Ce mai gatim japonici?Sfaturi,retete,idei...(4)
Raspunsuri - Pagina 25
paula_mea spune:
Japonici am si eu o intrebare la voi,eu stiu ca cimbru in engleza e oregano,dar mi-a zis cineva ca oregano nu este cimbru,stiti cum i zice la cimbru in engleza?
azi am facut mici si am pus oregano la gust au iesit f. buni si aroma este placuta dar totusi eu stau pe ganduri legat de oregano
bits spune:
Ileana shiro dashi e acelasi lucru cu hondashi sau are alta denumire?
merci pt reteta am sa incerc.alaltaieri am luat tsuyu gata preparat si nu prea mi-a placut ca era cam usui la gust
26,KEN(1nov 2004)
miyako spune:
Devylla,multumesc mult pentru retete.Deocamdata nu le-am incercat,pentru ca nu am toate ingredientele necesare,si sa m aduc singura la cumparaturi...tare mi-e sa nu cumpar cine stie ce bazaconii!Asa ca mai inghit putin in sec,pana voi reusi sa merg impreuna cu sotul.Inca o data,multumesc si
niponel spune:
Paula in engleza se spune Oregano la cimbru .
http://aoki2.si.gunma-u.ac.jp/BotanicalGarden/HTMLs/oregano.html
dolphin9913 spune:
Asa si cum spuneam la cimbru in engleza http://www.ro-en.ro/index.php?q=cimbru
oregano e alta mancare de peste
MAMI27+ YULIA ( 2002)si BEBE
paula_mea spune:
Multumesc mult fetele
Am sa cumpar si Savory pt. testare
Ati cumparat vreodata savory?se gaseste in magazinele obisnuite (jusco,ito yokado,marui)?
miyako spune:
Buna fetelor! Devylla,am reusit sa merg la cumparaturi,am luat ingredientele necesare,numai ca nestiind ce fel de miso folosesti,am cumparat de toate tipurile:aka,shiro,kara...crezi ca se poate folosi oricare dintre ele,sau doar una anume?
Ileana2000 spune:
Fetelor,cum faceti inelele alea din calmar(ika)Sare,piper,ou si pezmet?
Am cumparat un aparat care face gioza,ca eu nu stiu sa le "impletesc"si ma bate gandul sa le facAcum ce se pune in compozitie in afara de carne si usturoi?Mirin,sake ceva??
devylla spune:
Buna,
Miyako poti folosii oricare din cele 3 sorimente de miso,eu de obicei folosesc shiro si aka,kara nu am folosit.Dar nu vad mare diferenta.
Acum folosesc aka,si-mi place mai mult la gust decat shiro,acum depinde de gusturi.
Ileana stiu ca se pun mai multe in gyoza.Se pune si cascalav daca vrei.Era o reteta postata de gyoza tezukuri prin partea a doua a ,sau a treia a.Nu mai stiu.Eu o cumpar,mi se pare foarte mendokusai tezukuri.
Sabina Y.
japonia prin ochii unui amator