tiroida bat-o vina
Raspunsuri - Pagina 4
nma spune:
quote:
Originally posted by Irimell
Hop si eu...Am tiroidita autoimuna Hashimoto, tiroida multinodulara si fac tratament de 1 an cu Euthyrox (100 pe zi iarna si 50 in lunile de vara), calciu&magneziu&vit B si Septilin (pentru intarirea sistemului imunitar). TSH-ul nu s-a normalizat, in schimb mi-au scazut anticorpii TPO si TG (adica de la peste 1000 la 600), ceea ce e un lucru bun.
Nma, eu am umblat pe la mai multi doctori in Ro, inclusiv de la Parhon si 'mari endocrinologi', pina sa mi se puna diagnosticul corect. Am avut multe dezamagiri, ca si de la doctorii de aici. Dintre toti, sfaturile cele mai utile si cu succes mi le-a dat dna Duca de la Medsana. Ai dreptate ca e bine sa ceri mai multe pareri, desi daca se bat cap in cap mai mult te dezorienteaza. Mie perseverenta mi-a fost rasplatita pina la urma.
Ileana2000, la glanda tiroida se spune koujousen, iar endocrinologia apartine de medicina interna, in cadrul spitalelor. Sfatul meu este sa mergi la o clinica specializata pe probleme endocrinologice, e mai simplu si doctorii sint mai constinciosi. Uite si niste info despre simptomele bolilor de tiroida: http://thyroid.umin.ac.jp/en/frame.html , intra pe Guidelines.
Sanatate multa tuturor!
flori cele "Nu stiu cu ce fel de arme va fi luptat cel de-al treilea razboi mondial, dar cu siguranta cel de-al patrulea va fi luptat cu bete si pietre." Albert Einstein
Ma bucur ca este un medic bun. Initial am vrut sa merg la un alt medic de la aceeasi clinica dar acela era foarte aglomerat (am sunat in iulie si ma programase in octombrie). Dna Duca avea ceva liber, asa ca ma mers la dansa (eu sunt din provincie si nu pot ajunce oricand la Bucuresti).
Mi-a facut o impresie buna. Trebuie sa mai merg prin septmbrie la control. Oricum nu se compara cu inst. Parhon. Acolo este foarte aglomerat, un consult dureaza maxim 5 min si aflii foarte putine despre boala ta.
CRIXIA spune:
OLA!
va spuneam ca am hipo, primele analize le-am facut acum 3 luni, FT4 avea val 11,6 iar TSH 1.44(normal). Am luat Tyroxina si acum am repetat analizele:
FT4: 8.5
TSH:0.3
In conditiile in care am luat tyroxina 3 luni!
CRIXIA spune:
Azi am facut un echo si se vede clar: tiroida este marita, de fapt un lob este mai mare. Noduli cica nu sunt sau poate nu s-au vazut.
VAd ca multe sunteti din Bucuresti, iar de la mine de la Cta aud tot mai des indicatii catre Parhon!
Buluci spune:
Eu am analizele de tsh, t3, t4 normale, doar glanda e marita in volum, mai ales dupa sarcina!Ma simt cumplit, de ex , la ora asta, cind sunt tare linistita, tot am senzatia ca ceva ma stringe de git, si pina si saliva o inghit cu dificultate!
Cind eram in tara, am fost la Dr Ursu, in Parhon,am luat tratament cu eutirox mult timp, dar apoi am intrerupt!
Eu am si exoftalmie, miopie si astigmatism!
Puii mei, le am pe toate!...dar tot nu stiu ce am!
Cind am fost internata in Parhon, se vorbea ca la boala de tiroida nu ai voie sa treci prin stari de maxima intensitate(fie de bucurie, fie de tristete)
Daca tsh este micutz, sub valorile normale(0,o1), ce inseamna hipo sau hiper tiroidism?
Sanatate multa!
Incerc sa-mi pun singura un diagnostic!Mai bine facem haz de necaz!
Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze
alinaluchian spune:
TSH sub valori normale este HIPERtiroidie.
A scapa cu invatatura dintr-un necaz e mai folositor decat absenta necazului insusi.
O, da, fetelor. Am editat. Graba strica treaba.
sanziana72 spune:
TSH-ul sub valorile normale inseamna intradevar hipertiroidie, iar exoftalmia este si ea un semn de hipertiroidie.
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.
Irimell spune:
Buluci, uite www.reclamamascataatentie/a_116_396_Rolul_si_importanta_glandei_tiroide_649.html" target="_blank">aici un rezumat pe 3 pagini despre tiroida...e destul de lamuritor, zic eu. Ceea ce ai avut tu se numeste www.tsh.org/disorders/thyroiditis/postpartum_thyroiditis.html" target="_blank">tiroidita postpartum si apare dupa nastere. Din cite stiu eu, este doar o afectiune temporara a tiroidei si de cele mai multe ori nu se da supliment hormonal decit daca trec mai multe luni si ea nu-si revine. Luind euthyrox in timp ce glanda isi revenea, ai secretat prea mult iod si ai devenit hipertiroidiana.
Sanatate multa!
Lauraa spune:
Alianluchian,fetelor, am vesti: Dupa 12 zile de Euthyrox mi-a scazut TSH-ul de la 37,34 (!!!) pana la 6,5!!! Incredibil! Mi-au marit acum doza la 100micrograme de la 75, sper sa ajung curand la normal.
Buluci,din ce am citit eu despre tiroida si bolile ei cred ca tu ai hipertiroidie Basedow (cu exoftalmie). Iti trebuie beta-blockeri (nush in romaneste) ,in nici un caz Euthyrox!!
Irimell, din pacate linkul nu merge ,cica e reclama..in fine,poate poti sa scrii aici cu pauaz intre litere numele siteului...Sunt f. interesata de orice info !
Daca mania persecutiei ar fi o muzica - unii ar fi o discoteca