Sezatoarea canadiana (41)
Raspunsuri - Pagina 6
Llaura spune:
Caroline, bine ca nu ai patit nimic. Mi-e groaza cand ma gandesc, deloc nu ma pricep sa conduc pe gheata, mai bine zis mi-e frica.
Crinia spune:
Buna la toti
Sa va mai spun si eu prin ce grozavie am trecut ieri cu bb.
M-am dus eu ieri cu baiatul in carucir sa-i pun vaccina. Insa dupa cum azi vazut era un vint nebun. Fiind prima data in Canada iarna si nestiind puterea vinturilor de aici mi-am spus ca nu ma mai bate vintul, mai ales cu carutul meu mare care nu il pot ridica nici cu 2 persoane, dar un vint nu e mare treaba, eu ma voi tine de carut, dar carutul dupa cum e greu va fi ok.
Si ce credeti, nu a fost chiar asa, vintul a fost mai puternic. Deci mergeam eu pe marginea drumului in vale, (fiind la intersectie Cavendish cu Sherbrook, erau foarte multe masini) si cind s-a stirnit un vint ma ducea in vale ca eu nu ma puteam opri, dar asta nu e tot ca nu stiu cum a fost un val mare ca mi-a rasturnat carutul in fata unei masini, si bine ca era pentru masina data la deal ca de altfel nu stiu ce avea sa se intimple. Si bine ca masina s-a oprit. Eu am cazut peste masina, a iesit o doamna din masina ca sotul ei era la volan, ea vroia sa ma ajute,dar si ea fiind slaba o ducea vintul la vale, atuncea s-a apropiat un baiat si am ridicat carutul. Lucian a inceput sa plinga isteric, dar eu nu mai putin eram speriata. Apoi m-am tinut de un stilp vreo 15 min ca nu puteam merge si vintul imi lua carutul din mina. Numai eu stiu ce putere am depus ca sa tin carutul sa nu mi-l duca in masini.
S-a apropiat un domn si m-a ajutat sa merg pina la CLSC. Lucian tinea o gura si era foarte speriat. Dar asta nu e tot, cit de greu am ajuns eu la policlinica asta ca apoi secretara sa-mi spuna ca nu poate azi sa-mi puna vaccina, deoarece infirmiera nu este ca ceva a intervenit. Pai am facut o criza. Cind ma gindeam ca am de dus inapoi la deal si ce ma asteapta, si plus ca tot efortul asta a fost facut in zadar...Mai scurt pina la urma am luat un taxi, fiind la nici jumate de km casa.
Iata ce fac vinturile din Canada. Asa ca cei cu copii mici si carute nu iesiti afara.
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
Oare cit avem?
Mindria n-are loc in doi ca ea e prima care naste un razboi
Ica 1975 spune:
Nelia, bafta la test si sa ne spui si noua cum a fost
Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.
clau07 spune:
Nelia, Bafta la test si sa ne spui si noua cum este. Voi cand ati aplicat, noi am trimis prin iulie actele si nu am primit inca nimic de la ei ( decat confirmarea si o brosura). Inca nu ne-am apucat sa ne pregatim pentru test.
Sper sa se rezolve probleme lui Octav la servici. Multa bafta.
Caroline, Esti tare norocoasa. Bine ca nu a fost mai rau. Sa te duci sa iei un loz la LOTO. Ai mari sanse!
Crinia, Iesirea de ieri a fost o adevarata aventura. Vantul a fost chiar foarte puternic. Eu am iesit sa merg pana la banca si am avut momente in care a trebuit sa ma opresc pentru ca nu mai puteam sa inaintez contra vantului si sub picioare avea gheata curata. Eu nu am mai simtit un vant atat de puternic de cand sunt aici. Am auzit ca a avut aproape 90 km/ora.
Ira, Cred ca acum a venit iarna in Canada. Am simtit-o si eu ieri cu adevarat. In urma cu o saptaman credeam ca vine primavara si acum s-a intors cu 180 de grade.
Noi acum am luat o saniuta la Alexandra, dar nu am putut sa mergem sa o incercam pentru ca era prea frig. Sper ca maine sa fie cel putin -10 ca sa putem iesi din casa.
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.
Angela T. spune:
Buna fetelor,
Vremea proasta s-a pripasit si in Ontario joi si vineri. Din cauza zapezii, joi s-a declarat snow day in York Region, la nord de Toronto, asa ca scoala mea a fost inchisa. Toate school-bus-urile au fost anulate, prin urmare elevii nu au putut ajunge la scoala. A fost ciudat sa vezi clasele goale intr-o zi normala de scoala. Singura veste buna a fost ca, nefiind elevi, am apucat si eu sa-mi mai termin din treburi. Ghinionul la plecarea spre casa a fost ca ninsoarea s-a transformat in freezing rain, asa ca partea stanga si parbrizul masinii erau acoperite intr-o pojghita groasa de gheata, de mi-a luat jumatate de ora sa le curat. Asta in conditiile in care fata si urechile imi erau biciuite din toate directiile de rafale taioase de gheata, brrrr, cumplit. Ma mir ca am scapat fara raceala... Si colac peste pupaza, intrucat incuietoarea usii soferului era inghetata de nu puteam nici macar sa bag cheia, a trebuit sa intru in masina pe cealalta parte si sa escaladez scaunele ca sa ajung la volan. Oribil.
In fine, asta a fost istoria joi. Peste noapte, temperatura a crescut, asa ca am avut o ploaie de toata frumusetea, cu tunete si fulgere puternice, de nu-ti venea a crede ca-i iarna. Dimineata, temperatura scazuse din nou, de la +6 grade la -15, asa ca toata umezeala se transformase in gheata. In Toronto a fost ok de condus, ca s-au gandit sa arunce cu sare pe jos. Din pacate nu acelasi lucru au facut si edilii din York region. De fapt, ori de cate ori treci la nord de Steels Avenue e suficient sa arunci o privire la sosele ca sa-ti dai seama ca e vorba de doua municipalitati diferite. In Toronto strazile sunt curatate de zapada, pe cand in York nu. Asa ca vineri dimineata, cand mergeam din nou la scoala, nu am observat la apropierea de o intersectie ca era black ice pe asfalt. Si cand am dat sa pun frana, fiindca semaforul se facuse rosu, masina mea a inceput un dans de toata frumusetea, ca la un momendat era asezata piezis pe doua benzi. Norocul meu a fost ca nu venea nimeni din spate si ca am reusit intr-un final sa stopez inainte sa intru efectiv in intersectie. Am scapat ca prin urechile acului de o coliziune multipla. Mi-e si groaza cand ma gandesc cat ar fi putut sari de mult rata la asigurare, ca si-asa era astronomica... Abia astept sa se termine iarna asta. Pana acum cateva zile a fost destul de blanda, da' se pare ca taman la final isi ia revansa...
tinatache spune:
fetelor, am nevoie de ajutorul vostru. unde pot gasi online aceste produse:
http://www.toysrus.ca/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10051&catalogId=10053&langId=-1&productId=66281
http://www.toysrus.ca/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10051&catalogId=10053&langId=-1&productId=74907
Vreau sa iau unul din ele pt cineva din Calgary. Thx!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
pitecantrop spune:
Cricor, Llaura, AngelaT, Caroline, Lorelai, moosy, qtexro- multumesc mult de tot pentru raspunsuri. Din pacate visul meu canadian s-a spulberat. A refuzat oferta din Canada si a acceptat-o pe cea din Elvetia. Am hotarit ca poate e mai bine sa raminem inca 2 ani pe batrinul continent si daca nici dupa acesti 2 ani nu reusesc sa-mi gasesc locul aici, mergem catre Canada. Nu stiu daca acolo m-as acomoda, dar ar fi un nou inceput. Pina atunci mai creste si Adisor. Nu stim daca e o decizie buna sau nu ...sper din tot sufletul sa nu ne para rau niciodata.
Ptr MonaB- un tratament ptr tuse ar fi: scobesti o ridiche neagra si pui in ea miere de albine. Se bea pe urma sucul pe care il lasa. Cel preparat seara se bea dimineata, iar cel preparat dimieata se papa seara. Sper ca va ajuta cu ceva. Sanatate maxima.
Va doresc multa sanatate si tot binele din lume! Sinteti niste dragute si atmosfera sezatorii voastre este foarte placuta.
Mona_B spune:
Multumesc mult, pitecantrop!Deja e mai bine, i-am dat sirop de miere cu lamaiie, doar nasucul mai curge binisor, plus premolarii ce stau sa erupa...dezastru pe puisorul meu
Pe viitor voi aplica reteta ta
moosy spune:
Angela T - chestie ciudata cu subsidy-ul, probabil e un lucru ce tine si de orasul in care locuiesti. In Ottawa, la 96 000 pe famile ne-au pus sa platim 367 pe luna, si se considera si cheltuie ca masina (maxim 2 pe famile), asiguare la masini, diapres 60$/luna si alte nebuneli...pe bune, cu cat cheltui mai mult, cu atat e mai mare sudsidy-ul...ciudat, nu?
Anca 74 ...salut, si eu sunt din Ottawa, si tot Anca ma cheama. .
...urata vreme in Ontario....sper sa vina primavara ca imi e dor sa ies afara, imi e dor de soare..........
khristin spune:
Fetelor,
Eu una am inceput practica si vaicareala...predau Science si Math la clasa 8. E un chin de neimaginat cu experimente despre densitate, viscozitate, principiul lui Arhimede si tot felul de nebunii pe care trebuie sa le pregatesc in fiecare zi. Singura mea speranta e greva CUPE care tot ameninta sa inceapa din clipa-n clipa....doamne sa vina odata si sa tina vreo 3 saptamani numa
Anca, care e legatura dintre subsidy si plata pe luna?
Cristina
noi si poze mai noi