Sezatoarea canadiana (41)
Raspunsuri - Pagina 5
Lorelai spune:
mona, spiralele se pot scoate fara probleme. tragi de ea acolo unde intra in aragaz. le speli si le pui la loc. sub spirala poti pune niste discuri de aluminiu care se gasesc peste tot (si la dollarama) ca sa se adune acolo murdaria si apoi le arunci. poti si improviza din aluminum foil.
la bebe ii poti da sirop de tuse "benylin pt infants". mergi la orice farmacie (wal mart, loblaws) si iti spune farmacistul ce sa cumperi. e prea mic pt pastile sau drajeuri de tuse. eu am folosit sirop la Livia cind avea 11 luni si a fost ok.
avind in vedere ca are peste un an mai poti incerca un siropel din miere si lamiie. poti pune putina apa ca sa nu fie prea concentrat.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***
Mona_B spune:
Thanks a lot, Lorelai!daca zici ca se pot scoate spiralele inseamna ca chiriasul anterior e un imputit!nu mai e mult pana ne cumparam casa si scapam de neplaceri.
Ma gandeam sa-i prepar lui Vlad un ceai din coji de ceapa ecologica[vom miere si lamaie, da' nu sunt sigura ca-l va bea.
khristin spune:
Mona,
Tip specific canadian: spiralele se arunca si se inlocuiesc cu altele noi. Sa ai un super weekend!
Cristina
noi si poze mai noi
Ira spune:
Astazi a fost ceva in aer....ceva diavolesc...
ni se strica masina, 100 $ pe fereastra pentru o piesa de 2 cm la canadian tire.
de dimineata ma duc la 11 juma' la examen, examenul se terminase....il reiau saptamana viitoare - singura veste buna.
pe drum, fetelor, asemenea vreme oribila....m-a luat vantul la un moment dat si ma tineam cu ambele maini de un stalp si picioarele-mi erau in aer...nu va exagerez. Ploaie si vant cu gheata, mi-au inghetat extremitatile in 3 sec., am ajuns degerata, vanata.
sus la turn la UdeM am vazut un om mort cazut in fata metroului, au sunat studentii, a venit ambulanta urgent, dar...ce sa faca oamenii ?
ajung acasa, vorbesc cu Ange la telef. - aflu de mamica de pe DC care a murit la nastere, de o seama cu mine, dumnezeu s-o odihneasca - incredibiil....
deschid televizorul, morti, cambriolaje, curent cazut, verglass, ploaie, zapada si ger. A venit iadul peste Quebec.
acum am dat caldura la maxim in toata casa si gatesc, muzica tare, toate luminile aprinse. Cred ca o sa zic si o rugaciune, noroc ca iubitul meu drag si extraordinar de fantastic sot nu are cursuri in seara asta ca ma sinucideaaaaaam de frica.
Doamne ajuta si sanatate la toata lumea !
Sofie :)
Cricor spune:
Stii Ira ca si eu ma gandeam la fel, ce zi oribila. Aud toate nenorocirile la radio in drum spre casa, cand ajung acasa imi povesteste sotu' cum dimineata autobuzul in care era el nu a mai avut frane si a facut soferul tot felul de manevre sa-l opreasca. Ma uit la televizor, masini zob facute pe autostrada undeva in Quebec. Inainte sa ma culc mi-am zis sa vad ce mai zice lumea pe site si citesc despre fata care a murit la nastere, ce nenorocire...
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
Ira spune:
Fetili din Qc, dati dragelor un semn de viata, sa ma culc linistita. Impletesc la ciorap si scuip seminte de 3 ceasuri.
Sunteti alive ? Aveti curent - carele stati la case ?
Vive le Quebec libre d'hiver ! Sa vina la putere suveranistii si sa facem referendum de separare de Canada sa ne unim cu California !
Ma predau americanilor , chit ca ajung in Louisiana si tot ma predau !
Sofie :)
anca74 spune:
Io va scriu din Ottawa. A fost un carambolaj monstru azi pe autoruta spre Montréal. Vreo 30 de masini implicate in acest accident. Groaznic... Iar miine vremea nu se anunta mai buna.
Daca nu aveti de ce iesi din casa, stati cumintele la tv sau cu o carte in mina... Pina trece nebunia asta de vreme.
============
What sometimes seems to be the end it's really just a new beginning.
nelia spune:
Noi am stat in casa astazi, am avut asa o frica sa ies cu fetele... Agata a vrut la gradinita si ma gindeam sa o duc, ca nu fac decit 5 minute pina la metrou si inca trei de la metrou pina la gradinita. Norocul a fost ca astazi fiind zi de gunoi am iesit sa duc sacii si m-a luat vintul pe sus atit de neasteptat, m-a impins citiva metri si m-a lipit de copacul din fata blocului. Din casa nu se vedea ca e atit de puternic si m-a luat din plin afara. Am zis ca nu e adevaraat! Asa ca, am stat toate trei in casa, la caldurica si ne-am uitat la obiectele care zburau pe sus si la oamenii care se luptau cu vintul.
Ira, deci noi sintem bine si sint pentru California! Dar io nu mai astept sa vina nimeni la putere, eu vreau miine soare si la plaja... miineeeee!
Totusi, pina cind tine vremea asta, stiti? Ca luni seara vine fiul ratacitor acasa, adica sotu'... si imi este o frica de mor... ca nu vreau deloc sa-l stiu pe autorute pe un vint ca asta, si noaptea. Nu l-au dat afara din Burlington, desi noi tot nu stim daca ne mutam. Acum avem si casa, am gasit si chiriasi pentru apartamentul de aici, dar astept semnalul lui ca sa impachetez. Au fost ceva neintelegeri referitoare la banii negociati si la cei primiti... care nu s-au rezolvat inca. Vine pentru ca marti... daca trecem testul... vom deveni mindri cetateni canadieni. Cetateni din Montreal, cum e testul? Ca eu citesc acum cartea, dar sint atit e multe de retinut din ea! Va da in aceeasi zi si cardul? Ca eu asa am inteles. Cite ore ati stat?
Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
gtexro spune:
Salutare fetelor,
Intru zilnic pe DC de ceva timp (din cand in cand si pe la voi) dar e prima data cand postez.
In sfarsit, as vrea sa-i spun fetei din Elvetia (pitecantrop, parca??)cum sta treba prin Edmonton. Sunt grad student la UofA, fara rezidenta permanenta (am aplicat, insa, si suntem in faza finala-sper sa nu mai dureze mult).
Pentru ca nu sunteti rezidenti permanenti NU veti primi subsidy de la guvern pentru day care. Vestea buna e ca nu sare de 1000CAD, iar asta pentru cele de la Universitate unde waiting list-ul este de un an (adica nu prea ai sanse sa-ti primeasca copilul in momentul in care ajungi aici). Altfel, poti sa gasesti ceva cu 7-800CAD iar dupa ce copilul implineste 13 luni (sau 18luni, depinde de day care)pretul mai scade un pic. Fetita mea are 9 luni si vom plati (pana la 18 luni) 800CAD la un day care cu own-eri romani situat relativ aproape de UofA. Daca la 13 luni o accepta la day care-ul situat foarte aproape de unde locuim (nu au locuri pentru infants, din pacate) o sa o mutam aici si o sa platim doar 655CAD.
Chiriile sunt si ele, parca, un pic mai mici decat in Ontario. Ca postdoc la UofA (banuiesc ca de aici e oferta) cred ca puteti inchiria un townhouse in Michener Park (sunt pentru familii cu copii). Pentru doua bedroom-uri chiria este 620CAD cu utilitatile incluse (gaze, curent) plus un loc de parcare. Pana la Universitate sunt 10-20minute cu autobuzul (60CAD abonamentul lunar; parcarea la Universitate costa mai mult).
Asigurarea la masina va fi destul de mare in primul an. Noi am platit 200CAD/luna (enorm, comparativ cu ce am auzit ca se plateste in Quebec). Acum am ajuns la vreo 140CAD/luna.
Despre alocatie pentru copil nu cred ca are rost sa vorbesc...mi se pare ca sunt ~100-120CAD/luna daca venitul anual nu este mai mare de 35000. Din suma asta se scade un procent in functie de cat de mult depasesti 35000.
La mancare nu stiu ce sa-ti zic, ca nu am facut niciodata un total lunar...
Oricum, 59000CAD/an e ok pentru trei persoane daca cheltuielile tale cu scoala nu sunt prea mari (ziceai ca vrei sa-ti echivalezi diploma si asta inseamna sa faci niste cursuri, deci sa platesti tuition).
Cam asta e, sper ca am fost de folos...
Dana
Caroline spune:
Eu ieri am trecut prin clipe de cosmar.
Aseara veneam de la servici pe 401. Totul inghetat cand am plecat din parcare, am stat jumatate de ora sa-mi curat cat de cat geamurile sa pot vedea ceva.
Si cum veneam eu asa pe highway imi tot scartia stergatorul drept. Ce-mi spun "hai sa ma opresc un pic pe sholder sa-mi verific stergatorul". Incetinesc, ies din autoastada pe banda de serviciu si.... surpriza... gheata totala. Inconstientii astia nu dau cu sare si pe sholder, numai pe benzile de rulare. Am pierdut masina de sub control... balet, nu gluma. Am tot tras de volan stanga sa nu intru in parapet. Noroc ca autostrada era cam pustie la ora aia. Si neavand cum sa mai evit parapetul ma opresc in el.
M-am luat cu mainile de cap. Mi-am zis "al naibii de stergator, pentru asta mi-am distrus masina". Deschid portiera sa ma dau jos sa constat dezastrul. Cand pun piciorul jos pe asfalt - gheata lucie de nu ma puteam ridica din masina.
In sfarsit cobor, inconjor masina si ce credeti? Minuuunnnee. Masina mea nu avea nici macar o zgarietura. Era proptita in parapet in dreptul rotii care intoarsa fiind spre stanga, in incercarea mea de a nu lovi parapetul, iesea din linia masinii - numai bine ca sa se opreasca masina in ea. Noroc chioooor!
Am multumit atunci lui Dumnezeu si canadienilor destepti care au proiectat parapetul "evazat" la baza si in felul asta mi-au salvat masinuta mea noua cu care umblu mereu ca un ou, ca nu are nici un an de existenta .
Asa ca am ajuns acasa si dupa ce am numarat tot familionul la apel - sosit in conditii de siguranta, am baut 2 pahare de vin rosu ca sa pot sa adorm ca abia atunci incepuse sa ma ingrozeasca gandul la ce se putea intampla.
Azi nici nu mai vroiam sa ma duc la servici, dar m-am dus. Azi a fost ok. Frig dar uscat.