Rahitismul
Raspunsuri - Pagina 2
roxycris spune:
Ana,vigantolul multi copii nu-l asimileaza,si eu iam dat vigantol cateva luni si incepuse sa faca rahitism,avea 6 luni atunci dar avea picioarele blegi si doctora pediatra a spus ca trebuie urgent D 3 injectabil.Mai bine intepata decat cu picioarele strambe,de atunci face D-ul injectabil si pericolul rahitismului a trecut.Cel mai bine e sa intrebi doctora.Multa sanatate.
madalinad spune:
picioare in x am avut si eu pana pe la 12-13 ani... mie mi s-a spus ca am cadere de bolta (un fel de platfus) si mi-am corectat singura mersul cand am constientizat ce e cu mine. si pe bune ca am picioare superbe...
si piciul meu merge putin in x dar il las asa, mai ales ca am auzit de la alti parinti care au fost la ortoped ca nu trebuie facut nimic copilului.
roxycris spune:
Am uitat sa va spun,la spitalul Grigore Alexandrescu,este un doctor ortoped pediatru foarte bun,Zamfirescu Alexandru.Am fost si eu cu Roxy la dansul,eram obsedata ca nu dadea nici un semn ca ar vrea sa mearga,cand ma intrebat cat are si i-am spus 6 luni a inceput sa rada,mia zis ca nu cumva vreau sa joace si fotbal la varsta asta.Problema era rahitismul,si nu ca ar fi avut ea ceva la picioare.
Susman Mihaela spune:
Roxycris, caut si eu un ortoped bun pentru un control de rutina la toamna pentru baietelul meu.
Cum iau legatura cu acest medic? Are si un cabinet privat? Unde?
Poti sa-mi dai si mie un PM cu amanunte...te rog?
Al meu baiat are 2 ani si 6 luni si merge foarte mult pe varfuri. As vrea sa vad ce spune si el.
Iti multumesc!
georgi75 spune:
Rahitism precoce
Autor: babitza
Subiect: rahitism precoce
buna din nou,
tocmai mi-a consultat copilul o doamna doctor pediatru si a diagnosticat-o cu un inceput de rahitism (rahitism precoce). as vrea sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema. precizez ca doc mi-a spus ca nu e nimic grav, ca este ceva ce se intalneste des la copiii mici (mariuca are 6 luni 1/2).
Raspunsuri:
Autor: pisicuta si matei
stai linistita ca nu este nimic grav intr-adevar.copilasul meu a fost diahnosticat cu rahitism comun pentru ca era sub greutatea normala varstei lui(din cauza unor probleme genetice),dar cu toate astea este dezvoltat normal.probabil ca iti va da mai multe picaturi de vigantol si se va rezolva.
multa sanatate!
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: babitza
multumesc tare mult pisicuta pt incurajari.
sanatate si voua
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: joker
Buna, si Edutz, in ciuda dimensiunilor a fost diagnosticat cu rahitism carential..am descoperit asta pentru ca pe la 4 luni inca nu isi tinea foarte bine capsorul si dupa toate investigatiile necesare s-a dovedit o carenta a vitaminei D...am crescut numarul de picaturi de Vigantol si situatia s-a imbunatatit vazand cu ochii...la cca 2 saptamani dupa isi tinea capul perfect si statea si foarte bine in fundulet si in picioare...totul e bine si nu trebuie sa te ingrijorezi..ideea e ca oricum vigantolul din farmaciile noastre, ala "made in Germany" se face aici si e mult mai diluat decat pare...asa ca oricum e necesara cresterea cantitatii..mie asa mi-au spus mai multi medici...E necesar sfatul doctorului insa in cazul fiecaruia
georgi75 spune:
Rahitism la 7 luni
Autor: ege
Subiect: rahitism la 7 luni
fata mea are aproape 7 luni si dr mi-a zis ca s-ar
putea sa aiba inceput de rahitism,desi ea are la 7 luni ,9 kg.
mi-a zis sa-i fac hemograma,si ca tratament mi-a zis sa-i dau 6 pic vigantol si 5 ml.ca gluconic/zi ,timp de 1 luna.
maine tr sa ma duc sa-i fac analize,oare la varsta asta se poate lua sange din vena??pt.ca vreau sa-i fac mai multe analize
multumesc anticipat
Raspunsuri:
Autor: adinell
Eu pot numai sa iti spun ca da se poate lua sange din vena la varsta copilasului tau, la Andrei al meu la varsta de cinci luni i-a luat... ca a trebuit tot pt. analize... Dumnezeu sa va ajute!
Adinella
Autor: Hermis
Da, se poate ca desi are 9 kg sa aiba rahitism, pentru ca din pacate, poate nu i se fixeaza bine calciul din laptic sau poate ca nu mananca destule derivate de lapte pe langa Vigantolul cel de toate zilele. Insa nu e o tragedie - da-i Vigantolul in cantitatea indicata de medic si suplimentul de calciu (Ca Pharco e ff bun).
Autor: DanielaAB
Si mie mi-a spus dr ca fetita mea are un inceput de rahitism si tot la 7 luni.I-a marit doza de vigantol de la 2 pic la 4 pic /zi.Insa nu i-a dat calciu si nici nu i-a facut analize.
Multa sanatate.
Daniela
Autor: mariussimiuc
Daca are 9 kg nu inseamna ca nu poate avea rahitism.Si noi am urmat cam aceeasi schema de tratament,doar ca am facut D2 injectabil.
Autor: for2nity
hehe, ce faza haioasa
scuze, nu e haios deloc faptul ca bebe e suspect de rahitism. Anul trecut pe vremea asta, printesei mele care avea pe atunci cam 6 luni i-a pus acelasi diagnostic dar fara analize suplimentare. Ma rog, chiar atunci facuse si rubeola si i-a luat sange (poveste lunga si urata faza cu analizele-nu recomand nimanui sa chinuie bebe fara sa fie neaparata nevoie) Faza haioasa este ca noi am inchiriat un apartament in Constanta (am vazut ca esti chiar din constanta) si am stat o luna cu ea la mare.(anul asta repetam figura) Timp de o luna inainte a trebuit sa-i dam 10 picaturi de vigantol dar ni s-a spus de dr ca in zilele in care o tinem afara la soare sa nu-i mai dam. Acum e bine mersi, nu a facut nici o raceala , tuc-o mama de printesa mica. dr zice ca e bine de tot. Nu intra in panica, va fi bine. Sanatate multa si pupici.
georgi75 spune:
Rahitism!!!
Subiect: Rahitism!!!
Sunt f.f speriata!!Dr.mi-a spus ca fetita mea ar putea avea un inceput de rahitism.Mi-a spus sa-i cresc doza de vigantol de la 2pic/zi la 4 pic/zi,pentru ca la 6 luni ar fi trebuit sa stea in fund nesprijinita si ca are un pic capul mai mare decat normal.Ea sta in fund, dar dupa 15-20 sec se lasa pe o parte,in fata sau pica pe spate.
Ce sa fac?Am inteles ca in Germania se dau copiilor inca de la nastere un fel de pastilute care contin mai multe vitamine.A auzit cineva de ele?Oare sunt mai bune decat vigantolul?Se poate da altfel de picaturi sau pastile pentru rahitism si cum se poate verifica daca este sau nu rahitism?
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Multumesc,Daniela
Raspunsuri:
Autor: danitin
Ciao, Dani! Am o fetita de doi ani dar nu m+am confruntat cu o asemenea situatie. Incearca sa mai consulti un pediatru, uneori doctorii mai gresesc, pe mine m-au speriat de cateva ori crunt si nu era cazul. Atentie mare insa la surplusul de vitamine, am o cunostiinta care i+a dat copilului vitamine prea multe si a facut o reactie alregica de era sa-l piarda.
Dar mai am o idee. Vino in sectiunea Prieteni din totdeauna la Impreuna Timisoara, sunt o gramada de fete din oras de acolo si poate stiu ele mai multe despre subiect.
Autor: aurelia1278
Daniela, linisteste-te. Semnele astea sunt intalnite la multi copii si isi revin foarte bine. Fetita mea a stat in fund nesprijinita de abia la 7 luni, chiar 7.5 luni. La 6 luni nu statea deloc in fund, o puneam sprijinita intre perne si tot asa pica in fata sau intr-o parte (pediatra mi-a zis sa o pun intre perne ca sa-si lucreze muschii). Noua nici macar nu ne-a crescut doza de vigantol, i-am dat tot doza obisnuita de 2 picaturi pe zi plus calciu (10ml/zi x 10 zile pe luna). A evoluat bine-merci, fara probleme.
A! Vitamine am incercat o singura data sa-i dau, era mai mare deja, cred ca in jur de 1 an si asta la insistentele mele (pediatra nu prea era de acord), Sanasol am folosit, dar a facut o iritatie uratica la fundulet si am renuntat.
Autor: Cristina_C
La 6 luni nici copilul meu nu statea in fund. De-abia la 7 si ceva a stat nesprijinit si nici urma de rahitism!
Doctorita s-a uitat intr-un grafic de crestere cand ti-a zis de capusor? Am in caietul de sanatate al lui Robert un grafic cu circumferinta craniana de la nastere pana la 2 ani, pe sexe. M-am uitat si, la fetite, ar trebui sa aiba 40-45 cm la 6 luni.
Cat despre pastilele din Germania: noua ne-a dat zymafluor cu fluor si vitamina D pentru profilaxia cariilor si a rahitismului. De alte vitamine date pe aici de la nastere n-am auzit.
Autor: denisa73
Nici Cristian nu a stat in fundelet singur la 6 luni si nu cred ca asta este neaparat un semn de rahitism.In schimb circumferinta capului de la nastere si pana in prezent am mers pe linia corespunzatoare fetitelor.Noua ne-a dat Dfluoretten 500I.E din a 7 zi de la nastere si Vit.K,altceva nimic.
Nu stiu de ce mi-a spus dr. de rahitism.I-am masurat si eu circumferinta capului si are 44cm(dupa cum mi-a scris Cristina, este normal).Nu mai stiu ce sa mai zic.
Va multumesc pentru incurajari, dar eu tot speriata sunt.
Daniela
Autor: sirimie
Rahitismul, daca exista, se trateaza cu o doza mai mare de Vigantol.
Eu cred ca trebuie sa te uiti dupa alte semne de rahitism: coaste evazate, picioare curbe, si nu mai stiu. Eu as cere parerea unui al doilea doctor, e greu sa iti dai seama. Nu cred ca circumferinta capului sau statul in fund sint semne de rahitism (dar eu nu ma pricep prea bine).
Autor: adinell
nu te supara, dar doctorita nu se pricepe... Copilul meu are 6 luni si nu sta in fund nesprijinit. Daca il las cateva secunde, cade intr-o parte, asa cum ai spus ca face si al tau... de pe la 7 luni sa incepi sa fii ingrijorata, deocamdata e cam devreme...
Asa am spus si eu, ca este prea devreme sa stea in fund nesprijinita si ca nu vreau sa o fortez pana cand nu este ea in stare sa stea singura.Copii vostrii de la cate luni au stat in fundulet nesprijiniti?
Daniela
Autor: ruxandra_sb
Matei a avut un rahitism ff puternic, diagnosticat la 4-5 luni, in urma:
- examen clinic (aspectul copilului)
- analize de sange si urina (fosfataza alcalina, etc.)
- radiografii
- lipsa pofta de mancare
Despre Vigantol picaturi: ai schimbat/aruncat sticla in fiecare luna?
Noi tocmai ca sa evitam asta i-am dat Vigantoletten pastile. Pt un timp scurt a luat si 3500 u.I./zi. Bineinteles, toate sub stricta supraveghere medicala.
Asta cu musai stat singur in fund la fix 6 luni este numai un stres suplimentare si aiurea...
Autor: claudiasabou
Buna,nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi .Nici fetita mea nu a stat in fund nesprjinita decat pe la 7 luni.Rebeca a avut rahitism destul de puternic.Noua ni s-a recomandat sa-i dam vitamina D3 injectabil si in paralel calciu lactic;nu mai tin minte exact dozele recomantate dar dupa acest tratament nu am mai avut probleme cu rahitismul.Va pup si sa fiti sanatosi. Claudia si Rebeca
Autor: TOMALAVINIA
Buna Daniela! Nu ar trebui sa te sperii. E normal sa nu stea fetita ta inca in fundulet. Si Maria mea a sttat in fundulet abia la 7 luni cu toate ca pediatra a diagnosticat/o cu rahitism din cauza ca era mai lunga decat un alt copil de aceeasi varsta. Eu te/as sfatui sa o duci la un alt medic asa cum am facut si eu. IN urma consultatiei la un alt medic, acesta mi/a infirmat cum ca e rahitic copilul. Precizez ca fetita mea nu prezenta semne de rahitism: coaste curbate, picioare in paranteza, doar era mai lunga. acest medic mi/a indicat totusi sa/i maresc doya de Vigantol la 5 pic pe zi timp de o luna( avand in vedere ca era iarna iar vit D se sintetizeaza in organism in prezenta razelor solare doar vara)dearece capsorul era un pic deformat. Tot el mi/a ziz ca forma capului se va definitiva cind copilul va sta mai mult in sezut. Asa ca nu te mai panica!!! crestere mare !!
Autor: roxi23
Fetelor, trebuie sa schimbam sticluta de vigantol lunar? Ca bebelul meu are 5,5 luni si ii dau de cand s-a nascut din aceeasi sticluta!Dumnezeule, hai ca m-ati speriat!
Roxi, scuza-ma ca te intreb, dar cum ti-a ajuns tie o sticluta 5 luni??
Daniela
Autor: ancutzathree
astea nu sunt criterii de diagnosticare a rahitismului(statul in fund si circumferintza capului) ,daca chiar banuieste doctorul acest lucru trebuia sa va trimita sa facetzi analize aprofundate,ceeace itzi si recomand sa faci,astfel vei sta si tu mai linistita...oricum nici Alex nu a stat in fund singur doar la 7 luni si ceva,ca multzi altzi bb...
roxycris spune:
Susman Mihaela,scuze ca n-am mai intrat sa citesc,ca sa-ti raspund.Marti ma duc la doctora pediatra a lui Roxy si am s-o intreb pt ca dansa ma dus la doctorul ortoped Zamfirescu Alexandru.Nu am nici un nr de tel ca iti dadeam,stiu doar ca lucreaza la Grigore Alexandrescu dar e aglomerat rau.E bine de mers cand are garda.Tu unde locuiesti?Daca stai aproape de noi sau nu iti este greu sa vi pana aici,la policlinica Pescarus,la d-na Doctor Maria Sotropa.Cautama pe pm,ca eu nu stiu cum sa fac,,am incercat si n-am reusit.
roxanaz spune:
Rahitismul la sugari
amiss_zip
Care sunt simptomele aparitiei rahitismului la sugari?
Am tot auzit zvonuri ca Vigantol-ul expira dupa o luna (se inactiveaza vitamina D3) si prin urmare daca i-ai dat mai mult dintr-o sticluta, bebe ar fi ramas fara vitamina D3 si implicit nu s-a asimilat suficient calciul.
Eu i-am dat Petrei 3 luni din aceeasi sticluta. Cum vad daca are sau nu inceput de rahitism? Mie mi se pare ca este totul normal. Nu observ o schimbare la ea.
Edit: fetita are 3 luni si o saptamana.
andre_ea
Amiss, noi am remarcat la Tudor coastele putin evazate, adica cele de jos mai iesite in afara decat cele de mai sus. Am intrebat dr. si ne-a confirmat.
Cred ca cel mai bine e sa intrebi pediatrul.
anca tanasica
dc ai ceva rabdare si dai o cautare vei vedea ca pb.cu vigantolul a fost dezbatuta des si mult pe forum...personal sunt de parere ca dc e pastrat in cond.impuse de producator...producatorul n.o fi tampit sa scrie pe prospect ca e valabil 6 luni din mom.deschiderii sticlutei...
...apoi...inceputul de rahitism nu.l vezi tu...ci medicul pediatru...
...si pediatra noastra mi.a spus intr.o zi (discutam chiar de aberatia cu valabilitate vigantol 1 luna) ca ea a vazut rahitism, dar nu la copiii ai caror mame le dadeau 6 luni dintr.o sticluta de vigantol pe care o tineau inchisa bine si in cutia de carton (la intuneric!)...ci la copiii ai caror mame le puneau vigantolul in bibe de lapte...caci scrie pe prospect ca se da direct in gurita sau cu lingurita...deoarece adera de peretii bibe...so ala din bibe de fapt nu ajunge la bb...
andre_ea
Ba uite Anca ca noi am vazut. De fapt sotul. El se gandea sa nu fie de la modul in care il tinem noi in brate, cu mainile sub subtiori.
Noi am facut la 2, la 4 si la 6 luni D3.
Oricum cel mai bine stie medicul. Noi doar am banuit.
anamaria
coastele evazate sunt un semn al rahitismului. cum a zis cineva inainte, coastele dinspre burtica sunt mai desfacute decat cela de la piept. si burtica iese in evidenta.
alte semne sunt picioruse strambe, fontanelele - dar astea le vede doftoru'!
rahitismul este in general la varsta asta congenital, adica asa s-a nascut bebe, atat a asimilat in timpul sarcinii! din pacate nu se poate vindeca, doar ca administrand corect Ca, vit D si vit C pt fixare, stopam evolutia bolii.
deci este foarte important sa le dam corect Ca si vitaminele pt fixare, in dozele prescrise de medic.
despre care vit D este mai buna putem discuta o vesnicie...
din pacate nu medicamentul respectiv este de vina pt aceasta problema! insa am intalnit din pacate chiar si medici care sustineau ca medicamentul/ firma producatoare este de vina!
raresionut
Certitudinea ca ai sau nu un copil cu rahitism ti-o poate oferi doar un medic pediatru cu experienta, ajutat si de cateva investigatii medicale.
Copilului i se pot face radiografii la incheietura mainii, la torace, i se determina calciul si i se face o analiza numita fosfataza alcalina (este un indicator chimic al rahitismului).
De obicei, un medic cu experienta simte urmele lasate de rahitism la simpla examinare a copilului.
bb ralukutza
apropos de vigantol! fata mea are 16 zile si azi incep sa-i dau vigantolul. dr mi-a zis dupa 2 sapt, dar ieri am uitat. pot sa i-l picur direct in gurita? ca din lingurita nu ia. iar in bibe nu e recomandat, din ce-am citit. ii face rau sa i-l pun direct in gurita?
afromama
asa fac majoritatea mamicilor..il pun direct in gurita..depinde de copilas..cum poti sa-l pacalesti..oricum in biberon nu este recomandat..ca se prelinge pe margini fiind uleios..
amiss_zip
Multumesc pentru raspunsuri!
Vigantolul il dau fetitzei dimineata pe la 8 inainte de masa, pentru ca se maraie si mai plange dupa tzitzi si atunci are gura deschisa far nici un efort. Ii picur 2 picatrui, uneori mai cad si 3. Sau uneori mai cade o picatura si in ochi , asa cum mi s-a intamplat o data de i s-a umflat ochiu.
Dar au fost si zile cand uitam sa i-l dau . Poate si doua zile la rand. Pediatra mi-a spus sa nu mai fac asta pentru ca daca nu ii dau cateva zile la rand, 3-4 se pot crea fisuri si leziuni in structura osoasa a fetitzei. De atunci n-am mai uitat...bine...in afara de ieri si i l-am dat noaptea inainte de nani.
M-am uitat la coastele Petrei si pare in regula.
Sa fie bine! La controlul de la 4 luni vom vedea daca totul e normal!
andre_ea
Ca tot ai zis cum dai tu vigantolul, mie dr. Stanciu mi-a zis sa il dau inainte cu o ora de masa sau la 2 ore dupa.
Si da, eu tot in gurita il dau. Cred ca e cel mai bine pentru ca pe lingurita mai ramane putin fiind ulei. Stie sa deschida gura ca sa il ia dar are tendinta de a inchide dupa cate o picatura (ca sa savureze ce-i dau ), asa ca mai nimeresc cate una-doua pe obraji, barbie.
Noe
mamica de Petra, in primul rand numai bine tie si printesei tale, care este o scumpete..va stiu eu de la mamici de mai/iunie
secondly, Vigantolul nu este foarte scump deci nu cred ca ar fi o problema sa il inlocuim in mod periodic; din moment ce subiectul e asa de controversat (unii zic ccca nu se dezactiveaza, unii zic cca se dezactiveaza vitD), eu prefer sa i-l schimb cam la fiecare 1 luna pe care o implineste...asa ma simt si eu linistita si nu imi mai fac probleme de genul asta- asta ar fi doar o idee
sper sa fie ok Petra mica si inca o data, numai bine
amiss_zip
andre_ea de ce se da asa Vigantol-ul? Inainte de masa nu pot sa o tin o ora ca plange de rupe, iar dupa masa, de obicei imi adoarme dupa o ora...sau daca sta doua ore i se face iar foame si tot inainte de masa i l-as da.
andre_ea
Ei, ma gandesc ca la copiii alaptati nu se aplica. Noua ne-a dat sfatul asta cand eram diversificati bine si deja se vedeau problemele. Eu cred ca la voi nu e cazul.
Monica-Elena
De ce sa nu il poti da inainte de masa la un copil care suge la san??? Mihnea a supt 7 luni si a luat vigantolul intotdeauna dimineata inainte de masa direct in gurita. Nu e asa de greu sa ii formezi reflexul sa il dai direct in gurita. Cand ma vede cu sticluta deschide singur gurita. sticluta de vigantol si eu o schimb la luna iar de uitat s ail dau vreodata nu s-a intamplat niciodata.
anamaria
mie dr mi-a spus sa i-l dau inaintea mesei, sau dupa masa. nu conteaza cum. cand e mai mare, e bine sa i-l dam alaturat de o masa cu lapte, ajuta la fixarea Ca din laptic.
si da, si noi tot in guritza il picuram!
e bine ca in perioada in care le dati Ca, alea 10 zile/ luna, sa dati si vir C, si asta ajuta la fixarea Ca. noi dupa 2 ani am luat aproape zilnic vit C (cand e bebe cateva picaturi de zeama de lamaie sunt suficiente!), in anotimpul/rile friguros!
kristinutza
daca-l dam cu o ora ianinte de masa sau cu doua dupa masa se presupune ca se asimileaza mai bine vit d. stomacelul nu mai e ocupat cu digerarea mancarii.
si eu ii picur direct in gurita, mai ales ca n-am probleme, deschide ciocul frumos ca un pui de randunica.
codruta_grg
BB ralukutza, e mai indicat sa i-l picuri direct in gurita, ca e uleios si ramane pe lingurita si atunci nu e suficienta cantitatea care i-o dai.
Amiss, cel mai bine e sa o vada medicul. La varsta asta e indicat sa o vada in fiecare luna. Eu schimb sticluta de vigantol la 1-2 luni.
dumitrulaura
Si eu stiam ca vigantolul ulei dupa o luna devine inactiv. De aceea am apelat la vigantoletten -pastile. Ii dau pastiluta in mancare in timpul mesei nu stiu daca fac bine dar... in prospect nu scrie nimic de modul de administrare sau nu am fost eu atenta. Mai da cineva dintre voi vigantoletten la bebe de 9 luni?
amiss_zip
GATA M-AM PRINS de ce Stanciu zice sa dam vigantolul cu o ora inainte de masa sau 2 dupa. E posibil sa fie si din cauza ca se asimileaza mai bine DAR poate fi si din cauza faptului ca sugarii regurgiteaza, si sa nu verse vigantol-ul. Dat inainte de masa se asimileaza repede pe stomacul gol si nu mai e pericol ca il varsa, iar dat cu doua ore dupa masa pentru ca e posibil ca amestecat cu laptic trebuie sa se digere tot ca sa se asimileze si sa nu piarda nimic...si dureaza 2 ore oricum!
Ia vedeti, bebii care au avut o usoara forma de rahitism regurgitau des?
Sheannamp spune:
URGENT - Vit.D3 injectabila - rahitism !
Autor: bogdanai
Trimis la: 03/04/2007 00:03:09
Pitica mea de 10 luni jumate este suspecta de rahitism.
Medicul de familie a observat ca are coastele de jos usor evazate, burtica mare si este cam "moale", adica nu se prea tine bine in fundulet, nicidecum in picioare. Ne-a recomandat injectii cu vitamina D2, in 2 doze, la interval de 2 luni.
Azi am fost cu ea la dr. Ulmeanu , la Medsana (am inteles un dr destul de cunoscut) si a confirmat diagnosticul, in schimb ne-a recomandat injectii cu vitamina D3, care cica nu se gaseste in Romania, trebuie sa o procuram din strainatate.
Ce stiti despre problema asta ? Care e diferenta intre cele 2 vitamine ? Care e cea mai buna ? In ce consta tratamentul ? Cine poate sa-mi faca injectia (ca nici unul din doctori nu s-a oferit, dupa ce mi-au spus ca trebuie facute n-a zis nici unul "ad-o la cabinet sa-ti fac eu sau asistenta")
Sunt cam speriata, dr. Ulmeanu ne-a spus ca numai pana la varsta de 1,6 ani se poate corecta rahitismul, dupa aia se pot doar trata efectele ...
A mai fost cineva in situatia asta ? Cum ati procedat ?
Autor: mariussimiuc
Raspuns la: 03/04/2007 10:00:40
Diferenta intre cele 2 vitamine este de nr de unitati,in rest au aceleasi indicatii.
Noi cand n-am gasit D3,am facut D2 dar mai putin,proportional cu nr de unitati necesare.
Autor: elisor
Raspuns la: 03/04/2007 10:52:45
Si baietelului meu de 8 ani i-a prescris pediatrul (medic de familie) vit. D3, dar cum n-am gasit i-am facut D2.
Acelasi motiv a fost si la noi, doar ca vezi tu, diferenta de varsta e uriasa.
Autor: gabitaco
Raspuns la: 03/04/2007 13:43:15
Vitamina D3 este de 200.000 de unitati iar D2 este de 400.000 si 600.000 de unitati. Poti sa ii faci injectabil D2 dar numai jumate de fiola de 400.000 de unitati. Pb mare este ca nici D2 nu se prea gaseste.
Autor: bebec07
Raspuns la: 03/04/2007 13:51:22
Eu am gasit D2(pentru fina mea)la farmaciile Sensiblu.Daca te uiti pe site-ul lantului de farmacii gasesti un telverde.Acolo vei afla mai exact unde se gasesc fizic aceste vitamine.
Autor: cristina_miruna
Raspuns la: 03/04/2007 15:17:45
Si fetita mea de 1 an si 3 luni e suspecta de rahitism dar doar datorita faptului ca nu i s-a inchis ff bine fontanela. Dr noastra ne-a recomandat Vigantoletten (vit. D dar sub forma de pastile). Din cate stiu eu rahitismul se trateaza cu succes pana la varsta de 2 ani. Dupa aceasta varsta pot fi doar ameliorate sechelele. Te sfatuiesc sa nu mai amani inceperea tratamentului dar de asemeni poti cere si sfatul unui medic homeopat. Dr mea de fam o data cu marirea dozei de vit D mi-a dat si niste granule homeopate.
Numai bine!
Autor: bogdanai
Raspuns la: 03/04/2007 21:05:55
Vigantoletten ia de la 6 luni, acum ne-a zis sa dublam doza, deci in loc de 1000 u.i. sa-i dam 2000, pana gasim sa-i facem injectia cu D2 sau 3.
Medicul de familie mi-a zis 2 injectii cu D2, dar nu mi-a specificat cate ui ar trebui sa aiba fiecare ... Sa o sun sa ma interesez ...
Si in ce consta tratamentul ? Doar 2 injectii si atat sau mai e ceva ?
A gasit cineva D3 de curand ?
Boghi
Autor: sanse
Raspuns la: 03/04/2007 21:33:01
Noi le dam fetelor 10 zile pe luna calciu iar in ziua 5-a (la jum.perioadei de Ca)injectia de D2 sau D3.Ca durata a tratamentului,in functie de ce recomanda pediatra .
Autor: gabitaco
Raspuns la: 03/04/2007 22:48:35
pt rahitisma exista o schema speciala...nu mai retin numele ei...se face cate o injectie cu D3 la 2 zile timp de o saptamana, apoi la o luna alta si apoi in functie de prescriptia medicului. Inainte de a face D3 injectabil se administreaza 5 zile Ca gluconic, cate 5 sau 10 ml , in functie de recomandarea medicului, si dupa injectie se da iar 5 zile Ca gluconic.Dimensiunea fontanelei nu prea e edificatoare in cazuri de rahitism... sunt alte semne mult mai edificatoare, ca deex: piciare in X, stern infundat, bratari la manute, noduli intercostali, coaste evazatesi abdomen marit,imposibilitatea de a sta in fundulet dupa 7 luni, etc,