femeile si prietenia
Raspunsuri - Pagina 3
lena spune:
sa va fac o pledoarie pentru asta as consuma inutil spatiul virtual...prietenia trebuie traita, si de aceea cred eu cu tarie ca prietenii adevaratzi ti-i numeri pe degetele de la o mana...ok, poate uneori e chestiune de fler...sa simti ceva pentru persoana cealalta...sa vezi ca poti sa treci dincolo de ziduri, de aparente.
prietenia intre femei poate fi uneori foarte intensa, tocmai pentru ca numai o femeie te poate intelege "dezbracata la piele" de toate subterfugiile, cu toate dramele tale, lacrimi de bucurie sau tristete...pentru simplul motiv ca si ea este femeie!!
prietena mea este frumoasa, nu stiu daca mai frumoasa decat mine sau nu, important este ca suntem doua fete care nu am fost in competitie, poate doar una la nivel spiritual, caci suntem 2 perfectinoiste de felul nostru...dar altfel, pentru barbatzi...neeeeeeeh, trebuie sa ai un nivel foarte coborat ca femeie dupa parerea mea, ca un barbat sa intervina intr-o prietenie adevarata.
Carmen_Marieta spune:
am citit cele scrise de voi, si parca imi pare rau ca pana acum nu am gasit o prietena de suflet asa cum unele dintre voi aveti inca de la o varsta frageda. Dar acum am nu una ci 2, si sunt foarte fericita ca am si eu cu cine sa ma sfatuiesc,am cu cine sa merg la cumparaturi...si altealte nebunii. Am ajuns la concluzia ca niciodata nu e prea tarziu si ca totusi merita sa ne alegem prietenele cu grija ca mai tarziu sa nu suferim...
Lona spune:
Eu cred ca prietenia dintre doua femei seamana, oarecum, cu o casnicie: daca sentimentele sunt puternice, dublate de respect, de admiratie, de incredere, de comunicare, pot fi trainice.
Am o prietena de 20 de ani. In timp, am invatat sa ne toleram defectele, sa comunicam chiar si numai din priviri, sa ne respectam reciproc zilele proaste. Avem, fiecare, si cateva amice mai bune, dar relatia cu ele este foarte departe de a noastra, si se opreste la limite clare.
Poate ne ajuta ca si sotii nostri sunt prieteni (dinainte de a ne casatori noi cu ei). Avem o relatie calda si adevarata toti 4, ne petrecem vacantele impreuna, ne ajutam neconditionat si fara prea multe cuvinte, nu e nevoie de explicatii pentru nici o situatie.
Deci exista prietenie adevarata.
Acum, ce am constatat noi: de ani de zile, nu ne-am mai apropiat foarte tare de nimeni, am devenit foarte selective, ne ajunge relatia dintre noi, si respingem involuntar pe oricine incearca sa ni se alature. Asta nu mai stiu daca e bine, dar nu deranjeaza.
daniela_daneza spune:
Eu am o prietena de vreo 20 si ceva de ani, din scoala generala si desi nu ne vedem f des, suntem apropiate.O consider prietena in adevaratul sens.
Mai am u buna prietena de cativa ani , 7-9 si care acum este in Austria si care s-a dovedit o adevarata prietena...
Restul sunt amice..
De-alungl vietii am intalnit si asa zise prietene , care m-au mancat pe la spate sau dezamagit , dar nu regret ...nu suntem in masura sa judecam noi...si cred ca daca poti sa faci un bine sau sa ajuti o persoana cand ii este greu este mult mai important ...
Per total cred ca la modul general nu prea poate sa existe prietenie
intre 2 femeii...mai curand intre un barbat si o femeie...
Dany
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
diaan spune:
imm... destul de greu de zis...
In momentul in care o vezi ca se chinuie sa fie cu un pas inaintea ta,ca atunci cand iti iei ceva da fuga la magazin sa caute si ea ceva mai bun daca se poate...si atunci cand esti mai suparata parca totusi vezi un zambet in coltul gurii...te cam indoiesti ca ar exista asa ceva...![]()
andanii spune:
prietenie adevarata intre femei, exista , dar depinde de caracterul femeilor respective ffffffffffffff mult .
eu personal am foarte foarte multe amice, nu pot sa le spun prietene pentru ca atata timp cat nu poti sa le spui orice de teama ca oricand te poti trezi cu stirea la altcineva .... efectiv nu se pot numi prietene.
eu personal am doua f bune ... una este din gradinita , e o prieteni adevarata, ma pot baza pe ea oricand o sun si am pe umarul cui sa plang, desi ea a inceput sa fie mai secretoasa si sa nu mai fie chiar asa deschisa , eu continui sa am incredere in ea, si una din liceu care e plecata in tari straine, dar cu care vorbesc la telefon si pe messenger saptamnal cum putem si avem timp si chiar daca povestim numai aiureli, ne destindem si ne simtim bine conversand
astea doua sunt adevarate ... restul sunt doar persoane cu care ne intalnim, vorbim generalitati, radem of course ... dar nu ma pot baza pe niciuna dintre ele .
daniela daneza cum e prietenia dintre un barbat si o femeie ... te referi la o prietenie din care rezulta iubire sau ???? la ce fel de prietenie de referi ?
e f bine oricum sa ai mutle prietene chiar si de interes, face bine sa conversezi cu cat mai multi oameni ...
ANDANII 

bia spune:
Exista prietenie intre femei cu siguranta;asa cum a punctat si lena,trebuie sa fi trait asta,altfel nu ai cum sa intelegi.Eu am o prietena de 19 ani...desi au fost perioade cand practic nu ne-am putut vedea,asta nu a contat.Nu exista timp si spatiu intr-o prietenie,intr-o relatie puternica....totul se reia firesc ca si cand te-ai fi vazut ieri.
felixa spune:
suferind enorm dupa unica prietenie ce s-a pastrat de-a lungul timpului in ciuda distantei ce ne separa de cativa ani buni- la propriu si la figurat caci nu pot spune ca am trait concret prea multe lucruri impreuna si in acelasi timp, ma intreb acum de ce oare de-a lungul timpului, odata cu diversificarea vietii sociale si a ocupatiilor in general, devenim atat de susceptibili fata de noile relatii pe care ni le propune viata din cand in cand, daca stim sa le sesizam...Eu cred in prietenie, dar as defini-o mai degraba ca pe o disponiblitate afectiva (reciproca) direct proportionala cu nevoia fiecaruia dintre noi de a-si imparatasii trairile fara nici o constrangere de spatiu (cadru) si timp si invers proportionala cu restul investitiilor afective la care ne angajam pe parcurs si care in general, creeaza o orescare bariera (de casta;) intre familie resp. mediul intim si societate... Mai gandesc ca orice prietenie de circumstante poate evolua intr-o relatie profunda numai daca aceasta disponibilitate, toleranta si intelegerea reciproca se confirma si in momente critice, ca si intr-o relatie amoroasa de cuplu, cu aceeasi filozofie de viata ... cam greu de anticipat totusi un moment dificil de contradictie sau..concurenta;) dar asta nu inseamna sa ne baricadam in permananta doar sa fim constienti ca in orice moment un eveniment dificil ar putea pune sub semnul intrebarii toata aceasta reciprocitate si indulgenti pe cat se poate...
Roxana, mamica de doi motani... de 1 si 4ani déja tare nazdravani!
adrienne12 spune:
draga mea, prietenie adevarata intre 2 femei e mai rara dar exista. Eu am fost norocoasa sa am o astfel de prietena cu care ma inteleg mai bine decit o sora (si ea la fel - ea are sora). Este o prietena de suflet, o persoana integra; nu exista invidie si rautate intre noi. Pur si simplu comunicam pe toate lungimile de unda; ne intelegem din priviri. sintem prietene de 20 ani. Cu ea as discuta orice la orice ora din zi si noapte. si chiar tinem legatura pe email.iti doresc sa gasesti si tu o astfel de prietena.
Elise spune:
cred ca o femeie fara prietene e foarte singura.
sint convinsa ca intre femei tradarile si intrigile sint mai frecvente decit intre barbati, dar prietenii de durata sint posibile.
Si sint frecvente.
Elise