Pastrarea compotului pt. iarna. Cum?
Intentionez ca anul acesta sa fac compot din struguri, pt. iarna. Nu stiu cum anume tb. pregatit pt. pastrare. Stiu doar ca se pun borcanele pline(dupa ce a fost preparat compotul) in cuptor intr-o tava cu apa.
Vreau sa fac pt. pitic, fara conservanti. In comert este cu conservanti.
Nu detin boxa ca ar fi fost mai usor cu pastrarea. Rezista la temperatura camerei, in debara, peste iarna? Nu face mucegai?
Cum anume se pregateste(de la a-z) ca sa se poate pastra in debara, la temperatura camerei?
Raspunsuri
aime spune:
Darria, fac ce fac si tot eu iti raspund
In primul rand, iarna asta nu-i vei da compot, nici macar facut de tine, si mai ales nu de struguri, ptr ca el va papa dupa un an zahar (eu nici dupa 1 an nu-i dau).
Sa-ti spun cum fac eu: in borcanele de 400 g, pun 2 lingurite de zahar (acuma depinde si de fructa, daca e mai dulce mai putin zahar, daca e mai acrisoara, mai mult) si fructele (struguri sau felii de caise sau piersici sau visine/cirese), apoi umplu cu apa, pun capac infiletat sau capsat si fierb borcanele in oale mari cu apa, pana se topeste zaharul. Sta f bine si in debara si pe balcon.
aime
bubu05 spune:
La fel le fac si eu, dar in borcane de 800g si pun 2 linguri de zahar, fructe pana la jumatatea borcanului, apoi apa. Le fierb la bain-marie vreo jum de ora(dupa ce incepe sa fiarba apa din borcane) si stau bine mersi in debara, la temperatura camerei. Eu am facut de visine, struguri si pere cu gutui, iar lui Vlad i-am dat de la 1 an sa pape.
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Darria spune:
Multumesc frumos pt. raspunsuri
Aime, pana la urma te zapacesc de cap
Aha, deci nu e voie de compotel, inca, ok dar tot trebuie sa stiu cum se poate conserva.
Vreau sa-l fac cu miere nu cu zahar, se poate din cate stiu.
raalucutza spune:
daria eu stiu ca pana dupa un an nu ai voie sa ii dai bebelului nici un fel de indulcitor!nici miere,nici zahar,nici cine stie ce altceva!dar e bine de stiut cum se pastreaza compotul oricum!pupici
RAALUCUTZA26+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza
aime spune:
Daria, sigur ca trebuie sa stii cum se conserva. Cu miere nu stiu cum iese, dar asa cum spunea cineva mai sus, nici miere nu-i vei da pana la 1 an. Puiului ii vei da suculete proaspete, facute pe loc...compotelul va fi insa ffff bun ptr mami care trebuie sa se hidarteze ca sa aiba laptic bunutz.
Darria spune:
Bine fetelor, am invatat ca nu e voie pana la un anisor si ceva sa-i dau dulce(sper sa ne reuseasca asta) si cum trebuie conservat compotul.
Multumesc frumos pt. raspunsuri
Subiectul poate fi inchis.