Sezatoarea canadiana (41)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Ira felicitari pentru job. Ia-l, nu-l scapa... sunt convinsa ca poti continua scoala si mai tarziu. Vezi intai ce-i cu jobul asta si tempereaza un pic scoala. Ia-ti mai putine credite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Denisa, ti-am raspuns de ieri la mesaj, pe cand botezul ?

Ira, eu una as alege clar scoala...deh asa mi-s eu, mai , si cu okii-n 4 , si-ti spun si de ce...in Ontario se cauta foarte mult profesori ce poseda calificari (a se citi degree) daca ai pretentia sa predai in invatamantul public (si acces la beneficii). Cu vreo 7 ani in urma se putea sa obtii un teaching job si fara scoala aici, dar deh situatia evolueaza destul de rapid. Acum stii tu cel mai bine ce e mai important pt. tine. Poate daca iei postul respectiv iti faci o intrare acolo si ti-ai atins scopul, sfatul meu insa e sa nu abandonezi cursurile. Bafta multa la noul job!

Angela, I have to give you credits pt millionaire, a facut mari furori la scoala mea . Ieri l-am adaptat pt. clasa mea la stiinte, si azi s-a proiectat in toata scoala cu intrebari adaptate pe literacy program . Impactul a fost atat de mare, incat a venit directoarea scolii sa-l intrebe pe proful meu cui ii apartine ideea, plus ca toti ceilalti profi se minunau de cat au progresat lucrurile in ziua de azi Deci, trebuia sa pui copyright, ca pana la ora actuala deveneai a rich young woman. Asa ca, I owe you big time

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

quote:
Originally posted by Ira
Stiu pentru ca vorbesc cu colegi care au terminat si alte facultati canadiene, stiu pentru ca la aceasta facultate nu sunt acceptate decat varfurile din Cegep-uri. Stiu pentru ca in general, chiar daca cegepienii au rezultate bune, sunt obligati sa faca un an pregatitor de universitate pentru a fi admisi aici.
In plus, am cel putin 5 colegi quebecoisi, colegi care au facut 2 facultati aici, in Canada. HEC si enseignement au primaire, de exemplu. Ei au trecut prin 2 facultati canadiene si mi-au comunicat parerea lor.

Bineinteles. De aici nu plec nicaieri fara job. Insa California, ca si stat independent USA, e a 5-a putere economica mondiala, asta se traduce prin job-uri mai multe si mai usor de obtinut.

Primo: deci stii din auzite adica din folcor. Bebitzu avea dreptate cind spunea ca asa era si in Ro, facultatea fiecaruia era aia mai grea si mai greu de intrat
Experientele fiecaruia sint unice si nu pot fi extrapolate, daca lui i s-a parut "usor" la HEC si greu la "teaching" nu inseamna ca este asa pt toata lumea.
Si da, ar trebui sa termini HEC ca sa poti sa sustii ca pt tine a fost mai usor HEC. Si da, pe urma faci si medicina ca tot esti in forma
Cit despre somitatile Cegepurilor primite la bachelor for education eu cunosc 2 persoane care aveau note mici si au fost refuzate de alte facultati dar primite la teaching.

Iar despre California este ca si cu butoiul cu miere, cu cit e mai mare si mai dulce cu atit sint mai multi care se invirt in jurul lui asa ca "joburi mai usor de obtinut" este foarte relativ caci si candidatii sint mai multi si au de unde alege.

In alta ordine de idei felicitari pt. job si la mai mare.
De ce eziti ca tot ziceai ca te lasi dupa anul asta de facultate, iti iei creditele si iti cauti job de profa de muzica?

Mult succes,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Am vorbit cu doamna directoare si am luat cateva ore, nu norma intreaga. Multumesc de sfaturi si de felicitari. O sa renunt la cursuri, la cateva din ele.

O sa vad ce voi face cu scoala, oricum pe Sofie va trebui sa o dau la baby sitter pentru ca orele de vioara sunt si seara, iar Sibin e la fac. Daca raman intreaga pana la vara inseamna ca voi fi adaptata perfect la sistemul canadian. Dar vioara e viata mea, daca voi avea numai job-ul asta...voi fi atat de fericita..

Cristina, am vazut si eu millionaire-ul, e PDF-ul ? Exceptionala ideea Angelei.

Laura, te asteptam cu drag in Canada, vino odata, in Alberta e soare si cheenook, sau nu-s cum se cheama vantul ala cald... asta te va face sa te simti in rai.

Donia, tu pe unde esti ? Iti simt lipsa.

De Bubbles stie cineva ceva ?

Seara buna.

Sofie :)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mimitete

[quote]Originally posted by Ira
In alta ordine de idei felicitari pt. job si la mai mare.
De ce eziti ca tot ziceai ca te lasi dupa anul asta de facultate, iti iei creditele si iti cauti job de profa de muzica?

Mult succes,

Mihaela

Pen' ca am platit 1400 $ scoala din buzunarul propriu si personal pe cursuri. Pen' ca nu-mi place sa renunt la ceva inceput, pen' ca creditele imi folosesc la dosar, fara ele ar fi greu sa primesc permisu' lu peste de la ministeru' cel mai birocrat al Canadei.

Aceasta facultate incepe cu x studenti pe ani, termina x/4 din cauza standardelor prea inalte, ajung sa predea x/8 pentru ca ceilalti sunt prea dastepti sa ramana in invatamant primar dupa atata toceala si dupa aia se vaita quebecoisii ca n-au profi.

À propos de idioti, Cristina, sa stii ca sunt repartizati in mod egal pi toata plaja de domenii existanta in lume.
Adicatelea si medici sunt idioti, si ingineri, si artisti, si economisti, etc etc, nu numai profi. Oricum, viata ar fi trista fara ei, nu ?

Va pup pe toate si traiasca folclorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Ira,felicitari pt.job si termina odata cu bocitul.
Renunta la ceea ce crezi tu ca te deranjeaza si te streseaza.Nu merita sa plangi toata ziua pt. "nimicuri".
Daca crezi ca jobul te face fericita: tot inainte!Daca scoala-ti da bataie de cap: la dracu cu ea!
...si banii aia pe care i-ai dat pe cursuri o sa-i recuperezi la primul salariu...si timpul pierdut il treci la "experienta canadiana"
si bafta.sa alegi ceea ce crezi tu ca te face fericita

c.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ange

]...si timpul pierdut il treci la "experienta canadiana"
c.

Merci, ai fost tare cu asta, sunt plina de experienta canadiana dp asta de vedere .

Merci tuturor, sunteti prea dragute toate.

Strigam catalogul ? Unde sunt Dana Podeanu, Donia, Simi, Bubbles, Simonna, Claudia, Aida_o, Nelia, Carmen77, Danro, Try, parpalak, Zuzilici, Mona, Myrrha, Catad, ochinegri, LauraB, Emilly, Iselin, Bidiloi, Kim, Sympa, ungureaa, timea, Pepsi, Oanagabriela, Crinia si toate canadiencele dragute de pe subiectul asta ?

Va asteptam cu drag !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

Mai,m-ai inclus si pe mine in lista la catalog?E suspect.
Glumeam, bineinteles.
Felicitari ptr. job!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Ira, felicitari pt job. Eu le-as face pe amindoua. Ia mai putine cursuri si vezi cum e. Daca ti-e greu poti sa iei o pauza de scoala un semestru si sa te concentrezi pe job si apoi mai vezi. Pe vara, in vacanta, ai putea lua mai multe cursuri si mai recuperezi.

nu te mai stressa ca nu are rost. ange are dreptate. sint "nimicuri" chiar daca acum nu pare sa fie asa.

Laurajr, ce-ti face fetita? I-a trecut varsatul?

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Ira, felicitari pentru job. Nici eu nu as da cu piciorul la asa ocazie. Si eu sunt in cautarea unui job si sa stii ca conteaza foarte mult o recomandare. Nici nu-ti dai seama cate porti se deschid. Multa bafta.
Scoala poti sa o faci si la cursuri de seara in paralel cu jobul. Va fi obositor , dar nu mai iei asa de multe cursuri.

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.

Mergi la inceput