Ce mancam pentru scaderea colesterolului ???

Ce mancam pentru scaderea colesterolului ??? | Autor: Danutza_s

Link direct la acest mesaj

Buna
ma intereseaza foarte mult acest subiect.
stiu ca trebuiesc evitate grasimile animale, si in general ce e gras.
ca trebuie sa mananci multe legume si fructe.fara nimic prajit sau calit.
daca stiti mai multe, spuneti-mi !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Danutza,in general sunt ff recomandate alimentele care ne furnizeaza OMEGA3 deoarece contin acizi polinesaturati.ex.uleiuri vegetale,de masline,somn,hering,macrou.Un ulei f. bun este uleiulde palmier,nu are gust,si are aceleasi proprietati ca si uleiul de masline.Se gaseste in supermarket-uri,si este si mai ieftin decit u.de masline.Se recomanda cel putin 3 mese de peste pe saptamina.Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

quote:
Initial creeata de Danutza_s

Buna
ma intereseaza foarte mult acest subiect.
stiu ca trebuiesc evitate grasimile animale, si in general ce e gras.
ca trebuie sa mananci multe legume si fructe.fara nimic prajit sau calit.
daca stiti mai multe, spuneti-mi !

Danutza

Mese mici si dese

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

eu as fi intitulat topicul "ce NU mincam pt scaderea colesterolului". ce stiu eu ca trebuie facut:

- reduse grasimile de tot felul
- eliminate grasimile poli-saturate
- reduse alimentele bogate in colesterol (oua, lactate, carne/organe mai ales, fructe de mare. consuma fructe, vegetale, cereale, seminte, nuci (toate au zero colesterol).
- daca atirni prea mult la cintar, slabeste pina la greutatea "recomandata" pt inaltimea ta.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza_s spune:

lorelai, ai dreptate, mai bine mergea cu NU
nu este vorba despre mine, ci despre prietenul meu....are greutatea normala la varsta si inaltimea lui, dar colesterolul este mai mare de 3 ori decat normal....
ca sa va faceti o idee mai buna: folosesc numai ulei de porumb la orice (salata, mancare), la carne ne rezumam la piept de pui dezosat si peste.e adevarat ca nu ii prea plac fructele.ia medicamente pt asta, dar daca o sa tina tratamentul medicamentos 1 an, cum i s`a recomandat, o sa aiba probleme cu ficatul.deja dupa o luna de tratament il deranjeaza ficatul.
eu cred ca poti scapa de colesterol si fara medicamente.de asta vreau sa stiu mai multe.
stiti cumva de ceaiuri pt asa ceva ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Pentru a controla colesterolul poti macar la inceput, ca sa nu ti se para extrem de frustrant regimul, sa inlocuiesti uleiul de floarea soarelui cu cel de masline sau de porumb.
Restul, cum au zis si fetele. Plus ca in amagazine sunt destul de multe produse unde se specifica pe eticheta gradul de grasime. Alegele pe cele "slabe".

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

In cazul sotului meu e bine spus "ce mancam" pentru ca nu mananca nimic din ce era pe lista de NU-uri de peste un an, si cu toate astea, colesterolul se incapataneaza sa o ia razna de fiecare data cand renunta la tratament.
O sa incerc sa schimb uleiul pe cel de palmier si sa indesim pestele (nasol pentru el, ca nu prea ii place). Interesant e ca somnul (pestele) este foarte gras, dar este totusi pe lista de DA-uri. Cum asa?
O alta nelamurire a mea este ce nu functioneaza normal, daca alimentatia e "ca la carte" si totusi colesterolul creste?

madishor

The problem with the rat race is that, even if you win, you're still a rat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitz-kitz spune:

Mama mea are aceesi problema,desi e slaba si nu mananca gras.Din discutiile purtate cu medicii cardiologi am inteles ca colesterolul are o cauza ereditara si poate creste si datorita stresului prelungit.Trebuie evitate:
-pielita de pui
-ouale
-untul
-carnea de porc
-smantana
-etc
Am citit in unele carti naturiste ca usturoiul si ceapa ,mancate constant,ar mentine colesterolul la un nivel normal si chiar l-ar reduce.

"Cand o usa a fericirii se inchide,o alta se deschide;dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi"Helen Keller

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

fetelor!
si eu ma cu colest. ista bate-l vina, in privinta sotului se vre-o 3-4 ani de cand l-a descoperit mereu am grija ceea ce mananca si cata grasime folosesc; il feresc cat pot de grasimi, cu toate ca ii c-am plac, cui nu, incerc sa-i introduc cel putin 3-4 mese de peste saptamanal, iar daca folosesc carne(porc, vita,pui) incerc sa i-o dau in balans cu muuuulte legume(nu-i prea plac dar asta este, la inceput le refuza, dar de la un timp le accepta fff. bine), prajite cu fff. putin ulei, sos de soia care-i chiar recom. sii place la nebunie(deh doar ii samurai); de multe ori carnea i-o fierb in suc propriu si cu legumele si sosul de soia ies; carnea de oaie, berbec, tap, capra etc este fff. recom. ptr. cei cu colest., este fff. sanatoasa si fff., l-a incep. mi-a zis ca in veci nu va manca, si-acum mananca cot la cot cu fiica-sa cea mare, dar marea probl. ii ca nu se prea gaseste pe-aici, iar cand gasim pe undeva facem stoc in congelator; oua de gaina ii dau ffff. rar, de fapt folosesc mai mult la praji. sau ff. rar, fff. des folosesc ua de prepelita, care sunt pline vitamine, 2 oua de prepelita=cu un ou de gaina; pe langa toate astea mai trebuie sa inlature stresul, care-i imens zi de zi, iar el este o fire tare dificila, se enerveaza din orice, nu are rabdare sii mai rau ca un copkil; de scazut in greutate a mai scazut, cu toate ca cu ffff. multe eforturi vrea sa se plimbe pe jos sau sa faca putin strech, dar mai pleaca in delegatii si se mai misca, dar si cand vine acasa pica ca din pod, deh munca de birou isi spune cuv. iar sofatul a 4-5 ore/zi .....asta este, iar lui nu-i prea place sportul prea agitat, dar e bine ca a mai slabit;
produsele de panificatie si orezul trebuiesc rarite; la noi nu paine ii baiul si bobul de orez, ca ii place si asa gol, dar tai din portii altceva si ii dau prioritate la bobul de orez, fara de care ii terminat
nici fructele in excces nu-s bune!!!; la noi este limita doar o data pe zi, la pachetul ptr. munca, caci oricum nu-i plac la nebunie, dar trebuiesc si alea;
al meu sot i-a niste med. de-ale lor, recom. de medic fireste, care i-a spus ca trebuiesc luate intreaga viata de-acum incolo, cu toate ca noua nu ne convine, dar .....;
eu cred ca la el mai este si pe fond ereditar, dar el nu prea crede, si mai cred ca inamicul nr. 1 este STRESUL!!!
am auzit dar n-am folosit nicio-data ca ar fi bun si ceaiul din frunze de galbenele(limba populara basina porcului????), scade colest.; sa nu rade-ti de mine!
eu mai folosec ffff. mult si ulei se soia, iar fff. bun!
si da, ceapa si usturoiul is fff. bune impotriva colest. si nunuma.

.
http://photos.yahoo.com/nlroxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

sotul meu a avut colesterol si trigliceride f.f.f. mari. In disperare si luand in considerare riscurile, am inceput un regim draconic, la sfatul medicului: timp de 1 luna nici un fel de grasime, animala nici nu se mai punea problema, dar nici macar ulei de masline. Adica ciorba de legume, fara nici un adaos animal sau ulei, deci legume efectiv fierte si un pic de iaurt degresat, piept de pui la gratar, peste doar la gratar, cartofi fierti, branza degresata, cereale, sunca degresata etc. + cate trei mere obligatoriu pe zi si alte fructe. I s-au prescris si medicamente. Va rog sa ma credeti, dupa o luna de regim, am socat medicii, colesterolul scazuse de la 359 la 119!!!Dupa luna respectiva cu regimul alimentar dur, am mai indulcit putin regimul, adica am introdus supa de pui(piept de pui fara pielita), pulpe de pui la gratar, si din cand in cand cate un fel de mancare preferat al sotului meu (adica abatere).A repetat analizele si valorile nu au fost influentate, in sensul de crestere a colest. In momentul de fata,mananca normal, fara prajeli, fara porc si repeta anlizele luna de luna. A slabit din august-septembrie pana in noiembrie 10 kg.

cristina si nazdravanul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Eu am luat pentru scaderea colesterolului pastile cu usturoi de la plafar , fiindca crud nu prea imi place. Sau o lingurita de boabe de mustar baute cu un pic de apa.

kiss

"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius

Mergi la inceput