Dureri...intense dupa punctie ovocitara (FIV-ICSI)
Buna ziua tuturor !
Am inceput un trat (13.01.06) in vederea unui FIV care in final va fi FIV-ICSI din cauza de proasta calitate si putini la nr ai sotului , ieri am facut o punctie ovocitara care a dat rezultatul de 3 din 4 cate am avut pe tot parcursul trat...punctiunea a fost extrem de dureroasa din pacate si spre mirarea mea , ma gandesc ca anestezia locala de care am putut beneficia nu si-a facut efectul...caci am simtit totul ca si cand n-as fi fost deloc anesteziata , o durere ca de ciclu si chiar de contractii uterine f intense asemanatoare cu o nastere... nu inteleg din ce cauza am avut si inca mai am niste dureri "colosale" in toata regiunea uterului si al ovarelor ! Va rog , daca cineva a trecut printr-o situatie asemanatoare , as vrea sa stiu ce-ar fi de facut si mai ales daca contrar acestor dureri , Transferul Embrionar care s-a prevazut ptr maine (16.02.06) va putea avea loc totusi si daca aceste contractii vor disparea ??? Sunt ffffff nelamurita , chiar daca azi de dimineata am telefonat la spital , unde mi-au propus sa ma reintorc ptr o echografie si din pacate n-o pot face , sunt indoita de durere , de abea stau pe scaun , fac un efort sa scriu acest mesaj !!!
Va multumesc ptr raspunsuri
"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 ani 1/2 (22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos
Raspunsuri
ileana spune:
Servus,
Cam asa se intampla...eu am avut dureri cumplite dupa punctii.
Trebuie sa bei extrem de multa apa..si daca poti mananca 2 ou fierte moi. ( f. moi)..astea au albumina si daca ai fost hiperstimulata...
Poti sa ceri la medicul tau si un calmant..ei o sa stie ce sa-ti dea...si in general , la cerere se da.
Da , se face ET-ul.Sa bei f. multa apa...la mine prima noapte dupa ET-uri, a fost intotdeuna crunta.
Poti sa ne spui cum este FIV in Franta si cat costa? Poti sa ne dai detalii?
beatrix spune:
buna!
eu am facut fiv-icsi in ianuarie! la punctie nu m-a durut din cauza anesteziei dar dupa aceea aveam burta umflata (nu ma puteam inchide la pantaloni) si bineinteles dureri mari! al meu sot spunea ca si in somn gemeam! mie aici (belgia)mi-au zis sa iau DAFALGAM (paracetamol)pt dureri ceea ce am si facut ca nu ma puteam de durere! chiar si dupa embriotransfer am continuat sa iau un dafalgam pe zi! eu din cauza dureri nici nu am putut sta in pat! imi era mai bine in picioare!
am stat acasa atunci o saptamana aproape! cam dupa 4_5 zile mi-au trecut durerile mari! apoi mai simteam cate ceva dar suportabil!
nu ti-au recomandat nici un calmant pt dureri?
asa cum a zis si Ileana, bea apa multa si mananca albusuri de ou!
ai sa vezi ca va fi bine!
mult succes!
Beatrix
6+
aileene spune:
Ileana iti multumesc ptr promptitudinea raspunsului tau
Intr-adevar am avut o hyperstimulare importanta , dar cu toate astea nr ovocitelor nu este astronomic si pe undeva e mai bine , ca poate ar fi fost de proasta calitate daca as fi avut mai multe ! Tratamentul FIV consta in injectii de :
"decapeptyl o1mg" ,
"menopur 75UI" ,
"gonadotrophine 500UI" ,
inaintea PO se ia un ovul dezinfectant:
"betadine 250mg"pe baza de iod(vaginal) ,
iar dupa PO timp de 14 zile :
"utrogestan 200mg"progesteron 2/zi
si a-3-a zi dupa TE , se ia ovule de :
"oromone 2mg "estradiol(vaginal) timp de 14 zile
Spre norocul meu totusi , in Franta orice tratament in vederea obtinerii unei sarcini este 100% gratuit , cineva din fam sotului care locuieste in Italia (unde totul costa enorm de mult de la A la Z...) a cerut sa vina in Franta sa vada daca e ceva de facut aici si am facut tot posibilul sa pot obtine o programare ptr ca acesti tineri (sot sotie) sa fie consultati si sa obtina un diagnostic , si de ce nu un trat pe care sa-l urmeze aici si sa nu se intoarca la ei decat o data ce sarcina e pe drumul cel bun ! Dr mea ginecolog le-a spus ca poate sa faca un efort avand in vedere faptul ca noi suntem pacientii ei de 10 ani de cand ne cunoastem si poate reduce pretul de la 2500 la 1200 euro ...f interesant ptr ei nu-i asa ? Iar la plecarea lor din cabinetul dr. au primit tratamentul necesar ptr o tentativa pe care urma sa o faca in Italia , pe care au facut-o bineinteles dar din pacate n-a dat nici un rezultat bun si au lasat-o balta . Ea ar avea probleme f mari , n-are CM decat o data la 6 luni...deci ovulatia e aproape inexistenta din pacate ! In momentele de fata acest cuplu s-a indreptat spre adoptie , sper din suflet ptr ei si ptr toti cei care se gasesc in aceeasi situatie sa le ajute bunul D-zeu !
Eu am deja un baietel , dar cum se spune pe la noi "unu-i ca niciunul" care bineinteles nu prea sunt de acord , din cauza ca si acel copil , chiar daca e singurul , il simtim pe deplin ca-l avem si apreciem acest unic dar de la D-zeu ! Eu acuma , daca nu va fi sa fie , am hotarat cu sotul sa lasam totul balta , mai ales ca si varsta mea-si spune cuvantul si vad ca corpul nu mai e cum era cand am inceput primele investigatii ptr primul bb .(am 6 IAC la activ si acest FIV er fi al 3-lea , sa speram ca va da un rezultat bun , daca nu...?...ASTA E !
Uite ca m-am cam lungit cu discutia si vad ca si medicamentele contra durerii si-au facut efectul , parca durerea s-a mai atenuat un pic !
Iti multumesc inca o data ptr raspuns , m-am lamurit ca nu-s singura sa sufar si poate pe undeva e si un lucru normal !
Sper ca ti-am raspuns cat de cat la intrebarile tale fata de FIV si-ti doresc multe realizari frumoase , printre care nu in ultimul rand un bb sanatos care sa-ti aduca bucurii in suflet ! Apropo's , tu ce fel de trat faci ? In ce faza te afli in acest moment ? ORICUM EU TIN PUMNII SA FIE TOTUL BINE ...
aileene spune:
Beatrix draguta , felicitari , daca inteleg bine , FIV-ICSI si-a pus amprenta pe burticuta ta si astepti evenimentul fericit nu peste mult imp ? Ma bucur mult ptr tine ! Spune-mi si mie dupa a cata tentativa a "mers" ?
Intr-adevar cu apa ar cam fi o problema , nu prea vreau sa beau multa din cauza ca atunci cand trebuie sa fac pipi am contractii uterine ffff dureroase de ma doare pana-n spate la rinichi , dar voi incerca sa fac eforturi ! Zici ca durerile pot sa dureze 4-5 zile ?
Dar cum spuneai , si tu aveai dureri si erai balonata , TE s-a derulat fara incidente ? Cum te-ai simtit dupa ? Ma simt ca o incepatoare , de parca n-as stii ce inseamna toate aceste trat , dar crede-ma ca niciodata nu m-am simtit atat de rau din cauza durerilor , am impresia ca voi pierde ceva din mine , trebuie sa ma tin de burta cand umblu (ca o rata beata bineinteles) , of of of sper sa treaca si sa fie bine , mi-e deja o teama ptr maine dimineata la 08h00de nu ma pot exprima !
Numai bine si o sarcina frumoasa si usoara pana la capat iubita ! si un
beatrix spune:
Aileene,
din fericire eu am reusit din prima! acum am ceva probleme ca am ceva sangerari si trebuie sa stau in pat si fara efort!
ce sa zic, pe mine ma durea burta dar cand faceam pipi nu aveam probleme! nu stiu, incearca sa vorbesti cu medicul tau de toate simptomele!
la ET chiar n-am simtit nimic! doctorul m-a tinut de vorba ca si-a amintit de un coleg din romania! asa ca am inceput sa vorbim despre asta!
de simtit, in afara de faptul ca eram superbalonata si de dureri in primele zile nu am simtit nimic! aa! sanii m-au durut un pic, dar asta inca de cand faceam injectiile asa ca nu le-am luat ca un semn ca as fi insarcinata!
singurul lucru care i-a dat sotului de gandit a fost ca intr-o zi la masa m-am plans ca ce mi-a pus asa mica bucata de friptura in farfurie desi eu nu sunt carnivora! asta cam cu 3_4 zile inainte de test! radem pe faza asta ca zice ca seamana cu el ca numai friptura, cartofi prajiti, pizza as manca! exact mancarurile preferate ale sotului!
nu stiu, cred ca depinde de noroc!
SPER SA REUSESTI SI TU! eu iti tin pumnii si incearca sa nu fac efort dupa embriotransfer!
BAFTA MULTA!
Beatrix
6+
SilvanaPopovici spune:
Aileene, bafta multa, fata curajoasa si perseverenta!
Sa fie de data asta!
Silvana
aileene spune:
Silvana sar'mana ptr incurajari , sunt eu curajoasa dar mai putin perseverenta din cate se vede , o durere ca asta ma doboara , insa cu toate medicamentele luate pana acum vad ca...ouf , nu ma mai supara atata ! Te si-ti doresc si tie sa ai mult SUCCES si REALIZARI !!!
Beatrix draguta , ce bine-mi pare ca a mers din prima , youpi , exista sanse vad ca !!! Faza cu carnita a fost totala , ce figura esti ! Si eu ceva semanator , dar la mine a fost cu castravetii dis de dimineata , am mancat un borcanel intreg de castraveti dulce-acrisor , fara sa iau o pauza , asa dintr-o data , de ma intrebam ce mi se intampla si peste 3 zile confirmarea ca eram gravi a sosit si ea ! Ce fericire ! Sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos si frumos si mancacios ! Ai grija de tine si nu-ti fa griji in privinta sangerarii (doar daca este de o intensitate mai importanta , bineinteles) , ptr ca de multe ori poate fi vorba doar de implantarea oului in mucoasa uterina ceea ce poate da mici sangerari , eu de ex. am avut mici sangerari pe la 16 saptamani , din cauza ca bb crestea si uterul nu era destul de elastic , toate s-au rezolvat cu "spasfon" si "aspegic"...spre norocul meu ! AM INTELES EU BINE ? Locuiesti in Belgia ? Unde ?
Si pe mine ma dor sanii tare de tot , dar asta de vreo 4 zile , cand inca mai luam injectiile !
Maine dimineata voi cere mai multe explicatii , in speranta ca voi putea dormi noaptea care va urma si ca maine ma voi putea imbraca ca-s tare balonata si asa de "natura" dar mai acuma !
S-auzim de bine de la toate , o seara placuta !
ileana spune:
Servus,
Merci de info...
Daca ai putea pana la ET , sa bei apa cat mai multa...multa!!!
Hiperstimularea ( un pic asa..) cica ar fi buna...sunt clinici care merg pe hiperstimulare, ca ar fi sanse mai multe...
Deci si la voi ( in Franta), este regula asta..:"maxim 10 foliculi", ca mai multi sunt slabi calitativ?
Ai idee in ce conditii se poate face acea reducere in Franta?
beatrix spune:
Aileene merci de incurajari!
ai fost de minune cu castravetii! sa speram ca va fi bine de data asta!
o sa-ti tin pumnii maine dimineatza! sa stai in pat dupa aceea si fara efort!
Mult succes!
Beatrix
6+
luli spune:
aileene - trebuie sa gandesti pozitiv, ai sa vezi ca de data asta va fi bine si ii vei face un fratior sau o surioara baietelului.
Nu ai intrebat dr de ce ai avut asa dureri? Eu dupa punctie am avut o durere "surda" in burtica (dar a fost de la hiperstimulare) care mi-a trecut in 2 zile, ce e drept mi-a facut si albumina.
Behind every love is a great story
Luli