Copii din 1996 (6)

Copii din 1996 (6) | Autor: brendamitran

Link direct la acest mesaj

Haideti sa deschidem un nou capitol despre minunatii nostri puiutzi!
Nu am mai postat obisnuita lista de la inceput de capitol,pt ca observ ca oricum mai sintem doar citiva care mai postam pe aici,din tot listoiul ala.....Cu scuzele de rigoare!

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

O sa ma inscriu si eu aici, baietelul meu Andrei- Ilie, este in clasa a III a si are 9 ani (20 iulie 1996). Eu mai am doua fetite, mai mici, si am ajuns sa inteleg de unde e vorba aia cu copii mici ...probleme mici... Speram sa gasesc pe aici niste sfaturi pentru micsorarea programului de tv si calculator, dar am vazut ca aveti aceleasi probleme. La mine e si complicat, eu am mai putin timp sa ma ocup de Ilie, ca cele mici trebuie bagate foarte mult in seama. Fi-miu e oaracum dependent,pe lunile de iarna , de tv si calculator, in sensul ca daca l-as lasa, ar sta toata ziua oki zgaiti, il plictiseste repede orice alta ocupatie, si uneori, seara are ochii rosii. Voi cum ii fentati pe ai vostri, ca sa nu exagereze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

buna, fetelor!
Va doresc bafta in noul semestru! Cum a fost startul?

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Bine a-ti venit la setul 6 !!!
Brenda, modifica si tu postarea ta, si lipeste (paste) si tu lista de pe prima pagina a subiectului numarului 5, si adauga-o si pe fdoina cu baiatul ei - Andrei Ilie.
Doina, bine ai venit. Sa ne scrii si cand e ziua lui Andrei ca sa adauge la lista noastra de copiluti.

Lui Elliot i-am zis ca pentru fiecare ora de studiat primeste 30 de minute de calculator / televizor. Am cumparat si un conometru ca sa nu ma fraiereasca cum vrea el. Fiind in RO, nu are Andrei niste vecini cu cine sa joace, colegi de clasa la care sa mearga si sa joace un joc?? Ai putea sa-l bagi la un sport de sala iarna, si fotbal sau innot vara. Plictisul e boala si la noi in casa.
De exemplu ieri am am avut invitati o prietena de speed skating sa comentam despre olimpiada. A venit cu fata si baiatul ei. Dupa ce Elliot mi-a intors toata curtea cu curul in sus, si alergat in toate colturile proprietatii, vine sa-mi spuna ca un mitocan in gura mare ca el e plictisit. Sa nu-l iei la palme????

Mergi la inceput

Brenda, am uitat sa comentez despre problemele de mate din culegeri. Nu mi se pare normal cum sant scrise. E matematica, nu test de citire a limbii romane. Ar trebui sa fie scrise clar mai ales pentru clasele elementare (I-IV).

Azi baietii mei nu au scoala, zi relache. Le-am lasat ceva teme la matematica, sper sa le faca.

Gabi ce start zici tu? Nu am inteles.

Un semestru bun la toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

fdoina, bine ati venit, sa-ti traiasca!

Ma scuz anticipat, eu sunt aia care scrie kilometri (lipsa de experienta de forum). Dar macar sunt constienta (working on it)

Ufff, azi m-am suparat rau de tot! A venit copilul acasa IAR cu 6 pagini de intrebari din capitolul 13, cartea a doua a lui Harry Potter (parc-ar fi la drept, zau!). De facut pana maine! Si inca ceva polologie la alta materie 4 pagini, plus 4 pagini de matematica (noroc ca le-a terminat alea in 20 de minute)...

Dupa ce m-am descarcat nervos, m-am hotarat, i-am scris profesoarei! Am tot recitit emailul sa ma asigur ca e destul de subtil si ca suna mai mult a "ce imi recomandati" si "mai prelungesc cartea de la bibiolteca" si l-am trimis! Pai nu mai apuca sa faca nimic altceva sarmana, bine ca dau $40 pe ora de pian si ea n-are vreme sa exerseze ca trebuie sa caute in carte ce culoare avea lampa din spatele lui Harry cand... Si le mai da si teste cu intrebari ca asta! De joaca sau de sport ce sa mai vorbim. E in linie acum pt centura maro si mai mult nu merge, plus ca sta toata ziua cu funduletul pe scaun! Copilul saracul face, nu se plange, dar lucreaza pana la 9-10 in fiecare zi si uneori nu termina, si-apoi scanceste de necaz si se deprima. Plus in fiecare vineri pt luni le da cate 4 compuneri de cel putin 7 paragrafe fiecare (de obicei pe teme de vrajitorii si procarii de harry potter, bye bye shopping ori sta singura acasa), plus are o brosura de vreo 30-40 de pagini cu evenimentele curente de completat in fiecare luna, si-apoi coloreaza Israelul si pune muntii in Irak, si cauta raul in Somalia si invata populatia Chinei, si cine a castigat alegerile. Nu va mai zapacesc, da' trebuia sa vent si eu undeva, ca tare mi-e mila de ea, si unde s-o fac? Pe forum, ca aici se citeste selectiv... Maine am decis ca nu merge la scoala. Sta un pic cu tati inainte sa plece si basta!

De obicei e foarte prompta teacher in a raspunde, dar de data asta inca n-a zis nimic. Eu am mai vorbit odata cu ea si a zis ca nu trebuie sa faca tot, ca si alti parinti s-au plans, dar azi, la nervii pe care i-am avut i-am zis ca nu sunt de acord cu strategia ei si ca dupa mine transmite mesajul gresit copilului: ca e Ok sa nu-si faca temele sau sa le faca unele. Vom vedea poimaine, ca am sa merg la scoala sa ne vedem la moace... Si abia astept sa treaca anul sa scapam de ea!
Ce ma sfatuiti? Sper ca n-am dat cu batu'n balta prea rau.

Voi, cum sunteti? Ati inceput scoala cu elan? Ah, sa nu uit: happy valentine's day! Copiii si-au ales valentina/valentinul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Saluti mamici si bun venit Doina!
Mey,la noi semestrul a inceput bine.Dupa cele n-shpe comentarii de la inceput pentru facutul temei de vacanta....la jumatatea vacantei iesea afara si se dadea grande Alex, ca el a terminat temele toate si radea de colegii lui care facusera abia jumate...Nesimtit...l-am si certat pe chestia asta,dar ce?credeti ca a inteles ceva?Pe naiba!
Saptamana asta stau in medical acasa,ca am crezut ca am facut pneumonie,insa se pare ca nu ...Fac tratament cu gentamicina si ampicilina injectabil...Asa ca eu sunt in pioneze.Ma bucur ca ai mei sunt bine cu totii!
Dragelor,va las,ca ma pregatesc sa merg la dispensar .La 9 am a doua tura de intzepaturi....
Multa sanatate si numai bine!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by fdoina

O sa ma inscriu si eu aici, baietelul meu Andrei- Ilie, este in clasa a III a si are 9 ani (20 iulie 1996). Eu mai am doua fetite, mai mici, si am ajuns sa inteleg de unde e vorba aia cu copii mici ...probleme mici... Speram sa gasesc pe aici niste sfaturi pentru micsorarea programului de tv si calculator, dar am vazut ca aveti aceleasi probleme. La mine e si complicat, eu am mai putin timp sa ma ocup de Ilie, ca cele mici trebuie bagate foarte mult in seama. Fi-miu e oaracum dependent,pe lunile de iarna , de tv si calculator, in sensul ca daca l-as lasa, ar sta toata ziua oki zgaiti, il plictiseste repede orice alta ocupatie, si uneori, seara are ochii rosii. Voi cum ii fentati pe ai vostri, ca sa nu exagereze?

Bine ai venit, Doina! Am sa iti povestesc cum am rezolvat eu problema televizorului si a calculatorului. Intr-o vreme, cum venea de la scoala, Stefan dezbraca ghiozdanul cu tot cu haina in hol, linga usa, isi descalta din mers cite un papuc pina in camera, aprindea televizorul si se instala la desene. Si incepeau negocierile: cinci minute, pina imi incalzesti mancarea, inca cinci dupa mincare, inca un desen, inca o negociere, nervi, smiorcaiala, incercari de a-si face temele in fata televizorului, citit cate 2, 3 pagini ca sa ajunga inapoi la desene. Pina am luat o masura radicala: am sters din memoria televizorului posturile de desene animate. Acum, de cum intra in casa, isi dezbraca ghiozdanul in acelasi fel si in acelasi loc, isi imprastie papucii prin hol si se pune direct la teme sa aiba cat mai mult timp de citit sau de joaca. Calculatorul e strict interzis pe perioada scolii, fiindca daca are voie o juma de ora, iar incepem negocierile la nesfarsit. Asa, stie ca nu are voie si nici nu mai incearca. Si sunt de neclintit in hotaririle mele :) In plus, o metoda excelenta de a-i face sa se focuseze pe ceea ce fac, sa lucreze concentrat, fara sa intinda doua teme toata ziua, e sa faca un sport. Daca ai avea pe cineva care sa il duca si sa il aduca, macar o vreme, pina invata singur drumul, ar putea fi o solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Descantec, parca vorbeai de Ilie, nu de Stefan...Am scos si noi cartoon si fox kids, ca fi-miu desena doar dragoni si roboti de la o vreme...dar am lasat minimax, ca am zis sa nu taiem in carne, si om reusi noi cu timpul sa-l scoatem si pe asta...la vara...
Sanca, noi stam la casa, si pe toata strada nu sunt decat 2 baieti, unul intr-a 5-a si celalalt intr-a 6-a, deci mai mari, si il trateaza pe fi-miu...deh...ca pe ala micu..de vreo doi ani al meu a devenit orgolios si sensibil la aspectele astea, si acum, iarna, nu mai iese decat cand vin sa-l ia ca pe mireasa...Am incercat si cu colegi de scoala, dar stii ce s-a intamplat? S-au instalat la calculator, si la protestele mele, fi-miu mi-a replicat ca trebuie sa fie o gazda buna, ca si el cand s-a dus pe la colegul lui tot la calculator au stat, etc etc...asa ca dupa cateva nereusite, am renuntat...la calculator poate sa stea si singur, fara companie
Ilie isi mai confectioneaza diverse jucarii, mecanisme, ideal ar fi sa aiba o activitate fizica dar inca nu am gasit solutia ...
Mqqm (cum te cheama?) eu ma plang ca nu le da doamna teme, si al meu nu face nimic fara sa i se prescrie de la scoala...decat la santaj, adica trebe sa-i dau ceva la schimb.
Eu in locul vostru as protesta si in legatura cu hary poterul asta...de cand a devenit hary poter lectura obligatorie la scoala? Ce, americanii sunt in criza de valori?

Mergi la inceput

Si eu sant un sac de nervi. Ieri au avut zi libera de la scoala - Ziua lui Lincoln. Pentru a sarbatorii ziua cum se cuvine, i-am dat baiatului sa faca exercitii din culegere. Nu multe, 3. Un exercitiu avea de fapt 4 sub puncte cu acolade, paranteze, etc. Mi-a facut unul singur, si ala gresit. Sa nu-l iei la palme????
De cand a inceput Olimpiada insista sa se uite si el (la noi se da de la ora 8 seara), sau macar sa inregistram. Iara l-am taiat de la portie, iar azi trebuie sa-si faca si temele si exercitiile. Cu ce sa-l mai pedespesc daca nu ma asculta?
mQQm, n-ai putea sa-I zici profesoarei sa-I dea alta carte de citit? Spune-I ca tu esti crestina, si nu vrei sa bagi in mintea copilului vraji si spelluri, si ca esti Anti Harry Potter. . . In clasa a 4 a le da asa de mult de citit? Eu ma plang ca la ai mei nu le da indeajuns. Sant curioasa ce-ti raspunde profesoara.
Doina, si eu am crescut la casa, si intr-adevar e altfel viata. Ai facut bine ca ai scos din programele de desene animate. Noi nu avem cablu din acelas motive. Invata-l cu diferite jocuri. Aici e la moda Seduku, un fel de puzzle cu numere.
La noi e astazi e Valentine Day. I-am trimis pe baieti cu mana in fund la scoala, ca nu am vrut sa cheltuiesc bani pe prostii. Ei trebuie sa duca cate o atentie - bombonica, felicitare la fiecare copil in clasa. Deci 2 clase - 60 de copii. Prea mare cheltuiala pentru o prostie, asa ca nu au mai dus nimik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Bine ai venit Doina!
Fetele...nu am timp sa va citesc acum,dar sint pe frecventa!
Ma duc sa ii fac copilului ghiozdanul(ati mai auzit una ca asta?)....ca e obosita mititica......
Va pup!

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput