Sezatoarea canadiana (41)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Da, acolo capitalismu' salbati e-n floare, cand i-a vizitat unchi-miu era in extaaaz, imi trimitea niste e-mail-uri de parca era in rai...

Apoi, la un moment dat, cand a luat-o mai la vale, prin cartierele sarace, si mi-a povestit de ...cum stateau 15 chinezi mici intr-o garsoniera nedecomandata....m-am lecuit.

Cred ca mai dorm si p-afara, ca doar acolo nu e niciodata iarna, isi pun cort pe plaja si....la vita e bellaaaaa!

****si o mica pastila Sofia :

Ma innebuneste. Am cursuri en ligne si-s tot timpul cu ochi-n calculator si ea vine si trage de mine periodic :

-uita-te la mine, UITA-TE LA MINEEEE,
-da, mami, ma uit, invatam (si tot cu ochi-n ecran)
-UITA-TE IN OCHII MEEEEEEI (si ma trage de nas)
-da, mami, ce e ? intorcand capul
-am facut un kk mare, vino sa-l veeezi!
-

..are o obsesie cu privitul asta, ma pune s-o privesc mereu, chiar si cand sunt pe mobil cu ea : pune telefonul in desenul facut de ea si zice : Mami, veeeeeeeezi ? e frumooooooooos ? Si eu, voce metalica din telefon : da, mami, e sublim, e unic, e nemaipomenit!



...astazi citesc scris de Veronique in caietul Sofiei de la gradi :
Sofia a prin son temps aujourd'hui pour s'habiller
Dac-a scris Vero asa cevaaaaaaaa, inseamna ca a tinut Sofia toti copiii o juma' de ora la usa, saraca femeie, ce mai indura.

Sofie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

quote:
Originally posted by Ira

****si o mica pastila Sofia :

Ma innebuneste. Am cursuri en ligne si-s tot timpul cu ochi-n calculator si ea vine si trage de mine periodic :

-uita-te la mine, UITA-TE LA MINEEEE,
-da, mami, ma uit, invatam (si tot cu ochi-n ecran)
-UITA-TE IN OCHII MEEEEEEI (si ma trage de nas)
-da, mami, ce e ? intorcand capul
-am facut un kk mare, vino sa-l veeezi!
-



si i-ai zis " e unic, e sublim, e nemaipomenit " ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Nu, nu i-am zis nimic, mai bine i-as fi zis, ca tacerea mea i-a dat prilejul sa-mi replice ca eu nu pot sa fac ceva atat de mare ca ea.

Norocu' meu, zic io. Cred ca de la Montignac mi se trage.

Sofie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Ira citind despre Sofie am tot ris in hohote, mei ce ne mai fac copiii ashtea. Cu cit cresc cu atit mai multe lucruri haioase

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mindria n-are loc in doi ca ea e prima care naste un razboi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Ira, esti de coma, cu Sofie:)))

vezi sa nu patesti ca mine cu vinetele, zapacita intr-o seara le-am pus la cuptor, cind ne-am culcat am stins senina cuptorul si peste vreo saptamana am aruncat un ochi din intimplare, ele saracele asteptau acolo cuminti...le-am aruncat la cos repede ,repede sa nu le vada barbatu"miu, sa tzipe ca asa arunc eu cu banii ;

interesanta chestia cu China, sper sa nu regret ca l-am pus pe barbatu-meu sa refuze o oferta pentru trei ani in Hong Kong, pe cind eram in Romania si cautam portite de plecare..., dar vazusem niste reportaje la tv tocmai despre cei ce locuiau in conditii cam...,plus folclorul despre obiceiurile lor culinare...si asa am ajuns in Canada.

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Stiti ce spunea Stalin despre chinezi ? Ca sunt ca ridichile : rosii ( comunisti ) pe dinafara si albi(capitalisti) pe dinauntru .
Ce garantie exista ca la un moment dat, nu hotarasc iar nationalizarea industriei ? La forta numerica de care dispun, cine sa le stea impotriva ?
Si pot continua sa faca export in continuare, bine mersi, ca toata lumea are nevoie de produse din China, dupa ce au mutat fabricile acolo .
Asa cum spunea Caroline, structura nu face fata avantului economic si s-ar putea sa asistam la prabusirea colosului cu picioare de lut .
Sa nu uitam ca acum cativa ani si Indonezia, India au fost considerate un nou Eldorado economic...
Io oricum nu plec in China...tot aici la Canadica e mai bine !
Lorelai, poate imi poti trimite emailul prietenei tale, pleeease...

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

http://www.jurnalul.ro/articol_46272/cenzura_in_china_si_scandal_in_sua_companiile_americaneacuzate_de_colaborationism.html
articol interesant despre china !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

interesanta discutia despre chinezi. cine eram eu in vancouver la chinezii din hong kong li se zicea banane (adica galbeni pe dinafara si albi pe dinauntru) pt ca erau mai "anglicizati" decit cei din mainland china. la fel la indienii (din india, cu turban) le ziceau coconuts (negri afara si albi inauntru).

Ira, mortala faza cu Sofie. mai scrie ca ne place. vinetele eu le faceam pa aragaz si ieseau tare bune. de cind cu bbq, am schimbat tehnologia. daca ai aragaz cu ceramica nu le poti face decit in cuptor dar daca ai aragaz cu spirala merge si la suprafata, ies chiar mai bune. procedeul e urmatorul: scoti gratarul din aragz si il asezi deasupra spiralei mari a aragazului, cam la 2-3 centimetri deasupra. eu il sprijineam pe 4 cutii de chibrituri. pui vinetele pe gratar si "dai focul mare". le intorcpe toate partile, cam 5 minute pe o parte la o vinata medie. se face jeg fff mare dar merita. ca sa minimizezi mizeria, pui o folie de aluminiu sub spirala aragazului, se mai aduna acolo apa care curge din vinete. vezi ca e posibil sa porneasca alarma de incendiu de la fum, ca iese mult.

laurajr, nu te-am uitat. am trimis un email prietenei mele ca sa vad daca mai e buna adresa de email si ca sa ii cer permisiunea sa o contactezi. cum imi raspunde iti dau PM.

Ana Stroe, si eu am patit-o cu un castron de supa in microwave. noi il folosim rar si uite asa a zacut supa acolo vreo 3 zile. se vede si cit de foame imi era.

laura B, m-am enervat ingrozitor (vorba lu' Divertis) cu child benefits program. dupa ce ne-am agitat de zor, primim frumoasa suma de $16 pe luna pe cap de copil, din Jan 2005 (cind s-au nascut) pina in July 2005. dupa asta ne-au scris ca nu ne mai calificam. ne-am scos benzina pina la mall cu $16, ca mai mult...

pitecantrop, e adevarat ca puteti aplica pt rezidenta. eu am intrat in Ca pe viza de student si in 6 luni aveam rezidenta. e adevarat ca a trecut ceva de atunci dar chiar si acum dureaza mult, mult mai putin decit daca ati (?? se scrie legat sau dezlegat??, sint confuzata) aplica din romania ca emigranti independenti.

despre preturi am putea discuta mult si bine. cred ca si in Canada ca si in state preturile difera de la oras la oras si de la produs la produs. chiar si in acelasi oras preturile sint diferite de la un cartier la altul. depinde ce vrea fiecare si cit are de cheltuit. noi cind am venit in canada cheltuiam amindoi cam $300 pe mincare. acum cu doi copii dam cam $1500. e adevarat ca e si inflatie (desi statistics canada se jura ca e mica) dar s-au schimbat clar preferintele noastre odata cu crestera venitului.

hai ca m-am lungit. va dores cun weekend placut ca nu cred sa am timp sa scriu de acasa.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Buna dimineata,
Interesant articolul cu Google & comp., am vazut stirea si aici; din pacate lumea uita destul de usor valori fundamentale (cum ar fi drepturile omului) din ratiuni economice, vezi si cazul cu jocurile olimpice din 2008 organizate la Beijing.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Fetelor, sa nu radeti de mine, dar am si eu o intrebare: cum se pot curata ochiurile de aragaz aici? in apt.nostru avem aragaz cu spirale. Ma enerveaza la culme ca pare sa nu fi fost curatat de un secol si nu suport sa-l vad asa. Se pot scoate spiralele alea cumva? parca ezit, sa nu fac vreo prostie
Inca ceva: copilasul meu de 14 luni a racit un pic, s-a molipsit de la tati; n-a facut febra, doar tuseste si-i curge nasucul. Pana ajung la doctor imi puteti recomanda un leac naturist de tuse folosit de voi cu succes? Stodalul se administreaza la copilasi de la doi ani in sus. Sau sa astept sa treaca de la sine? nu pare grav, el mananca, se joaca, e drept, cu mai putin chef si la dr.de-abia luni ajung. Deja tuseste tot mai rar, dar e bine sa stiu pe viitor. Merci!

Mergi la inceput