implicatii psihologice
Raspunsuri - Pagina 2

Elise spune:
eu nu renunt... si v-as sfatui sa faceti la fel.
ma lasa nervii, gasesc alte resurse si o iau de la capat.
a 30 de ani, maica-mea a NASCUT LA 42, BUNICA-MEA LA 44 (SINGURA SARCINA).
EU DE CE N-AS FACE-O?
O sa fac tot ce e omeneste posibil.
Tot.
Si o sa reusesc in final.
Am reusit tot ce mi-am propus, o sa reusesc si asta.
Elise

Liana30 spune:
spunea odata o buna surioaraaa de pe'aci ca o sa manance si kk daca trebe' si io am fost de acord cu ea..
cred ca am spus suficient..nici io nu renuntz...merg pana sus..sus...
"Nimic nu-i imposibil!"

Avalon spune:
Asa va vreau, fetelor! Nu va lasati! Asta e, la noi e mai greu... dar pana la urma tot vom reusi!
Sa iesiti toate din butoiasul ala, ca vad ca-i cam dati tarcoale, si nu e bine...
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

marrina spune:
Anamadalina
LA MULTI ANI!!!
Sa ti se implineasa toate visele si sa fii FERICITA! va veni cu siguranta!
Trebuie doar sa crezi!
marrina

Tia spune:
Anamadalina, trebuie sa crezi ca acest copilas va exista in viata ta, va veni intr-o zi, poate fi maine in burtica ta, poate fi anul urmator, dar va fi! Acest gand iti va da putere sa continui
Pentru toate aspirantele
Sa auzim de
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68270&whichpage=4" target="_blank">Bazar, ajutor pentru un ingeras

Anamadalina spune:
Elise, din cate stiu eu la Timisoara se fac implanturi de trompe. Asta era informatia pe care o aveam acum 7 ani, cand toata lumea imi spunea ca mi s-a scos trompa dreapta degeaba, ca se putea face operatie estetica de salvare a macar 1 milimetru de trompa... prea tarziu, cum putea sa se gandeasca doctorul care m-a operat ca poate voi vrea sa fac copii, la 23 de ani????!!!
Mai stiu ca se poate face un implant temporar de trompa artificiala, care sa functioneze aidoma uneia naturale, care se poate scoate dupa nastere.
Pot intreba pe prof de la cluj daca dumnealui poate face asa ceva, daca te intereseaza. Insist sa spun asta pentru ca din cate stiu eu FIV nu este cea mai buna solutie, putand avea repercusiuni mai putin dorite...
Mie mi se parea ca sunt la capatul puterilor... dar vad ca tu esti mult mai demoralizata. Sa stii ca eu una as face orice sa te pot ajuta, nu stiu de ce am acest sentiment...
Marrina, iti multumesc de urari, de fapt ziua mea e maine. Sunt atat de deprimata incat nici nu simt ca vine ziua mea si cand vad ce fericita e toata lumea ca vine ziua indragostitilor... imi vine sa urlu... Ma gandesc ca fac 31 de ani si ce am realizat??? Jumatate din viata mea activa, ca persoana demna de luat in seama s-a dus, pot doar sa sper ca intr-o zi imi voi tine in brate propriul bebe macar pentru 5 minute si dupa aia pot sa mor!
Maduta

cristiama spune:
Ei, credeam ca numai eu trec greu prin asta!!!!
am 36 de ani, si abia de putin timp m-am apucat de analize, voi stii la sfarsitul saptamanii cum stau si ce pot face in continuare.
Mie in viata toate mi-au venit mai greu:
- am facut facultatea mai tarziu
- l-am cunoscut pe sotul meu la aproape 30 de ani, dar a meritat sa astept
- ne-am cumparat ap dupa ce am cautat peste un an si am vazut 100 de ap, fara exagerare, eram subiect de gluma al colegilor si prietenilor
Asa ca acum sunt increzatoare, o sa vina si bebele, poate nu imediat, poate nu usor, poate ca nu sunt f disperata pt ca analizele facute pana acum au iesit bine, stiu ca mai sunt incercari pe care le pot face.
Trebuie sa recunosc ca nu e mereu usor, ca plang cam mult, ca mi-e greu sa vad prietene cu copii mai ales foarte mici. DA, sunt invidioasa, si-mi pun si eu intrebarea de ce eu nu?
Pe de alta parte sunt o fire optimista, rudele mele s-au plictisit sa ma intrebe cand fac bebele, am si dat raspunsuri cretine.
Astept sa ma intrebe cineva, ca sa-l pot da pe ala "Cum va permiteti sa ma intrebati un lucru atat de intim?"
Vaz ca nu mai are nimeni curajul asta!!!!!
Asa ca fetelor fruntea sus!!!
Viata e frumoasa, vine primavara, poate da si soarele azi!!!
Cred ca asta ma ajuta pe mine:
- ma simt o femeie frumoasa si echilibrata
- sotul meu spune ca ma iubeste pe mine, imi povesteste de cupluri fericite chiar si fara copii
Ma gandesc si mai spun,
O optimista incurabila

Elise spune:
Maduta,
iti multumesc pentru intentie.
Din pacate, la mine e foarte complicat - la noi....
Am avut o anexita care s-a incheiat cu o metroragie abundenta de 6 luni (era sa mor) si mi-a lasat toate "componentele" varza.
Mi s-a propus histeroctomie, am refuzat.
Un doctor - no comment - alerga dupa mine sa imi spuna ca am cancer si trebuie sa ma operez pina nu devine metastaza, am refuzat...
In linii mari, am gasit pe cineva dispus sa ma trateze fara sa imi scoata nimic abia dupa vreo 2 ani.
Timp in care m-am preumblat prin spitale si la toate am auzit "no way, n-ai cum sa faci copii!"
Ca sa scurtez, am rezolvat infectia de dupa anexita, aderentele, ovarele (prin drilling si tratament), uterul mi-l carpesc in curind, dar trompele sint definitiv compromise.
Sa zicem ca mi s-ar implanta trompe noi (desi nu stiu daca procedeul respectiv permite inlocuirea trompei si palniilor, in intregime).
Tot la FIV ajung, pentru ca ultima bomboana pe coliva e barbatu-meu, care are azoospermie - nu oligo, ci azoospermie.
Adica n-are deloc.
Nici unul.
Si acum ne chinuim sa-i scoatem de undeva...de unde nu-s!
Elise

ileana spune:
quote:
Originally posted by Anamadalina
Elise, din cate stiu eu la Timisoara se fac implanturi de trompe. Asta era informatia pe care o aveam acum 7 ani, cand toata lumea imi spunea ca mi s-a scos trompa dreapta degeaba, ca se putea face operatie estetica de salvare a macar 1 milimetru de trompa... prea tarziu, cum putea sa se gandeasca doctorul care m-a operat ca poate voi vrea sa fac copii, la 23 de ani????!!!
Mai stiu ca se poate face un implant temporar de trompa artificiala, care sa functioneze aidoma uneia naturale, care se poate scoate dupa nastere.
Pot intreba pe prof de la cluj daca dumnealui poate face asa ceva, daca te intereseaza. Insist sa spun asta pentru ca din cate stiu eu FIV nu este cea mai buna solutie, putand avea repercusiuni mai putin dorite...
Maduta
Maduta,
Tot ce ai scris mai sus, crede-ma, este SF.
NIMENI NU FACE ASA CEVA...MAI ALES DE CAND SE FACE SI FIV!
La noi, ca nu se poate...iar la altii, ca sunt prea mari costurile si mici sansele, fata de reusita prin FIV!
Chiar nu este nimic ce n-am incercat...

iepumic spune:
Dragelor,
pentru ca ma adresez tuturor....
Eu am 25 de ani si am decis sa nu pierd timpul. Pe scurt: metroanexita, metroragie,poate enometrioza (diagnosticul cam in ceata), abia m-am apucat de investigatii si s=au gasit toate "bubele".Sunt destul de speriata dar cred ca daca voi rezolva aceste probleme lucrurile vor merge bine.
O prietena, cam de aceeasi varsta: i s-a spus ca are uter retrovers si ca in veci nu o sa aiba copii. N-a crezut. Acum e in luna a 9-a.
Nu cred ca resursele noastre psihice pot tine la nesfarsit dar cred ca o gandire negativa si un psihic la pamant pot face mai mult rau decat orice. Daca ai dragostea adevarata langa tine, aceasta te poate ajuta sa iti mentii psihicul pe linia de plutire. Daca nu ajunge, exista DC. Daca nici asta nu ajunge, atunci poate trebuie sa crezi mai mult in Dumnezeu si in povestea cu "binele invinge raul". Trebuie sa faci orice ca sa nu lasi speranta sa moara. Atata vreme cat exista speranta, exista o sansa. Si chiar daca nu reusesti sa obtii ceea ce iti doresti cel mai mult, trebuie sa te gandesti ca poate nu iti canalizezi energia in directia in care ar trebui...poate raspunsul este sa te detasezi putin de problemele tale pentru a le vedea pe ale altora si a incerca sa ii ajuti....in acest fel te poti ajuta si pe tine. Viata nu e intotdeauna dreapta, dar noi nu existam degeaba pe pamant....trebuie sa lasam ceva in urma. Si daca acel ceva nu este un copil ...atunci poate e altceva...sa cautam impreuna acel altceva. Este cel mai greu lucru de facut....dar cred ca atunci cand nu mai exista nici un raspuns, nici o solutie...este singurul lucru pe care il poti face. Si poate atunci ...tocmai atunci ....speranta se va transforma intr-un miracol.
Iepumic