Sezatoarea canadiana (41)
Raspunsuri - Pagina 8
laurajr spune:
Cu mandrie va anuntam ca ioana a facut varsat de vant !!!
De ce oi fi asa mandra, nu stiu, e plina de bubite saraca, o pazim sa nu se scarpine....si sa va zic ca am stat la walk-in 3 ore ???
Fetelor care mergeti la scoala, ce va admir....eu oare voi fi in stare ? Am un prieten care a dat testul Toeffl ( sau IELTS ??) si m-a speriat ca e tare greu .
Daca mreg la scoala, trebuie sa renunt la serv si nu ne mai putem lua casa ...si preturile cresc mereu, mereu...
Trebuie sa ma dumiresc o data si-o data !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
Lorelai spune:
laurajr, sorry ca s-a imblnavit fetita. sper sa se faca repede bine.
ca sa vezi ce mica e lumea, prietena de care iti scriam ca a facut MSc in food science a fost colega cu tine, acum e in Vancouver. am vorbit chiar acum cu ea, i-am cerut permisiunea sa iti dau emailul ei. dupa citeva minute am ajuns la concluzia ca vorbim despre aceeasi persoana, adica despre tine. asa ca va cunoasteti deja.
cu scoala nu e asa de rau, nici testul nu e prea greu, nu te speria. sint o gramada de tools ca sa te pregatesti. iar in ce priveste banii, daca faci master poti primi financial support, e adevarat nu asa de mare ca salariul, dar e ok. daca vrei foarte tare sa faci scoala o sa fie bine, gindeste-te cum va fi dupa, sa lucrezi ce iti place si sa fii si bine platita.
va salut pe ziua de azi ca ma indrept spre casa. o seara buna la toata lumea.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***
khristin spune:
Ira, da facem gestion de la classe bineinteles, se putea?! Doar ca aici se numeste classroom management ...si mai ales acum trebuie sa aplic notiunile teoretice la clasa 8a, lucru mai greu de pus in practica cu niste adolescenti hormonali, da' ma straduiesc... Da si noi am tot analizat diverse studii de caz si strategiile pe care trebuie sa le aplici. Plus c-am fost si la un interview recent si am vazut ca se axeaza pe acelasi lucru.
Lorelai, si eu tot din motivele astea am ales teaching-ul...ma saturasem pana peste cap de program de 8 ore/zi si vacante de 2 saptamani/an
Laurajr, si eu am dat TOEFL si nu mi s-a parut chiar asa . Oricum, lucru cert daca te apuci de scoala, iti trebuie rabdare multa multa ....insanatosire fetitei si unge-o cu alifie impotriva scarpinatului.
Laura americanca, tu de ce muti din State in Canada, daca nu sint indiscreta fireste...
Fug iara la planificat de lectii...
Cristina
noi si poze mai noi
Ira spune:
Lorelai, Sibin face dreptul in franceza - UdeM. E greu de intrat, el de fapt nici nu a fost admis in programul standard, ci doar intr-un certificat, pe care daca-l va trece cu note foarte bune va fi admis in bacc direct din anul 2, i se va echivala tot anul 1. La UQAM a fost refuzat din start.
Acum ...pe primul sem. a luat 2 de A+ si 2 de B (cu media generala a clasei de C- ...deci fff mica)... are mari sanse sa fie admis, insa depinde f mult de ce va face pe sem. 2.
Laura, nu ma mai invidia cu scoala....eu o urasc.
Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu mai am nervi de toceala si tampenii. Nu stiu pentru altii cum e, dar pentru mine e f greu. Foarte greu.
Dar nu vreau sa te descurajez, intotdeauna studiile in invatamant sunt mai grele decat in alte domenii. Esti solicitat polivalent si la nivel performant, nu exista mediocritate. As in franceza, as in matematica, as in stiinte, as in psihologia copilului. Eu nu mai am nervi. Cred ca daca as fi facut HEC, informatica, fizica, orice altceva - real, ar fi fost mult mai usor. Mai ales ca materiile de la Conservator se axau toate pe profil real, in armonie si contrapunct daca nu erai matematician....nu treceai materia, asta e clar.
Ah, unde-s zilele cand belfeream in Romania ca profesor la liceul de arta - 3 maxim 4 ore pe zi ? Chefuri in fiecare we cu colegii, dupa-amiezele libere si lipsa totala de stress.
Sofie :)
Mona_B spune:
Da, mi-a povestit si mie Cristina cat e de solicitant programul, sa mai vina careva tantos pe-aici sa-si fluture diploma de Romania si sa sustina ca in Canada nu se face scoala, ca-l
mimitete spune:
quote:
Originally posted by Ira
Dar nu vreau sa te descurajez, intotdeauna studiile in invatamant sunt mai grele decat in alte domenii. Esti solicitat polivalent si la nivel performant, nu exista mediocritate. As in franceza, as in matematica, as in stiinte, as in psihologia copilului. Eu nu mai am nervi. Cred ca daca as fi facut HEC, informatica, fizica, orice altceva - real, ar fi fost mult mai usor. Mai ales ca materiile de la Conservator se axau toate pe profil real, in armonie si contrapunct daca nu erai matematician....nu treceai materia, asta e clar.
Ira, de unde stii tu cit de greu este sa faci alte facultati (in afara de conservator) daca nu le-ai facut, din folclor?
Cit despre faptul ca nu sint mediocritati in invatamint (ca de altfel la toate alte disciplinele)... este hilar, zau asa.
Eu cred ca tie ti se pare greu pt ca: nu este lb ta materna si inca nu stapinesti limba suficient de bine ca sa nu mai fie asta un factor de stress, nu esti obisnuita cu stilul de invatat de aici, nu mai ai rabdarea si cheful de invatat de cind aveai 18 ani, ti-ai luat mult prea multe credite, ai de crescut un copil mic si nu in ultimul rind si materia este noua pt tine pt ca te reprofilezi. Toate astea cumulate fac incercarea mult mai grea decit ar fii pt un absolvent de liceu sa zicem care deabia se apuca de un bac.
Cit despre California, nu va luati dupa cite joburi sint pe net sau ce a reusit X sau Y. Nu are nici o legatura cu sansa voastra de a ocupa respectivul job asa ca nu dati vrabia din mina pe cioara de pe gard pina nu va faceti temele foarte bine.
O zi buna,
Mihaela
bebitzu spune:
"Cred ca daca as fi facut HEC"
nu baga mana in foc, nu este chiar asa (vorbesc din experienta personala si poate pot spune si din experienta colegilor mei romani care sunt la HEC).
khristin spune:
quote:
Originally posted by mimitetequote:
Originally posted by Ira
Cit despre faptul ca nu sint mediocritati in invatamint (ca de altfel la toate alte disciplinele)... este hilar, zau asa.
Mihaela
Asta mi-a placut, chiar azi vorbeam cu profesorul meu de la scoala care-mi spunea ca sint unii in invatamant de-a dreptul idioti (inchei citatul ). Deci intr-adevar nu putem generaliza, mie una mi se par acum teribil de grele facultatile tehnice, tocmai cand am ajuns sa predau materiile respective . Si intr-adevar factorii varsta, limba, alte responsabilitati legate de familie te dezechilibreaza cumva. Dar ca sa inchei intr-o nota optimista, as adauga, da domne' se poate
noi si poze mai noi
Ira spune:
quote:
Ira, de unde stii tu cit de greu este sa faci alte facultati (in afara de conservator) daca nu le-ai facut, din folclor?
Stiu pentru ca vorbesc cu colegi care au terminat si alte facultati canadiene, stiu pentru ca la aceasta facultate nu sunt acceptate decat varfurile din Cegep-uri. Stiu pentru ca in general, chiar daca cegepienii au rezultate bune, sunt obligati sa faca un an pregatitor de universitate pentru a fi admisi aici.
In plus, am cel putin 5 colegi quebecoisi, colegi care au facut 2 facultati aici, in Canada. HEC si enseignement au primaire, de exemplu. Ei au trecut prin 2 facultati canadiene si mi-au comunicat parerea lor.
quote:
A cere performanta in 10 directii diferite este si mai hilar, pentru ca este imposibil. Asta nu implica neaparat mediocritate. Nu am spus asta. Dupa ce ca au lipsa de cadre in invatamant, mai si impun
standarde nefiresc de performante. Adica o facultate de informatica, HEC, psihologie, drept, dureaza 3 ani
si una de invatamant la primaire dureaza 4....curat hilar.
quote:
Eu cred ca tie ti se pare greu pt ca: nu este lb ta materna si inca nu stapinesti limba suficient de bine ca sa nu mai fie asta un factor de stress, nu esti obisnuita cu stilul de invatat de aici, nu mai ai rabdarea si cheful de invatat de cind aveai 18 ani, ti-ai luat mult prea multe credite, ai de crescut un copil mic si nu in ultimul rind si materia este noua pt tine pt ca te reprofilezi. Toate astea cumulate fac incercarea mult mai grea decit ar fii pt un absolvent de liceu sa zicem care deabia se apuca de un bac.
De acord. In plus scoala in invatamantul primar este inuman de grea. Franceza trebuie stiuta la nivel academic, trebuie stapanita la nivel lexical (nu mai vorbim de gramatical) la perfectie....nici quebecoisii nu fac fata...pentru un emigrant este aproape o utopie...Plus ca se invata multe concepte teoretice fara acoperire in practic, se invata mult si inutil uneori.
quote:
Cit despre California, nu va luati dupa cite joburi sint pe net sau ce a reusit X sau Y. Nu are nici o legatura cu sansa voastra de a ocupa respectivul job asa ca nu dati vrabia din mina pe cioara de pe gard pina nu va faceti temele foarte bine.
Bineinteles. De aici nu plec nicaieri fara job. Insa California, ca si stat independent USA, e a 5-a putere economica mondiala, asta se traduce prin job-uri mai multe si mai usor de obtinut.
Pupici
Sofie :)