A treia cezariana! - Asa a venit pe lume Teo...
Raspunsuri - Pagina 5
mariana_1976 spune:
Ioana,
Ce poze dragute aveti!Atit fetita cit si mamica arata super!
Am vazut ca ai intrebat mai demult despre posibilitatea unei nasteri vaginale dupa cezariana.
Prietena mea suedeza care a avut in septembrie 2005 o nastere naturala dupa cezariana a fost foarte multumita de cit de repede s-a refacut,dar saraca s-a cam chinuit fiindca durata nasterii a fost de peste 8 ore!
Daca ai timp,poti citi ce am scris la:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71842
Si eu felicit toate mamele care au deja sau doresc mai mult de 2 copii prin cezariana,fiindca banuiesc ce inseamna in Romania asa ceva!
Sincer vorbind,mie mi-e teama mai mult de cezariana,deoarece este cunoscut ca riscurile sunt de 3 ori mai mari decit in cazul nasterii vaginale.Totusi nu-mi pare rau ca acum stiu ce inseamna atit una cit si celalta.
Va doresc tuturor multa sanatate,sarcini si nasteri cit se poate de usoare
Mariana
mama Monicai(1998),a lui Matei(2001)si a lui Markus(2006)
inaioana spune:
Mariana, multumesc frumos de laude! Ia sa faci bine sa pui si tu poze cu voi ca sa ti le pot intoarce. Abia astept sa vad o familie frumoasa cu trei dulcei!
Am citit tot ce ai scris si iti multumesc pentru informatii. Eu voi face si de data asta tot cezariana din motive medicale, dar dr meu m-a asigurat ca nu e nici un fel de problema cu urmatoarele...proprii lui surori i-a facut (tot din motive medicale din pacate) 5 cezariene. Si nu este adeptul cezarienei "la cerere" dar...nu se poate altfel.Cel putin daca nu am de ales.. stiu ca e expert!
Ioana 32 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)
pozici
simina2005 spune:
OAMENII S-AR PUTEA SA NU-SI AMINTEASCA EXACT CEEA CE AI FACUT SAU CEEA CE AI SPUS, DAR INTOTDEAUNA ISI VOR AMINTI CUM I-AI FACUT SA SE SIMTA!!!
Multumesc mult pentru raspunsuri!
mamagiuliei, sa stii ca am observat si eu ca daca sunt odihnita si relaxata tensiunea scade...
raalucutza, am fost tare cuminte la spital si am suportat toate injectiile si tratamentele...
mariana_1976, sunt intru totul de acord cu tine, nici eu nu mi-am dorit cezariene...dar asa a fost sa fie.Din pacate cat am stat in spital toate gravidele care aveau ceva banuti optau pt cezariana... Cum te descurci cu trei copilasi? Cine te mai ajuta?
Am fost din nou internata.Acum am aproape 28 de saptamani, iar baietelul are aproape 1 kg si este bine dpdv morfologic.
Eu am inca probleme cu hipertensiunea si am stat mai mult in perfuzii cu MgSO4, glucoza si vitaminele B1, B6 si C.Mi-am mai revenit, mi-au scazut edemele dar tot ma mai dor mainile iar noaptea ma trezesc cu ele amortite.
Poate stie cineva de ce apar aceste edeme,dureri sau de ce amortesc mainile daca dorm pe o parte?
Pe burta nu pot sa dorm, pe spate nu am voie deoarece coloana apasa pe cordonul ombilical si face rau bebeu-lui, ia pe o parete ma trezesc cu mainile amortite dupa 1/2 de ora!
Simina, Diana si Andrei
oanabbb spune:
bravo!voiam sa te incurajez si sa.ti spun ca prietene mea are 3 cezariene la intervale mici si dr ei,de la bacau,dr. sargu,i.ar face
linistita si pe a patra.
Dana_ch spune:
toata stima si admiratia pentru curajul pe care il ai,o sarcina usoara si un bb sanatos.
Poze cu Lucas
miraklucker spune:
Simina, ma bucur sa aud vesti bune despre tine!! Felicitari pentru baietel!
Stai cuminte si sa vezi ce repede trece vremea, si daca doctorul asa zice poate e mai bine sa stai in spital, stiu ca nu e usor si nici macar placut! Dar ce nu facem noi pentru copilasii nostrii!
Nu iei Magneziu, ?? ajuta mai ales daca iti amortesc mainile si picioarele!
ai grija de tine, multa, multa sanatate tie si la copilasi!!
Mira mami de DAVID (15.08.2002), DARIA (20.11.2004)si bebe SELIN (07.02.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miraklucker/my_photos
adriana spune:
quote:
Poate stie cineva de ce apar aceste edeme,dureri sau de ce amortesc mainile daca dorm pe o parte?
Pe burta nu pot sa dorm, pe spate nu am voie deoarece coloana apasa pe cordonul ombilical si face rau bebeu-lui, ia pe o parete ma trezesc cu mainile amortite dupa 1/2 de ora!
Asa patesc si eu, imi amortesc mainile si nu-mi gasesc pozitia.
Dar de curand am gasit totusi una: imi fac un fel de movila din perne, inclinata cam la 45 de grade si dorm pe ea, pe spate.. e bine
Incearca si tu..
simina2005 spune:
OAMENII S-AR PUTEA SA NU-SI AMINTEASCA EXACT CEEA CE AI FACUT SAU CEEA CE AI SPUS, DAR INTOTDEAUNA ISI VOR AMINTI CUM I-AI FACUT SA SE SIMTA!!!
Multumesc mult pentru raspunsuri.
oanabbb ai dreptate, dar din cate vezi la mine treaba e un pic mai complicata, deoarece pentru mine sarcina este putin cam fortata si starea de sanatate cam precara...din acest motiv nimeni nu intelege "nebunia mea" :
"De ce prefer sa-mi risc viata cand este mai simplu sa intrerup sarcina?!"
Chiar si sotul este intrebat la serviciu : "Tu esti sanatos la cap?!"
Dana_ch , multumesc pentru sustinere!
miraklucker, multumesc pt felicitari. Iau MgSO4 (sulfat de magneziu) injectabil zilnic,mananc "la regim", fara sare, si stau in pat atat cat pot sau ma lasa copilasii(cred ca stii f bine cum este cu 2 copilasi mici si plini de energie...).
Am venit din spital pt ca maine 27 martie este ziua mea, implinesc 36 de ani, si doresc sa fiu acasa cu cei dragi.
adriana, multumesc pt sfat.Tu cate luni ai?
Mie, sincer mi s-a recomandat, sa stau cu picioarele pe mai multe paturi bagate sub saltea, astfel incat nivelul picioarelor sa depaseasca nivelul capului pt ca circulatia sangelui prin picioare sa fie mai buna si sa se dezumfle (acum nu se mai observa oasele gleznelor).
Cu respect,
Simina Diana si Andrei
mira_m spune:
LA MULTI ANI!!!!!
Si sa te vedem cu bine cu al treilea bebe!
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami & minunea mea ( mai 2004)
adriana spune:
Simina, cred ca sunt cat tine, am 27 saptamani. Si eu sunt la al treilea, dar i-am nascut natural pe primii. Esti o curajoasa
Ma amuza tare remarcile pe care le primesti.. nu se gandesc ca exista Dumnezeu? (sau poate nu, pentru ele)
Doamne ajuta sa duci sarcina pana la capat si sa fie bine.
Ai dreptate si la faza cu tinutul picioarelor mai sus decat capul( sa nu mamanci sarat si conserve.. cica asta face sa se umfle picioarele, mainile)... dar mai stii cum e bine? eu de ex. numai pe dreapta dorm, asa ma simt bine, si cica in pozitia asta apas pe nu stiu ce vena.. bla bla.. corpul si bebe imi spun daca nu e ceva in ordine..
Si la multi ani pentru maine