Rahitismul

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de flisa

Baietelul meu a fost diagnosticat cu o forma usoara de rahitism. Doctora mi-a recomandat marirea dozei de Vigantol la 6 pic/zi sau o doza soc de vitamina D intramuscular. A mai patit cineva asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Picioare strambe la 7 luni!
carla2005
Fetita mea de 7,5 luni are picioarele strambe de la genunchi (sunt cam in forma de O). La ce varsta se indreapta picioarele copiilor si care poate fi cauza faptului ca ale ei nu s-au indreptat pana acuma! Nu am fortat-o sa stea in picioare, merge de-a busilea de la 6,5 luni iar de la 7 luni se ridica singura pe marginea patului! Sa fie asta cauza?! Imi poate spune cineva daca s-a mai confruntat cu problema asta si ce masuri au fost luate?!

madaluta

uite citeste pe-aici sa vezi k multi parinti se confrunta in primul an cu aceasta problema.Nu cred k e o problema , dar medicul iti va confirma

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

cred ca cel mai bine sa mergi la un ortoped, inainte de toate; si fetita noastra poarta de ceva vreme incaltaminte ortopedica si deja are niste picioare superbe...(inainte, tot asa, de la genunchi in nu erau drepte). Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanuele4u spune:

MONA, si noi ne confruntam cu aceeasi problema - de la genunchi in jos nu sunt drepte. Pediatra ei mi-a spus ca sunt sechele ale rahitismului, insa ce ma omoara pe mine este faptul ca e impotriva D3-ului injectabil. Nici macar nu ma lasa sa ii maresc doza de Vigantol...a mai patit cineva asa ceva? O sa ma duc cu ea la ortoped....( pediatra mi-a zis sa astept pana in toamna,bineinteles ca nu o sa fac asa ceva)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Tratament rahitism
Ninia81
va rog sa imi spuneti si mie daca dupa 3 ani ii mai faci tratament antirahitism copilului in lunile cu r si care ar fi medicatia, tot cu Vigantol picaturi sau cu ce altceva?
Va multumesc din suflet.

N.Petros

ana maria
Eu ii dau Vigantoletten pastile. Poate mai bine muti subectu la parintii intreaba....

loryi1974

Ultimele picaturi i le-am dat la 2 ani si 2 luni(la sfarsitul lunii aprilie),apoi ,la sfatul medicului ,am terminat cu ele(acum copilul are 4 ani si 7 luni).Dar fiecare copil e diferit,medicul te poate sfatui cel mai bine.

lilina
bebele meu are aproape 1 an si i-am facut rost de D3 injectabil
pana acum am facut 2 si mai avem de facut, cam din 2 in 2 luni
intrebati dr.ce e bine de facut si daca e cazul sa faceti un anume tratament
la noi nu se gaseste D3 injectabil, dar eu am cumparat cand am fost in concediu in Turcia, de la o farmacie, costa 1,5 euro fiola

mariussimiuc
Robert are 2 ani si 10 luni.La ultimul control am intrebat-o pe pediatra ce facem cu spinarea de brontozaur. Are sira spinarii un pic pronuntata.Ne-a recomandat calciu cate 15 zile pe luna plus Vigantol sau orice alta forma de D,pentru fixare.Injectabil cica nu se mai fabrica.
pisimuky
Rares al meu are 2 ani si 11 luni si pediatrul ne-a spus ca vom face tratament antirahitism pana la varsta de 5 ani. Cu Vigantol picaturi. Medicul stabileste cate picaturi ii dau in functie de cum considera ca se "prezinta" micul pacient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Pana la urma sechelele astea de rahitism se remit in urma tratamentului sau tratamentul se face pentru a nu avnsa boala? Eu din cate am inteles de la madicul pediatru al copilului aceste sechle dispar daca este tratat corect copilul, insa din discutiile de pe forum reiese ca o data aparute nu se mai remit.
oare cum sa fie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

aceeasi prblema o avem si noi, cu fetita de 1 an si 6 luni...
doctorita (pediatra renumita in iasi!!!) care a urmarit-o de la nastere mi-a spus sa nu-i dau calciu ca arata foarte bine, i-am dat doar vigantol...pe la 1 an si 4 luni am fost de capul meu la ortoped (pe langa mersul cracanat are si tibiile curbate in exterior) care mi-a spus ca e normal sa mearga asa pana la varsta de 2,6-3 ani. n-am fost multumita de raspuns si am inceput sa caut pe net si am dedus ca ar fi rahitism. am fost la medicul de familie ca sa-i fac analizele, mi-a dat sa-i fac calciu la sange-care nu este relevant pt rahitism- si care dealtfel i-a iesit in limite...atunci am cautat alt pediatru care la un simplu control al picioruselor si coastelor mi-a spus ca are rahitism. i-am facut radiografie la pumn si a reiesit intradevar ca are rahitism destul de avansat. am mers apoi la un alt ortoped care i-a facut si radografie la tibii-la fel a reiesit ca sunt curbate din cauza rahitismului- tibia vara. ca tratament mi s-a recomandat calciu si d injectabil...nu va spun cat am cautat...si prin canada, sua, italia, spania si cipru- nu exista injectabil, pana la urma un var de al meu a gasit pe langa bucuresti o cutie care expira luna asta..si am reusit sa-i fac tratamentul. pediatra mi-a spus clar sa nu ma astept sa se indrepte picioarele sau coastele...va dura foarte mult si se poate sa nu se indrepte niciodata... dar macara stiu ca am facut tot posibilul si m-am zbatut de una singura dand peste o gramada de doctori ignoranti, incompetenti sau nepasatori sau cum vreti sa le spuneti...
m-am dus la pediatra care a urmarit-o de la nastere si i-am aratat radiografiile, stiti ce mi-a spus... ca nu sunt relevante, ca ea imi va da o carte scrisa de un "ortoped strain" sa o citesc si o sa-mi dau seama ca e normal ca un copil sa aiba picioarele asa...i-am mai dat si o gramada de bani pe consultatii mergand la ea cu amandoua fetele la cabinet particular pentru orice...
picioarele in "o" - genu varum
picioarele in "x" - genu valgum
sanatate multa la copilasii vostri! si orice indoiala aveti daca nu sunteti multumite de un doctor mergeti si la alti!
gata m-am descarcat!

diana, denisa si raisa
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

revin... vigantolul odata deschisa sticluta se da maxim 3 saptamani
secelele rahitismului...slabe sanse sa remita, dar ca orice mama sper ca prin gimnastica, masaj si cure heliomarine sa se indrepte cate de cat...

diana, denisa si raisa
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silar spune:

Buna fetelor,
Imi para tare rau sa vad cate mai sunteti in situatia mea> La mine fetitza mea de 1,11 ani are Rahitism vazut clar pe radiografia pumnului stang. Tratamentul pe care-l luam consta in 10 zile pe luna cate o fiola de calciu gluconic si 5 pic/zi de Vit D3. Initial trebuia sa fecam Vit D injectabil dar cum nu se mai gaseste nicaieri luam picaturi
Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cylyche spune:

Nu am vrut sa dechid alt subiect despre rahistism...
Am un baietel de 7 luni,8,300 gr si 69 de cm.Medicul de familie zice ca e rahaitic pt ca are coastele evazate si burta prea umflata.Cand zic evezate,ma refer ca baza coasetlor sunt mai inafara decat partea superoaza a toracelui...Ii dau 4 pic de vit D si 10 zile pe luna calcui sirop.Am uitat sa zic ca la eco de la 6 luni pt displazia de sold nu a avut osificat capul femural.Analize nu am facut nu mi-a recomandat medicul nimic.
Ei intrebarea mea este daca ati mai patit careva ceva de genul si cum ati procedat.

Mergi la inceput