Sezatoarea canadiana (41)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by bebitzu

"Cred ca daca as fi facut HEC"

nu baga mana in foc, nu este chiar asa (vorbesc din experienta personala si poate pot spune si din experienta colegilor mei romani care sunt la HEC).

bebitzu

Ok, o sa-ti fac cunostinta cu colega mea quebs care a terminat HEC anul trecut. .

Asta pentru ca romanii respectivi nu au facut enseignement au primaire.

Sofie :)

Mergi la inceput

...si nu in ultimul rand stiu pentru ca noi asta facem aici, facultati, cel putin despre asta ma pot da cu parerea linistita. Comparand cursurile cu cele ale sotului meu de la drept....

ajungem la concluzii teribil de hilare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

"ajungem la concluzii teribil de hilare."

Putem spune ca ajungem la czia de acum nspe mii de ani din Ro unde fiecare se "batea cu pumnul in piept" si putea sa jure ca domne, facultate mai grea ca a lui nu mai face nimenea.
Scuze, insa asta este prima reactie la cele spuse de tine, si, intr-adevar, discutia ar putea continua.
Norocul celor de la HEC (si nu numai)ca si-au ales o facultate usoara, bravo lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

Fetelor,

partea hilara cu teachingul e ca, lasand la o parte programul stresant si aglomerat de la Fac of Education (prin care zau ca n-as mai vrea sa trec o data), nici dupa 2 ani de zile nu pot spune ca am mai mult timp liber. Tot mereu sunt lectii de pregatit, cursuri noi pe care trebuie sa le predau, o tona de chestii administrative de terminat. Eu tot imi spun ca poate la anu' sa apuc si eu ceva timp liber alaturi de familie. Numai ca anu' ala tot se amana. Ironia e ca atunci cand am decis sa intru in teaching, factorul timp liber a atarnat pozitiv in balanta. Deh, iarba pare verde de pe cealalta parte a gardului. Numai ca planul de acasa nu prea s-a potrivit cu cel din targ.

Iar acum, cand in sfarsit eram multumita si familiarizata cu subiectele pe care urma sa le predau in semestrul 2, mi s-a schimbat timetable-ul si am sfarsit prin a preda cel mai scarbos curs de matematica din invatamantul secundar, matematici discrete (pe care nimeni din departament nu a vrut sa il predea). Asa ca timp liber inainte de vacanta de vara nu prea intrevad. Insa, dupa cum spuneam, poate la anu' (sunt optimista din fire ... sau poate am trait prea multi ani sub comunism si m-am invatat cu greul )

Asa ca fetelor care sunteti in teaching (Kris si Ira indeosebi) simpatizez din plin cu voi. Bafta, ca va trebuie si fruntea sus. Mult a fost, putin a mai ramas.

Mergi la inceput

Bebitzu, nu inteleg de ce te-ai suparat. Daca un student la medicina spune ca e f greu, nu se supara nimeni, miturile si credintele trebuie actualizate din cand in cand.

Am si spus ca daca ar fi sa mai trec inca o data prin asta as renunta din prima zi.

Mergi la inceput

Ira,

de la a prezenta "job description" -ul unei facultati/scoli, etc si a merge pana la a afirma ca "fac/scoala, etc ta este cea mai grea, cea mai..., cea mai...", dupa mine , este cale lunga.
Eu ma opresc insa aici privind discutia pe acesta tema, ar fi prea multe de spus (cel putin din partea mea) si nu cred ca este cazul.

Mergi la inceput

Bebitzu, ma faci sa ma autocitez :

quote:
Cred ca daca as fi facut HEC, informatica, fizica, orice altceva - real, ar fi fost mult mai usor.

Am spus cred, nu am afirmat ca facultatea mea este cea mai cea. Nu inteleg cu ce am deranjat. Daca ai multe de spus, te ascult cu placere, daca nu e cazul sa spui, de ce mai mentionezi ca ai multe de spus ?

Sincer, eu cred ca daca ai ceva de spus privind dificultatea facultatii prin care treci, as fi foarte interesata sa citesc, cred ca am fi cu totii.

Eu vreau sa nu te superi ca nu are sens.

Mergi la inceput

Sa n-am ambitie daca nu m-apuc de HEC. Oricum as termina-o tot peste 3 ani.
Fi-mi-ar.

Dupa ce-o termin am voie sa-mi dau cu parerea ? Sau trebuie sa termin si medicina ca sa ma pot exprima liber ?

Mergi la inceput

"Sincer, eu cred ca daca ai ceva de spus privind dificultatea facultatii prin care treci, as fi foarte interesata sa citesc, cred ca am fi cu totii."

Ira,

arata-mi te rog unde am spus eu acest lucru.

In rest, fie asa cum zici tu, ca stii mai bine.

Mergi la inceput

daca te apuci de HEC, spune-mi te rog, iti pot imprumuta cursurile mele.

Mergi la inceput