand a aflat ca sunt insarcinata a ramas socata de bucurie, pur si simplu nu stia cum sa reactioneze. Cand si-a revenit a inceput sa planga. Problema mea e ca, daca ar fi dupa ea, ar tine-o in brate si ar pupa-o non-stop pe fiica'mea iar cand ii fata mintea o idee devine obsedata de ea. Mai nou, trebuie sa schimb laptele praf ca doar toata lumea foloseste NAN... Imi iubesc enorm fata insa nu as vrea sa o invete in brate (inca ma doare spatele de abia ma misc) sau o alintata. Drept urmare am multe "dispute" cu ea si cu sotul (care e ca un moderator). O respect pe soacra mea insa ma deranjeaza cand nu are incredere in mine (odata a chemat pediatrul pentru simplu fapt ca a tusit cand s-a inecat cu lapte crezand ca e racita; i-am spus ca s-a intamplat insa nu m-a crezut; pai bine, eu care stau 24 h din 24 cu ea nu stiu cand e racita si cand se ineaca?). Eu stiu ca isi iubeste nepoata si ii vrea numai binele, dar sa ma lase sa-mi traiesc viata si sa-mi cresc copilul cum cred eu ca e bine. Din pacate - pentru mine - nu am scapare pentru ca, deocamdata, locuim cu socriii...

Citesc anumite mesaje si ma intristez cand vad ca va injunghiati pe la spate. Eu sincer va spun, cand am o problema la voi apelez si, indiferent daca imi raspunde cineva sau nu, indiferent de raspunsurile pe care le primesc, citesc pe nerasuflate postarile voastre. Va consider pe toate prietenele mele, chiar daca suntem la sute de km distanta si nu ne-am vazut macar o data. Eu cred ca forumul asta s-a creat pentru ca fiecare sa-si spuna parerea in legatura cu un subiect sau altul si nu sa va "intepati" si sa va jigniti. Nu cred ca s-a nascut nimeni invatat. Fiecare are o parere, fiecare doreste ce e mai bun pentru copilul sau. Eu incerc sa invat ce e mai bun de la voi. Va respect pe toate, indeosebi pe Lavi02, CristinaMh, Noki, Joy, Ina... si ma intristez cand vad ca postati din ce in ce mai rar. De la voi am aflat lucruri pretioase iar cand am avut un necaz voua vi l-am impartasit.

Si acum o intrebare: voi cum faceti sucul de portocale? Eu inca nu am storcator de citrice decat din ala manual, din plastic. Ma intereseaza daca trebuie mai intai sa fierb storcatorul si apoi sa-l folosesc. Iar dupa ce storc, cum separ pulpa de suc? Folosesc compresa sterila? Inca nu am inceput diversificarea, insa vreau sa fiu pregatita ca in 2-3 saptamani trecem si noi la papica noua.

Cristina Negara cu BB Elise-Stefania,
3 Decembrie 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/negarafanus/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Legat de laptele praf: probabil ca per total cam tot atita se da si aici, cit si acolo. Diferenta este ca aici poti alege intre Enfamil, Similac si Nestle, fiecare cu nu stiu cite sub-varietati. Si alta diferenta: nu se sisteaza la un an, ci totul se da copilului pina la 5 ani. Bineinteles ca se va schimba felul de lapte, vor fi si cereale, si papita pe care acum o primeste mami, atunci, adica dupa 1 an, o va primi bebe.
Nu se da decit pina la un venit de 3500/luna. Sincer, peste venitul asta, la 4 persoane, chiar nu mai ai nevoie de ajutor de la stat. Aici e si ieftina mincarea... Iar la familiile cu mai multi copii, creste si pplafonul pina la care pot primi ajutor.

Sa cresteti mari si frumosi si sanatosi cu totii!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Negaracristina, eu nu-i dau inca suc de portocale,dar parerea mea e ca daca nu ai alt storcator de fructe e bun si ala,ii poti da mai intai doar sucul-poti folosi o strecuratoare in care sa pui o fasa sterila,apoi incet incet ii poti da cu lingurita cu tot cu pulpa.

Catutza si Bianca-Maria

Mergi la inceput

Oooffff Simina, ce spui tu acolo sunt vise la noi!Cred ca mai trebuie sa treaca niste ani buni pana o sa ajungem si noi la nivelul de trai ca al vostru.Auzi tu,lapte pana la 5 ani! Aici abia ti-l da pasta pana la 1 an.

Catutza si Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

LA MULTI ANI IRIS, AMALIA si STEFAN sa fiti sanatosi!!!

mai uite am mai invatat ceva, legat de serul din nasuc...pai de aia cateodata nu are niciun efect ca daca alerg dupa el sa il pun, nu a contat ca statea cu fata in sus...vedeam numa ca nu are efect.
Omu' cat traieste invata, asta e.

DIANA, banuiesc ca sunt si buni happy - altfel nu foloseai. O sa iau astazi si eu cativa si libero sa vad cum sunt.
Ca saracu copil al meu abia mai incape in nr 2 ca stau dupa tacsu ca se duce in Sel, Metro sa ia...

DORDIA, sigur daca stia cineva iti spunea de bubita.

Eu am descoperit pe picioruselu piticului meu niste "semne", adica niste pete mici. Le vazusem eu mai demult, dar credeam ca or sa treaca. Se pare ca avem semne din nastere...apropo cand ne apar alunitele???

of...ce stranuta piticu. Ma duc pana la el

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

catutza - acum vreo saptamana intrat o mamaica cred din state care a intrebat daca sunt si bebelusi mai mari la noi, sau numai nascuti in nov si dec, de se discuta atata despre diversificare, in conditiile in care acolo pediatrii recomanda numai lapte pana la 6 luni; i s-a raspuns, nu mai stiu de cine, ca poate sa stea linistita, aici sunt bebelusi de si sub 3 luni, si nimeni nu da diversificat inca, mai putin dordia, care ii da suc de portocale. acum aflu ca sunt mai multe mamici, deci am tras concluzia ca nu se vorbeste despre asta; eu am inceput frumos sa povestesc cu episodul 1, 2, etc, in ideea ca mai e cineva interesat sa discute despre asta, dar se pare ca dau eu prea multa importanta la chestia asta ...

negara cristina - stai linistita ,nu se injunghie nimeni pe la spate; nu stiu ce intelegi tu prin comunicare si prietenie, sau prin suport pe forum, dar mai ales prin a isi spune fiecare parerea despre un subiect sau altul; ideea e ca e imposibil sa fie toata lumea de aceeasi parere, nu numai ca e imposibil, dar e de-a dreptul aberant; sunt insa si unele dintre noi care simt nevoia sa isi argumenteze si sustina ideile, si de aici mici discutii in lant. repet, astea nu sunt conflicte, desi am mai zis-o.
referitor la sucul de portocale - in primul rand eu ti-as recomanda sa incepi cu morcov sau mar, sau combinate; storcatorul manual e foarte bun la portocale, mai ales la inceput, cand iti trebuie putin suc, de ordinul linguritelor; dupa ce storci portocala, dai ce obtii printr-un tifon; nu merge cu comprese sterile, ca sunt prea mici; pt mar si morcov insa iti trebuie o razatoare, cel mai bine de sticla, nu de metal, fiindca acesta cam oxideaza, si nu e bine.
eu ma straduiesc sa ii dau sucul cat mai proaspat, ca cika ar avea mai multe vitamine. eu zic ca degeaba folosesti compresa sterila daca o pui intr-o strecuratoare metalica, care e greu de curatat si care de asemenea de regula e metalica( sau de plastic care trebuie fiarta, etc). astia in capraru zic ca ar trebui si oparite fructele inainte de stoarcere, dar mie mi se pare o exagerare, si nu fac asta.
referitor la fierberea biberoanelor - e foarte utila chestia cu otetul in apa, chiar ies misto, curate, dar miros a otet; eu le clatesc cu apa de la chiuveta; le fierb nu sa fie neatinse cand bea din ele, ci ca in resturile de lapte care nu se curata prea bine sa nu se dezvolte diverse micoorganisme care pot face rau la buticuta. eu nu am o fobie referitor la apa de la chiuveta, chiar daca stiu ca nu e prea minunata; motivul e simplu : la baita poate sa ii intre in gurita fara prea mare efort, si gata ! - daca e sa ia ceva din ea, degeaba am supersterilizat totul in jurul lui. totusi, laptele i-l fac cu "izvorul alb".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo_banu spune:

Buna dimineata, tuturor mamicilor si bebicilor!
La multi ani sarbatoritilor de azi: Iris Sabina, Amalia Maria, Liam Edward la implinirea a trei luni si pentru Stefan al Taniei care face doua lunisoare. Sa cresteti mai si voiosi si la punga grosi!

Vreau sa ii multumesc Ankai pentru raspunsul cu serul, adevarul este ca nu stiam ca asa se procedeaza. Am incercat aseara si e super bine i nici Stefania nu a reactionat ca inainte.
In sfarsit cred ca am depasit pasa aceea proasta...asa ca ..
Se pare ca zi sunt foarte bine dispusa, si cred ca voi avea o zi super.
Azi vine patutul Stefaniei. Me happy...

Te si bb Stefania Iulia (2.11.2005)

Mergi la inceput