aluat pizza

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Eu chiar duminica am facut doua tavi de pizza ,una cu ton si masline si alta cu bacon .
Eu asa fac aluatul :50 gr drojdie ,exclus uscata ,un ou batut bine cu 1 lingurita sare si 1 lingurita zahar ,200 ml lapte (pana acum am pus lapte dulce dar cum nu aveam suficient duminica am pus lapte batut si parca a iesit mai pufos si mai bun aluatul )si 6 linguri de ulei .Oul trebuie scos in prealabil din frigider ca altfel nu creste aluatul .Toate astea se amesteca cu 400 gr faina ,aluatul nu trebuie sa se lipeasca de mana dar nici prea tare ,se framanta bine pana devine elastic .Se lasa la dospit o 1/2 de ora pana isi dubleaza volumul.
Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela_22 spune:

MIRIA scuze ca te intreb dar il mai lasi la dospit, sau nu e nevoie?
vreau sa fac pizza dar sa nu-mi ia foarte mult timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Aici reteta de mini pizze:
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=7728&st=0

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Bun, si dupa ce aveti aluatul cum faceti? Ce puneti mai intai?

Eu am pus mozarella italieneasca (din accea in zeama) taiata felii (sau era mai bine rasa?) cel mai dedesubt, chiar pe blat, dar ma gandesc ca ar fi mai bine sa o las ultima, deasupra celorlalte ingrediente, ca sa le inmoaie. Plus ca n-am pus deloc suc de rosii, cred ca si acela ar fi fost bun.

Roxana, uite ca nu m-am gandit sa il fac la robot si m-am chinuit cu mana . Gata, data viitoare stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Kehleyr da mama....robotul sa traiasca!!!
eu in continuare fac asa (furat tot de la italieni....de unde altundeva): intinzi blatul cu manutzele si il pui in tava presarata cu faina. ungi su sos de rosii si pui la cuptor la 200-220 grade pana se usuca sosul. apoi scoti tava din cuptor, pui ce iti place deasupra - in ordinea mozzarella/cascavala, carne/mezeluri/etc, legume si masline. mai dai inca 5 minute la cuptorul incins doar cat sa se topeasca branzele si sa se rumeneasca restu.

Roxana
PS: vez ca iti scrisei si reteta de foi ptr placinta cu carne....subectu a picat pe pag 3 cred!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu fac astfel: dupa ce fac aluatul la fel ca celelalte fete ...cu drojdie lapte si faina,las un pic la crescut intind o foaie destul de subtire o dau 5 min la cuptor dupa care pun sos de pizza si un pic de ulei de masline un strat gros de mozzarella sau cascaval (dar cu mozzarella este de 1000 de ori mai buna)dupa care pun ciuperci si un pic de salam sau kaizer ce am eu in casa

Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by roxanaz
PS: vez ca iti scrisei si reteta de foi ptr placinta cu carne....subectu a picat pe pag 3 cred!


Vazusem, mersi . L-am copiat in timp util pana sa plece de pe homepage doar ca nu am apucat sa il incerc si de-asta nu am mai scris. Iti zic daca imi iese bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

quote:
Originally posted by Kehleyr

quote:
Originally posted by roxanaz
PS: vez ca iti scrisei si reteta de foi ptr placinta cu carne....subectu a picat pe pag 3 cred!


Vazusem, mersi . L-am copiat in timp util pana sa plece de pe homepage doar ca nu am apucat sa il incerc si de-asta nu am mai scris. Iti zic daca imi iese bine!



brava, spor! mi-era frica sa nu pic de neserioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Iata o reteta foarte buna, rapida, cu aluat moale si nedospit!
500 ml LAPTE, 3 OUA, 2 LINGURI ULEI, 8 LINGURI PLINE DE FAINA, PUTINA SARE.
Aluatul are aspectul unui aluat de clatite si se toarna in tava unsa bine de tot si tapetata cu faina. Peste aluat se pun ingredientele pe care le doriti si se da la cuptor pana branza de pe deasupra are aspect auriu. E foarte buna si place mult copiilor pentru ca e moale si pufoasa!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Intr-adevar reteta romanei este super. Aceiasi reteta o fac si eu de ceva vreme incoace, numai ca eu pun oua cat de multe am (6-7), cu cat mai multe cu atat mai bine. Si printesa mea o adora, si in general ca sa poata manca si ea folosesc sunca de pui, cascaval.
Pofta buna!

printze

Mergi la inceput